perjantai 16. marraskuuta 2012

Popsi popsi porkkanaa...

Moikka!

Tänään on maisteltu ensimmäistä kertaa porkkana-perunasosetta, kun nyt viikon verran on maisteltu pelkkää perunaa(maitoon sekoitettuna). Porkkana olikin ihan hitti! Neiti tykkäsi todella. Perunasta ei ole niinkään tykännyt, kielellä työntänyt pois vaan. Mutta porkkanaa Nella maiskutteli ja avasi jopa itse suutaan, että ''lisää!'' :) Ihanaa. Melkein kaksi jääpalamuotillista meni(toinen porkkanaa ja toinen perunaa) ja sekoitin joukkoon vielä vähän kylmää korviketta, kun mikrossa sose tuli turhan kuumaksi. 

Neiti nukkuu edelleenkin yönsä hyvin. Toissa yönä nukkui 22-07.15 heräämättä kertaakaan ja viime yönä 21-05, sitten söi ja jatkoi unia vielä klo 08 asti. :) En ole huomannut, että soseista tulisi sen pahemmin mitään masuvaivoja. Ollaan annettu aina 11-13 välisenä aikana, ettei vaikuttaisi yöuniin. Vähän ehkä ilmavaivoja tullut enemmän ja kakka on kovempaa.

Kerroinko muuten mitä oireita Nellalla tuli rokotteista, siis näistä 3kk? Ihan kauheat! Oli todella itkuinen, mikään ei auttanut ja lämpö nousi. Annettiin suppoa pari kertaa päivässä ja se helpotti. Kaksi päivää rokotteiden annon jälkeen oli hirveitä, mutta sitten kolmas päivä oli jo ihan normaali. Voi pikkuista raukkaa. Onneksi seuraavat rokotteet on vasta 5kk- neuvolassa. 4kk- neuvolassa onkin sitten lääkäri, mutta se meillä on vasta 4,5kk iässä. 

Mitäs muuta? Tänään lähdetään R:n vanhemmille eli Nellan mummilaan. Siellä vietetään viikonloppua, paitsi että lauantaina mennään R:n kanssa minun isäni 50v juhliin ravintolaan syömään ja katsomaan stand up- esitystä(Stand Up- koomikko Niko Kivelää, tietääkö kukaan onko hyvä?). :)


Ihanaa viikonloppua kaikille!


4 kommenttia:

 1. Nella on tosi suloinen! :)
  Meillä kans tykätään porkkanasta, mutta luumu on ehdottomasti lemppari :p

  Ai, teilläkin tuli oireilua noista rokotteista :/ tosi kurjaa.. tosin onneksi ohimenevää!

  VastaaPoista
 2. Nella kiittää! ;) oi pitää kokeilla luumuakin jossain vaiheessa :) nyt ajateltiin eka kokeilla vaan kotimaisia kasviksia kuten kukkakaalia, bataattia yms kun neuvolassa näin ohjeistettiin :)

  Joo noi rokotusoireet on kyllä hurjia ja ikäviä :(

  VastaaPoista
 3. Hei! Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten sun vauva syö jo noin pienenä soseita? Eikö maito riitä noin pienelle ravinnoksi? Itselle on esikoinen tulossa ja minulle on vain jäänyt sellainen kuva, että ensimmäset puoli vuotta vauvan ravintoa on maito (jos imetys onnistuu) ja siitä eteenpäin osittainen imetys ja voi alkaa kokeilla soseita jne. En siis mitenkään pahalla kysy, en tiedä näistä jutuista sen enenpää kuin mitä neuvolassa kerrotaan.

  VastaaPoista
 4. Heips! Anteeksi, en ole huomannut kommenttiasi vasta kun nyt. :) Mutta siis tosiaan, yleissuositus on, että puolesta vuodesta eteenpäin aloitetaan kiinteät ruoat, jos tosiaan imetys sujuu/äidinmaito tai äidinmaidonkorvike riittää ravinnoksi vauvalle. On kuitenkin hirveän yksilöllistä, mikä sopii millekkin vauvalle. Kaupassakin on ihan soseita joissa lukee 4+kk, eli 4kk ikäisille vauvoille. Mutta sekin on vain suositus. Meillä tosiaan 3kk-neuvolassa terveydenhoitaja suositteli aloittamaan kasvissoseiden maistelun kerran päivässä, koska neitimme paino on niin yläkäyrällä. Maidossa on paljon energiaa, joten se nostaa painoa paljon, äidinmaito on rasvapitoista yms. Soseet myös täyttävät mahaa paremmin, joten ei tulisi nälkä niin usein ja paino pysyisi aisoissa ;)

  Mahtavaa loppuraskautta sinulle ja kaikkea hyvää! Toivottavasti ymmärsit sekavasta selityksestäni edes jotain :)

  VastaaPoista