Lilypie Second Birthday tickers

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kiva kotiviikonloppu

Nella rakastaa kirjojen lukemista! ♥ Hauskaa muuten, kun nimesin noita kuvia Nellalle ja osoitin tuolta kirjasta Prinsessa Auroran kuvaa(jossa lukee kuvan alla ''Aurora''), niin Nella toisti ''aupoopa'' ja muilla variaatioilla myöhemminkin, se kun on Nellan kolmas nimi niin ihanaa jos oppisi sen sanomaan! :)

Heippa!

Meillä oli harvinainen viikonloppu siltä osin, että vietettiin se kotosalla. Yleensä ollaan melkein aina jossain, useimmiten mökillä tai R:n perheen luona parin tunnin ajomatkan päässä. Tykätään tehä viikonloppuna aina jotain normaalista arjesta poikkeavaa ja kun itse olen kotiäitinä, niin tykkään kyllä viettää viikonloput muualla kuin kotona. Nella myös tykkää touhuta mökillä ja R:n vanhemmilla, kun on mukavemmat ulkoilumahdollisuudet ja eri lelut sisälläkin, kun kotona. Kun sitten tullaan kotiin viikonlopun jälkeen, on tuo hassu neiti ihan innoissaan omista leluistaan kun on parin päivän ajan leikkinyt muilla leluilla.
Torneja on kiva kasata(ja rikkoa) yhdessä!
Palikkalaatikkokin jaksaa edelleen kiinnostaa...
...kunnes meni hermot, kun palikat ei mennyt oikeisiin kohtiin ;)
Tämä viikonloppu vietettiin kotona, koska lauantaina oli ystäväni A:n lapsen 2-vuotissynttärijuhlat. Perjantaina lähdettiin heti aamupäivästä Nellan kanssa leikkimään äitilapsiporukan kanssa M:n ja N:n luo. Yksi meidän porukasta ei päässyt tällä kertaa paikalle lapsensa kanssa, koska oli vatsataudissa. Meitä oli sitten siis minun ja Nellan lisäksi pari päivää Nellaa nuorempi V ja hänen äitinsä sekä M ja tässä kuussa 1v 7kk täyttävä N. Oli kivaa taas vaihdella kuulumisia kunnolla, kahvitella ja leikkiä neitien kanssa, kun viimeksi nähtiin porukalla ennen joulua. Päivä sujuikin kivasti ja lähdettiin kolmen jälkeen M:n luota, käytiin kauppakeskuksessa ja Nella nukkui n. tunnin ja heräsi ennen kun tultiin kotiin. Nella nukkuu aika huonosti liikkuvissa vaunuissa, varsinkin jos mennään ulkoa sisätiloihin kaupoille. Parhaiten Nella nukkuu ulkona, partsilla tai omassa sängyssään.

Illalla kun R tuli kotiin, lähdin käymään A:n luona pitämässä hänelle seuraa, kun hän teki juhliin voileipäkakkua. Olin siellä A:n kanssa pari tuntia, kunnes R ja Nella tulivat hakemaan minut kotiin ja sitten alkoikin jo iltatouhut Neltsun kanssa.
''Mä tiiän kyllä, että tänne äidin kaapille EI saisi mennä...''
Juhlamekon sovittelua lauantaita varten. :)
Lauantaina vietettiin aamupäivä kotona eikä tehty oikein mitään(paitsi R kävi autokaupoilla kun harkitsee uuden, tai no käytetyn, auton ostoa), valmistauduttiin juhliin lähtöön ja Nella nukkui päikkärit partsilla. R ei jaksanut tällä kertaa tulla mukaan synttäreille ja mentiinkin sinne sitten Nellan kanssa kaksin ja viihdyttiin pari tuntia. Nella sai kovasti kehuja, kuinka on niin rauhallinen ja sosiaalinen lapsi. Nella monesti onkin muihin n. samanikäisiin lapsiin verrattuna tosi rauhallinen, kun viihtyy vaikka kuinka kauan lukien kirjaa ja höpötellen sekä muutenkin rauhaisasti leikkien, monet kun vipeltää paikasta toiseen. ;) Synttärisankari M onkin melkoinen menijä, mutta myös juttelee ja laulelee paljon. Aika omistushaluinen oli myös lelujaan kohtaan, mutta ymmärtäähän sen; kaksivuotiaat monesti eivät tykkää jakaa kivoja leluja toisten lasten kanssa. Onneksi leluja oli paljon ja kaikille lapsille riitti tekemistä ihan tarpeeksi aikuisten herkutellessa ja höpötellessä. ;)
Neidille saa niin ihanan pikkuponnarin jo ♥
Päivänsankari M ♥
Nellaa kiinnosti juhlissa tosi paljon ilmapallot, koska harvoin on niillä päässyt leikkimään. Se oli kyllä vähän hurjan näköistä, kun lapset repi ja heitteli ilmapalloja, yksi pallo poksahtikin erään 1v 7kk:n ikäisen neidon käsittelyssä, mutta eipä se menoa haitannut. Ihmettelin aika paljon, ettei Nella edes alkanut itkemään vaikka ilmapallo meni rikki hänen nenänsä edessä!

R tuli hakemaan meidät sitten kun tuli kaveriltaan, seitsemän maissa. Mentiin kotiin ja leikittiin Nellan kanssa ja Nellan mentyä unille tehtiin lämpimiä voileipiä ja katsottiin suomalaista Varasto-leffaa. Ei jaksettu katsoa sitä loppuun asti kun puolen yön aikaan alkoi väsyttää niin paljon... Sitten mentiin yöunille ja sunnuntaiaamu alkoi tälläisissä merkeissä:

Että silleen... :D En tosiaan muistanut, että eilen meidän makuuhuoneen kello oli pysähtynyt ja näyttää koko ajan kellon olevan kymmentä vaille viisi... Pikkasen sekotti unenpöpperöisiä ajatuksia aamulla. ;)

Nousin sitten ysin aikaan Nellan kanssa ja tehtiin aamutoimet, kunnes neiti kävi joskus puoli yhdentoista maissa herättämässä isin ja he lähtivätkin sitten vähän ennen kahtatoista ulkoilemaan raikkaaseen TALVIsäähän. Ihanaa, kun on tullut lunta! Nellakin oppi sanomaan eilen ''lunta''(tai no ''tunta'' :D), muistaakseni sanoi kyllä tuossa viimeksikin kun oli lunta, mutta hyvin muisti siis. :)

Sillä aikaa kun R ja Nella olivat ulkona, minä siivoilin, imuroin, tiskasin ja meikkasin. R ja Nella olivat vajaa tunnin ulkona ja heidän tultuaan sisälle R syötti Nellan ja lähti käymään mummollaan. Sillä aikaa ihanat Petra ja Kevin tulivat taas meille! Niin kivaa kun nähtiin heti samalla viikolla uudestaan, viime näkemisestä kerroin siis täällä.


Nyt voikin olla, että menee vähän hankalaksi taas meidän tapaamiset, kun Petralla ei ole enää autoa käytössä tämän viikon jälkeen! :( Julkisilla on tosi hankalaa meidän liikkua toistemme luo, kun joutuu menemään parilla junalla ja yhdellä bussilla. Näkemistä hankaloittaa myös meidän lasten erilaiset rytmit. Noh, jospa saisin R:n kuskailemaan meitä tai jotain...

Onneksi kuitenkin nyt vielä nähtiin(ja toivottavasti nähdään silti vielä jatkossakin usein!) ja oli hauskaa taas katsella lasten touhuja, jutella ja kahvitella. Lapset leikki nätisti keskenään, välillä vähän varasteli toisiltaan leluja kädestä, muttei sen pahemmin kuitenkaan. Meillä taas Petran kanssa juttua riitti, eikä kyllä tylsää tule tai hiljaisia hetkiä. :)

Nella nukkui yli parin tunnin päikkärit, jonka aikana A soitti, että lähdettäisiinkö me HopLoppiin hänen ja M:n(2v) ja M:n kummitädin H:n kanssa. Päätettiin lähteä kunhan Neltsu heräisi ja olisi syönyt. HopLopissa vietettiinkin sitten kiva ilta, vaikkakin Nella ei oikein välittänyt liukumäestä ja muista ''pelottavista jutuista''... En ymmärrä, miksi Nellaa pelotti nyt nuo kaikki jutut niin paljon, vaikka viimeksi niistä tykkäsi? :o (täällä kerroin meidän ensimmäisestä HopLop-reissusta kesällä) Nella halusi vaan pidellä irtonaisia palloja ja heitellä niitä ja kävellä ympäriinsä.


Neiti ei halunnut mennä liukumäkiin, pallomereen, pomppulinnaan eikä oikein mihinkään. Kaikki vähän jännitti ja kauhistutti, välillä neiti jopa itki ja halusi olla vaan sylissä tai halia. Välillä uskaltautui vähän katselemaan juttuja, mutta aina kun olisi pitänyt johonkin kiivetä tai mennä laskemaan mäestä, niin neiti vaan sanoi ''ei ei ei'' ja pudisteli päätään. Välillä koitin silti viedä Nellan johonkin, josko olisi sitten kuitenkin ollut mieluinen kun olisi uskaltautunutkin kokeilemaan, mutta sitten tuli itkupotkuraivarihepulit... Voi meidän pientä arkajalkaa! Onko muiden samanikäisillä ollut tälläistä? Suurin osa taitaa kyllä tykätä, vaan eipä Nella. :( Pitää mennä kokeilemaan joku toinen kerta, josko sitten olisi neiti vähän rohkeampi! :)

Noh, ainakin M:lla oli huippukivaa ja meno päällä! ;)

''Just laskettu liukumäestä, hui...''

''Apua, mä haluun pois...!''
M tykkäsi!
Välillä pitää vähän tankata, että jaksaa! Nella sai ekaa kertaa elämässään mehua ja tykkäsi! :)
''Äiti, näin pallo lentääää!''
Ja näistä kahdesta pitäis saada onnistunut yhteiskuva? :D
M rakasti pomppulinnaa!
Äidin rakas ♥
♥♥♥
 Ihana viikonloppu takana päin, huomenna taas paluu arkeen ja tämän vuoden eka muskari, jeeee! :)

Oliko teillä mukava viikonloppu? :)

4 kommenttia:

  1. AIvan ihania kuvia :) Ja vitsit tuo pikku ponnari on niin söpö! :)

    VastaaPoista
  2. Sulosia kuvia! :) Ihan toi ponnarikin! Meillä saa myös pienet saparot ja nyt jo sais varmaan ponnarinkin, mutta ne ei tahdo pysyä mitenkään päin. Taitaa olla tullut muhun ja tukka on sellanen liukas. :/

    Harmi, että Nella pelkäs hoplopissa. :/ Toivotaan, että ens kerralla ei niin pelkäis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä, ihanaa kun saa ponnarille ♥
      Aaaa voih, no ehkä jossain vaiheessa kun hiukset kasvaa kunnolla? :) Nellalla ei oo yhtään sellaset liukkaat hiukset.

      No niinpä! Harmitti kyllä ja vähän ihmetyttikin... Toivotaan! :)

      Poista