Lilypie Second Birthday tickers

lauantai 4. toukokuuta 2013

Hälsans Kök: Kasvispyörykät

Heippa!

Buzzaajana pääsin kokeilemaan terveellisiä ja maistuvia Hälsans Kök- kasvisruokia. Viimeksi kerroin kasvispihvikokkailustani, siitä pääset lukemaan TÄSTÄ. Käykääpä sieltä lukemassa tuotteista ja buzzaamisesta lisää. TÄSTÄ pääset lukemaan Hälsans Kökin nettisivuilta lisää maistuvia reseptejä ja muutakin tietoa.

Toissapäivänä kokeiluun pääsi kasvispyörykät. Hälsans Kökin kasvispyörykät on valmistettu vehnä- ja soijaproteiinista ja ne ovat helppo ja mukava tapa tuoda vaihtelua päivällispöytään. Pyörykät sopivat myös vaikkapa välipalaksi.

Olin ehkä vähän ennakkoluuloinen, koska en oikein edes tykkää valmislihapullistakaan. Itsetehdyt ovat aina parempia. Mutta mieheni se vasta ennakkoluuloinen olikin...

Pikkuapulainen ;)
Aloimme sitten kokkailemaan ja mieheni halusi tehdä itselleen jauhelihasta lihapullat. Hän vetosi siihen, että pyöryköitä oli muka paketissa niin vähänkin, ettei siitä kumminkaan riittäisi.

No, teimme sitten niin, että minulle kasvispyörykät ja hänelle lihapullat ja jäipä sitten seuraavaksikin päiväksi ruokaa, mistä hän sai myös töihin eväät.

Päätimme tehdä lisukkeeksi ihan vain spagettia ja kastiketta.



Edeltävistä aineisosista valmistui lihapullat. Seokseen tuli jauhelihan ja korppujauhojen lisäksi nestettä, sipulia, kananmunaa ja mausteita. Niistä sitten pyöriteltiin pullat.

Kun R oli valmistanut lihaversionsa, laitettiin kasvispyörykätkin uunipellille ja uuniin 200 asteeseen ja ne saivat olla siellä n. 20-30min, jonka aikana sitten keitettiin spagetti ja tehtiin kastike.
Vasemmalla lihapullat, oikealla kasvispyörykät

Spagetit keittymään
Sitten R teki ruskeakastikkeen
Kastikkeen ohjeet:
Ensin sulatetaan voita kattilassa, n. 1 rkl.
Sitten laitetaan 1½ rkl vehnäjauhoja samalla sekoittaen.
Ruskistetaan jauho-voisekoitus.
Sitten lisätää vettä 1½ dl.
Keitetään niin kauan kunnes kastike sakenee.
Kastikkeen annetaan kiuhua hiljalleen kannen alla n. 10-20min, maku paranee haudutettaessa.
Kastiketta voi tämän jälkeen maustaa oman mielen mukaan ja höystää kermalla. Me lisäsimme lihaliemikuution ruskistamisen jälkeen ja hieman pippuria.

Kastikkeen teon jälkeen otimme pyörykät uunista ja jätettiin lihapullat vielä hetkeksi. Spagetin ja kastikkeen valmistuttua minun annos olikin jo valmis!

R maistoi yhden pyörykän ja ei kuulemma hirveästi tykännyt. Minusta pyörykät olivat sellaisenaan ihan ok, mutta huomattavasti paremmin maistuivat kastikkeen, spagetin ja ketsupin kanssa. Syödessäni en edes muistanut syöväni kasvispyöryköitä. Parempia nämä olivat kun kaupan valmislihapullat! Hyvin siis maistui. Mutta täytyy myöntää, että ei silti vedä vertoja itse tehdyille. ;)

Koostumus oli oikeasti lihankaltainen, eikä sisustastakaan huomannut näiden olevan kasvisversio. Eli varmasti voisi huijata vieraita, jos nämä tosiaan tarjoisi vaikkapa kastikkeen, salaatin ja muiden lisukkeiden kera ja väittäisi olenvan lihaa sisältäviä. ;)

Voisin ostaa näitä uudestaankin, mutta melko tyyriitä ne kyllä ovat siihen verrattuna, ettei niitä paljoa paketissa ole, meidän kovalle ruokahalulle ainakaan ei tästä moneksi kertaa riittäisi.

Kaiken kaikkiaan maistuva tuote ja voisin syödä uudellenkin!

Makoisaa viikonloppua lukijat! :)

2 kommenttia:

  1. Vitsi, munkin alkoi nyt tehdä oikeesti mieli ostaa näitä. :D Ihanat lautaset teillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ;) Osta vaan! :) No joo, eipä noi nyt niin ihmeelliset oo. :)

      Poista