keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Tautia taudin perään

Ei tunnu tämä sairastelu millään sitten helpottavan...
Nellahan sairastaa parhaillaan vesirokkoa ja on tämän lisäksi flunssassa. Perjantaina käytiin terveysasemalla. Tänään kumminkin aloin huolestua, kun neidillä on ollut sahaava, korkea kuume jo viikon ajan. Pari päivää on mennyt nyt niin, että aamulla ja päivällä ei ole kuumetta, mutta illaksi nousee jopa 38,7 asteeseen. Neiti myöskin on syönyt superhuonosti kiinteitä ruokia jo niin pitkään, että rupesi huolestuttamaan. Mikään ei oikein maistuisi, paitsi maito/velli/vesi.
Soittelin sitten tänään aamulla neuvolan neuvontapalveluun ja kerroin tilanteesta. Siellä sanottiin, että vesirokkoon ei kyllä kuulu noin pitkäkestoinen kuume ja kehottivat soittamaan terveyskeskukseen, näytille olisi kuulemma hyvä mennä ja kuulemma luultavasti olisi joku bakteeritauti kyseessä. Soittelin sitten terveyskeskukseen ja sieltä soitettiin takaisin muutaman tunnin päästä... Eipä tietenkään silloin enää terveyskeskuslääkärillä ollut aikoja, joten kehotettiin menemään mahdollisimman nopeasti lähimpään sairaalaan lasten päivystykseen. Päätettiin kummin R:n kanssa mennä yksityiselle, kun ei viitsinyt pikkuisen raukan kanssa mennä jonottelemaan päivystykseen. Eräs tuttavani nimittäin oli vähän aikaa sitten Nellaa 1,5kk nuoremman neitinsä kanssa jonottanut kyseisen sairaalan päivystyksessä kuusi tuntia...

Lähdettiin R:n ja Nellan kanssa päivystykseen R:n päästyä töistä ja päästiin mukavalle ja oikeasti asiansa osaavalle mieslääkärille. Eikä ulkonäössäkään vikaa ollut...;) Kerrottiin lääkärille sitten tilanne ja hän tutki Nellan. Selvä korvatulehdushan sieltä löytyi, oikeasta korvasta... myös vasen näytti kuulemma siltä, että sinne olisi ehkä kehkeytymässä tulehdus. Diagnoosina välikorvantulehdus ja virusperäinen flunssa, vesirokon lisäksi. Onneksi mentiin! Saatiin sitten antibioottikuuri ja aloitettiin se heti tänään.
Kyselin lääkäriltä myös, että kuinka pitkäaikaisesti Panadolia saa tuon ikäisellä käyttää. Moni on nimittäin sanonut, ettei mielellään pitkäaikaisessa käytössä, esim. viikkoa pidempään.
Lääkäri sanoi, että kyllä sitä saa käyttää ettei tavallaan ole mitään rajotteita. Kyllähän vaikka lapset leikkauspotilainakin joutuvat syömään särkylääkkeitä jopa viikkokausia. Ehdottomasti siis ainakin yöksi lääkintä, ettei korvat sitten öitä hankaloittaisi kivullaan ja kuume laskisi edes hetkellisesti. Hän sanoi myös, että eipä sitä Panadoliakaan varmaan kohta enää tarvitse, kun antibiootti alkaa nopeasti vaikuttaa.

Toivotaan, ettei nyt vaan tulisi mitään korvatulehduskierteitä. Ne ovat varmasti tosi rankkoja niin lapselle kuin vanhemmillekin. Itse olen veljeni kanssa niistä kärsinyt vauva-ajan ja ei ollut kyllä helppoa varsinkaan äidilläni.  :/
No, toivotan parasta ja pelätään pahinta. :)

PS. Ihana murumme on tänään 9kk! ♥ Piti kirjoittaa kuukauspostauskin, mutta ei oo tässä oikeen kerennyt tai voinut. :/ Noh, jossain vaiheessa sitten. :)

PPS. Mun blogihistorian varmaan eka kuvaton postaus! Mutta jotenkin kun oon pohtinut, niin ei tunnu multa luontevalta laittaa vesirokkokuvia Nellasta tänne. :/ Ehkä muutaman jonkinlaisen, mutta... en ehkä itsekään olis halunnut, että mun äiti olisi mun ollessa pieni laittanut mun sairastamiskuvia nettiin kaikkien nähtäväksi. Mutta painotan, tää on mun mielipide mun lapsen kuvista. :) Halusin vain selitellä, että miksi tässä postauksessa ei ollut yhtään kuvaa kun yleensä aina on. :)

Mukavaa viikon jatkoa ihanaiset lukijat!

14 kommenttia:

 1. Voi pieni, kylläpä koetellaan! Jospa pian paranisi ja pääsisitte nauttimaan alkavasta kesästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ihan tarpeeks... :/ Toivotaan, houkuttelis niin paljon mennä jo hiekkalaatikolle ja keinumaan ja kaikkea kivaa! Noh, vielä on kesää jäljellä. ;)

   Poista
 2. Tsemppiä ja jaksamista! Vesirokossakin olisi kyllä ollut pienelle ihan tarpeeksi (liikaa sekin). Toivottavasti antibiootti puree pian ja pääsette nauttimaan normaalista arjesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Niinpä. Eiköhän tämä tästä vielä hyväksi muutu. Antibiootitkin vaikuttaa yleensä niin nopeasti. :)

   Poista
 3. Voi ei, että korvatulehuskin vielä :( Mun kaverilla on 1½vuotias poika ja sillä on ollu n.vuoden jo korvatulehus kierre päällä, laitettiin putketkin, mutta nekään ei auttannu =( Toivottavasti Nellalla menee nyt tolla ohi!
  Mun piti eilen onnitella Nellaa, kun muistin hänen päiväsä, mutta harva pääni senkin tietysti unohti :D Joten onnea päivän myöhässä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. :/ Höh, ikävää että sun kaverin lapsella on ollut tuo kierre. :/ Toivottavasti kohta jo helpottais kun noin kauan on siitä kärsinyt. :/
   Toivotaan!

   Haha, hassu. :) Voin kyllä samaistua tuohon hataramuistisuuteen.. ;) Kiitos. ♥

   Poista
 4. Paranemisia pienelle ja jaksamisia koko perheelle <3 Teitä kyllä nyt koetellaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! :)♥ Joo onhan tässä jo ihan tarpeeks ollut jo kaikkea. :(

   Poista
 5. Paranemisia<3
  Toivottavasti kohta helpottaa, teillä on sairasteltu jo tarpeeksi :/ Auttaisivatpa antibiootit pian! :)

  VastaaPoista
 6. Voi teitä. :( Miten se on aina niin, että jollain on kaikki taudit ja toisilla ei mitään. Pikaista paranemista teille niin pääsette ulkoilemaan ja nauttimaan auringosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, oon miettinyt ihan samaa. :/ Ja jotenkin sitä aina ajattelee niin hassusti, että eihän nyt omalle kohdalle mitään tuu. Että kyllä meidän lapsi varmaan on terve. Mutta eiköhän tää kohta mee jo ohi, tänään on ollut jo paljon parempi päivä. ♥ Kiitos! :)

   Poista
 7. Voi pientä, toivottavasti paranee pian :)!! oon samaa mieltä noista kuvista, jotenkin tuntuu vähän sopimattomalta julkaista toisesta epäedustavia kuvia :D Voimia paranemiseen koko perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Jep, onhan se vähän niin. :/ Jotenkin tuntuu ettei ne kuulu oikein nettiin omalta kohdaltani. :)

   Poista