sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Äitikin sairastaa + lääkärireissu

Nyt se flunssa iskin sitte muhunkin. Kaks päivää sitten alkoi kurkkukipu ja eilen alkoi flunssa ja tänään aamulla olinkin sitten ihan voimaton... Tänään on R:n viimeinen lomapäivä ja huomenna hän meneekin sitten töihin 12-21 ja tiistaina 7.45-22 jne... En tajua miten jaksan! Miten te muutte ootte jaksanut, kun olette itse olleet kipeinä ja olette kotona lapsen kanssa? Täytyy nostaa hattua yksinhuoltajille. Mulla sentään mies lupasi nousta aamulla Nellan kanssa ja pukee sen ennen kun lähtee töihin eli joskus 11 jälkeen...

Eilen mun oli tarkoitus mennä käymään mun veljen synttäreillä, mutta ei sitten mikään mennytkään niin kuin suunniteltiin. Nellalla pari päivää sitten oli tullut pieni näppylä ylähuuleen siihen kaaren kohdalle ja ajateltiin, että se nyt vain on joku ohimenevä pikkujuttu. No, se sitten kasvoikin järjettömäksi paiseeksi! Oltiin ihan ihmeissään ja toki huolissaan. Googletin tietenkin sitten, mikä se voisi olla ja sehän ei koskaan ole fiksuinta kun on huolissaan. :D Netin syövereistä nimittäin löytyy yhtä sun toista... Soitinpa sitten terveysneuvontaan ja nekään ei osannut sanoa, mitä se voisi olla mutta sanoivat että ehdottomasti kannattaa mennä yksityiselle lääkärille. Näinpä siis päätettiin tehdä, kun oltiin muutenkin mökiltä lähdössä. Ennen kuin mentiin kotiin niin ajettiin sitten täällä pääkaupunkiseudulla sijaitsevaan yksityiseen lääkäriin, jossa on päivystys. Meillä kävi tosi hyvä tuuri, nimittäin oltiin siellä 16.30 ja saatiin varattua aika lastenlääkärille 16.45(vaikka se olikin sitten vähän myöhässä, mutta kumminkin). Kuulemma kaikki yleislääkärit oli varattuja mutta lastenlääkärit vapaina. :)

Lastenlääkäriksi sattui tosi mukava naislääkäri. Hän sitten tutki Nellan ja totesi, että ainakin nielussa on punaisuutta ja selvästi ollut flunssainen mutta paranemaan päin. Sitten siitä paiseesta; se on luultavasti huuliherpes! Olin ihan ihmeissäni, koska en ollut osannut edes kuvitella että noin pienellä voisi olla herpes! Ensimmäisellä kerralla vauvalla puhjennut herpes kuulemma aiheuttaa korkean kuumeen ja se puhkeaa yleensä flunssan seurauksena, jos on puhjetakseen. Näin siis Nellalla oli käynyt. Lääkäri sanoi, että toinen vaihtoehto on, että Nella olisi saanut tartunnan joltain tutulta jolla on puhjennut herpes, mutta ei kyllä keksitty keneltä Nella olisi voinut sen saada. Itämisaika on kuulemma jopa 2-3 viikkoa, eli se on voinut tarttua jo aikaisemminkin.
Lääkäri tutki Nellan suun ja sielläkin oli ollut näppylä, joka oli jo paranemaan päin! Myös leukaan on puhkeamassa yksi näppylä. Ei ihmekään, että Nella on syönyt niin huonosti kiinteitä. Lääkäri sanoi, että suun sisällä oleva näppylä on varmasti kirvellyt neitiä monta päivää ja siksi syöminen on sattunut. :( Voi raukkaa! Luulin, että Nella kiukuttelee ''vain'' flunssaa ja siksi syö huonosti, mutta selvisipä syy nyt tuohonkin. Tänään on syönyt jo vähän paremmin.
Saatiin herpekseen sellaista kunnon rasvaa reseptillä ja sitä laitetaan kaksi kertaa päivässä, kunnes näpyt häviää. Lääkäri sanoi, että on myös mahdollisuus, että tuo voisi olla märkärupi ja antoi varmuuden vuoksi reseptille antibioottikuurin, sillä märkärupi on bakteeritauti. Mutta se aloitetaan vain jos muualle kroppaan ilmaantuu tietynlaisia näppylöitä. Toivotaan, että ei!

Toivottavasti tuo pikkuinen tuosta paranee. Tässä ainakin oppi sen, että jos vauvalla on kuumetta niin ei aina kannata vain luottaa, että se on ohimenevä flunssa!
Itsellänihän oli vauvana koliikki, tulirokko, rotavirus, lääkeaineallergia, korvatulehduskierre, niin pahat mahavaivat että ravattiin niistä viikottain tutkimuksissa ja lastenklinikalla jne... Että aika ''helpolla'' ollaan vielä Nellan kanssa päästy. :) *koputtaa puuta*

Kamalaa olla itsekin näin kipeä, mutta vielä kamalampaa toki on Nellan huono vointi. Nyt hän onneksi on jo paranemaan päin, on niin vaikeaa katsoa oman pikkuisen pahaa oloa!

ps. Tilasinpa sitten Me&I:lta pari juttua... hyvä valittaa köyhyyttä kun ostaa tuollaista.. :D ja myös Nelly.com:n paketti oli saapunut ja pari fb-kirppisjuttua vaihteeksi.. Niistä lisää myöhemmin, kun jaksaa! :)

8 kommenttia:

 1. Parantukaahan pian!

  VastaaPoista
 2. Paranemisia sinne!
  Ei kyllä olis itselläkään käynyt mielessä, että nuin pikkuisella voisi olla herpes, mutta toisaalta kun ajattelee, niin eihän se ikää katso.
  Mä en ole ollut "kunnolla" kipeänä Tomaksen syntymisen jälkeen, mutta mulla on ollut pari pahaa migreeni "kohtausta" ja olisin ollut kyllä ihan pulassa jos Tomi olis ollut tuolloin töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Niinpä, mullekin tuli ihan outona juttuna! Mutta näköjään kaikenlaista sitä pikkuisillakin voi olla, oireilee vaan vähän eri tavalla. :)
   Kauheaa varmaan kun on migreeni, tiedän kun yhdellä ystävällä on ja melkein pyörtyy ja oksentaa yms. :/ Tai no niitähän on erilaisia, mutta silti. R:lla on myös lievä migreeni ja hänen perheenjäsenistään muutamalla, toivottavasti ei periydy Nellalle. Kun se vissiin on vähän periytyvää?
   On se kyllä suuri apu, kun on toinen jakamassa arkea. R:lla on vaan niin pitkät työvuorot ja pitkiä työputkia, että välillä kyllä tuntuu, kuin olisi vain yksin... mutta sitten taas pitkät vapaat korvaa sen. :)

   Poista
 3. Paranemisia teille! Vitsi, aika jännää miten noinkin pienellä voi olla herpes. Onneksi oli hyvä lääkäri ja sai selville mistä kyse.

  VastaaPoista