lauantai 2. maaliskuuta 2013

Vauvakirjavertailuja

Heips!

Tänään kun täytin aamulla vauvakirjoja taas niin tuli mieleen, että voisinpa tehdä niistä postauksen! :) Jos joku vaikka miettii, millaisen vauvakirjan ostaisi tai vaikkapa lahjaksi. Nämä ovat siis täysin minun mielipiteitä ja kokemuksia ja kuvailin myös kirjoja teille. :)


Meiltä löytyy siis kolme vauvaakirjaa. Miksi ihmeessä? voi joku miettiä. Koska yksinkertaisesti en osannut päättää. :D Yhden saimme Vaukirjoilta ja se ei miellyttänyt minua niin paljoa, koska siihen mahtuu vain vauvan ensimmäinen vuosi. Se oli kumminkin kiva siksi, että sinne sai hyvin raskausajan muistiinpanoja.
Meninpä sitten raskausaikana ostamaan vauvakirjaa Suomalaisesta kirjakaupasta. Siellä oli ihan liikaa vaihtoehtoja! Ihania kirjoja. Löysin myös semmoisen vauvakirjan, jonkalainen minulla on ollut pienenä ja tuli niin nostalginen olo, että ehdottomasti halusin sellaisen. Se ei kumminkaan ollut niin laaja tai erikoinen, millaista olisin halunnut, joten päädyin ostamaan vieläpä sitten yhden todella hauskan version. Eli sitten Nellalla olikin jo kolme kappaletta. ;) Ja yllättävän ahkerasti olen vieläkin jaksanut niitä kaikkia täyttää, katsotaan kuinka kauan! ;)
Olen itse ollut äidilleni ''katkera'', ettei hän ole täyttänyt vauvakirjaani kovin hyvin tai siis ei jokaista sivua ja veljeni(esikoisen) kirjaa täytti paremmin. Äiti sanoikin minulle, että kannattikohan ostaa Nellalle kolme kirjaa, kun sitten pitää seuraavillekin lapsille ostaa ettei tule kateutta. :D Sen näkee sitten. :)

Esittelen nyt nämä kirjat ja niiden muutamia sivuja. Olen myös kirjoittanut jokaisesta kirjasta omiin mielipiteisiini pohjautuvat plussat ja miinukset.


Tatu ja Patu: Meidän vauva


+ Pitkäikäinen, kouluikään asti


+ Todella hauska ja viihdyttävä


+ Mielenkiintoinen, ihania yksityiskohtia ja vähän erikoisempia juttuja (esim. isovarpaan pituus millimetreinä, vauvan nenän malli, äänenvoimakkuusasteikko, meidän kodin ABC, haastattelu sinusta)
+ Huvittavat kuvat


+ Paljon tilaa kirjoittaa


- Vähän tilaa kuville
- Vähän tilaa kirjoittaa raskaudesta yms. ajasta ennen vauvaa

Nämä kuvat vaan liimasin ekalle sivulle. :)

Todella kiva kirja mun mielestä kaikenkaikkiaan, melkeinpä mun lemppari! :) Tässä vielä kollaaseja kirjan eri sivuista:Ja sitten seuraavaan kirjaan, eli:

Kulta-aika lapsuuden, pienokaisen oma kirja


+ Ihanan vanhanaikainen
+ Tämä oli pakko saada, kun minulla itselläni on ollut samanlainen vauvana(vanhempi painos toki)
+ Aivan ihania loruja, runoja, lauluja


+ Herttaiset kuvat


+ Hyvät pituuskäyrät ja painokäyrät, helppo kirjata ylös kasvu ja kehitys (ei näy ylemmässä kuvassa)
+ Paljon tilaa omille kuville


- Vähän tylsä
- Välillä liian vanhanaikainen ja uskonnollinen(mm. pyhäkoulu!?)


- Ei ollenkaan tilaa kirjoittaa raskaudesta, vaan kirja alkaa suoraan vauvan syntymästä
- Kiiltävät sivut; huonoja kirjoittaa

Kollaasi:

Ja kolmas kirja on Vaukirjoilta saatu:

Kirja Sinusta


+ Paljon tilaa raskausajan merkinnöille ja kuville
+ Hyvät sivut kirjoittaa millä tahansa kynällä
+ Kiva sukupuu kirjan alussa


+ Kierresivut
+ Kiva kohta ensimmäisten hampaiden kirjaamiselle


+ Kysytään myös äidin ja isän lapsuudesta
+ Kanteen saa kuvan vauvasta liimattua(pysyy ilman liimaakin paikallaan jotenkin)

- Huonoin puoli: todella lyhytikäinen, eli kirjaan mahtuu vain raskaus + ensimmäinen vuosi

Toiseksi viimeinen sivu

- Vähän tylsä, ei mitään ihmeempiä kuvia/loruja/hauskoja juttuja
- Melko suppea

Kollaasi:

Semmoisia kivoja kirjoja! :) Toivottavasti tästä olisi hyötyä jollekin, joka pähkäilee vauvakirjan ostoa! 

Nyt lähdetään mökille, ihanaa viikonloppua kaikille! <3

8 kommenttia:

 1. Meidän neidillä on kaksi vauvakirjaa :D Tosin toista ei voi sanoa vauvakirjaksi, koska siinä on sivuja 18-vuotiaaksi asti :) Toivottavasti jaksan sitä ahkerasti täytellä neidin täysi-ikäistymiseen asti.

  Tämä oli kyllä mukava vertailu ja varmasti jollekin hyödyksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo taidankin tietää millanen teillä on! Se on ihana :) ajattelin jos seuraavalle lapsoselle vaikka hankkis semmosen! :)

   Kiva kun tykkäsit :)

   Poista
 2. Meillä on tosi hyvä vauva-aika kirja, semmonen Nallepuhi, siin on justii raskaus aika, ekalle joululle ja synttärille ja ristiäisille paljon tilaa, kysellää äidin ja isän mietteitä, paljo tilaa kuville, kasvuu saa kirjattuu hyvin ylös, sukupuu, kivoi nallepuh lorui/runoi, hampaiden kasvulle erilliin hyvä aukeama ja takana paljon tilaa kirjottaa omii muistiinpanoi :)

  VastaaPoista
 3. Minä oon miettiny et pitäiskö ostaa toinen vauvakirja vielä, kun meillä on vaan tuo Vaukirjan Kirja sinusta. Siihen tosiaan mahtuu vaan se ensimmäinen vuosi niin sen takia ! en ole kyllä kerennyt kaikkea täyttämään kirjaan :=D mutta joo tykkään hirveästi koristella sivuja ja itselle on ollut mieluisa oma vauvakirja. Meilläkin on muuten käynyt, että äitini on täyttänyt eniten minun kirjaani, kun olen vanhin lapsi ! ;p

  VastaaPoista
 4. Joo kannattaa ihmeessä hankkia niin saat ikuistettua ekankin vuoden jälkeen kaikkea lapsuudesta. :) toki yks vaihtoehto on tehdä ite vauvakirja skräppäämällä, siihen löytyy kivoja vinkkejä netistä! :) jos siis jaksaa ja on luova askarteluihminen. :)

  Mutta suosittelen kyllä tuota Tatua ja Patua jos tykkää tommosesta hauskasta ja monipuolisesta. :)

  Aika jännä, että teillä vanhimman lapsen kirjaa on täytetty enemmän! Yleensä menee just toistenpäin. :) onks teillä millaiset ikäerot? :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on sellanen mikä on 18-vuoteen asti. :D Mullakin oli kauhea päättämisen vaikeus kaupassa, mutta päädyin tuohon, koska siinä oli jotenkin kivoimmat jutut vaikka jotain kivaa puuttukin mitä toisissa kirjoissa oli. Oonkin esitelly sen mun blogissa aiemmin. Mutta kivoja kirjoja nuo kyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi kiva! :) Vois hankkia semmosen, jos tulee joskus toinen lapsi. :)

   Poista