keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Diagnoosi

Nyt on käyty sitten lääkärillä maanantaina ja saatu diagnoosia. Nellan kummi L tuli käymään sunnuntaina ja kuunteli Nellan hengitystä ja seuraili vointia ja hän kehoitti varaamaan lääkäriajan. L siis on sairaanhoitaja-kätilö. Toki me uskoimme ja heti varasin ajan seuraavalle päivälle.
Nella on siis kovin kipeä ollut. Lastenlääkäri yksityisellä lääkäriasemalla epäili rs-virusta tai ainakin varmasti oli virusperäinen tauti. Hengitys rohisee, räkä valuu, nenä on tukossa, neiti on itkuinen, mahakin ollut sekaisin, yskä on tosi paha ja hampaatkin vaivaa. Oivoi. :/ Hirveää katsella ja kuunnella neidin tuskaa.
Kuumetta ei ole ollut muuten kuin yhtenä päivänä, olisko ollut launtaina kun oli se 38,7 astetta. Sen jälkeen ihan normaalilämpöinen ollut. Väsyneempi ja nukkunut huonommin ja yskä vaivaa öisin sekä päikkäreillä todenteolla. Kyljelleen ollaan nukutettu, tuntuu kulkevan hengitys vähän paremmin sillä tavalla. Myös pinnasängyn päätyä ollaan vähän nostettu ja eilen illalla neiti pääsi saunaan availemaan hengitysteitä mumminsa kanssa. Kuulemma toiminut hänen neljällä lapsellaan(R mukaanlukien), joten luotetaan mummiin. :)

Meillä sattui maailman ihanin lastenlääkäri. Sellainen eläkeikää lähestyvä ystävällinen naishenkilö, joka kätteli, kun menimme huoneeseen. Voitteko kuvitella? Ainakaan pääkaupunkiseudulla en ole kättelemiseen törmännyt enää vuosiin tai ainakin siltä tuntuu. Aina vedotaan tartuntariskeihin ja joissain paikoissa on jopa laput seinillä, missä lukee ''Emme kättele, ethän pahastu'' tai jotain. :D
Jotenkin tuli niin kiva olo kun otettiin sillä tavalla vastaan. Sanoinkin lääkärille, että oho saako nykyään kätellä taas ja hän naurahtaen vastasi, että kyllä muualla saa kuin Helsingin seudulla ja hän on tottunut siihen, kun ei täällä sen sairaampia olla. :D
Lääkäri oli yli puoli tuntia myöhässä, niin leikittiin odotusaulan leikkihuoneessa ja Nella tykkäsi katsella akvaariota isin sylissä
Ihana lääkäri myös auttoi laittamaan takit naulakkoihin! Mahtavaa palvelua lääkäriltä! Ihanaa oli myös se, että hän kirjoitti käsin kaiken ja oikeasti kuunteli mitä kerroin ja otti kontaktia Nellaan. Ei siis vain näpytellyt koneelleen nenä kiinni ruudussa niin kuin monet lääkärit.
Välihuomio: Se oli kyllä mun mielestä hassua, että lääkäri kysyi kauanko imetin Nellaa. Miten se liittyy mihinkään? Ja kun vastasin, että neljä kuukautta, niin hän vastasi ''okei eli ihan hyvän aikaa''. :D
Lääkäri tutki Nellan ja Nella oli kiltisti, stetoskooppi kiehtoi kovasti niin kuin nykyään muutkin roikkuvat jutut kuten hupparin narut, hiukset, johdot, seinästä roikkuvat huonekasvit, koristeet yms.

Saatiin sitten aimo annos lääkkeitä reseptille ja mentiin hakemaan ne apteekista. Lääkkeisiin meni 60€! Toivottavasti helpottavat pikkuista, tuntuu että Nellan vointi vaan olisi huonompi koko ajan. Yleiskunnolta Nella on kumminkin koko ajan ollut pirteä, iloinen ja leikkiväinen. Enemmän kyllä kiukuttelee ja itkeskelee, mutta muuten ihan normaali(päivisin). Kiukuttelun ja itkuisuuden voisi kumminkin yhdistää puhkeaviin hampaisiinkin... Enpä tiedä sitten. Nellalla siis on toinen ylähammas puhjennut ja toinen vissiin tuloillaan. EDIT: Toinenkin ylähammas puhkesi!
Sitten hampaita olisikin kasassa viisi kappaletta!

Nella sai vahvempaa särkylääkettä reseptillä, mutta sitä ei olla vielä käytetty kun meillä on tuota miedompaakin vielä. Sitten sai myös nenää avaavia ja puhdistavia suihkeita(on muuten kätevämpiä nuo suihkeet kun ne nenään tiputettavat tipat) sekä Ventolinea avaamaan hengitysteitä. Saatiin sitä suun kautta annosteltavassa muodossa(=oraaliliuos).

Näiden lisäksi on käytössä nenäfriida ja pikkuniistäjä sekä muutama ''kotikonsti'', kuten tosiaan nuo nukkumiseen liittyvät jutut, höyryhengittely, ulkoilma avaamaan hengitystä jne.

Maanantaina oltiin perhekahvilassa Me&I- kutsuilla ja MINÄ en ostanut mitään! Voitteko kuvitella? :D Olen niin ylpeä... :D Vaikkakin sihen ehkä vähän vaikutti tapahtuneet katastrofit x2 vaippa-alueella...

Illemmalla samaisena päivänä lääkärin jälkeen lähdettiinkin sitten ajelemaan Kouvolan suunnalle R:n perheen luo ja täällä vietetään aikaa perjantaihin asti, jonka jälkeen mennään varmaan mun vanhempien ja mummin luo. R on siis isyyslomalla parisen viikkoa.

Ensin matkalla vähän nukuttiin...

...Sitten herättiin ja tuli tylsää, joten leikittiin...

Sain myös eilen kuulla ihan kamalia uutisia erääseen tosi läheiseen perheenjäseneen liittyen ja voimat on vähissä myös sen takia, että olen itsekin nyt flunssassa. Taas. Toivotaan, että R ei tule kipeäksi.

Se mikä ei tapa niin... V*tuttaa? Vahvistaa? Vai miten se meni....
Anyway, ihanaa viikkoa kaikki ihanat! <3

t. Sairastupalaiset

 ps. Nella oppi tänään menemään mahallaan ollessaan konttausasentoon! Ennen siis meni vain istuvasta asennosta konttausasentoon.
Nella on nyt muutaman päivän nostanut kovasti yläkroppaa masullaan ollessaan ns. punnerrusasentoon ja nyt sai jalatkin koukistettua siinä asennossa. :) Kohta varmaan lähdetään liikkeelle(eteenpäinkin), saa nähdä lähteekö neiti ensin konttaamaan ja jättää ryömimisen välistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti