Lilypie Second Birthday tickers

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Nellallakin norovirus...

...kertooko tämä blogi enää muusta kun sairastamisesta? :D

Nyt se iski sitten Nellaankin. Voi kunpa voisi pikkuisen pitää suojassa kaikelta pahalta, kaikilta sairauksilta, kivuilta ja huonolta ololta. Mutta kun ei voi. :(
Nella alkoi eilen illalla oksentamaan ensimmäisen kerran, kun oli R:n kanssa serkkujen luona saunomassa. R oli syöttänyt mangososetta Nellalle muutaman lusikallisen ja neiti oksensi kaiken kaaressa ulos. Ajateltiin silloin, että ehkä neiti vain oli ähky ja ei tuo nyt mitään vielä tarkoita, koska Nella on tosiaan ennenkin oksentanut kunnolla ja se on jäänyt aina vain yksittäiseksi kerraksi. 
No, R tuli kotiin Nellan kanssa ja ihanana miehenä kysyi, haluaisinko jotain syötävää jos hän hakisi, kun minulle ei ole moneen päivään maistunut mikään ruoka(vatsataudin jäljiltä). R lähti hakemaan meille Subwaysta ruokaa, joka on ihan lähellämme. Riisuin Neltsun bodyn ja jätin hälle housut jalkaan ja halittiin ja istuttiin sohvalla. Kunnes sitten yhtäkkiä Nella alkoi kakomaan ja oksensi hirveän määrän. Siitä tietenkin tuli neidille(ja äidille) pieni paniikki päälle. Sitten oksennusta tuli taas lisää. Koko sohva ja sohvatyynyjen välit, Nellan housut, toinen sukka, harso, lämpöhuopa, kaikki olivat ihan oksennuksessa. Vein sitten neidin suihkuun suoraan.
Nella on viimeaikoina vähän pelännyt suihkua jostain syystä ja päätinkin, etten laita isoa suihkua päälle vaan pelkästään hanan, ettei neiti muutenkin hysteerisessä tilassaan pelästy lisää. Vetäisin oman yöpaitani nopeasti pois päältä ja mentiin kylpyammeeseen Nellan kanssa. Meillä siis on suihkussa kylpyamme + suihkuverho + suihku- ratkaisu, mistä kyllä tykkään todella.
Laitoin hanan päälle ja lauleskelin ja höpöttelin rauhallisella äänellä Nellalle. Nella rauhottui ja pusuttelin ja halin pikkuista samalla kun laitoin vettä sopivaksi. Otin pari kylpylelua ja vietettiin suihkussa sitten sen verran aikaa, että R tuli kotiin ja sain lisäkädet avuksi siivoamaan sohvaa yms. 

Nella oli suihkun jälkeen iloinen, mutta selvästi väsynyt ja ihan luonteensa vastaisesti nukahti sohvalle, kun sai tutin suuhun. Tuijotin siinä meidän pientä murua, joka niin rauhassa nukkui. Nella ei nykyään ikinä nukahda tuolla tavalla illalla sohvalle. Nyt kumminkin väsymys vei voiton. 
KUNNES sitten taas! Nella heräsi siihen, että oksensi. Nostin Nellan salamannopeasti pystyasentoon ja käänsin kasvot sohvaa vasten ilmaan, että varmasti kaikki tulisi ulos eikä jäisi nieluun. Neiti oli taas tietenkin vähän paniikissa, eihän tuo ole kellekään kiva tapa herätä unilta. :( Tätä ennen Nella oli suihkun jälkeen oksentanut R:n syliin... yhteensä taisi oksentaa 5-6 kertaa koko illan aikana.

Uusien pesujen jälkeen laitettiin Nellalle vain löysät housut yöksi ja peitto päälle ja R meni nukuttamaan Nellaa. Nella otti kiinni mobilesta ja nukahti siihen. :D Oli niin hassun näköinen. :) Nykyäänhän siis Nella monesti leikkii mobilella ennen nukkumaanmenoa ja tarttuu siihen, mutta ei kyllä ikinä ole vielä nukahtanut kesken sillä leikkimisen. :D

Ei uskallettu antaa Nellalle sitten illalla muuta kuin vettä ja ajateltiin, että Nella heräisi parin tunnin päästä nälissään tai oksentamaan, mutta ei! Laitettiin Nella jossain vaiheessa alkuyöstä kylkiasentoon nukkumaan tyynyillä avustettuna(ettei tukehtuisi mahdolliseen oksennukseensa yöllä) ja Nella heräsi ensimmäisen kerran vasta viideltä! Puoli kuudelta sai sitten maitoa ja nukkui vielä muutamalla tutinlaitolla puoli kahdeksaan asti. Aika ihmeellistä, kun oltiin jopa varauduttu heräilemään yöllä monta kertaa ja laitettu kaikki suojat yms pinnasänkyyn. :D 

No, tietenkin sitten ajattelin aamulla, että tauti on mennyt ohitse, kun neiti oli niin iloinenkin ja yö oli mennyt paremmin kuin hyvin. Laitoin aamupuuron normaalisti ja kerkesin syöttää n. 10-15 vauvalusikallista, kun kaikki tuli kaaressa ulos. Siihen loppui se ruokailu... mutta se jäikin viimeiseksi oksennukseksi tänään! Pari kertaa on kyllä ollut maha tosi löysällä ja ruoka ei ole maistunut kovin hyvin. Maitoa menee hyvin ja Nellan mummi, minun äitini toi Nellalle apteekista Floridralia, jota Nella joi 200ml eli kaksi annospussia. Meni ihan hyvin alas, se on siis banaaninmakuista vauvoille tarkoitettua lääkettä, joka palauttaa nestetasapainoa kropassa. 
Soseista Nella söi päivänmittaan vajaa puolipurkkia hedelmäsosetta päivällä, iltapäivällä puoli purkkia lihasosetta ja illalla vielä pari lusikallista hedelmäsosetta. Koitin antaa vain Nellan herkkuja tänään, että menisi edes jotain alas. Velliäkään neiti ei suostunut juomaan ennen nukkumaanmenoa kun vain n. 50-60ml, vaikka yleensä vetää ainakin 200ml. 

Nella on nukkunut tänään tosi hyvin, kolmet päikkärit mikä on neidille nykyään harvinaista(yleensä nukkuu kahdet). Aamupäivällä tunnin, iltapäivällä 2h 20min ja sisällä(!) sohvalla 50min. Silti neiti nukahti alle vartin nukutuksella pari tuntia viimeisiltä päikkäreiltä heräämisen jälkeen klo 9 nätisti omaan sänkyyn. Taitaa vähän tuo tauti väsyttää pikkumurua. Jospa paranisi tästä helpommalla kuin minä, ainakin siltä vaikuttaa. 

Oma oloni alkaa olemaan jo hyvä, vaikkei ruoka tosiaan hirveästi maistu ja vähän veto on pois, mutta yleiskunto on jo paranemaan päin ja kuumetta ei ole!

Huh, tulipa pitkä teksti! Loppuun vielä kuvia Neltsusta, josta ei kyllä arvaisi, että olisi kipeänä kun on niin ihana pikkuinen ilopilleri:




           

18 kommenttia:

  1. Oivoi, harmittavaista. Paranemisia ♥

    VastaaPoista
  2. Voi ei, Nella reppana! :( Tuota tautia on kyllä nyt aivan hirveästi liikkeellä, onneksi ei oo vielä meille iskenyt, vaikka mun vanhemmat ja moni muu tästä lähipiiristä on ollu mahataudissa :/
    Toivottavasti ei tuukkaan meille, tai ainakaan Aadalle, on niin kamalaa katsoa kun pieni on kipeä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. :( On kyllä tosi paljon liikkeellä! Uutisissakin on paljon juttua, että tänä talvena on ollut yllättävän paljon ja ainakin enemmän kuin viime vuonna. :/ Miksi näiden tautien pitää tulla vauvoille ja lapsille? :( Se on niin epäreilua. Itse sitä kestäisi vaikka mitä, kunhan ei tarvitsisi katsoa pikkuisensa kärsimystä! Toivotaan, ettei teille tule! :)

      Poista
  3. Voi pientä :(! Kunhan suostuu juomaan jotain niin hyvä, ettei kuivu. Kaverin puolitoistavuotias joutui just eilen nesteytykseen sairaalaan kun ei syönyt eikä juonut noron takia.. Toivottavasti paranette pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. :( Onneksi suostuu juomaan! Syöminen ei ole oikein onnistunut, mutta maitoa, velliä ja vettä menee onneksi hyvin. Se on tärkeintä. :) Olen kyllä tarkkaan katsonut, että tulee märkiä vaippoja yms, koska jos ei tule niin voi olla merkki kuivumisesta.
      Onneksi Nella on jo paranemaan päin! :) Tänään ei ole oksentanut kertaakaan.

      Kauheaa, etä kaverisi lapsi joutui sairaalaan. :/

      Kiitos! :)

      Poista
  4. Pikaisia paranemisia!
    Tuota noroa mekin ollaan tässä pelätty ja toivottavasti pysyykin loitolla meidän perheestä. Vasta oltiin koko perhe flunssassa, ni ei kaipailtais lisää tauteja.

    VastaaPoista
  5. Voi nellaa. :( Toivotaan ettei kovin pitkään kestä. Pikaista paranemista! Ja aivan ihania nuo kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :( Kyllä tässä ollaan jo paranemaan päin. Kiitos. :)

      Poista
  6. Moikka! Löysin tänään tän sun blogin sattumalta ja huomasin hauskan jutun, teidän neiti on vaan 4 päivää nuorempi kuin meidän poika! :D
    Saako kysyä missä päi suomea asutte?, kun tuolta yhestä vanhasta kirjotuksesta luin, että kävitte tuttuja kattoos kouvolassa (kiinnostaa kun itse asun kouvolassa)
    Osaako teidän Nella jo liikkua?
    Kattelin et hänel tullu hampaat jo hyvis ajoin.. meillä ne vaivannu nyt 3kuukautta eikä vieläkään oo puhjennu =/

    VastaaPoista
  7. Moi! Kiva, tykkään itekki lukea sellaisia blogeja missä on suht samanikäsiä lapsia :) pitääkin mennä lueskelemaan sun blogia myös!
    Mun miehen vanhemmat eli Nellan isovanhemmat asuu Kouvolan suunnalla, mutta me asutaan pääkaupunkiseudulla. :) käydään siellä päin n. kerran kuussa. :)

    Joo Nellalla tuli aikaisessa hampaat, voi kunpa teilläkin puhkeaisi nii loppuis kiukkuaminen hetkeks! Ei meidän neiti vielä liiku :) mites teillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. lukase ihmeessä, ja liity toki lukijaksikin jos kiinnostaapi :)
      aaa, että kuitenkin sen verta kaukana, okei :) Meilläkin ois suunnitelmis täs vuoden sisää muuttaa Vantaalle :)

      No niinpä! Inhottavaa kattoa kun näkee selvästi, kuinka toista ärsyttää se kutina ja särky =( Ihan turvoksissa sieltä on useempi kohta ja tosi teräväänkin, mut ei tosiaa läpi asti oo päässy mikää :s

      No vattallaan pyörii sillai kellon viisari tyylillä ja eteneekin juu, mutta niin hitaasti, ettei sitä huomaa.. Mut justii et jos on hetken pois samasta tilasta niin poitsu ei oo enää siinä kohassa mihin sen jätti. Mutta kävellä hän osaa jo tosi hyvin, kun sit talutetaan käsistä kii pitäen :) tukia pitkin iteksee ei osaa.

      Poista
    2. Joo liityin lukijaksi! :) Kiva jos muutatte pääkaupunkiseudulle. Me asutaan aika lähellä Vantaata, riippuen tietysti mitä osaa Vantaasta kun sekin on niin iso. :)

      Uskon, ei oo kivaa se hampaiden tulo. :/ Nellalla tuli kuukauden sisään kolme hammasta, eli aika nopsasti, eikä ollut pahoja kitinöitä edes, jonkin verran vaan. Jos on tosi kipeät ikenet, niin kannattaa antaa lääkettä ja viilentäviä puruleluja yms. :)

      Joo Nellakin pyörii sillai kelloviisarin tavoin, mutta hitaasti. Ja peruuttaa mahallaan, mutten usko että tarkotuksella. :D Ei ole vieläkään kääntynyt selältä mahalleen eikä mahalta selälleen, joten mennään 7kk lisäneuvolakäynnille sen takia.

      Poista
    3. ei meilläkä hirveesti kitinöitä oo ollu, mutta näkee kun kutisee, kun kaikki menee niin hanakkaasti suuhun ja oikeen raivoissaa niitä ikeniä hinkkaa.. joo meil on imeskelty kylmää porkkanaa, ruisleipää ja just niitä kaikkii erilaisii purulelui :) särkylääkkeisii en tykkää ruveta enneks on oikeesti ihan pakko.

      Joo meilläkin mennää taaksepäin mahallaan ollessa ja uskon että ihan tarkotuksella, kun työntelee menee välil tosi kovaakin.. Oho meidän poika käänty vattalta selällee olikohan 9 vai 11 päivää vanhana, selältä vattallee on muutamii kertoi kääntyny nyt ja ekan kerran tos vähä ennen puoltavuotta, mutta ei mielellään sitä tee, kun tuo vatsallaa olo ei kuulu niihin hänen suosikkeihin :D

      Meilläkin on se 7kk neuvola, mutta vaan kun halusin, musta on niin kiva saaha kirjata ylös kuukauden välein se paino ja pituus :)

      Poista
    4. Jep. :)

      Joo Nella on siinä asiassa vähän jäljessä. :/ Toivottavasti ei olisi mitään kehitysviivettä yms! Onneksi sentään kääntyy kyljelleen, ettei vaan ihan makoile. Nella viihtyy kaikista parhaiten istuvilteen kun on osannut istua ilman tukea jo viisikuisesta asti selkä suorana. Ei tykkää olla edes lattialla makuulteen kovin kauaa niin ihme kun ei opikaan kääntymistä. :D Mahallaan ei ole koskaan tykännyt olla meidänkän neiti. :)

      Niin mustakin on ihan kiva että pääsee nyt myös 7kk neuvolaan, on kiva seurata joka kuukausi tuota kasvua kunnolla. :)

      Poista
  8. Toivottavasti paranette pian kaikki! :(

    VastaaPoista