torstai 10. tammikuuta 2013

''Suljen ihanan soittorasian, kierrän lauluni kippuraan. Muiston mukavan taskuun talletan....''

Heips!
Nella matkalla muskariin!

Tänään aloitettiin siis seurakunnan vauvamuskari Leppävaaran kirkossa. Muskari on tarkoitettu 4-7kk ikäisille vauvoille ja kestää puoli tuntia, 11.40-12.10 joka torstai.
Pelkona mulla oli, että jos on hirveen uskonnollinen, niin en välttämättä tykkää. Tämä oli kumminkin yksi edullisimmista valinnoista ja muskariin ehdottomasti halusin, niin päädyttiin tähän. Ilmottauduttiin jo ennen Nellan ristiäisiä, eli sillon kun Nella oli vajaa 2kk. Paikat on kuulemma tosi suosittuja ja jos ei varaa ajoissa paikkaa niin joutuu jonoon.

Tänään oli siis eka kerta ja mua vähän jännitti. Olisiko muut äidit kivoja? Onko liian uskonnollisia lauluja tai rukoillaanko tyyliin joka välissä? Millainen vetäjä on? Miten Nella jaksaa? Mitä jos Nella vaan kiukuttelee? Mitä jos en itse viihdy? Paljon oli huolia, mutta loistavasti meni!

Nella heräsi tänään poikkeuksellisen aikasin ja alkoi olla tosi väsynyt kun meidän oli aika muskariin lähteä. Tässä oli se huono puoli, että mentiin autolla ja autolla kirkolle hurauttaa kymmenessä minuutissa, joten päikkärit jäivät välistä. Vähän jännitti miten Nella monen tunnin valvomisen jälkeen jaksaa ja ei aamulla ollut paljoa maitoakaan huolinut, mutta puuroa onneksi vetäisi ison annoksen. Sillä sitten jaksoi. Nyt muskarin jälkeen onkin sitten autosta lähtien vedellyt unta yli tunnin, siirrettiin neiti autosta suoraan parvekkeelle vaunukoppaan jatkamaan unia.

Ensin kun mentiin muskariin, niin huomasin, että meitä oli aika paljon; yhdeksän äitiä vauvoineen. Ihan hyvä luku, koska vauvat kumminkin ovat vielä aika pieniä niin pieni ryhmä on hyvä juttu. Kaikki hymyili iloisesti toisilleen ja vähän vaihdettiin pari sanaakin, vain kaksi äitiä tunsi toisensa entuudestaan. Se oli sinäänsä kiva juttu, koska olisi ollut tylsää jos kaikki olisivat tunteneet etukäteen toisensa ja minä en ketään.

Alkuun mentiin istumaan vierekkäin penkeille vauvat sylissä ja muskarinvetäjä piti pienen tervetuliaispuheen ja jakoi lapun, missä kerrottiin vähän perusjuttuja. Sitten kuunneltiin vähän triangelin soittoa, jokainen vauva yksitellen. Nella ei reagoinut siihen juuri mitenkään vaan toiset vauvat kiinnostivat häntä paaaljon enemmän :D Eihän Nella ole juurikaan ollut muiden vauvojen kanssa tekemisissä, pari kertaa R:n serkun lapsen eli pikkuserkkunsa kanssa, Nellalla ja tällä tytöllä on 5kk ikäeroa, pikkuserkku siis vanhempi. Ja paljon Nella on ollut ystäväni A:n tytön kanssa tekemisissä, joka juuri siis täytti 1v. Muita vauvoja ei oikein ollakaan treffattu paitsi kerran yhden ystäväni N:n kanssa jolla on 1kk ja 10päivää nuorempi vauva kun Nella. Kerran oltiin Me&I- lastenvaatekutsuilla, missä oli muita vauvoja.
Nellasta oli varmaan kivaa nähdä välillä jotain muitakin oman ikäsiä kun peilikuvaansa, jota varmaan pitää ainoana ystävänään :DDD

Sitten esiteltiin itsemme laulun keinoin ja se oli ihan kiva juttu. Kerrottiin lapsen nimi ja ikä, oma nimi ja yksi asia, mistä lapsi tykkää ja sitten kaikki teki sen perässä. Kaikki sanoi tyyliin jotain; ''hyppyyttämisestä, pomppisesta, seisomisesta, lennättämisestä'' ja minä sanoin että pussaamisesta :D Sitten kaikki lauloi: ''Nella tykkää pussata...'' :D

Sen jälkeen lähdettiinkin liikkeelle kuuntelemaan, kun muskarinvetäjä Essi soitti pianoa ja lauloi(yhdyttiin myöhemmin lauluun) jotain ''maantiellä poika/tyttö...''- laulua. Tanssittiin ympäriinsä vauvojen kanssa ja aina kun musiikki loppui, niin esiteltiin itsemme ja vauvamme jollekkin toiselle äidille ja juteltiin hetki. Aina piti ottaa uusi pari. Se oli ihan kivaa myös. :) Hyvin tultiin toimeen kaikkien kanssa.

Tämän jälkeen Essi haki ison peiton, jonka päälle lapset menivät vierekkäin makaamaan. Oli söpö näky, vitsi ku en viittiny ottaa kuvia siellä :D Kaikki oli joko selällään/mahallaan. Nella tietenkin selällään, että viihtyisi paremmin. :) Muskarissa oli pari neljäkuista, pari viiskuista ja loput seitsemänkuisia, yksi melkein 8kk ikäinen. Nella tykästyi vieressä olevaan poikaansa, heillä oli vain muutama viikko ikäeroa, Nella nuorempi. Söpö poika kierähti selältä masulleen melkein Nellan päälle ja ne koko ajan koski toisiaan käsillään ja hymyili toisilleen. :')

Lattialla laulettiin ja jumppailtiin vauvojen kanssa, sitten saatiin silkkiliinat ja niitä heiluteltiin eri tavalla vauvojen päällä ja leikittiin laululeikkejä. :) Nella tykkäsi tästä tosi paljon vaikka melkein alkoi kiukkuamaan kun piti sylistä mennä lattialle. :D Tutin voimin tästä selvittiin.

Sitten noustiin ylös ja lumiukko-biisin tahtiin lennäteltiin vauvoja eri tavalla ympäri huonetta. Tosi reilua, kun Nella on lähes 10kg ja oli selkeästi isokokoisin vauva ja muiden vauvat näytti niin kevyiltä. :D Omat lihakset ainakin kasvaa, jos ei muuta... :D Piti nimittäin mennä aina välillä kyykkyyn vauvaa pitäen ja sitten taas ylös jne... Mutta ihan kivaa se oli, hikistä puuhaa. :D

Tämän jälkeen sitten rauhoituttiin loppulauluun ja mentiin piiriin seisomaan vauvat sylissä. Tämä oli ainoa koko muskarin uskonnollinen laulu! Siinä laulettin jotain, että kiitos jumalalle yms. Ei se minua millään tavalla haitannut. :) Olen positiivisesti yllättynyt koko muskarista.

Yhteenvetona: tykkäsin kovasti ja minusta oli kivaa, että muskarissa myös liikuttiin paljon ja tehtiin erilaisia liikkeitä eikä vain istuttu paikallaan. Varmasti alan käymään joka viikko. :) Maksaa kaudelta 67e, joten ei minusta kovinkaan paha hinta siis koko kevätkaudesta. :) Laulut oli kivoja, mukaansatempaavia ja varmasti tehdään vielä paljon muutakin. Jossain vaiheessa lapset saavat itsekin kokeilla soittimia jne. :)

Nella jaksoi hienosti koko ajan, vaikka vähän jännittikin(minua) aluksi, koska Nella ei tosiaan ollut nukkunut päikkäreitä ollenkaan. Äidin reipas tyttö <3

 Mitäs muuta meille kuuluu? Tänään tulee uusi jääkaappi jeeee! Vois jo tulla. Gigantissa sanottiin, että kotiinkuljetus sijoittuu 12-18 väliselle ajalle.. Ärsyttävää odottaa vaan kotona, kun olisi muutakin tekemistä. Sieltä soitetaan tuntia aikaisemmin. Varmaan tulee vasta kuudelta.. -.- Tänään R:lla on vapaapäivä niin olisi ollut kiva tehdä jotain, mutta ei tässä nyt oikein voi. Ollaan menossa tänään vielä kahville R:n serkun serkulle ja tämän tyttöystävälle. A on viimeisillään raskaana, saavat esikoisensa piakkoin, ensi viikolla jo laskettu aika! :) Vien hänelle vähän vauvantarvikkeita, mm. ykkösvaippoja joita meiltä jäi yli ja jotain vaatteita yms. :) Kysyn myös jos he haluaisivat lainaksi meidän koliikkikeinun, kun Nellaa ei voi enää siinä pitää kun painoraja(9kg) ylittyi. :)

Puuron maistelu on alkanut meillä hyvin, pari päivää ollaan sitä nyt syötetty ja tuntuu maistuvan! :) Ollaan myös annettu kanasosetta, joka menee ihan hyvin alas. Kasvisnbroilerisosetta ja bataatti-kanasosetta! :) Tässä puuronmaistelukuvia:Äsken R haki syöttötuolin varastosta(kokeillaan sitä illalla) ja sitten lähti tuohon viereiselle kentälle luistelemaan/pelaamaan lätkää. :) Nyt Neltsu heräilekin, joten hyvää päivänjatkoa kaikille! :)

ps. Oletteko te aloitteet vauvaharrastuksia? Minkälaisia? Mitä olette tykänneet?

3 kommenttia:

 1. Mää meinaan lähteä MLL:n perhekahvilaan ens viikolla, mutta sinällään tuo ei ole tuollaien harrastus, mutta on kumminkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tosi kiva, että ootte alottanut muskarin. Monet lapset tykkää kovin musiikista. :)

   Poista
 2. Kiva juttu! :) Mekin haluttais mennä perhekahvilaan, mutta meidän paikkakunnalla se on maananantaiaamuisin, mikä on vähän tylsä ajankohta. Joo, Nella kyllä tykkäs muskarista ja äitikin ;)

  VastaaPoista