Lilypie Second Birthday tickers

tiistai 27. marraskuuta 2012

Kuulumisia

Kuva täältä



Heips.

Hetki on taas mennyt, kun ei ole ''kerennyt'' päivitellä... Tai no ihan rehellisesti sanottuna, olen ollut helvetin väsynyt. Unettomuus on vaivannut viimeisen puolentoista viikon aikana ihan hirveästi. Vaikka menisi kuinka aikasin nukkumaan, niin pyörii vaan levottomana sängyssä. Valot kiinni, pimeää, peitto päällä, silmät kiinni, väsyttää... mutta miksi ei uni tule? Nukahtamislääkkeisinkään en ole halunnut turvautua, sillä osittaisimetän vielä ja mitään nukahtamislääkettä ei suositella imetyksen aikana. Nyt kuitenkin olen pari kertaa syönyt melatoniinia, joka on siis luonnontuote ja korkeintaan vaikuttaa lapsen uni-valverytmiin. Mutta siihenkään en usko, sillä olen pitänyt 10-12h väliä lääkkeen ottamisen ja imetyksen välillä, ettei Nella altistuisi lääkkeelle.

''Melatoniini ei perinteisten unilääkkeiden tavoin aiheuta toleranssia, lääkeriippuvuutta, vieroitusoireita, muistin heikkenemistä, motoriikan häiriintymistä tai aamutokkuraisuutta. Melatoniinilla ei ole todettu olevan enempää haittavaikutuksia kuin ns. lumelääkkeilläkään. Tutkimuksissa sekä melatoniinin että lumelääkkeen käytön aikana ilmoitettuja haittavaikutuksia ovat päänsärky, nielutulehdus, selkäkipu ja voimattomuus.'' Lainaus täältä

Lääkkeessä on myös tuokin hyvä puoli, ettei siihen jää riippuvaiseksi, niinkuin moniin muihin nukahtamis-/unilääkkeisiin.
Ajattelinkin syödä nyt tuota kuuriluontaisesti, koska se on auttanut! Olen nyt kahtena peräkkäisenä iltana ottanut sen ja se pitää ottaa 1-2h ennen nukkumaanmenoa. Olen saanut unta 1h kuluttua nukkumaanmenemisesta eli tosi hyvin minulle, koska välillä olen pyörinyt unettomana sängyssä kolmekin tuntia.
Tietenkin unettomuudesta johtuva väsymys ja stressi, ahdistus yms. on vaikuttanut muutenkin elämään ja on ollut päiviä, kun on tuntunut, että kaikki kaatuu niskaan. Mutta pari päivää on mennyt jo paaaaaljon paremmin. Toivotaan, että jatkuukin niin. Unettomuus on niin kokonaisvaltaisesti elämänlaatuun vaikuttava asia.

Noh, ei siitä sen enempää. Mitäs muuta meille kuuluu? R:lla oli vapaapäiviä to-su, joten oltiin meidän mökillä to-la. Lauantaina mentiin pyörähtämään isoveljeni ja hänen kihlattunsa eli Nellan kummien pikkujouluissa. Nella oli söpönä tonttupuvussaan <3 Kuvattiin myös joulukorttikuvat ja sain tilattuakin ne, jes! Ihmeen paljon siinäkin oli hommaa, kuvien ottamisessa ja tilausprosessissa. Otin varmaan 30 kuvaa ja oikeasti valehtelematta YKSI niistä onnistui. Neitiäkin kun ei naurattanut :D Ihan kuin olisi halunnut kiusata äitiä: ''nyt kun pitäisi hymyillä, niin en varmasti hymyile''. :D Vaikka yleensä on niin iloinen neiti. Laitan jossain vaiheessa vaikka valmiista joulukortista kuvan tai muutenkin niitä kuvia meidän pikku Nella- tontusta <3

Neltsu matkalla pikkujouluihin
Tänään käytiin ostamassa uusi sohva! Ihanaa. Se on ollut pitkään haaveissa ja nyt vähän niinkuin extempore lähdettiinkin ostamaan sitä. Kyllähän hinta kirpaisi, mutta eipähän tarvii vähään aikaan toivottavasti uutta sitten taas hankkia. Meillä kun on nyt siis olohuoneessa kulahtanut nahkasohva ja iso nahkainen nojatuoli(lue: miehen valtakunta). Isoin ongelmahan tässä on ollut se, että saa miehen luopumaan tuosta ah, niin ihanasta nojatuolistaan jotta divaanisohva mahtuisi olkkariin(jossa on kaikenlisäksi iso ruokapöytä, pyykkiteline, leikkimatto, käsipainot, tv, tv-taso, isot kirjahyllyt, olkkarin pöytä ja ties mitä viemässä tilaa...). Vihdoin siihen sitten nalkutukseni lopputuloksena suostui. Ens viikolla mies käy hakemassa tuon sohvan Tuusulasta varastosta. OVH olisi ollut 1400e, mutta alennuksessa tämä ainoa kappale oli 800e, ei mielestäni paha hinta 330cm kokoisesta U-mallisesta divaanisohvasta(eli siis molemmilla puolilla ns. sivukappalaeet, vai miksikä niitä kutsutaankin). Tämän myötä päästään eroon myös hirveästä olkkarinpöydästä, joka ei kauaa muutenkaan olisi voinut jatkaa virkaansa meidän olkkarissa, sillä siinä on liikaa huonoja puolia lapsen kannalta:
a) Pöydässä on teräviä kulmia
b) Se on alta avoin ja täynnä aina kaikkea turhaa johdoista kynsilakkoihin ja papereista sekä kynistä kynsisaksiin, joten Nella kasvaessaan saisi vedettyä kaiken sieltä alas.
c) Se on iso ja tilaa vievä, joten leikkitilaa olkkarissa ei tällä hetkellä paljoa ole
d) Se ei ole kauneudellakaan pilattu
e) Se ei sovi enää meidän uuteen sohvaan.

Nepsu kasvaa silmissä. Neuvola meillä on vasta 20.12, mutta ajattelin käydä tuossa ensi viikolla jossain vaiheessa neuvolassa ottamassa mitat, kun Nella täyttää silloin 4kk, niin olisi ihan kiva saada tietää senkin hetkiset mitat. Nella osaa nyt tarttua leluun ja viedä sen suuhun(tai no on osannut jo jonkin aikaa, mutta en ole tainnut siitä ihmeemmin kirjoitella) ja nyrkit maistuu myös usein. Sormiaankin imeskelee innolla ja ihan selvästi ''muuten vaan'' eli ei esimerkiksi vain kun olisi nälkä tai hakisi lohtua yms. Kuolaakin on alkanut valumaan paljon enemmän.
Kiinteistä ollaan maisteltu perunaa, porkkanaa ja perjantaina 23.11. uudeksi tuttavuudeksi tuli kukkakaali. Hassuja ilmeitä oli neidillä kun sitä maistoi :)
Kirjoittelen enemmän Nellasta sitten kun saan aikaiseksi tehtyä 4kk postauksen, mutta eipä sillä kiirettä ole kun 4kk tulee täyteen vasta 8.12. :)




Isi lennättää, huiii!

Äiti yllätti mut yks päivä ja toi mulle mun lempiruokaa, sushia nam!

 
 Näihin kuviin ja tunnelmiin, hyviä öitä ja mahtavaa loppuviikkoa kaikille!

7 kommenttia:

  1. Olipas kiva lueskella teidän kuulumisia. :)

    VastaaPoista
  2. Hei bongailin sinut tuolta minun blogini lukijoista ja innostuin lukemaan blogisi läpi :> Liityin sitten myös seurailemaan, kun tahdon kyllä jatkossakin lukea teidän kuulumisia :> On kyllä tosi suloinen neiti teillä♥

    Tuosta melatoniinista muuten, kun olen itsekin sitä joskus syönyt; kannattaa ottaa se aina samaan aikaan sen kuurin ajan ja ei kannata säikähtää, vaikka se aluksi ensimmäisten viikkojen aikana ei joka yö auttaisikaan ! Itsellä se rupesi vasta kunnolla auttamaan 1-2 viikon jälkeen aloituksesta! On minusta paras lääke nukahtamisvaikeuksiin ! unilääkkeet yms. saa minut vain tokkuraksi tai siis että sitten on aamullakin vielä ihan tokkurassa ja se uni tuntuu jotenkin kemialliselta eikä luonnolliselta :<

    mutta jäänpä seurailemaan teidän touhuja :>♥

    VastaaPoista
  3. Moikka! :) Kommenttisi piristi päivääni :) Itsekin tykästyin sun blogiin ja olen sitä tässä joitain viikkoja lueskellut(vissiin? ajantaju vähän hukassa ;D). Ja kiitos. <3

    Kiitos vinkeistäsi. :) Mullakin melatoniini on ollut kaikkein paras, ei tuu sellasta sekavaa oloa tai mtn. Onko sulla tietoa kuinka kauan sitä saa syödä ns. kuurimaisesti? Jostain luin että 3kk?

    Kiva, minäkin teidän! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^__^

      Hei mulla oli semmoinen lääke kuin circadin, jossa oli vaikuttava aine se melatoniini. Se oli jotenki pitkävaikutteinen ja sitä sai vissiin syyä yli 3kk? En ole ihan varma muistanko oikein, kun söin sitä pari kuukautta, mutta lopetin raskauden takia. En edes muista suositteliko lääkäri sen lopettamaan sitten vai halusinko itse lopettaa..hmmmm. Mutta circadin sen lääkkeen nimi nyt kuitenkin oli :D

      Poista
  4. Joo, oon syönyt sitä itse kanssa! En tiedä erooko se paljoa tosta mitä nyt syön, mutta tosiaan joo siinä on melatoniini vaikuttava lääkeaine :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin en oikein päässyt käsitykseen mitä se pitkävaikutteinen siinä tarkoitti, että miten ne sitten eroaa..ja siellä tuoteselosteessa luki näin: "Circadin on tarkoitettu käytettäväksi ainoana lääkkeenä primaarisen unettomuuden (jatkuvien nukahtamis- tai nukkumisvaikeuksien tai huonon unenlaadun) lyhytaikaiseen hoitoon vähintään 55-vuotiailla potilailla." XD

      Poista
  5. Haha :D Joo oon kuullut, että monesti sitä käytetään vanhemmilla ihmisillä, aika outoa :D

    VastaaPoista