keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Vauva omaan huoneeseen nukkumaan?

Me tehtiin tänään niinkin ''radikaali'' ratkaisu, että roudattiin Nellan pinnasänky meidän makkarista Nellan omaan huoneeseen. Meillä on oikeastaan ollut tämä suunnitelmana jo pidemmän aikaa, mutta ei olla viitsitty Nellaa siirtää kipeänä tai hampaita kipuillessaan vielä. Nyt kumminkin Nellan parannuttua ajateltiin kokeilla, josko neiti nukkuisi paremmin omassa rauhassaan. Meidän kämppähän on siis sen mallinen, että kun tulee ovesta sisään niin vasemmalla on heti vessa ja suoraan edessä eteisen jälkeen on Nellan huone, Nellan huoneen vieressä on keittiö ja sitten olkkari, josta mennään minun ja R:n makkariin ja sieltä parvekkeelle. Meidän kämppä on siis 57,5m² kokoinen kolmio eli 3h+k+p.

Syy siihen, miksi päädyttiin laittamaan Nella jo ''näinkin ajoissa''(Nella on siis iältään muutaman päivän päästä 8kk) omaan huoneeseen nukkumaan on hänen herkkäunisuutensa. Melkeinpä aina Nella on pelännyt kovia ääniä ja ollut muutenkin herkkä ja varsinkin herkkäuninen. Pienikin ääni, kuten parvekkeen ovi, roskiksen oven kolahdus, lattialle tippunut kännykkä, leivänpaahtimen ääni ym. voi herättää Nellan helposti. Jopa siihen neiti saattaa säpsähtää, että minä tai R käännetään kylkeä sängyssä tai kohennetaan peittoa paremmin. Tämä toki johtaa siihen, että ainakin minun tulee nukuttua huonommin kun koko ajan joudun varomaan jokaista asennonvaihtoa tai yskäisyä(yskäisy, niistäminen ja aivastaminen muuten ovat pahimpia Nellan herättäjiä...).


Hieman mietityttää, miten tämä yö tulee sujumaan, kun yleensä Nellalle joutuu ainakin kerran yössä nostamaan tutin takaisin suuhun, monesti paljon useamminkin. Voisiko olla niin, että hetken kitistyään Nella ei kaipaisikaan tuttia kun ei automaattisesti nyt sitä saisikaan suuhun takaisin? Vai alkaako neiti komentaa meitä monest yössä huoneeseensa? Se jää nähtäväksi, pitäkää meille peukkuja! Jos yöt ovat jotenkin ihan katastrofaalisia, niin sitten kyllä siirretään neiti vielä muutamaksi kuukaudeksi meidän makkariin. Toivotaan, ettei tarvitse. *koputtaa puuta*
Ainakin nyt nukkuu hyvin, kello on jo yli puolenyön. Pari kertaa ihan alkuun itki, vaikka olikin ihan uninen ja tämä siis oli n. 10minuuttia nukahtamisen jälkeen eli ei ollut vielä edes syvässä unessa. Jospa nyt nukkuisi aamuun asti kauheasti heräilemättä? Elättelen toiveita, että neiti nukkuisi alkuaamusta myös hyvin omassa huoneessaan, kun siellä on paljon pienempi ikkuna kun meidän makkarissa, niin jos olisi vähän pimeämpää nukkua. Laskettiin myös kertaheitolla pinnasängyn taso alas, niin ei tarvitse sitäkään alkaa sitten erikseen laittaa kun sen aika tulee. Neiti on jo sen verran kova kiipeilijätreenaaja, että parasta näin. 

Milloin te olette siirtäneet vauvan/lapsen omaan huoneeseen, jos hänellä siis on oma huone? Miten on sujunut?

PS. Tuntuu niin haikealta mennä tuonne makkariin, kun se paikka on tyhjä missä Nellan sänky ennen oli. Ei viitsitä vielä laittaa siihen mitään, jos joutuu vielä pinniksen siihen takaisin siirtämään..
Missä äidin vauva on? Tulee niin sellainen olo, että mulla on jo iso tyttö kun tuolla omassa huoneessaan vetelee unta kaaliin. APUVA!

24 kommenttia:

 1. Rocky siirtyi 3kk iässä ja hyvin meni, tai siis kun ikinä ei ole öisin heräillyt syömään jne :) Lila siirtyi 5,5kk iässä Rockyn kanssa samaan huoneeseen, alussa Rocky aina herätteli Lilaa iltaisin kun meni itse nukkumaan mutta nykyään osaa mennä hiljaa nukkumaan. Lila herää aamuisin 6 aikoihin ja alkaa sitten vinkumaan/itkemään ja sitten saa aamumaidon, Rocky ei siihen herää eikä se oikeastaan heräisi varmaankaan vaikka pommi räjähtäisi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siirretty aikasin. :) Kiva kuulla kokemuksia, että hyvin on mennyt! :) Tuo on varmasti vielä haastavampaa, kun on kaksi pikkuista, että miten sitten toistensa kanssa nukkuu kun yleensä on yhteinen huone. Mutta kiva että teillä on sujunut hyvin. :)

   Poista
 2. Me muutettiin tytön ollessa n. 10-kuinen kaksiosta kolmioon eli silloin neiti siirtyi suoraan omaan huoneeseen nukkumaan, eikä siinä ollut mitään ongelmia. Aluksi nukkui aamuisin huonommin, kun huoneessa ei ollut vielä pimennysverhoa (oli siis kesä ja aamut oli tosi valoisia), mutta verhon asentamisen jälkeen neiti nukkui normaaliin tapaansa eli todella hyvin.

  Toivotaan, että teilläkin siirtyminen sujuisi hyvin ja ns. kivuttomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! :) Mä oon miettinyt kans tota pimennysverhoa, mutta tänäänkin neiti heräsi kunnolla vasta puoli kahdeksalta, joka on jo ihan hyvä aika herätä. Katotaan sitten jos kesää vasten ois hankintalistalla, kun neitikin on isompi.

   Kiitos tsempistä, hyvin ainakin viime yö sujui! :)

   Poista
 3. Toivon mukaan yö meni hyvin. :) Mää niin toivoisin, että voitais tehdä tuo sama juttu! Meillä vaan ei sitä omaa huonetta ole. Tosin mietin et meijän sängyn vois siirtää tänne olkkariin, mutta ei se ois hyvä ratkasu. Eikä varsinkaan niin, että pinnasänky tänne.

  Hyvä, että Nella on viimein parantunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meni hyvin, kirjotan siitä varmaan myöhemmin lisää! :) No mutta hyvä että teillä sentään on edes kaksio. ;) Joskus sitten hankitte vaikka isomman kämpän niin neiti saa oman huoneen, eihän se vielä ole edes välttämätöntä. :)

   Niinpä, onneksi! :)

   Poista
 4. tyhmä kysymys, mutta mikä on +p.. onks se pesuhuone? : DDD

  Herääpäs Nella tosiaan herkästi!:o Meillä voi vaikka imuroida, kun Kevin nukkuu :D

  Me jouduttiin kans laittaa pinniksestä taso alas ja kaide ylös, kun on tuo jätkä alkannu löytyy sieltä milloin mistäkin asennosta! :D

  Kevin pääsee siirtyy omaa huoneeseen VASTA sit tammi-helmikuussa, kun muutetaan =/ Voi olla (ainakin epäilen näin) että Nellaki nyt tottuu paljo helpåommin ja nopeemmin nukkumaa omas huonees kun on kuitenkin sinänsä vielä niin pieni.. Vähä pelottaa kuinka meil käy ku jätkä on jo sen puoltoista kun siirtyy, osaa pistää jo tosissaan vastaa siin asias :s

  Miten yö meni???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, p=parveke! :)

   Joo Nella on tosi herkkäuninen kyllä, toiset lapset kuulemma vaan on sellaisia eikä sille voi mitään. Meillä ei tosiaan vois alkaa imuroimaan jos Nella nukkuu sisällä. :D Muutenkin kun pelkääkin imuria... Oon kade teille! ;D

   Joo se oli kyllä hyvä jo laittaa taso alas. :)

   No mutta jotkut voi asua kaksiossa paljon pidempäänkin, joten eihän puolitoistavuotias nyt niin iso vielä ole. :) Varmasti tottuu hyvin. Eräässä ystäväperheessämme heidän puolitoistavuotias nukkuu vielä samassa huoneessa, vaikka on iso omakotitalo ja olisi mahdollisuus siirtää omaan huoneeseen. Heille kuulemma helppoa vielä pitää samassa huoneessa, joten mikäs siinä. :)
   Varsinkin kun ymmärtääkseni Kevin on hyvä nukkuja ja ei heräile, niin ei pitäisi tulla mitään ongelmia sitten kun siirtyy omaan huoneeseen, toivotaan ainakin niin. :)

   Yö meni tosi hyvin, kirjotan siitä lisää myöhemmin!

   Poista
  2. aijaa! hö, miksei meil oo +p vaikka parveke löytyy.. No kiitos kuitenkin selvennyksestä, asteen viisaampi taas ;)

   Niin no sen näkee sitten kun sen aika koittaa ;) Ei varmaan nukkumisen puolesta ainankaan ongelmii tuu, sitä vaan mietin, että mitenhän suostuu sinne sitten jäämään.. :D

   Juu jään odottelemaan ;)

   Poista
 5. Me siirretään Tomas omaan huoneeseen tän kuun lopussa kun muutetaan, ehtii juurikin sen 8kk täyttää myös. Helpompi näin, ainakin mulle. Ehdin tässä henkisesti valmistautua vielä hyvän tovin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on ihan hyvä siinä samassa sitten siirtää! :)

   Kyllä tää mulle oli jotenkin sellanen pieni siirtymäriitti, kun joutu neidin siirtää sinne omaan huoneeseen.. jotenkin vauva-ajan päätös, haha :D Tai ei nyt ehkä ihan, kaipa tuo vielä vauva on. Mutta jotenkin sellasen pikkuvauva-ajan ainakin. :D

   Poista
 6. Meillä ois suunnitelmissa siirtää tyttö omaan huoneeseen nukkumaan kun muutetaan uuteen kämppään (vanhassa ei ollutkaan omaa huonetta). Nyt evakossa ollaan lipsuttu nukkumaan paljon perhepedissä:) En näe siinä mitään pahaa, ihanaahan se on olla koko porukka vierekkäin. Kaikki nukkuisivat kuitenkin paremmin jos tyttö nukkuisi omassa sängyssään, eikä tarvitsisi aina pelätä tippuuko se reunan yli. Uskon, että erillinen huone helpottaa kun tyttö ei kuule kokoajan meidän ääniä :) Ja varmasti tottuu olemaan yksin kun en ehdi heti reagoida sen kitinään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ihanaa nukkua välillä perhepedissäkin, yleensä neidin ollessa kipeenä niin otetaan jossain vaiheessa yötä nukkumaan viereen. :) Teillä on kyllä vähän eri tilanne nyt. :D Mutta onneksi teidänkään ei vissiin kauaa enää tarvitse olla tuossa tilanteessa, vaikka sekin on välillä ihanaa kun on läheisesti perheen kanssa. :) Kaikki aikanaan!

   Poista
  2. Viimeistään vappuna kuulemma muutetaan. Näin mies on luvannut! :D

   Poista
 7. Me siirrettiin Matilda omaan huoneeseen nukkumaan heti kun siihen oli mahdollisuus, eli muuton jälkeen helmikuussa. Matilda oli just täyttänyt tuolloin 9kk. Tyttö on nukkunut ihan ensimmäisestä yöstä asti tosi hyvin omassa huoneessaan. Matilda nukkuu kokonaisia öitä (19:30-9:00).. ja kertaakaan yössä ei tarvi nousta tuttia laittamaan niin kuin silloin kun samassa huoneessa nukuttiin. Meillä siis omaan huoneeseen siirtyminen sujui paremmin kuin hyvin ja oli tosi hyvä ratkaisu. Meillä nukkuu koko perhe nyt paremmin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teillä on sujunut noin hienosti! Joillekin se sopii kyllä paremmin kuin hyvin. Toivottavasti meilläkin olisi niin. :) Teillä nukutaan kyllä upeat yöunet! Voi kun meilläkin nukuttaisiin noin pitkään. :D Ehkä joskus. ;)

   Poista
 8. jotkuuhan pitää jo vastasyntynyttä omassa huoneessa! meillä siirryttiin ihan pikkuvauvana kanssa omaan huoneeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jokainen perhe tekee niin kuin parhaaksi näkee ja mikä sopii juuri omalle vauvalle. :) Sittenhän sen aina vasta näkee, kun kokeilee. :)

   Poista
 9. Me siirrettiin Iita reilun 5kk iässä omaan huoneeseen, että kaikkien yöt rauhottuis. Itelläni oli tosi vaikeeta nukkua samassa huoneessa, kun piti kans varoa ettei Iita vaan herää, kun käännetään kylkeä.
  Omassa huoneessa nukkuminen lähti heti loistavasti käyntiin. Iita nukahti maidon jälkeen yksin sänkyynsä. Kuukauden verran heräsi kerran yössä tissille, mutta sitten pian lopetti itse tissittelyn ja alkoi nukkua yöt ilman syöttöjä. Nyt nukkuu klo 20-07 heräämättä (paitsi nyt, kun on ollut kipeä niin saattaa herätä kerran yössä, mutta nukahtaa tutilla).
  Hyvä ratkaisu oli siis ainakin meillä! Kaikki nukkuu nyt paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla on vähän sama ongelma ollu, että oon nukkunut huonosti kun ei uskalla kylkeensäkään kääntää. Onko Iita myös herkkäuninen? Jotkut vauvathan nukkuu vaikka pommi rähähtäis ja toiset taas herää tyyliin kävelyaskelten ääneen.

   Kiva kuulla, että teillä sujui hyvin tuo omaan huoneeseen siirtäminen ja ei heräile yöllä. Meillä neiti vielä herää yleensä muutaman kerran yössä mutta ei syömään vaan kitisemään tippunutta tuttia.

   Mäkin elättelen toivoa, että meillä sujuis yhtä hyvin ja yöt helpottais kaikkien osalta. :)

   Poista