Lilypie Second Birthday tickers

maanantai 6. toukokuuta 2013

Nellan välikausihaalari + muutama muu juttu!

Moikka!

Nella on yhä melko kipeä, kuume sahaa ylös-alas ja näppyjä on paljon. Näpyt ovat kumminkin suurin osa kuivuneet ja osa rupeutunut, joten eiköhän tuo neiti tuosta parane. :) (kyse siis vesirokosta, josta kerroin aikaisemmissa postauksissa)
Onko teillä muuten kokemusta, kuinka pitkään vesirokossa on tartuntariski näppyjen ilmaannuttua? Lääkäri sanoi, että viisi päivää siitä kun ensimmäiset näpyt ovat tulleet, niin ei enää tarttuisi. Netissä luki taas sitten niin, että vasta kun viimeinenkin näppy on poissa niin ei enää tartu. Ja äitini muisteli, että viikon jälkeen ekan näpyn ilmaantumisesta. Äh. Muuten varmaan luottaisinkin lääkärin sanaan eniten, mutta tässä tapauksessa en tiedä mihin luottaa. Lääkäri nimittäin ei ollut kovin tietävän oloinen, niin kuin kerroinkin.
Lähinnä siksi tätä pohdin, kun olin sopinut huomiseksi kahvittelut kauppakeskukseen kahden äitikaverin + lapsien kanssa aamupäiväksi, enkä nyt tiedä uskalletaanko mennä. Huomennahan on jo mennyt kuusi päivää siitä, kun ensimmäiset näpyt ilmaantuivat ja tosiaan ne ovat kuivuneet(eivät ole ''kelloilla'' enää) ja niitä ei ole tullut lisääkään pariin päivään. Viitsitäänköhän mennä? Kaverit kyllä tietävät Nellan rokosta.

Mutta nyt siihen otsikossa lupailemaani jutskaan! :) Eli ostin tuossa jonkin aikaa sitten Nellalle välikausihaalarin kirppikseltä. Meillähän siis on monta haalaria, takkia, housu-takkisettiä ja ties mitä, mutta en sitten ollut tajunnut hankkia välikausihaalaria. Säät alkaa olemaan jo melko lämpimiä ja parvekkeen mittarikin näytti tänään huikeaa 22 astetta, ihanaa! Haalari tuli siis tarpeeseen. Vielä ei ihan vähällä vaatteella neitiä viitsi kuitenkaan pitää.

Nella ei vielä aina oikein ymmärrä leikkiä ulkona, vaikka sisällä onkin kova touhuamaan. Usein jos Nellan laittaa ulkona istumaan maahan, niin kököttää siinä vain ja katselee ympärilleen. Hassu! Kaipa sitten on niin paljon katseltavaa ja ihmeteltävää, ettei ole tajunnut alkaa leikkiä. Mutta eiköhän sekin asia kohta korjaannu, kun neidin parannuttua aletaan ulkoilemaan enemmän muutenkin kun vaunuilla. :) Odotan innolla, että isäni rakentaa piakkoin mökillemme hiekkalaatikon ja Nella pääsee sinne touhuilemaan. Hiekkalelujakin on ostettu ja saatu valmiiksi, UV-suojapuku, kesähatut, aurinkolasit ja muut tykötarpeet valmiina, joten eikun vain ulkoilemaan!


Tuo lapsimessuilta ostamani kypäräpipo sopii mielestäni tosi hyvin haalarin kaveriksi!
Haalariksi valikoitui Reiman punainen välikausihaalari, ihan uudenveroinen eikä mitään käytönjälkiä. Veikkaan tämän olleen edellisellä käyttäjällään vain vaunukäytössä. Ainoa ''miinus'' on vetskarin yläpuolella ''ulkokuoressa'' olevat napit, ne ovat vähän löystyneet. Mutta sepä nyt ei ole iso homma ne kiristää takaisin ja oikeastaan sillä ei ole mitään väliä, kun haalarissa on vetskari+nepparikiinnitys ja nuo kyseessä olevat napit on vain koristeena. :)

Haalari on kokoa 80cm ja mietin ensin, että onkohan se liian iso. Sisävaatteissahan ollaan jo jonkin aikaa käytetty 80-86 kokoa, mutta ulkovaatteet ovat aina reilumpaa mitoitusta. Kirpparilla oli myynnissä myös 74cm kokoisia haalareita, mutta ne näyttivät niin pieniltä etten uskaltanut ottaa riskiä. Meillä on ollut käytössä nyt sellainen punainen 74cm kevyttoppahaalari ja se alkaa olemaan jo vähän nafti, varsinkin masun kohdalta. Muutenkin se tuppaa olemaan Nellan ongelma-alue vaatteissa. ;) Ihan hyvä siis, että otin tuon 80 koon, kun sitä ei tarvitse yhtään venyttää saadakseen menemään kiinni vaan menee tosi sutjakasti.
Nytpä oikeastaan ei ole väliä vielä, vaikka haalari onkin reilua kokoa. Nella kun ei kävele vielä ja tuskin hetken aikaan konttaileekaan ulkona leikkiessään, joten istuessa ei haittaa jos esim. hihat/lahkeet on vähän pitkät kun niissä on kumminkin resorit. Jää vähän pussille, mutta mitäpä se haittaa! :)

Tuo hiippahuppu on niiiin söpö!
Tuossa kuvassa nuo hihat näyttää tosi pitkiltä, kun neiti väsyneenä retkottaa käsiään, mutta todellisuudessa on vähän passelimpi. :)
Toiveena olisi, että tämä menisi vielä syksylläkin, mutta katsotaan nyt. :)

Mitäs tykkäsitte? :)

Samaiselta kirppikseltä samana päivänä ostin Nellalle myös söpön kesäsetin:

Mekkobody 80cm, hattu 80/86cm. Toivottavasti olisi vielä jonkin aikaa sopivia, nyt jo nimittäin olivat hyvät. :)

Huomaatteko muuten tuon pöytärahin kulman, kun näkyy tuollaista valkoista? Kuka arvaa, mitä on käynyt? :D 


Hyvää viikkoa kaikille, nauttikaa auringosta! ♥

12 kommenttia:

  1. Ihana tuo haalari! :) ja tuo kesäsetti, tuitui ♥

    VastaaPoista
  2. menkää vaa munki äiti on sanonu että viikko ekojen näppyjen ilmaantumisesta. Ja jos on jo ruvilla niin en minä ainaka usko niiden enään tarttuvan...
    Ihanat vaatteet taas :)
    Ja arvaukseni rahin kulmaan, on Nellan hampaat? :D

    VastaaPoista
  3. Joo, kyl mä aateltiin mennä. :) Nellalla ei oo ollut tänään kuumettakaan eikä nuo näpyt tunnu nii paljoo kiusaavan.

    Kiitos! :)

    Osuit oikeaan! ;D Nella aina jäystää noita kulmia ja nyt tota nahkapäällistä on lähtenyt irti... Kiva ku ostettiin toi jotain muutama kuukaus sitten ja nyt se on jo hirveen näköne. :D Neidin pitää koko ajan kiipee siihen ja samalla jäystää hampailla..

    VastaaPoista
  4. toi on niin ihana haalari! <3
    omalla tytölläni oli samainen haalari sillon joskus,kun oli viel pikkunen!

    oikeen ihania ja aurinkoisia päiviä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mäkin tykkään! :) Voih, mitäköhän vuosimallia tää on? :)

      Kiitos samoin, piristit päivääni. :)

      Poista
  5. Ihana kypärähattu ja käy kyllä hyvin haalarin kanssa.
    Mekkobodyista tykkään tosi paljon, on varsinkin kesäisin käteviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. :) Ärsyttää kun mulla on niin paljon Nellalle kaikkia pinkkejä/vaaleanpunasia pipoja ja hattuja, ettei ne nyt oikein sovi tuon haalarin kanssa. :/

      Mäkin tykkään tosi paljon, ne on niin söpöjä ja käteviä. :)

      Poista
  6. Kiva toi puku! Tosiaankin alkaa jo hyvinkin olla välikausihaalarille käyttöä :) Näyttäis vähän saman malliston haalarilta kuin mikä meillä on Idalle kaksiosainen setti :) Ja oooooh noi mekkobodyt on kyllä ihan rakkautta ♥ kiitti kun muistutit, täytyis kaivaa kätköistä Sannille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Joo vähän myöhäseks veny tää kevään alkaminen ja kohta on jo kesä. :D No, jospa menis vielä syksylläkin tuo kun ei neiti nyt kasva enää yhtä hurjaa vauhtia kun on alkanut liikkumaan. :)

      Mekkobodyt on kyllä ihania ♥ Kivan näköisiä ja ei tarvii laittaa erikseen bodya ja mekkoa, helpottaa pukemistakin ja stailausta. ;) Voih miten mä pärjään jos seuraava lapsonen olis poika ja ei vois noita käyttää. ;) No sulla ei kyllä siitä oo kokemusta heh. :D

      Poista
  7. On kyllä kiva haalari. Ihana tuo hiippahuppu tosiaankin. :) Meillä on ollut jo pitkän aikaa käytössä välikausihaalari. Kuten tiiätkin niin neiti on niin kuumanen, että kauppaan ei missään nimessä voi mennä kovin paksulla haalarilla. Ulkoillessa on käytetty tuota välikausihaalaria sitten äitiyspakkauksessa ollutta villahaalaria tai mikä lie onkaan. Ei oo liian kuuma ollenkaan. :) Ja tosi kiva tuo mekkobody myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niinpä! :) Me ei vielä tätä ennen olla viitsitty ottaa käyttöön, kun Nella on enemmänkin sellainen palelija. ♥ Tosin koin myös helpompana laittaa kevyttoppiksen kun välikausihaalarin jonka alle pitää laittaa esim. fleecehaalari joten pitäisi pukea kaksi haalaria. :) Nyt on kiva kun pitää laittaa pelkkä vk-haalari.
      Kauppaan kyllä ollaan pitkään jo laitettu ohuempaa vaatetta, esim. vaan joku takki+ kypäpipo + tumput + tossut.
      Se on kyllä kiva. :) Nytkin puin tänään Nellalle toisenlaisen mekkobodyn. :)

      Poista