maanantai 22. huhtikuuta 2013

Nellan viikonloppu ja muita kuulumisia

Meillä oli ihana viikonloppu kaikin puolin. Ensinnäkin kevät on vihdoin täällä! Ei varmaan tule kyllä kellekään yllärinä. :D Mutta siis, ihanaa tosiaan. Nyt alkaa näyttää jo huhtikuulta auringonpaisteineen ja sulaneine lumineen. En kyllä arvosta sitä eteiseen vaunujen pyörissä kantautuvaa koirankakkaa, mutta... ei pelkkää hyvää etteikö jotain huonoa!
Nyt oikeasti on pakko alkaa ulkoilla enemmän, kun on niin ihanan aurinkoisia päiviä. Yksin vaan on jotenkin niin tylsä lähteä... Onneksi tulee nähtyä usein kavereita ja käveltyä harrastuksiin. Tänään käytiin vikan perhekahvilan jälkeen J:n ja S:n ja Neltsun kanssa kävelyllä ihanassa aurinkoisessa ulkoilmassa, teki kyllä hyvää. :)
Mä en ainakaan aio nukkua, vaan nauttia ihanasta ilmasta!
Perhekahvilassa oli tänään kevätpäättäjäiset, eli se jää kesätauolle. Tämän ''kunniaksi'' oli Tupperware- esittely, josta jo etukäteen päätin etten todellakaan osta mitään. Ovathan ne kipot ja purnukat ajattomia ja kestäviä, mutta hinta on kyllä tosi korkea.
Siellä sitten järjestettiin arvonta, jossa eräs lapsi toimi onnettarena. Lapsi nosti sitten minun nimeni ja voitin Tupperware- kasviskipon. Se on kuulemma sellainen, että siinä säilyy kasvikset parempina jääkaapissa ja esim. puolikas paprikakin monta päivää. Saa nyt sitten nähdä. :) Ihan kiva ylläri kumminkin.

Mutta miksi otsikossa lukee Nellan viikonloppu? Koska meidän rakkaalla neidillä oli ensimmäiset nimpparinsa lauantaina. Niitä vietettiin Nellan isovanhempien, kummisedän ja muutaman muun kanssa R:n vanhempien luona. Juhlaherkkuina oli vain kahvia, kakkua ja keksiä, mutta riitti meille vallan mainiosti. Mä en todellakaan ole mikään leipoja ja en tykkää laittaa ruokaa saatika ylipäätään en välitä keittiöhommista. Pakko se toki joskus on oppia, mutta niin kauan kun niiltä itse vältyn niin olen tyytyväinen. Nimim. kauhulla odottelen tulevia synttärijuhlia...
Höpsöt isovanhemmat ja kummisetä olivat ostaneet Nellalle nimpparilahjojakin vaikkei olisi tarvinnut. Lisää on kuulemma tulossa minun äidiltä...
Nella sai lahjaksi potkuauton ja Fisherpricen koottavan lelun, sellaisen tornin ja paloista saa myös tehtyä palloja. Me ostettiin R:n kanssa Nellalle vaan ihan tylsiä juttuja, ''Nella''-pyyhenipsu ja sitten tollainen koristejuttu, missä lukee Nella. Nellan nimellä varustettua pyyhenipsua olenkin etsinyt jo pitkään, nyt vessassa on ''Nella''-, ''Äiti''-, Isä- ja ''Ystävät''- pyyhenipsut. :)
Tässä kuvia lahjoista:
kuva: prisma.fi

Jee tää on kiva!


Lauantaina R.n vanhemmilla oli hoidossa 2v7kk poika J, joka on siis R:n vanhempien kummipoika. J on ihana poika, tosi sosiaalinen, sanavalmis, rohkea ja aktiivinen poika. Mahtavia sutkautuksia tuli kyllä pojalta! Mm. hän on kuulemma lentänyt lentokoneella kauppaan ja hänellä on oma lentäjäsetä ja paljon rahaa. :D Haha.
Nellahan vauvojen tapaan laittaa kaiken suuhun mitä vain käsiinsä saa, niin J sitten tokaisi Nellalle ''hei, ei se oo mitään syötävää!'' ja kun Nella leikki lattialla, niin J vei hänelle lätkämailan ja kysyi ''pelaaksä miun kaa?'' ja sanoi Nellalle ''juoksetaan!''(=juostaan). :D Yritettiin selittää J:lle, että Nella on vielä niin pieni, ettei ymmärrä, mutta eihän J sitä tajunnut. Voi noita suloisia lapsosia! J ja Nella myös nukkuivat päikkärit vierekkäin. ♥

Nella oppi myös viikonloppuna hirveästi uusia asioita. Pari konttausaskelta tuli otettua, vaikkakin se näytti enemmän vahingolta, mutta siitä se lähtee! Neiti myös oppi menemään karhukävelyasentoon, harmittaa kun en saanut siitä kuvaa napattua. No kerkeäähän sitä vielä.. :) Sitä Nella on nyt tehnyt muutamia kertoja ja kerran alkoi itkeä kun ei päässytkään laskeutumaan takaisin mahalteen. :D
Nella oppi myös nousemaan mahaltaan istumaan. Neiti ensin nousee masultaan konttausasentoon ja siitä istumaan ja jatkaa leikkejä istuvillaan. Tämä on tosi mahtava taito, koska nyt ei neitiä kitisytä enää niin paljoa mahallaan leikkiessään, koska pääsee siitä pois. Vielä taito ei kumminkaan ole niin hyvin kehittynyt, että Nella tajuaisi sitä koko ajan tehdä. :)

Nella myös oppi tekemään viikonloppuna uusia irvistysilmeitä ja niitä piti tehdä varsinkin ukille. :D Aina ukin, eli R:n isän, nähdessän Nellan piti irvistää. :P 

Nella pääsi myös taas keinumaan paljon! :) Kivaa oli.

Sunnuntaina käytiin moikkaamassa R:n mummia eli Nellan isomummia sekä myöhemmin R:n kummipoikaa ja tämän siskoa sekä vanhempia. Iltapäivällä lähdettiin ajelemaan kotiin ja pysähdyttiin eräällä pysähdyspaikalla ja haettiin ruokaa, oltiin kotona vasta puoli yhdeksän aikaan ja melkein heti aloitettiin iltatoimet, että saataisiin neiti nukkumaan. Oli ihanaa olla kotona, vaikka olikin kiva viikonloppu.


Loppuun vielä nimpparitunnelmissa Nellan lempinimiä:
- Neltsu
- Nepsu
- Nepsukka
- Neltsukka
- Nempula
- Pömpylä
- Pömpsykkä
- Hömpylä
- Kultamuru
- Muruliini
- Nellukka Nallukka
......löytyisihän näitä. ;) Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Meidän tyttösen koko nimihän on Nella Helena Aurora. Nellalla on melko harvinainen suomalainen sukunimi, R:n suvun puolelta. Nella- nimi sopii siihen mielestämme hyvin. Helena tulee minun suvusta ja on myös minun sekä äitini toinen nimi. Helena- nimi on kreikkalaisen mytologian mukaan vahva nainen, jolla oli useita kosijoita.
Aurora on nimenä niin kaunis, että haluttiin se pikku prinsessallemme. Prinsessa Ruusunenhan on nimeltään Aurora. Aurora tarkoittaa myös aamuruskoa ja on kreikkalaisen jumalattaren nimi, sekä myös auroraperhonen on olemassa.
Nellan nimestä lisää:
''Suomessa nimi Nella on ollut harvinaisena käytössä jo 1800-luvulla, mutta se on yleistynyt 2000-luvulla. Nimi on annettu vuoden 2009 loppuun mennessä noin 1920 suomalaiselle naiselle. Vuodesta 2010 lähtien Nellan nimipäivä on suomalaisessa almanakassa 20.huhtikuuta. Nimen alkuperästä on useita näkemyksiä, mutta todennäköistä on, että se on lyhentymä pidemmästä nimestä. Nella-päätteisiä nimiä on ollut Välimeren alueella kautta aikain paljon ja on mahdollista, että lempinimen yleistyttyä sitä on alettu käyttää useista erinimisistä naisista, kunnes se on vakiintunut itsenäiseksi nimeksi. Nella on siis alunperin välimerellinen lempinimi.''


Mahtavaa viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Laitoin sulle tuosta nimestä kysymystä fb:ssä kun ei täällä sukunimiä anneta julki =)

  Voi mä odotan, että Kevin oppis tuon istumaan nousemisen! Varmasti helpottaa kaikkien elämää jonkusen verran :D

  Nimppari onnittelut neidille kauniista nimestä! ;) Osaaks hän muuten jo mennä tuolla potkuautolla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. :)

   Joo se on kyllä hyvä taito! Kaikkien kannalta. ;) Nellakaan ei vaan tajua sitä koko ajan tehdä. :D

   Kiitoksia. ♥ Ei oikeen osaa, mutta kyllä me siinä neitiä työnnettiin ja hyvin siinä pysyi. Jalat ei vielä ihan yllä kokonaan lattiaan. :D

   Poista
  2. no kyllä se siitä lähtee, kun kintut vähä kasvaa ;)

   Poista
 2. Hienoja taitoja on Nella taas oppinut. :) Meilläkin neiti on alkanut taas enemmän ja enemmän liikkumaan mahallaan ollessaan. Nyt jo jonkin verran liikkuu muuallekkin. Eillenkin oli ihan toisessa päässä huonetta leveys suunnassa, kun mihin olin sen jättänyt. Ja selvästi työntää itseään aina ja menee muutenkin tosi hanakkaasti ympyrää. :) Meillä ei oo neitille juuri mitään lempinimiä. Joitan sellasia mitkä ei liity nimeen mitenkään. Tosin ei niin kauheen imarteleva. :D Eikä se oikeestaan oo lempinimi. Kuhan vaan aina sanon sillä "nimellä" aina välillä. :)

  Nuo lapset osaa olla kyllä niin ihania noitten sutkautuksiensa kanssa. :D Ihania nuo mitä hän oli sanonut. :) Niin ja sulosia kuvia taas Nellasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. :) Kiva, että Alisakin on alkanut enemmän tutkimaan ympäristöä liikkumalla. :) Niin ne vaan kasvaa huimaa vauhtia!
   Eihän niitä lempinimiä tarvikaan olla, ite vaan oon semmonen höpöttelijä, että aina kaikkia hellittelynimillä kutsun. :D

   On ne kyllä suloisia. Ihana tuo ikä kun tulee kaikkia hassuja juttuja. Tavallaan odotan jo, että Nellakin olisi sen ikäinen. Vaikka toki nautin tästäkin ajasta täysillä! ♥ Mutta jos silloin olisi jo vaikka toinen vauva.. ;)
   Kiitos. ♥

   Poista
 3. Tosi kaunis on tytöllä nimi! Ja kyllähän siinä on syytä juhlia ihan vaikka lahjoillakin. :)

  Onko tuo muovinen keinu ollut hyvä? Pitäisi jonkinlainen ostaa takapihalle, mutta olen kuullut joidenkin mallien keikkaavan helposti eteenpäin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niinpä. ;)

   On tosi hyvä, tuo on Plasto- merkkinen. Käy sisä- ja ulkokäyttöön ja ainakin on ollut tosi tukeva, kestävä ja hyvä, suosittelen! Hintakaan ei päätä huimaa.

   Poista
 4. Meillä Nemiä kutsutaan Neppulaksi =)

  VastaaPoista
 5. Ihana pikku murunen :)! Me juhlittiin kans pienesti Adan nimppareita joulukuussa, ihan kiva tapa muistaa silloinkin jotenkin. Piti kommentoida vaikka mitä, niin paljon asiaa tuli tekstissä etten muista enää mitä kaikkea! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on. :) Onhan niitä ihan kiva tosiaan pienimuotoisesti juhlia :)

   Voi vitsi ku et muista. ;D Ehkä pitäis alkaa kirjottaa lyhyempiä postauksia? :P

   Poista