perjantai 10. toukokuuta 2013

Hälsans Kök- Falafel ja mietteita kampanjasta

Nyt luvassa viimeinen Hälsans Kök- buzzadorkampanjan raportti! :) TÄSTÄ pääset lukemaan kasvispihvikokkailustani ja lisää Buzzaaajana toimimisesta ja TÄSTÄ kasvispyöryköistä. Käy tutustumassa Buzzadorin sivuille TÄSTÄ ja Hälsans Kökin sivuille TÄSTÄ (sieltä löydät myös mm. hyviä reseptejä kasvisruoan tekoon!)

Mutta nyt asiaan! Eilen kokeiluun pääsi falafelit. Meillä oli kiire erääseen paikkaan ja jotain piti saada nopeasti tehtyä. Usein kun halutaan tehdä tosi nopeasti ruokaa, niin se on esimerkiksi nuudeleita ja tonnikalaa, joten kiva saada vähän vaihtelua.

Täytyy myöntää, etten edes oikeastaan tiennyt mitä falafelit ovat. R sitä mulle koitti selittää, mutta en tosiaan muista olenko niitä edes koskaan maistanut. Siksi olikin vähän kynnys alkaa niitä kokkailemaan, kun ei ollut mitään hajua mikä niiden kanssa sopisi lisukkeeksi. Paketin kyljessä taitaa lukea ohje pitaleipien, raikkaan jäävuorisalaatin, jogurttikastikkeen ja falafelien yhdistämiseksi, mutta tähän meillä ei eilen ollut mahdollisuutta kun kaapista ei oikein paljoa ylimääräistä löytynyt. Päädyttiin sitten riisiin ja kasviksiin ja hyvinhän ne noiden kanssa sopivat! :)

Hälsans Kökin Falafel on 100% kasvisperäinen ja luonnollinen, kikherneistä valmistettu tuote. Vegaaneille tiedoksi, että tämä on tuotteista ainut joka soveltuu myös vegaanin ruokavalioon. Muut Hälsans Kök- tuotteethan ovat siis toki täysin lihattomia, mutta ovo-vegetaarisia eli sisältävät kananmunaa.


Aloitettiin ensin ottamalla falafelit pakkasesta ja laittamalla riisit kiehumaan ja niihin lisättiin hiukan currya tuomaan makua ja väriä. Kun riisit alkoivat olla lähes valmiita, oli aika alkaa paistaa falafeleja pannulla. Falafelit voi valmistaa uunissa, pannulla tai grillissä. Pyöriteltiin pullia pannulla viitisen minuuttia ja sillä aikaa leikattiin paprika, tomaatti ja kurkku lisukkeeksi. Kannattaa laittaa melkein heti liesi miedommalle lämmölle, ettei pullat kärähdä, koska ne ovat oikeasti tosi nopeasti valmiita.Ruoan valmistamiseen meni aikaa n. 20 minuuttia ja oli kyllä superhelppo arkiruoka. Kaikesta helppudesta huolimatta onnistuin polttamaan sormeni pannuun, mutta eipä se mitään. :D

Tämän näköinen annos tuli:


R ei ihan suoraan sanottuna kauheasti lämmennyt falafeleista ja eipä se minään yllätyksenä kyllä tullutkaan. Kasvispyörykät tälle vannoutuneelle lihansyöjälle vielä menettelivät, mutta nämä eivät kauniisti sanottuna olleet hänen mielestään hyvänmakuisia.

Yllätyin pullien koostumuksesta, koska olin luullut niiden olevan paljon hajoavampia R:n puheiden perusteella. Nämä kumminkin pysyivät hyvin kasassa ja olivat helppoja syödä ihan haarukalla. Olen muutenkin tosi huono käyttämään veistä, en melkein ikinä syö mitään haarukkaa ja veistä käyttäen jos ei ole pakko. :D Pihvit sun muut ovat toki asia erikseen.

Yllätyin myös falafelien mausteisuudesta. Minullahan ei ole kyseisestä ruoasta mitään kokemusta etukäteen, joten ei ole mitään mihin verratakaan, mutta jotenkin luulin niiden olevan mauttomampia. Oli kuitenkin mukavaa, kun ei tarvinnut lisätä itse mausteita. Tykkään itse mausteisesta ruoasta ja tulisuudesta, joten minun makuuni olisivat voineet olla vielä vähän mausteisempia, joka toki ei monelle välttämättä sovi.

Falafelien mausta en hirveästi tykännyt ja ei kyllä päässyt ainakaan näin ensikokemuksella lähellekään lempiruokalistaani. Jos nyt mietitään kaikkia Hälsans Kök- ruokakokeiluitani, niin nämä ovat vähiten mieluisia. Kasvispihvejä- ja pyöryköitä voisin ostaa uudelleenkin, mutta nämä eivät ehkä saisi enää sijaa pakastimestamme jatkossa. Mutta nämä nyt ovat ihan makukysymyksiä. :)

Kaiken kaikkiaan kampanja oli erittäin hyvä. Monesti sitä arjen keskellä lipsuu niin helposti samoihin rutiineihin ruoan suhteen, että oli kiva saada vaihtelua. Monesti pakastimesta löydetty pikaruoka tuppaa olemaan vain sitä samaa, kuten ranskalaisia, mozzarellatikkuja, cheddar-jalopenoja, nugetteja, lihapullia, nakkeja yms. Hälsans Kökin tuotteet ovat kumminkin paljon terveellisempiä edellä mainittuihin verrattuna. Olen oikeasti positiivisesti yllättynyt, koska minua vähän jännitti kampanjaan mukaan lähteminen aluksi. Niin kuin olen monesti maininnut, en tykkää tehdä ruokaa ja koen, etten osaakaan. Siksi tuntui hassulta lähteä ruokakampanjaan, koska esim. blogistani ei saisi kyllä tekemälläkään ruokablogia, koska ketään ei varmaan kiinnosta riisin/spagetin/makaroonien keitto-ohjeet ja makaroonilaatikko? Vai? ;)
Olen iloinen, että pääsin mukaan tähän kampanjaan, kiitos siitä Buzzadorille. :)

2 kommenttia:

  1. Määkin liityin toissa iltana Buzzadoriin. Katotaan nyt mitne mun käy sen kanssa. :)

    VastaaPoista