Lilypie Second Birthday tickers

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Before I was a Mom I didn't know the feeling of having my heart outside my body

Tänään vietin ensimmäistä äitienpäivää äitinä. Viime vuonna tähän aikaa odottelimme vielä pikkumurua saapuvaksi ja muistan kuinka onnellinen olin. Ja vielä onnellisempi olen nyt.
Mitä äitiys minulle merkitsee? Sanoinkuvaamatonta rakkautta. Ylpeyttä. Hampaidenkiristystä. Kiukkua. Helliä hetkiä. Haleja & pusuja. Kasvattamista. Omaa kasvua. Väsymystä. Rajojen asettamista. Silittelyä. Nukuttamista. Itkua. Kyyneleitä. Onnen kyyneleitä. Elämäni tärkeintä tehtävää. 
Tiesin aina, että tulen rakastamaan äitinä oloa. Minulle oli selvää, että haluan lapsen/lapsia nuorena ja en ole ikinä ajatellut, että en haluaisi/saisi koskaan olla äiti. Se on vain jotenkin ollut sellainen kaukainen haave, tulevaisuuteen heitetty hento toive, jotain mikä ei kumminkaan vielä ole ajankohtaista. Ja nyt se on. Ihan uskomatonta. Muistan vieläkin niin selkeästi ajatukseni ennen äitiyttä ja edes ennen nykyistä parisuhdettani. Teinitytön salatut unelmat omasta pienestä perheestä, runotytön hapuilevat riimit peloista. Mitä jos? Mitä jos minä en koskaan saisikaan tuntea sitä kaikkea, mistä olen vain voinut haaveilla?
Mutta onneksi sain.
Äidin kulta kahden päivän ikäisenä
Tämä päivä on ollut rakkaudentäyteinen, ihana päivä. Ei niinkään paljoa normiarjesta poikkeava, mutta kumminkin muutamalla ihanalla extrajutulla höystetty. Mm. R ripusti pyykit ihan itse ;), käytiin päivällisella R:n, Nellan, Nellan mummin, vaarin, isomummin ja kummien(veljeni ja hänen kihlattunsa) kanssa ravintolassa. Buffet-pöydässä oli lempiruokaani eli sushia nam! Tämän lisäksi lämpimiä ruokia ja jälkkäriksi kakkua. En viitsinyt alkaa kuvaamaan ravintolassa ruokia, mutta muutama kuva tuli napattua. :)

Mun äiti oli ostanut mulle äitienpäivälahjaksi Muumi- kausimukin. Mua nauratti jotenkin, kun enhän mä oo sen äiti. :P Mutta kuulemma halus muistaa tytärtään, kun on ensimmäinen äitienpäivä äitinä. ♥
Mä ostin äidille tyynyliinan(minkä ostin lapsimessuilta ja esittelin TÄSSÄ postauksessa) ja rätin(esiintyy myös samassa postauksessa) ja tein sellaisen kortin, missä on mun ja äidin kuva(mä oon siinä muutaman vuoden ikäisenä äidin sylissä) ja Nellan ja mun äidin kuva. :) Sit siinä on lehdistä leikattuja juttuja, jotka kuvailee äitiä. :) ja tarroja yms. koristeluja.
Aamulla sain R:lta aamupalan sänkyyn. Olisin saanut nukkua pitkään, mutta.. Nella kiukkuili sen verran aamupuurolla, että itku raikui makkariinkin, joten enpä sitten enää saanut unta. Mutta eipä se mitään. :) Ihanaa oli saada muru viekkuun heti aamusta ♥ Kymmenen aikaan neiti myös nukahti päikkäreille, kun siliteltiin häntä meidän välissä ja makoiltiin vaan sängyssä. Siirrettiin neiti kyllä sitten partsille nukkumaan ja hän päätti sitten vetäistä KOLMEN tunnin unet. Päätti vissiin antaa äidille ja isille kahdenkeskistä aikaa. ;) Oli oikeasti ihanaa vain makoilla rauhassa sängyssä ja jutella ja hempeillä. Mulla on monesti tapana Nellan päikkäreiden aikaan myös R:n vapaapäivinä siivoilla, touhuilla kaikenlaista, lukea blogeja(tai kirjoittaa), tehdä ruokaa tms. R siitä aina valittaa, kun ei kuulemma tarpeeksi saa minua enää kainaloonsa. ;)

Aamupala
Ihanasta miehestäni puheen ollen, sain maailman parhaan äitienpäivälahjan. Tottakai paras lahja on itsessään jo oma perhe ja rakas tytär, mutta jos nyt puhutaan ihan vain rakkaudestani materialismiin, niin en olisi voinut olla iloisempi saamastani lahjasta. Olen himoinnut parempaa kameraa jo pitkän tovin, varsinkin alettuani lukemaan blogeja, Nellan synnyttyä ja kun itse aloin kirjoittaa blogia. Haaveissa on ollut pitkään järjestelmäkamera, mutten koskaan uskonut sitä pitkään aikaan voivani hankkia ihan vain semmoisen pikkujutun, kuin raha, takia. Odotin mieheltä korkeintaan isompaa muistikorttia(jota olen pitkään ollut aikeissa ostaa) tai vaikkapa kukkakimppua ja Maailman paras äiti- mukia. Mutta suuuuureksi yllätyksekseni sainkin....

kuva Googlesta
Tittidii, järjestelmäkameran + isomman muistikortin(8gigaa) ja kameralaukun! Kyseessä on Canon EOS 110D. Menin ihan sanattomaksi avattuani lahjan. Miehellä ei siis todellakaan ole tapana ostella näin kalliita lahjoja ja hän oli jopa huijannut minua, että tuskin saan mitään kun hänellä ei ole rahaa. Melkeinpä täydestä meni ja elin siinä uskossa, että tuskin mitään kummempaa saan ja that's fine. Voitte siis kuvitella ihmetykseni, kun paketin avasin.

Minun täytyy myöntää, etten tiedä yhtään mitään järjestetelmäkameroista ja niiden käytöstä. Menikin jonkin aikaa, kun ylipäätään osasin edes koko härpäkkeen avata ja sainkin tutustua käyttöoppaaseen ihan kunnolla. Nyt kumminkin osaan jo käyttää jonkin verran kameraa, vaikka Pro kuvaajaksi on vielä meeelkoinen matka. Saa kertoa kokemuksia kyseisestä kamerasta ja sen käytöstä, kiitos! :) 

Vaikka en osaisikaan käyttää kameraa vielä tai koskaan täydellisesti, niin onhan tuossa nyt huima ero vanhaan kameraani. Tässä vanha kamera:

Minua on ärsyttänyt suunnattomasti vanhassa kamerassa, että välillä sillä tulee ihan sumeita kuvia ja turha edes kuvitella saavansa vähänkin huonommassa valaistuksessa tarkkoja kuvia ilman salamaa. Salamalla sitten taas kuvista tuppasi monesti tulemaan ihan ylivalottuneita. Ärsytti myös, että usein joku Nellan ihana ilme kerkesi olla jo ohitse, kun kamera suostui ottamaan kuvan, vaikka olisin painanut nappia jo aikaa sitten. Nytpä ei ole näitä ongelmia ja järkkärillä saa supernopeasti otettua kuvia(kunhan sen on ensin ottanut esille silkkihansikkain ;)) ja monen monta putkeen ilman odottelua. Oli myös ihanaa ottaa kuvia ulkona, kun keinukuvistakin harva vain heilahti, olipa R ostanut juuri tämän kuulemma myös siksi, että tässä on joku kuvanvakaajasysteemi, kun aina valittelin kuvien herkkää tärähtämistä.


Tiedän, että ammattivalokuvaajille ja edes jonkin aikaa järkkäreihin perehtyneille ihmisille tämä ei ole unelmakamera, mutta minulle riittää varsin hyvin ja paremminkin.
Mutta, minulle saa antaa vinkkejä tosiaan ihan peruskuvausta varten! :)
Toivottavasti saatte tästä edes nauttia blogissani edes vähän laadukkaamista kuvista ja mikä parasta, kuvaaminen on minulle nyt paljon mielekkäämpää! :)

Nyt painelen nukkumaan kullan viereen ja huomenna alkaa taas ihana kamala arki! ;)

Toivottavasti teillä oli yhtä onnistunut äitienpäivä kuin minulla. :) Haluan vielä sanoa ihan sydämestäni, että kiitos kun jaksatte lukea näitä löpinöitäni ja piristätte päivääni ihanilla kommenteilla. Nellan sairastaessakin oli niin kiva saada teiltä tukea, vertaistukea, paranemistoivotteluja, vinkkejä ja ihan kaikkea. Kiitos! ♥ Mukavaa viikkoa ihanaiset! :)

8 kommenttia:

  1. Ihana lahja! Mä en tosta osaa kertoa mitään ku mulla on Nikon järkkäri mut toivotaan että joku fiksumpi osaa kertoa :) antaa kyllä ihan uuden innostuksen kuvien ottamiselle kun on kunnon kamera! Mä kaivoin ton mun kameran esille ku rupesin kirjoittelee blogia, oli jo hetken pölyttynyt kaapissa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :) Todellakin, tekis mieli koko ajan kuvailla. :) Ihanaa kun tulee kesäkin, niin saa otettua kivoja ulkokuvia. :)

      Kiva kun säkin otit kameran esille, niin tulee hyviä kuvia pikkuAvasta. :)

      Poista
  2. Mahtavan lahjan sait! :) Mä voisin vinkkinä antaa että kannattaa pikkuhiljaa opetella käyttämään ihan niitä manuaaliasetuksia, ja kuvata ilman sitä salamaa. Noi kameran kiinteät salamat antaa kauhean kovan ja luonnottoman valon. Mä opettelin tällä samalla reippaan vuoden ja vaihdoin sit tuohon 600D:hen. En väittäis itsekään olevani vielä mikään kovin hyvä, mutta harjoittelemalla saa jo sellaisia kuvia jotka miellyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ihan mahtava! :) Joo samoja neuvoja oon kuullut muiltakin, mutta apua miten mä opin käyttää niitä? En tajua hölkäsen pöläystäkään. :D Kohta alan tänkin asian avuttomuuden suhteen ahdistelee sua facebookis. :D
      Oon kyllä vielä nyt ainakin tyyväinen ihan noihin automaattiasetuksiinkin, kun en ole jaksanut enempää perehtyä. Niissäkin on niin huikea ero mun mielestä verrattuna pokkariin. :)
      Miten tuo 600D eroaa muuten? Se on vissiin parempi? :)
      Harjoittelu tekee mestarin, se on ihan totta. :) Kun olis vaan vähän paremmat hermotkin. ;)

      Poista
  3. Kiva päivä ollut teillä! :) Oi, minkä lahjan ootkaan saanut. Ite tosin jotenkin en vaan tykkää kuvata järkkärillä niin paljoa kuin pienellä pokkarilla. Meillä siis on Nikonin järkkäri tuolla, mutta sillä oli aina niin hankala kuvata neitin touhuja, kun se oli niin iso ja mää en yhtään osaa kuvata sillä muuten kuin automaatilla. Silläkin toki saa parempia kuvia kuin pokkarilla, mutta nopeemmin mää pokkarilla ne kuvat otan kuin järkkärillä. Kyllähän mää tahtoisin kuvata sillä järkkärillä, mutta jotenkin vaan helpompi tuo pieni kamera. :) Eikä järkkärikään joka tilanteessa pysty kuvaamaan. Mikäli ei tahdo salamaa käyttää niin ei silläkään ihmeitä tehdä. En nyt tarkota, etteikö järkkäri ois hyvä ostos. Sehän on ihan parhain kamera, jos osaa sitä käyttää ja tykkää käyttää. :) Mun äitienpäivästä voitkin lukea blogista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana päivä kyllä. :) Lueskelin sun blogista teidänkin päivästä, kivalta kuulosti. :) En vaan oo nyt kerennyt kommentteja jättämään. :/ Varsinkin kun useimmiten lueskelen illalla blogeja nukkumaan mennessä kännykällä, niin sillä ei jaksa näpytellä vaikka tekis mieli. :D

      Toi on kyllä ihan totta, että onhan järkkäri hankalampi ottaa esille kun pokkari ja niissä on niin iso kokoerokin. Varmasti käytän siis molempia vieläkin, nyt ei oo vaan tehnyt mieli kuvailla tuolla vanhalla kun kuvista tulee niin erilaisia. Mutta en mä kyllä järkkäriä joka paikkaan jaksa mukaan kantaa, joten tulee varmasti pokkariakin vielä käytettyä. Mä kun oon tottunut pitämään kameran aina mukana, ihan sama mihin meenkin.

      Poista
  4. Ihana lahja, mäkin tahtoisin jonkun järkkärin, tällähetkellä kuvailen iPhonella. :-D Kiva päivä ollut teillä.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mä tykkäsin kans hirveästi! :) Mä kuvailen kans iPhonella päivittäin, mutta lähinnä vaan siks kun se nyt melkeen aina on kaikista eniten lähellä/taskussa yms, niin sillä on nopeinta ottaa. Ja otan sillä Nellasta kuvia myös siks, että saa nopeasti lähetettyä Nellan mummeille kuvia neidistä esim. muutaman kerran viikossa. :) Tai R:lle, jos Nella tekee jotain hassua ja R sattuu olemaan töissä. :)

      Oli kyllä kiva päivä. ♥

      Poista