Lilypie Second Birthday tickers

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Mahtava Maanantai

Hei oikeesti, enkö keksinyt parempaa otsikkoa?!

Nyt luvassa siis meidän maanantaipäivää! :) Kerron vähän kellonaikojen mukaan meidän päivästä(ei ole välttämättä aivan tarkkoja) niin paljon, kun hatara muistini antaa periksi ja kuvat saa puhua myös puolestaan. :)

06.20  Nella herää yöunilta pirteänä kuin peipponen. Kymmenen minuuttia ennen kuin R:n herätyskello soi. Onkohan Neltsulla joku sisäänrakennettu kello isiä varten? ;)

06.30  Koitan antaa Neltsulle vähän maitoa, jospa neiti nukahtaisi uudestaan ja äiti saisi jatkaa unia. Neiti juo maidon, mutta piristyy vain entisestään... Yleensähän siis en anna aamulla maitoa(paitsi jos herää aamuyöstä 4-6 väliin, niin saattaa nukahtaa maitoon) vaan mennään suoraan aamupesujen, vaipanvaihdon ja vaatteidenvaihdon kautta aamupuurolle. Nyt vähän myöhäistetään aamupuuroa, koska neiti joi maidon niin ei varmaan olisi niin nälkäinenkään heti.

07.00-07.30  Ollaan tehty aamupesut, vaihdettu vaippa sekä vaatteet. Laitan kahvinkeittimen päälle(joka ilta laitan kahvit valmiiksi, pitää vain painaa päälle aamulla) ja leikin Neltsun kanssa.
R lähtee töihin. 

 
07.30-08.00  Tiskaan keittiössä ja tyhjennän astianpesukonetta ja aina kun menen katsomaan Nellaa niin hän on kääntynyt leikkimatolla mahalteen :') Äidin iso tyttö. Nyt on koko ajan hirveä meno päällä, eikä ole enää siinä asennossa mihin olen hänet jättänyt.


08.00  Syödään aamupuuroa + hedelmäsosetta. Nella syö hyvällä ruokahalulla kaiken, mitä on lautasella.


10.00  Annan Nellalle päikkärimaitoa. Neiti alkaa olla ihan väsynyt ja puen hänelle kunnolla päälle. Ulkona on taas pakkasta ja pitää pukea enemmän. Nella nukahtaa melkein samantien.

10.10  Menen suihkuun ja syön aamupalan. Puen päälle.

Tämä on se mun uusi mekko takaapäin kuvattuna. :) Edestäpäin otetuista tuli huonoja. :/ Mulla on märät hiukset tässä :)  ps. sori likainen peili ;P

10.50  Nella herää ja koitan vielä saada häntä nukkumaan, mutta ei onnistu. Yleensä Nella nukkuu aamupäivällä vähän pidemmät päikkärit varsinkin jos on ollut kauan hereillä ennen niitä.
Riisun Nellan ulkovaatteista, vaihdetaan vaippaa ja leikitään.


12.30  Nella alkaa olla tosi väsynyt ja yleensä tässä vaiheessa saa soseen. Nyt kumminkin olin ihan varma, ettei neiti jaksaisi sitä syödä niin väsyneenä, joten päätin antaa aamuvelliä pullosta.
kuva googlesta

 Neiti juo n.80ml ja puen taas ulkovaatteet ja vien parvekkeelle nukkumaan.


10.50  Nella nukahtaa.


13.00  Alan vähän siivoilla ja meikkaan sekä laitan kahvit valmiiksi.

13.40  Nellan kummi ja minun hyvä ystävä M tulee meille. Juoruillaan ja kahvitellaan rauhassa.

15.15  Nella herää 2,5h päikkäreiltään ja on todella hyväntuulinen. Hymyilee koko ajan ja naureskelee M:lle. Leikitään ja lauleskellaan, näytän Neltsun uusia taitoja M:lle.  M kehuu kovasti, kuinka Nella on oppinut paljon uutta taas. :) Kasvaa hurjaa vauhtia kuulemma. Nella myös näyttää kääntymisosaamisensa M:lle ja kiva juttu on myös taputtaa polviaan, kun äiti laulaa. :) Nella nykyään myös ''jammailee'' musiikin tahdissa söpösti! Neiti myös peruuttelee lattialla taaksepäin paljon ja tätäkin taitoa esiteltiin M:lle.

Kummitädin sylissä on kivaa!
15.45  Nella saa pikkufarmarin herkkua ja syö koko purkillisen, vähän kiukkuaa. Vettä ruokajuomaksi.
kuva googlesta

16.30  M lähtee kotiin ja me makoillaan Neltsun kanssa lattialla. Tai oikeastaan minä makoilin leikkimatolla ja Nella istui leikkien vieressä. :D Taisi olla melko huvittava näky, kun R saapui juuri silloin kotiin...

17.00  R tulee kotiin.

17.30-18.15  Hengaillaan vaan perheen kesken ja jutellaan päivän kuulumisia. R aloitti tänään uusissa työtehtävissä uudessa toimipisteessä.

18.15  Laitetaan Nella vielä pienille päikkäreille partsille, kun on ollut jo kolme tuntia hereillä ja kitisee. Saa maidon ennen unia.

18.50  Nella herää vähän itkuisena. R tekee ruokaa ja leikin Nellan kanssa ja vaihdetaan kevyemmät vaatteet.

19.30  Annan Nellalle 2/3 purkillista päärynä-banaani-jogurttisosetta. Nella syö tosi hyvin kaiken. Yleensä annan illalla joko makeaa sosetta tai kasvissosetta ja kerran olen antanut puuroa myös illalla. Nyt sattui olemaan avattu purkki makeaa sosetta jääkaapissa, niin annoin sitten sen kun huomenna olisi ollut varmaan jo vanhaa.
päärynää, banaania ja jugurttia (kuva googlesta)

20.00  R ei pysty syömään mitään ja valittelee huonoa oloa. Katsellaan telkkaria, leikitään Neltsun kanssa ja suloinen neiti makoilee äidin kanssa sohvalla poski poskea vasten ja antaa ihania kuolapusuja. <3 Nämä on kyllä niitä rakkaudentäytteisiä hetkiä arjessa.. :')





20.30  Vaihdan vaipan ja yöpin ja alan nukuttamaan Nellaa ja Nella juo n. 120ml velliä.
Ei meinaa nukahtaa ja nukuttamisessa menee n. 20min. Nykyään Nella nukahtaa yleensä tosi hyvin, verrattuna niihin hirveisiin nukuttamistaisteluihin, mistä joskus kerroin(saattoi kestää 1-4h...)!

21.00  Nella nukkuu tyytyväisenä. R oksentaa.

21-23  R oksentaa ja on tosi huonona. Nyt se tauti iski toiseenkin minun kultaan. :( Voi toista! Juuri kun me tytöt perheessä parannuttiin... ja vielä kun R:lla alkoi tänään uusi työ niin huomenna ei pääse. :/

21.15-22.30  Siivoan Nellan vaatekaapin melkein kokonaan, vain yöpukuhylly jäi huomiselle. Huhhuh mikä homma! Kaksi isoa muovipussillista tuli nyt heitettyä pois. Tai siis ei roskiin, mutta laitoin ne nyt syrjään kun siellä oli pieneksi mennyttä ja sellaista, mitä en tykkää käyttää Nellalla. Löytyipä sieltä jotain, mitä ei ole käytetty kertaakaan tai korkeintaan 1-2krt... Pitää taas pistää noita myyntiin tai antaa jollekkin. :) Ihanaa kun nyt Neltsulla on siisti vaatekaappi. Taas hetken aikaa.

Tässä on n. 3/5 Nellan tämän hetkisistä yläosista, siis niistä mitkä ovat tällä hetkellä sopivia... + mekot on erikseen henkareissa

Nyt aion vielä hetken makoilla ja sitten mennä nukkumaan, R saa jäädä sohvalle niin on lyhyempi matka oksentamaan yöllä... :/

Huh, olipas tässäkin taas hommaa kerrakseen... ;)

Kauniita unia kaikille. <3

ps. tykkäättekö tämmösistä postauksista? :) haluatteko, että teen useammin tämäntapaisia?

12 kommenttia:

  1. Mä luulin etten tykkää tälläsistä postauksista mutta tää oli tosi kiva! Siis erittäin kiva! Nää kuvat ja kaikki ai että :D okei tajusit varmaan mun pointin :D

    Jännä miten erilainen voikaan rytmi olla terveisin kello 23 nukkumaan ja kello 10 ylös nouseva mukula...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiva jos pystyin rikkomaan sun käsityksen tämmösistä postauksista. ;) Kiitos. :)

      Niinpä! Voih kun Nellakin nukkuis kymmeneen... tänään kun alkoi itku ekan kerran 5.40 niin tuntui etten ois nukkunut yhtään... Mutta sit taas toisaalta on kivaa ku Nella nukahtaa nykyään melkeinpä aina yhdeksältä, jolloin saa muutaman tunnin omaakin aikaa illalla. Mä olen ihan täysin iltavirkku ja aamutorkku, joten teidän rytmi kyllä sopis mulle paremmin. :D Mutta nää rytmit kyllä varmasti muuttuu vielä kun nuo lapsoset kasvaa. :)

      Poista
  2. Tykkään :) oon itse vaan hirveen laiska tekemään tälläisiä ;D meillä mennään nukkumaan 19.00 ja herätään n.8.00

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! :) Haha joo, mäkin oon tätä ennen tehnyt yleensä niin, että kirjotan ylös kaikki kellonajat suunnilleen ja sit vaan kirjotan tänne ja siirrän kuvat ja muokkaan yms. Nyt vaan tein ihan muistin pohjalta ja yllättävän hyvin muistin. :D

      Teillä mennään ajoissa nukkumaan, kiva! :)

      Poista
  3. Tosi kiva postaus oli! :) Mä kävin Tomaksen kaappia läpi sunnuntaina. Hirveästi lähti vaatetta pois. Paljon myös sellaisia mitä ei kertaakaan käytetty. :D Mulla on jotain lemppari vaatteita Tomakselle jota vois käyttää aina vaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit! :) Voii eii... Meillä on vähän sama juttu! Hirveesti kasaantunut vaatteita, mitä on saanut lahjaks ja ostanut joskus ja sit ne ei sovikaan Nellalle tai en vaa oo tykänny ja on jäänyt täysin käyttämättä. No, saapahan ainakin paremmin myytyä eteenpäin kun on uusia tai uudenveroisia. ;) Mulla on kans lempparivaatteet Nellalle selvästi. :)

      Poista
  4. mukava postaus ja ihania kuvia :)

    VastaaPoista
  5. Tunnustan kanssa pitäväni näistä vuorokausipostauksista, saa hahmotusta siitä, miten muilla vauvallisilla päivät menevät : ) Pitäisi varmaan itsekin taas pitkästä aikaa tälläinen kokeilla vääntää..

    Meillä kanssa noita pieniä vaatteita tursuaa, ihan harmittaa kun joitain on tullut käytettyä vain pari hassua kertaa. Sullon ne vielä säilöön kelan äitiyspahvilaatikkoon, katsotaan sitten myöhemmin mitä niille tekisin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos tykkäät. :) Mä tykkään myös lukea tälläsiä. Tee ihmeessä säkin. :)

      Joo mulla on nyt säilössä äitiyspakkauslaatikossa ne vaatteet mitkä säästän mahdolliselle seuraavalle lapselle tai Nellalle muistoksi. :P Ihmeen vähän oon säästänyt edes. :) Ja sit mul on sellanen lelukori täynnä niitä mitä pitäs taas myydä pois tai antaa jollekkin. :D

      Poista
  6. Nää on kyllä ihan kivoja lueskella. :)

    VastaaPoista