torstai 2. toukokuuta 2013

Jälleen sairastetaan

Heips.

En aio kirjoittaa vappukuulumisia, kuin yhden kuvan verran, sillä niissä ei ole mitään kerrottavaa.

Söpöliini Nella ekan vappupallonsa kanssa. ♥
Mutta nyt muihin kuulumisiin. Meille ei kuulu kovinkaan hyvää, sillä neiti on ollut kovin nuhainen ja nukkunut superhuonosti. Mummilassa vapun ja vappupäivän välisenä yönä neiti heräili monia monia kertoja ja samoin viime yönä n. 15-20 kertaa. Välillä kitisi, välillä itki hullun lailla. Yleensä tutti auttoi heti, mutta selkeästi joku oli ''hätänä''.
Eilen illalla huomasimme, että Nellalle on yhtäkkiä ilmestynyt jotain näppylöitä otsaan, korvan taakse ja niskaan. Ihmeteltiin vain ja ajateltiin, että se nyt on varmaan hikinäppylöitä tai jotain pientä ihottumaa. Neltsullahan on aina ollut todella hyvä iho, eikä mitään vaippaihottumaa tai muutakaan koskaan.
No sitten alettiin tutkimaan illemmalla myöhemmin Nellaa, kun otettiin häneltä kaikki vaatteet pois ja huomattiin siellä sun täällä pieniä näppylöitä. Muutama oli selässä ja mahan alueella, muutamia vaippa-alueella ja otsaan tuli pari lisää. Mitattiin kuume ja se oli 38,1. Annettiin nuhaiselle neidille sitten Panadolia yöksi ja niistettiin nenä. Neiti nukkui ekat kolmisen tuntia hyvin, kunnes alkoi useat heräilyt.
Aamulla neiti oli aluksi ihan hyväntuulinen ja kuumettakaan ei ollut kuin 37,7 eli ihan vähän lämpöä. Nellan normaali kehon lämpötila on n. 37,3-37,5.
Näppylöitä ei yön aikana ollut tullut hirveästi lisää, mutta olemassa olleet näpyt olivat selvästi suurentuneet ja joihinkin tullut valkoinen pää. Päivän mittaan näppylöitä alkoi tulemaan reilusti lisää, mutta vieläkään niitä ei joka puolella onneksi ole.

Soitin sitten aamulla neuvolan puhelinneuvontaan ja siellä epäiltiin heti vesirokkoa. Kuulemma ei ole mitään syytä lähteä lääkäriin, jos yleisvointi pysyy hyvänä ja ei sinäänsä ole huolenaihetta. Nellan ikäinen ei kuulemma myöskään osaa vielä raapia sieltä mistä kutittaa, joka on tosi hyvä juttu. Neiti ei osaa paikallistaa kutina-/kipupaikkaa ja se on kyllä tosi hyvä juttu, niin ei pitäisi arpiakaan pahemmin jäädä. Kysyin sitten, että kannattaisiko kuitenkin mennä lääkäriin ihan sen takia, että saisi tietää mikä rokko neidillä on ja sitten tietäisi, minkä hän on sairastanut. Kuulemma voi mennä jos haluaa. Pitää nyt seurata... ajattelin kyllä huomenna soittaa terveyskeskukseen ja varata ajan, koska viikonloppu on kumminkin tulossa ja olisi kiva varmistua siitä, mikä rokko on kyseessä. Epäilen kyllä itsekin vesirokkoa.
Vesirokkoonhan ei ole oikein lääkettä, kun se on virustauti, joten se paranee itsestään. Kutinaa kumminkin voi lievittää paikallislääkkeillä, mutta näin pienillä ne ei varmaan ole yhtä tarpeellisia kun pikkuinen ei osaa raapia. Enkä siis yhtään vähättele, ettei näpyt neitiä kutittaisi, mutta helponpaahan tämä on pienenä sairasta. Toivotaan, ettei menisi pahemmaksi ja näppyjä ei kauheasti tulisi lisää.
Jalkapöytä
Neiti on myös syönyt nyt tosi huonosti. Vapun aikoihin söi tosi hyvin vielä, mutta nyt näppyjen ilmaannuttua ja kuumeen noustua, on syöminen takkuillut. Aamulla puuro ei maistunut sitten ollenkaan, pari lusikallista sain syötettyä. Puuro maitoon sekoitettuna ei mennyt edes vellipullosta, vaikka yleensä viimeistään sillä tavalla puuron saa aamulla menemään, jos muuten tökkii.
Myöskään Nellan herkkuvälipala, Hipp- hedelmäsose ei olisi oikein maistunut. Sain kumminkin sellaisen pienen purkin menemään ja maissinaksuja neiti söi muutaman hyvällä ruokahalulla.
Lihasosekaan ei maistunut, ehkä n. kymmenen vauvalusikallista sain menemään alas. Myöskin iltaruoan syöttäminen oli melkoinen mahdottomuus.
Onneksi sentään maito kelpaa ja vesikin jotenkin, joten nesteytys on kunnossa. Elen illalla velli maistui, luultavasti myös tänään.

Päikkärit neiti on nukkunut tosi hyvin, ekat päikkärit kesti 2h 20min(!!) ja toiset vähän reilu tunnin. Eikä mikään ihme kyllä, kun yön nukkui niin huonosti. Hyvin neiti kumminkin on jaksanut touhuilla, vähän enemmän kiukkuaa ja vaikuttaa väsyneemmältä, mutta yleisvointi on kumminkin hyvä.
Neidin seisominen on nykyään tosi tukevaa ja varmaa.

Kaipa tästä taas selvitään. :) Harmittaa, kun ei päästy tänään vikaan muskariin. Syksyllä kyllä varmaan sitä jatketaan.

Loppuun vielä kuvia viime päiviltä:

''Äiti, en mä haluu nukkuu, päästä mut poooois!''
Nella on myös oppinut kävelemään tukea vasten, jos tavoittelee vaikkapa jotain pöydän toisesta päästä.
Maanantaina oltiin vauvatreffeillä.

Nykyään ihan kaikkea vasten pitää nousta seisomaan ja myös laskeutuminen alas onnistuu hienosti.

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille! ♥

12 kommenttia:

 1. Vesirokoltahan tuo näyttäisi. Voi reppanaa. Jaksamisia sinne!

  VastaaPoista
 2. Juu vesirokolta näyttää. Toisaalta kyllä hyvä kun sairastaa sen pienenä alta pois (jos jotain positiivista asiasta hakee) :) Paranemisia!

  VastaaPoista
 3. Niinpä! Oon ihan samaa mieltä. Kaverikin sano tänään heti, että tulkaa meille, haluun että mun lapsi(1v) saa tartunnan! :D
  Kiitos. :)

  VastaaPoista
 4. paranemisia pikkuiselle ja jaksuja äidille! <3

  VastaaPoista
 5. Voi teitä, taas kipeenä. :( Noh, onneksi nyt sairastatte vesirokon näin pienenä pois niin ei jää sitten vanhemmalle iälle. Vitsi, Nella on taitava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano. :/ koko ajan jotain.. Vaikka onhan tässä hyvätkin puolensa.
   Kiitos. :)

   Poista
 6. Liityin lukijaksi! ;) voi pientä, toivottavasti menee nopeasti ohi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kanssa lueskelemassa sun blogia ja tuttuhan se siellä! ;) Mistä bongasit mun blogin? :) En oo kertonut tästä kellekään tutulle ja yritellyt pitää matalaa profiilia, että voisin kirjotella tänne suht vapaasti. :) Joten toivon, ettei tää lähtis hirveästi leviämään! :)

   Joo pikkuinen on kyllä niin ressukka, toivotaan että menee nopeasti ohi. :)

   Poista
 7. Ärsyttävä tää ku ei ilmoita jos on saanut vastauksen omaan kommenttiin. Näin joskus kun olit jonkun blogia kommenttoinut, sit täs yks päivä kun voitit jonkun blogin arvonnan tms josta oli päivitys fbssä ni rupesin miettimään että kirjoitatkohan blogia ja tein vähän salapoliisin työtä:D

  Mä pidän sun blogin salaisuutena;) en itekkää oo ku parille tutulle kertonu mun blogista ku en jotenkin halua et kaikki tutut lukee, vaikka ei mitään salaista olekkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mustakin olis tosi kiva saada siitä ilmotus, koska en mä muista mihin kaikkiin oon kommentoinu ja mitä. :D Mutta tuolta saa kyllä tilattua sähköpostiin siitä tiedon jos haluu, mut sekin nyt tuntuu vähä tyhmältä. :D

   Ohhoh, ootpas ollut ovela. ;) Mä jossain vaiheessa mietin jopa, että viittinkö tykätä facebookissa mistää blogeista tai kommentoida jos joku sitä kautta löytää, mut sit aattelin että ihan sama. :D Enhän mä tänne mitään salaista kirjota ja muutama tuttu tän onkin löytänyt. :) Mutta harva nyt edes mitään vauvablogeja tutuista lueskelee vaikka tästä tietäiskin. :)
   Mä en vaa jaksa alkaa miettii hirveen tarkkaan mitä uskallan kirjottaa, nii siks en kerro kellekään tästä ettei tuu paineita. :P Kiitos kun pidät salassa. :)

   Poista