tiistai 21. tammikuuta 2014

Kavereita kylässä, pottailutaantumaa ja muita kuulumisia

Heips!

Niin kuin otsikosta jo huomaakin, luvassa melkoista sillisalaattipostausta. Paljon asiaa, joten yhdistelen nyt tähän samaan postaukseen. :) Luvassa myös jossain vaiheessa kunnon postaus Nellan puheenkehityksestä, pitäisi vaan saada siihen vielä pari videota ladattua... Saa nähdä milloin se valmistuu. :)

Tänään meillä oli ihania ihmisiä kylässä, Cariina ja Ava(blogi: Sateenkaarivarpaat). Me ollaan siis Cariinan kanssa tavallaan tunnettu jo jonkin aikaa, oltiin samassa lähihoitajakoulussa rinnakkaisluokilla, mutta sillon ei varsinaisesti tunnettu vaan ainoastaan tiedettiin toisemme. Cariina löysi mun blogin jo pitkän aikaa sitten ja ollaan oltu facebook- kavereina jo aikakausia, mutta vasta sitten alettiin jutella enemmän. Lapset ja bloggailu yhdistää. ;)
Ollaan nyt muutamia kertoja nähty ja jutellaan netissä myös sekä luetaan toki toistemme blogeja. Ihanaa on ollut huomata, kuinka samanhenkisiä ollaan, meillä tuntuu olevan paljon samanlaisia arvoja elämässä, samantyyppiset kasvatusmetodit lasten suhteen ja muutenkin synkkaa jutut. Ei ole hiljaisia hetkiä ja juttu luistaa. :)

Ava 11kk & Nella 1v 5kk
Lapsoset tapasivat toisensa ekaa kertaa kun Nellakin oli vielä alle yksivuotias, kerroin siitä TÄÄLLÄ. Silloin eivät oikeastaan leikkineet vielä toistensa kanssa, olihan Avakin vielä aika vauva. :) Nyt olikin sitten jo eri ääni kellossa!
♥ Heinäkuussa -13....


...Tammikuussa -14 ♥
Nauroin juuri Cariinalle, että Nellalla on joku konttausrasismi. :D Jostain kumman syystä Nella ei tykkää konttaavista lapsista! :D Aina kun ollaan suunnilleen samanikäisten lasten parissa, niin Nella leikkii suhteellisen nätisti jne, mutta kun on pienempiä, konttaavia lapsia, niin Nella kitisee ja menee karkuun ja nyhvää mussa. Tosi outoa! Sitten taas jos on pienempiä sylivauvoja, niin Nella on taas kiltisti ja silittelee vauvoja. Hmm. No, jospa se menisi ohi jossain välissä.

Suht nätisti kuitenkin ''leikkivät keskenään'', eli lähinnä Ava laittoi kaiken suuhun, konttaili ympriinsä ja nousi tukea vasten, yritti tehdä kaikkea kiellettyä ja otti Nellan kädestä leluja. Nella taas kitisi ja oli mun perään, suuttui jos kädestä otettiin, oli omistushaluinen omia lelujaan kohtaan ja katseli Avan touhuja kummissaan. Voi noita hassuja pikkuisia!

Ihanat muruset ♥

Tytöt katselee yhdessä ulos :)
Mutta kaikenkaikkiaan kyläily sujui hienosti ja neidit ottivat kunnolla jo kontaktia toisiinsa, naureskelivat ja höpöttivät ja jaksoivat naurattaa meitä hupsuiluillaan. Varmaan kaikista söpöintä oli, kun neidit teki samoja ilmeitä ja matki toisiaan sekä istui vierekkäin arkun kannen päällä varastellen toistensa kädestä leluja. :D
:D :D :D
Toi kuva on niin mahtava, pikku ilmeilijät! ♥ :D

No mutta joo, otsikossa mainitsin ''pottailutaantumasta''. Mehän siis aloitettiin pottailu, kun Nella oli 1v, kun sai synttärilahjaksi toivomamme BabyBjörnin potan. Pottailut alkoi sujumaan ihan mainiosti, Nellalla tuli parin kuukauden ajan melkein joka päivä monta kertaa päivässä pissat pottaan, käytiin aina ruokailujen ja unien jälkeen potalla ja otettiin se mukaan päivärutiineihin. Muutaman kerran myös kakat sai sinne tulemaan. Olin tosi iloinen, että pottailut alkoi sujumaan niin mukavasti ja ei ollut mitään ongelmia, neiti viihtyi potalla ja lueskeli siinä kirjaa ja tarpeiden tultua hurrattiin ja taputettiin ja Nella oli iloinen.

Mutta sitten tapahtui jotain outoa, en edes tiedä mitä. Yhtäkkiä Nella ei vaan enää suostunut potalle, vaikka ennen siinä ei ollut mitään ongelmaa. Mitään ei ollut tapahtunut, ei oltu tehty mitään eri tavalla, mutta jotenkin neiti vaan keksi, ettei enää potalle suostu?!

Nyt ollaan oltu muutama viikko jo pottailematta lähes kokonaan, aina välillä yritetään mutta ei onnistu. Hirveä kiukku vaan tulee, jos koittaa saada tyttöä potalle! Ihan outoa. :o Niin paitsi, suostuuhan Nella potalle... housut ja vaippa tai pelkkä vaippa päällä! Miksi ei sitten ilman vaippaa? Ja suostuu välillä menemään ilman vaippaa niin, että ottaa sen potta-osan pois...

Luulen, että Nella tykkäsi eka pottailusta kun se oli uusi kiva juttu ja sai äidiltä kehuja tarpeiden tullessa pottaan, ja nyt se on jo ihan tylsä juttu eikä jaksa kiinnostaa enää. Ehkä sitten joskus taas? Kaikki kenen kanssa olen jutellut, ovat sanoneet, että pitäkää vaan ihan suosiolla taukoa siitä ja jatkakaa sitten, kun neiti tuntuu siihen valmiilta taas. Niin olen itsekin ajatellut, että näin toimitaan. Ei kai siinä muu auta. Onko tämä jollekkin muulle tutun kuuloista? Onko teidän lapsilla ollut samanlaista? Olen kuullut, että monien lapset ilmoittaa sitten kun ovat valmiita pottailemaan, kun ottavat muilta mallia esim. päivähoidossa ja kertovat sitten itse, kun haluavat potalle ja jättävät vaipat pois lähes kuin itsestään.. No, saa nähdä, en ota tästä mitään stressiä. :)

Me ollaan vietetty mukavia päiviä, ensin mökillä viikonloppuna ja sitten eilen käytiin muskarissa ja kahvilla kavereiden kanssa, tänään tosiaan oli Cariina ja Ava kylässä ja illalla tuli vielä Neltsun kummisetä- ja täti, elikkäs veljeni ja hänen kihlattunsa. He menevät tosiaan kesällä naimisiin ja he kysyivätkin, haluaisinko laulaa heidän häissaän. Apua! Nyt alkoi jännittää. Sanoin miettiväni asiaa. ;) Nellasta tulee luonnollisesti morsiusneito. ♥

Niin joo, ja me hankittiin tänään uusi(vanha) auto! Nyt päästiin romusta eroon ja on vähän turvallisempia matkoja taas. :) Ford vaihtui Volvoon.
Vaarin sylissä mökillä :)


Rakkauskoira ♥♥
Huomenna olisi tarkoitus mennä ''uuteen'' perhekerhoon meidän lähelle, vain viiden minuutin kävelymatkan päähän(!), mutta katsotaan nyt... se kun olisi klo 9-11 ja me yleensä vedellään sikeitä vielä ysin jälkeen aamulla. :D

Nyt vielä loppukevennys, missä Neltsukka esittelee parhaat tanssiliikkeensä! ;)

         

Ihanaa viikkoa kaikille! ♥

10 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia, paljon hylyjä ja naurua :)) Kivaa viikon jatkoa sinnekin :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia!! jännä! empä ois uskonut että te ootte kamuja..pieni on tää blogimaailmaki =D toi ilmekuva on niin huippu hahahah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niinpä, pieni maailma kaikin puolin. :P Haha, älä! :DD

   Poista
 3. Meillä meni pottailut kanssa tollee (alotettii joskus 11kk ikäsenä), et alkuu tosi pitkää jo aina saatii sinne pottaan jotain just ruokailujen ja unien jälkee ja neiti kävi mielellää potalla. Sitte joskus joulukuun alussa tyttö ei suostunu ollenkaa potalle ja pidettiiki kuukaus taukoa eikä puhuttu potasta mitää eikä käyty sielä. Ja nyt tässä reilu pari viikkoa sitte tyttö meni ihan vapaaehtosesti yhtäkkii vaa potalle pissalle ja sen jälkee halus aina käydä sielä, eikä vaippa kastunu enää oikeestaa ollenkaa :) ja nyt joku puoltoista viikkoa ollaa oltu ilman vaippaa ja menny tosi hyvin, alkuu kävi vielä vahinkoja vähän useemmin, mikä onki tietty ihan ymmärrettävää. Nyt siis aina ilmottaa ku pitää potalle päästä ja voi jo melkeenpä luottaa siihen et tyttö ehtii sinne potalle eikä niitä vahinkoja oo sattunu enää muutamaa kertaa enempää! Kauppaa, kylää tai ulos lähtiessä laitan kuitenki vielä vaipan, ku ei ois sit kiva olla vaikka tuola pakkasessa pihalla märillä housuilla. Mutta eipä ne vaipat oo kastunu ku käy aina ulos lähtiessä potalla ja heti ku tulee sisälle, kylässäkin osaa kyllä ilmottaa vaikka vaippa oliski että vessaa pitää mennä. Ja neiti siis nyt 1v 9kk :) sori kauhee romaani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! :)

   Lohduttavaa kuulla, että näin on muillakin käynyt, vaikka tavallaan sen tiedostankin. :) Silti kiva kuulla konkreettisesti, että teillä kaikki meni noin mainiosti, vaikka taantumaa tulikin pottailun suhteen! Eiköhän meillä ole vielä hyvin toivoa. :) Pitää vissiin pitää vaan nyt reilusti taukoa ja potta lähettyvillä, josko neiti innostuisi siihen taas menemään jossain vaiheessa. :) Kiitos paljon teidän pottailutarinan jakamisesta ja ihana talvea! :)

   Poista
 4. Meillä tuli kans taantuma pottailuun kun pojat syntyi, nutta se johtui varmaan löhinnä siiyä elämänmuutoksesta (ja siitä, että kun mä olin sairaalassa muutamak viikon kukaan ei potattanut Adaa sillä aikaa..). Nyt neiti on kuitenkin alkanut ihan itsestään hakemaan pottaa ja pissaa sinne hienosti! Pidetäänkin neitiä paljon ilman vaippaa ja housuja kotona, pelkät sukat jalassa. Eikä se oo kertaakaan pissannut lattialle vaan jioksee aina potalle:D potta on siis kokoajan esillä ja me muistutellaan tasaisin väliajoin et onko pissahätä. Mut kuulemma vasta 1v10kk ikäisenä lapsi pysttt aistimaan vessahätää ja pidättämään kunnolla. Ollaan siis molemmat aika ajoissa vielä :)! Tsemppiä treenailuun, kyllä Nella osoittaa sit kiinnostusta kun on valmis :) pitäkää vaan potta esillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on varmasti vaikuttanut paljon tuo iso elämänmuutos! Harmi kun kukaan ei potattanut tyttöä sun ollessa sairaalassa. :/ Mutta kiva kun nyt menee jo noin hienosti se taas. :)

   Mä en kyllä yhtään uskaltais pitää neitiä ilman vaippaa, välillä ku oon pitänyt niin se pokkana menee kyykkyyn ja pissaa lattialle.. :D Mutta selvästikään ei ole vielä valmis ilmoittamaan hädästään tai menemään potalle. :)

   Ehdottomasti pidetään potta näkyvillä, tai no vessassa esillä, mutta kumminkin. Eiköhän meilläkin lähde taas sujumaan, sitten kun neidistä siltä tuntuu. ;) Pakottaa kun ei voi eikä tietenkään se ole tarkoituskaan. :)

   En ole kuullukkaan tuollaista, että tuossa iässä olisi vasta kykeneväinen aistimaan hädän! Kiitos siis tiedon jakamisesta. :) Varmasti sillä on perää.

   Kiitti tsempeistä ja ihanaa viikkoa! ♥

   Poista
 5. Voi miten ihania kuvia! Hassua katsoa Nellaa ja Avaa, kun ovat niin saman kokoisia vaikka kuitenkin ikäeroa on jonkin verran. On se jännä miten lapset on niin eri kokosia. Sitä en varmaan koskaan pääse ihmettelemästä. :D Kvia, että oot löytänyt uusia tuttavuuksia. :)

  Meillä myös (kuten varmaan luitkin) tuo pottailu loppui ennenkuin se alkoikaan. Ja meillä myös kiukutaan, kun siihen pitäs istua. Sama jatkuu edelleen, kun nyt koitin toissapäivänä taas uudestaan. Ei auta kuin ootella vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Niinpä, se on kyllä totta! Ava on tosi hyvin kasvanut, pitkä tyttö! Just verrattiin tyttöjen mittoja, niin Ava on reilusti pidempi kun Nella samanikäisenä. :) Söpöt pullukat. ♥
   Se on kyllä hassua, miten lapset kehittyy niin eri tahtia, ihan kaikin tavoin. :) Tai oikeastaan toki aika luonnollistakin!

   Joo luin. :/ Tavallaan helpottavaa kuulla, ettei muillakaan onnistu niin hyvin, mutta harmi toki! Ärsyttää kun meillä aluksi sujui niin hyvin ja nyt ei. No, ajan kanssa, niin teillä kun meilläkin! Tsemppiä! :)

   Poista