Lilypie Second Birthday tickers

torstai 28. maaliskuuta 2013

Sairaalakäynti

Valitettavasti mun postaukset on nyt viime aikoina ollut hyvin sairauskeskeisiä, mutta koittakaa jaksaa, eiköhän tämä vielä tästä iloksi taas muutu!

Eilen Nellan vointi meni huonompaan suuntaan. Hengitys alkoi olla pinnallisempaa ja tiheämpää ja raukka ei saanut kunnolla nenän kautta hengitettyä kun oli niin tukossa. Yskä vain pahentui, neiti sai sellaisia yskäkohtauksia, ettei kunnolla saanut henkeä ja itki hirveästi niiden jälkeen. Selkeästi siis yskiminen oli myös kivuliasta ja kurkku varmasti kipeä. Räkää valui kun viimeistä päivää ja silmät oli vetiset. Neiti oli myös kovin itkuinen ja kiukkuinen, vaikka hienosti jaksoikin leikkiä ja touhuta niin silti ei ollut oma itsensä. Eilen sain pitkästä aikaa kokea sen, kun mikään muu ei auttanut kun kantaa Nellaa sylissä ympäri kämppää hyssytellen ja lauleskellen. Tuli niin jännä fiilis, flashback vauva-ajoista. Sillon kun mikään muu ei auttanut, kun mahavaivaisen vauvelin kantaminen ympäriinsä eri asennoissa tuntikausia ja välttämättä silti ei neiti rauhoittunut.
Raukkapientä vääntää masusta

Päätin sitten soittaa lääkäriasemalle, jossa olimme käyneet maanantaina ja pyytää soittoaikaa hoitavalle lastenlääkärillemme. Vaikka kello oli n. puoli seitsemän illalla, niin sain samalle päivälle soittoajan. N. tunnin päästä siitä lääkäri soitti ja kerroin hänelle Nellan tilanteen. Lääkäri sanoi sitten, että kuulostaa siltä, että tilanne on tosiaan pahentunut ja maanantain hoito-ohjeet ei enää auta. Hän kehotti sitten meitä lähtemään samantien päivystykseen ja kun täällä Kouvolan suunnalla olemme niin lähin paikka olisi Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystys. Hän epäili myös keuhkoputkentulehdusta, joka voi näin pienen lapsen vetää nopeasti heikkoon kuntoon ja tyypillistä kuulemma on, että lapsi jaksaa leikkiä hyvin olostaan huolimatta, joten se ei ole mikään ''mittari'' hoidon arvioinnissa.

Nella ryömi taaksepäin, kunnes tuli imuri vastaan :D
Soitin sitten kyseisen sairaalan päivystysnumeroon ja keskustelin hoitajan kanssa tilanteesta. Oli muuten todella ärsyttävä hoitaja, hänelle piti tuhat kertaa toistaa samat asiat ja jotenkin oli ihan pihalla... No, kumminkin, hän sitten sanoi että olisi hyvä lähteä pikimmiten päivystykseen, kun meiltä täältä ajaisi sinne kumminkin n. 40min.
Tuumasta toimeen ja Nellan syötettyämme lähdimme kahdeksan jälkeen ajelemaan kohti sairaalaa. Saavuimme paikalle yhdeksän aikoihin ja silloin oli enemmän jonossa, kun puhelimessa oli sanottu. Aikamme saatiinkin sitten odotella( ja Nella oli ensin pirteä nukuttuaan automatkan, mutta sitten alkoi kiukkuilla ja työn ja tuskan tuloksena saatiin Nella nukahtamaan. Nella kerkesi nukkua vain kymmenisen minuuttia, kun pääsimme hoitajan luo ja silloin olimme olleet sairaalalla jo muutaman tunnin. Nellan jalasta otettiin happisaturaatio, eikä hän edes herännyt siihen.

Tämän jälkeen mentiin taas odottelemaan, kunnes lääkäri kutsui meidät sisään ja tutki Nellan. Hän halusi päivystyvän lastenlääkärin mielipiteen ja taas piti odotella. Lastenlääkäri oli sitä mieltä, että Nellasta pitää ottaa verikokeita ja taas saimme odotella. Tässä välissä Nellalle annettiin myös hengitettävässä muodossa putken kautta Ventolinea, josta neiti ei tykännyt yhtään. Verikokeisiin Nella ei reagoinut mitenkään, kun annettiin samaan aikaan hänelle maitoa pullosta.

Verikokeista saatiin varmistus, että tauti on virusperäinen ja tulehdusarvot olivat koholla. Nella sai myös uudestaan Ventolinea 20 minuutin päästä ja otti sen sillä kertaa vähän paremmin.
Sitten puolenyön aikaan mentiin vielä kuuntelemaan lääkärin mielipidettä. Päivystävä lääkäri(ei siis se lastenlääkäri) oli todella töykeä ja kiireisen oloinen ja hänestä jäi kyllä huono kuva. Hän ei työskennellyt yhtään lapsilähtöisesti ja ei edes tervehtinyt meitä ollenkaan. Väsyneenä tuollaiset asiat sai isommat mittasuhteet ja R saikin kuunnella valitustani... varsinkin kun omakin olo oli aika huono flunssan ja kauhean kurkkukivun takia.
Lääkäri sitten sanoi, että kyllähän sieltä keuhkoputkentulehdus löytyi, mutta ei ole mistään pahimmasta päästä. Virusperäinen tauti, joka on kehittynyt tulehdukseksi. Hoito-ohjeeksi saatiin höyryhengittelyä(tai ns. ''höyryteltta''), sängyn päädyn nostamista(mitä ollaankin jo tehty), kylki-asennossa nukuttamista(tätäkin ollaan jo tehty) ja reseptillä Ventolinea hengitettävässä muodossa. Sen pitäisi avata keuhkoputkea ja auttaa hengitystä paljon paremmin kun oraaliliuoksen. Oraaliliosta pitäisi kuulemma ottaa niin isoja määriä, että hengitettävässä muodossa lapsi hyötyy Ventolinesta paljon paremmin.
R:n vanhempien luona oltiin takaisin sitten yhden jälkeen ja päästiin nukkumaan n. kakskyt vaille 2 yöllä. Nella nukahti autoon samantien ja hänet sai onneksi hyvin siirrettyä suoraan yöunille. Nella nukkui puoli yhdeksään asti aamulla! Vaikkakin heräili kyllä taas tosi monta kertaa yöllä... mutta kumminkin, on siinä silti iso ero siihen normaaliin heräämisaikaan; puoli seitsemään.

Tänään R kävi Nellan kanssa apteekista hakemassa Ventolinea ja putken ja ihan hyvin Nella sitä suostuu ottamaan. Josko tässä parannuttaisiin... Oma olo tuntuu tosin vain pahentuvan.

Huomenna lähdetäänkin sitten ajelemaan omien vanhempieni luokse ja hoivaamaan onnettomuuteen joutunutta perheenjäsentäni. Kyllä tässä on nyt ollut lähiaikoina taas liikaa vastoinkäymisiä meidän perheessä; nenän murtumista, vakavaa onnettomuutta, lääke-aineallergiaa, flunssaa,  lapsen keuhkoputkentulehdusta, norovirusta, ja ties mitä. Voitaisiinko kaikki nyt olla vaikka loppuvuosi sitten terveenä, kiitos? :)

Toivottavasti seuraava postaus olisi jo vähän positiivisempi! :) Ja jos en kerkeä kirjoittelemaan lähipäivinä, niin hyvää pääsiäistä kaikille! <3

Loppukevennyksenä vielä Nellasta kuvia keinumassa! Nella pääsi siis ekaa kertaa keinumaan, kun R:n äiti oli ostanut Nellalle oman Plaston pinkin keinun, jota voi käyttää sisä- ja ulkotiloissa.
Nella tykkäsi keinumisesta tosi paljon ainakin kikatuksesta päätellen. ;) Ihan niin kuin olin arvellutkin! Nyt odotellaan vaan lämpimiä säitä, niin voisi mennä puistoonkin keinumaan. :)
Mitä kovammat vauhdit, sitä hauskempaa!

Ja toisena loppukevennyksenä Nellan infrapunasaunakuva! Nella pääsi siis semmoseen ekaa kertaa elämässään. :) Auttaa myös tulehduksiin ja hengitykseen.
Kivaa näytti olevan!

6 kommenttia:

  1. Voi pikkuinen Nella :< Tuntuu varmasti pahalta ko lapsi sairastaa..meillä on ollu vain kaksi pientä flunssaa ja nekään ei ollu kivoja kun toisen yskimistä kuunteli :< ja Nellan keuhkoputkentulehdus kuulosti tekstin perusteella vielä monta kertaa pahemmalta ko meidän neidin pieni yskä. Toivottavasti paranetta ja että sairaista enään :>

    Repesin ääneen nauramaan tuolle saunakuvalle, niin hassu ilme XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. :( Onhan tää aika rankkaa ollut, kauheeta katsoa toisen kipua. :/ ja kuunnella sitä yskää ja hengityksen rohinaa. :/

      Onneksi teillä ei ole mitään pahempaa ollut, toivotaan ettei tulekaan. :) Ei tätä toivo edes pahimmalle vihamiehelle!

      Kiitos. :)

      Haha joo se on hassu kuva. :D Ihana ilme neidillä. :)

      Poista
  2. Voi pieni! Jospa tuo kamala tauti pian hellittäisi! :(

    VastaaPoista
  3. On se sitten kurjaa ettei teillä vieläkään helpota tautien kanssa. :( Toivotaan tosiaankin että näistä, kun selviätte niin sitten saatte olla koko loppu vuoden terveenä. :)

    VastaaPoista