Lilypie Second Birthday tickers

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Lapsimessut ja äidin synttärit

Moikka moi!

Meillä oli aivan ihana, toiminnantäytteinen viikonloppu. Aloitetaanpa vaikkapa perjantai-illasta ja lauantaista ja sunnuntaista, jätetään lapsimessut viimeiseksi. ;)

Perjantai-iltana menin siis äitini ja kahden perhetuttavan kanssa Anna Puun keikalle viettämään äitini syntymäpäiviä. En nyt sinäänsä ole mikään kyseisen artistin fani, mutta tykkään kyllä. Ja taas sai huomata sen seikan, että livenä kyllä kaikki ovat parempia. Fiilis oli ihan mahtava ja biiseihin pääsi oikein eläytymään. Kaiken lisäksi olimme vielä eturivissä, joka vain paransi entisestään kokemusta. Keikka oli intiimi ja tunteikas, mutta myös menoa riitti. Yllätyinkin, että Anna Puullakin on niin meneviä biisejä ja heittipä hän kerran korkkaritkin jalastaan ja tanssi oikein kunnolla. ;) Tosi laaja repertuaari oli showssa.


Keikka kesti reilu parisen tuntia ja siitä suunnattiin sitten läheiseen oluthuoneeseen ja otettiin muutama siinä, kunnes olikin jo aika suunnata kotiinpäin. Tai no oikeastaan menin mökille, kun R ja Nella olivat siellä. Sain perhetutultamme kyydin, joka oli autolla.
R oli vielä hereillä kun tulin, joten en kovin myöhään edes ollut. :) Mutta silti teki oikein hyvää päästä vähän tuulettumaan ja olla välillä muutakin kuin äiti. Todella kurjaa on mielestäni itsensä kadottaminen ja omistautuminen täysin vain äitiydelle, koska miten kukaan voi jaksaa, jos ei tee ikinä yhtään mitään muuta, kun on lastensa kanssa? Itselleen pitää myös antaa aikaa(ja toki parisuhteelle), koska itsensä kanssahan sitä loppuelämänsä viettää. Älkää ihanat äidit vieraannuttako omaa itseänne, vaikka kuinka omistautuisitte äitiydelle! ♥ Ja tällä en tosiaan tarkoita, että tarvitsisi käydä juhlimassa koko ajan tai viettää hirveästi omaa aikaa, mutta edes pienet omat hetket ovat tärkeitä! :)

Lauantai meni leppoisissa merkeissä, nukkuen ja syöden, saunoen ja jutellen. Sunnuntaina puolen päivän aikaan lähdettiin ajelemaan äitini luokse taas, kun siellä oli perheen kesken päivällinen synttäreiden ja tulevan vapun kunniaksi.

Paikalla oli siis äitini, isäni, mummini, veljeni, R ja Nella. Ruoaksi oli taas vaikkapa mitä herkkuja! :)

Äidin itsetekemää näkkileipää, grilliruoaksi paria eri lihaa ja kanaa, monipuolinen salaatti, ranskalaisia, keitettyjä perunoita jne...

Jälkkäriksi simaa, munkkeja, kuivakakkua ja kahvia!
Ulkoilua ennen ruokaa!
Minulla myös sattuu olemaan huomenna nimpparit, joten äiti oli hankkinut minulle lahjan ja antoi sen etukäteen. Joskus valittelin, että meillä on niin rumia kahvikuppeja ja eipä se muuten haittaa, mutta joskus olisi kiva tarjota ns. paremmille vieraille joistain kivoista mätsäävistä kupeista kahvit. Sanoin, että olisi kiva alkaa kerätä vaikkapa muumisarjaa, kun yksi muki, ja muutama kippo jo löytyy valmiiksi. Äiti olikin sitten laittanut vinkin korvan taakse. ;) Tämmöiset sain:

Nyt sitten niihin lapsimessuihin! Suunnattiin sinne siis perjantaina aamupäivällä kahden muskarikaverin E:n ja M:n kanssa, oltiin siellä n. puoli tuntia aukeamisen jälkeen eli 10.30. Mukana menossa oli toki vauvelit, Nellan lisäksi E:n tyttö(2 päivää nuorempi kun Nella) ja M:n tyttö, joka täyttää kuukauden päästä 1v. Olen kyllä niin iloinen, kun olen tutustunut ihaniin äiteihin ja saa jakaa tätä kotona oloa, vauva-arkea ja pikkulapsiaikaa uusien ystävien kanssa. Tänäänkin suunnataan E:n ja J:n(myös muskarissa tutustuttu) kanssa M:lle ja vietetään vauvatreffejä kahvittelun ja leikin lomassa. J:lla on meidän vauvoista nuorin, eli parisen viikkoa nuorempi kun Nella. :)

Lapsimessuilla ei oikeastaan ollut edes niin tungosta kun olin ajatellut. Hetki saatiin jonottaa ja oikeastaan se ei nopeuttanut yhtään, että oltiin hankittu liput etukäteen.
Vaunuilla pääsi suht hyvin liikkumaan, paitsi joillain pisteillä. Kaikki kuitenkin sujui ihan hyvin. Nella nukkui, kun menimme sinne ja heräili kyllä melkein samantien ja valvoikin sitten yli neljä tuntia... ei malttanut millään nukahtaa, vaan nukahti vasta kun lähdettiin pois.
Yksi juttu, mihin en ollut todellakaan tyytyväinen, oli vauvojen syöttämismahdollisuudet. Siellä oli pari kahvilaa, joissa oli tyyliin yksi syöttötuoli, joka oli koko ajan varattu. Sitten eihän kahvilaan kehtaa mennä, jos ei osta mitään joten piti ostaa kahvi. Hinta 2,90€! Kahvista! Huh huh.
Hehe, tuli ihan hassu ilme Nellalle, kun juuri räpäytti silmiä. :D

Messuilta tuli kyllä löydettyä yhtä sun toista ja useissa pisteissä oli tosi hyvät alennukset. Tässäpä ostokset!
Kaksi rätttiä, toinen äidille äitienpäivälahjaksi ja toinen minulle. :)
Äidille äitienpäivälahjaksi
Aventin tutti, 0-6kk. Annan varmaan jollekin lahjaksi tai sitten säästän mahdolliselle seuraavalle vauvalle. ;)
Ilmaisnäytteitä. Muutama Muumi-housuvaippa, muumikassi, Ainun kassi ja Valio Onni- omenakaurapuuro
Ostin aivan ihanan kypäräpipon! Sopii täydellisesti punaiseen välikausihaalariimme(jonka löysin kirpparilta ja esittelen myöhemmin!)

Musiikkia rakastavalle neidillemme kaksi marakassia. Näitä on jo eilen ja tänään soiteltu innolla, niistä saa hyvän otteen. :) Toki niitä on vähän maisteltukin...
MM-kisat lähestyvät, valitettavasti. Mies on kova lätkäfani ja pitäähän perheen pienimmälläkin olla fanitutit ja pehmolelu. ;) Tutteja ostin neljä kappaletta, tässä niistä kaksi.
Aivan ihana Me&I:n mekkobody, koko 86/92cm. Tätä olen metsästänyt jo kauan netistä käytettynä, mutta olen superiloinen kun ostin sen nyt uutena, messualesta! :)

Tämä oli varmaan yksi parhaista ja hyödyllisimmistä ostoksista. Reiman SunProof UV(suojakerroin 50+)-uimahaalari Nellalle kesäksi! Koko 86cm, toivottavasti mahtuu vielä kesällä. Tämä olisi kumminkin ollut piakkoin hankintalistalla ja nyt sen sai alennuksella. OVH on 34,90€ ja messuilta tämän sain hintaan 25€, olen tyytyväinen! Kaupan päälle tuli vielä puhallettava rantapallo. Klikkaa tästä, niin näet uimapuvun Reiman sivuilla! 
Ihanaa Silverjunglea alehintaan. Kesäshortsit kokoa 86/92cm ja mätsäävä hattu, kiristysnauhat takana, koko 47/49cm.
Lisää Silverjunglea! Ihanan pirtsakka kesäpaita Nellalle. Napit takana. Ihanat röyhelöhihat. Tämä on kokoa 98/104cm, mutta menisi jo vaikka nyt tunikana eli melko pientä mitoitusta.
Silverjunglen söpö dinopipo. Niin suloinen päässä! Harmittaa vaan, kun ei tämä oikein sopi meidän punaseen välikausihaalariin.. :D Mutta voipa kai sitä silti käyttää. Oli niin edullinen(5€), että piti ostaa. ;)
Hyviä löytöjä, eikö? Mitäs tykkäsitte? :) Mitä teille tarttui messuilta mukaan? Mikä oli messujen positiivinen, entä negatiivinen puoli? :)

Näiden lisäsi ostin vielä R:lle yhden jutun, mutta säästän sen lahjaksi joten en viitsi sitä esitellä täällä. ;)

ps. Nella on oppinut näyttämään kieltä. :D R opetti sen...

Ihanan aurinkoista maanantaita kaikille! ♥

9 kommenttia:

  1. Osaako Nella syödä niitä isompi tutteja ilman mitää ongelmaa? niitä, onks ne nyt 6-12kk vai mitä... ?
    Kun Kevin ei osaa, en ymmärrä miks, lutsuttaa edellee niitä 0-6kk tutteja :D
    Ihania juttuja oot taas ostellu :) Ja toi dinopipo, eeeikää, niin ihanaa! :D
    Oliks noi messut helsingissä? varmaan.. kaikkihan sielä on... ärsyttävää kun ei täältä ihan lähe ajelee pelkkien messujen takii =/ No ehkä ens vuonna sitte! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo osaa! alettiin niitä syöttää jo silloin puolivuotiaana ja hyvin onnistui. :) Haha hassua ettei Kevin osaa. :D Mä pelkäisin, että jos Nella söis viel niitä 0-6kk tutteja niin nielasis ne ku ne on nii pieniä. :D

      Kiitos. :) Se on joo ihana, niitä on vihreinäkin vissiin! :)

      Oli joo Pasilassa. :) Kyllä jotkut lähtee Rovaniemeltäkin noiden messujen takia Helsinkiin. ;) Hehe. Mutta ehkä ens vuonna sit. ;) Oisko ollu muuten Jyväskylässä vai Joensuussa kun on viikon tai parin päästä?

      Poista
    2. Ja niinkuin seuraavassa kommentissa näkyy, niin tosiaan Jyväskylässä tällä viikolla. ;)

      Poista
  2. Teilläpä on ollut ihana viikonloppu, niin herkullisen näköisiä kuvia ;)
    Mä oon myös haaveillut tosta Me&I ilmapallo bodysta, se on ihana!:)Täällä Jyväskylässä on tällä viikolla noi lapsimessut, aion kyllä ehdottomasti mennä kattomaan mitä sieltä löytyisi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oli kyllä kiva viikonloppu.
      Mäkin rakastuin siihen ensi näkemältä ja oon metsästellyt sitä, nyt oli pakko ottaa kun osu silmiin niin hyvässä alessa. ;)

      Poista
  3. Täytyy toivoa, että noi messut on täälläkin yhtä hyvät. Pelottaa ettei ne täällä ole yhtä laajat tai ettei oo läheskään yhtä hyvin kaikkia hyviä juttuja edustettuna. Toivon kanssa, että siellä ois noita vaatteita yms. hyvissä messualeissa ja muutakin tavaraa. Ootan kyllä niitä messuja kovasti! Oon niin onnellinen, että ne on täällä nyt viikonloppuna ja mennään äitin kanssa sinne. En oo nyt päättänyt vielä, että mennäänkö kahestaan vai otetaanko neitikin mukaan.

    Kiva viikonloppu on sulla taas ollut. :) Kivoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan näin! Luulen, ettei ne yhtä laajat ole, mutta varmasti ihan hyvät. :) Pitäkääpä hauskaa.

      Jep, oli kyllä. Kiitos! :)

      Poista
  4. Hyvää nimipäivää! ;)

    Ihania ostoksia, hieman harmittaa ettei itse tullut lähdettyä :)

    VastaaPoista