Lilypie Second Birthday tickers

maanantai 3. joulukuuta 2012

Tulevaisuuden haaveita

Ihmiselle on samantekevää, onko tulevaisuus ennalta määrätty, vai ei,
sillä molemmissa tapauksissa se näyttäytyy hänelle samanlaisena nykyhetkenä.

Mulle ehdotettiin postausta tulevaisuudesta. Minkälaisena näen meidän tulevaisuuden? 
On kiva miettiä lläisiä asioita välillä, ihan arjen keskellä, normaalina alkuviikon päivänä. Mitä mä haluaisin omalta tulevaisuudeltani? Haaveissa olisi ainakin:

- 2 tai 3 lasta
 
Minulle on tärkeää, että Nella saisi joskus sisaruksen. Minulla on kolme vuotta vanhempi isoveli, joka on minulle erittäin läheinen ja tärkeä, suojelee minua ja hänelle voin puhua mistä vain. Hän on myös Nellan sylikummi. Tottakai meillä oli pienempänä omat riitamme ja ärsytimme toisiamme tahalteen, mutta sitähän se sisaruusrakkaus on! Meistä oli toisillemme niin paljon seuraa ja oli kivaa juonia vanhempia vastaan pienenä, supatella nukkumaanmenoajan jälkeen salaa yölampun palaessa mökillä parvisängyssä, pelata lautapelejä ja temmeltää kesällä nurmikolla. Sisarussuhteidenhan sanotaan olevan elämän pisin ihmissuhde. Kavereiden kanssa voi etääntyä ja riitaantua, vanhemmat valitettavasti elävät yleensä vähemmän aikaa kuin itse, puoliso voi jättää ja lapsi muuttaa pois kotoa. Mutta sisarukset ovat parhaimmillaan tärkeä tuki ja luotto elämän myrskyissä.

- Rivitaloasunto tai omakotitalo, ainakin 4 huonetta.    

 
Oma vaatehuone olisi ihana.... Oikeasti sellainen iso, mihin voisi mennä sisälle ja järjestää sen juuri sellaiseksi kun haluaa ja pitää siellä omia tavaroitaan ja vaatteitaan. 

Haluaisin asunnon, jossa olisi kaikille lapsille omat huoneet tai ainakin niin, että kahdella lapsella sama huone(tilava). Ois ihana saada sisustaa huone mieleisekseen, kun nykyinen lastenhuoneemme on tosi pieni.




 
Haluaisin tilavan asunnon, jossa on järkevä pohjaratkaisu ja oma sauna, ehdottomasti. En mitään ihan järjetöntä linnaa tai liian isoa asuntoa, koska se nyt vain on suuruudenhullua ja turhaa. Enkä myöskään halua siivota niin isoa asuntoa, missä on huoneita joita emme edes tarvitse. :D 

R haaveilee talosta, jossa on autotalli ja hän haluaisi oman pelihuoneen... Jonne saisi ison nojatuolin, pleikkarin, telkkarin ja hyllyn, johon saisi laittaa kaikki omat esineensä. R keräilee Jack Daniels- esineitä. Niitä löytyy nyt erilaisina pulloina, konvehteina, vyönä, paitoina, korttina, laseina, taskumattina, tauluna, julisteena, avaimenperänä yms... Olisihan se kiva, että saisi ne omaan huoneeseen, koska nyt ne (ainakin vielä) ''koristaa'' meidän olohuoneen toista kirjahyllyä...

Haluaisin asunnon, jossa olisi oma piha. Varsinkin jos ja kun lapsia tulee lisää, niin olisi ihanaa kun lapset saisivat touhuta omalla pihalla, mihin saisi hiekkalaatikon ja vaikka keinut. Ja jos olisi vauva silloin, niin häntä voisi nukuttaa vaunuissa ulkona, eikä ''vain'' lasitetulla ahtaalla parvekkeella. Katettu terassi olisi myös jees.
 
Tällä hetkellä unelmoin yksikerroksisesta asunnosta, mutta mieli voi toki muuttua. Asuin 18 vuotta kaksikerroksisella rivitalossa ja portaiden ramppaaminen alkoi ärsyttää :D

 


      
 


- Taloudellisesti turvattu tulevaisuus.

 
Tällä en tarkoita, että haluan rahaa, rikkauksia ja lottovoiton(vaikkei se haittaisikaan) ollakseni onnellinen. Haluan vain, että tulisimme toimeen, ilman, että tarvitsisi elää ihan kädestä suuhun. Että rahaa riittäisi vähän ylimääräiseen. Raha ei tee onnellisuutta, mutta helpottaa elämää. 

   
Toivoisin, että Nella oppisi, ettei materiaaliset asiat tuo onnea. Että uusi lelu ei tuo onnellisuutta, vaan lämmin koti, lähimmäisenrakkaus, oma perhe yms. En sano, etten itse iloitsisi uusista tavaroista, mutta ne eivät ole onnellisuuden mitta. Vaan läheiset ihmiset, rakkaus ja turvallisuus. Toivottavasti Nella kokee olevansa aina turvassa ja että hänellä on aina ihmisiä lähellään, kelle voi puhua ja kenen sylissä voi puhua pois murheet.

Se, että on taloudellinen turva, tarkoittaa tietysti myös (vakituista) työtä, ehkäpä säästöjä yms. Toivon, että molemmilla mieheni kanssa olisi mielekkäät työt, jota jaksaa tehdä. Ja jos ei, niin olisi mahdollisuus opiskella mielekäs ammatti itselleen. Onneksi meillä molemmilla on jo ammatit, mutta ei lisäopiskelu pahaakaan tee.

- Terveys



Terveys on iso osa onnea. Toivon, että kaikki läheiseni itseni mukaanlukien pysyisivät terveenä.

 - Onnellisuus

Tää on nyt tosi klisee, mutta onnellisuuden tunne on tosi tärkeä. Vaikka kaikki hetket eivät elämässä olekaan ruusuilla tanssimista, niin tulisi elää hetkessä ja nauttia pienistä asioista. Tiedän, helpommin sanottu kuin tehty. Miksei vain aina voisi arvostaa niitä hyviä asioita elämässään? Itselleni henkilökohtaisesti on tärkeää selkeät rytmit, uni, läheiset ihmiset, taloudellinen turva, oma perhe, lapsi/lapset, turvallisuus ja pieni luksus elämässä myös

Onni on kuin perhonen -
juuri kun olemme olemme aikeissa tavoittaa sen, se livahtaa pois.
Mutta jos istumme hiljaa paikoillamme, se saattaa laskeutua päällemme.


  

 "Paras tapa ennustaa tulevaisuutta on luoda se itse."


2 kommenttia:

  1. Ihana! Juurikin tavallisia juttuja ja oli kiva lukea. :) Itsellä on aikalailla samat jutut mielessä. Jännä juttu miten voikaan olla yhtenevää. Meille tosin ei ehkä taida tulla toist lasta vaikka mää niin toivoisin, että Alisa saisi siskon tai veljen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kiva juttu :) aijaa kuis nii?

    VastaaPoista