Lilypie Second Birthday tickers

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kesäisiä touhuja, osa 1: Lintsillä!

Heippa!

Vaikka kesä onkin ollut säiden takia melko huono, niin muuten ei ole kyllä valittamista. Ollaan vietetty ihania hetkiä kavereiden ja perheen kesken ja ihan vain kaksistaankin Nellan kanssa. Ja kyllähän välillä on ollut helteisiäkin päiviä.
Ajattelinkin nyt vähän tulla höpöttelemään, mitä kaikkea ollaan jo keretty tekemään! Teen tämän muutamassa osiossa, koska kuvia on niin paljon. Ensimmäisessä osassa Lintsi-reissu! :)

Nämä ei nyt välttämättä mene ihan järjestyksessä, kun en jaksa miettiä sen kummemmin. :)
Maanantaina 7.7. käytiin siis Linnanmäellä! Nellan ensimmäinen kerta. Viime kesänä Nella kävikin jo mummin, tätinsä ja kummisetänsä kanssa Tykkimäellä, mutta silloin neiti oli vasta alle vuoden ikäinen, niin ei saanut siitä vielä hirveästi irti. Eräs ystäväni ehdotti tuota Lintsin reissua, hänellä on 10kk ikäinen tyttö. Sää suosi meitä todella, sillä päivä oli ihanan aurinkoinen ja lämmin. Jopa ihan pikkasen liian lämmin sen suhteen, että päivä sisälsi paljon kävelyä ja oltiin kaikki ihan hikisiä. ;)

Matkaan lähdössä!

Eväinä meillä oli pilttipurkki, pillimehu, maitoa ja vettä, karjalanpiirakoita, ruisleipää, rusinoita, talk-muruja, maissinaksuja, smoothieta, kurkkua, tomaattia, banaani jne.

Ajattelin, että Nempsu saattaisi pelätä Lintsillä kuuluvaa meteliä ja laitteita, ja harmikseni joudun toteamaan olleeni oikeassa. Nella ei viihtynyt sitten ollenkaan! Aina kun kuului vähänkin kovia ääniä tai mentiin jonkun ison laitteen ohi, niin alkoi huuto. Raukka selvästi pelkäsi ihan tosissaan. :( Toisin kun ystäväni lapsi, joka hihkui innoissaan, kun he menivät yhteen pienten laitteeseen. Minä raahasin Nellan yhteen laitteeseen myös, kun ajattelin, että jos hän nyt sitten kuitenkin tykkäisi. Eihän sitä voi tietää... Mutta eipä viihtynyt ei. Huusi vaan ja välillä nojasi minuun ihan peloissaan halaten. R lohdutti, että on tässä se hyvä puoli, että jos ei koskaan opi huvipuistoista tykkäämään, niin säästyypähän nekin rahat eikä tarvitse käydä. :'D


Onginnasta Nella voitti sinisen kalapehmolelun

Evästauko!

Lintsillä oli myös Angry Birds- puisto, joka oli ihan ok. Paitsi, että Nella ei viihtynyt oikein sielläkään, vaikka yleensä puistoissa viihtyy, sillä puiston vieressä oli kovaäänisiä laitteita...

Mietin, jos oisin tuolta ostanut Nellalle jotain muistoksi, mutta hinnat oli järkyttäviä. Paljon kalliimpia, kun mitä täsmälleen samoista tuotteista maksaa esim. Prismassa... Lintsilisä -.-
Nella sanoo Nalle Puhin vähän hassusti, ''Puh-kah-kah'' :D

Käytiin ostamassa metrilakuja ja Nellalle ostin tuon lakun, eka laku minkä on saanut. :) Tosin annoin sen vasta seuraavana päivänä pyöräilyreissulla ja hyvin maistui. Säästin paperit ja laitan ne muistoksi vauvakirjaan. :)

Meillä oli kaikesta huolimatta oikein mukava päivä. Reissussa meni yhteensä n. viisi tuntia, kun matkoihinkin menee aikaa julkisilla ja käväistiin vielä mun äidin työmatkalla paluumatkalla. Oli muuten ihan kauheaa, että paluumatkalla juna ei ollutkaan matalalattiajuna... Ei siinä muuten mitään, mutta vaunut heilahti niin paljon, että Nella heräsi päikkäreiltään, ja oli kerennyt nukkumaan vain vartin verran. Eikä sitten enää saanut unen päästä kiinni. Eikö kaikki junat voisi olla matalalattiajunia!

Tuosta Nellan kovien äänien pelosta vielä, yllätyin tosi paljon kun juttelin yhen kaverin kanssa, jolla on lähes samanikäinen lapsi, että hänenkin lapsi pelkäsi tosi paljon huvipuistossa. Ei siinä siis ole sen kummempaa muuten, mutta kun tämä lapsi yleensä on tosi rohkea, sosiaalinen ja menevä, niin yllätyin todenteolla. Oli helpottavaa kuulla, että muillakin esiintyy samaa. Yleinen käsityshän on, että kaikki lapset tykkää huvipuistoista, kylpemisestä, uimisesta ja vaikka siitä imuroinnista. Nellan kylpy/suihkupelkohan on jo historiaa, mutta imuripelko ja näköjään tuo muissakin tilanteissa esiintyvä kovien äänien pelko on vielä läsnä. Toivotaan, ettei se kauhean kauaa kestäisi, ihan vaan sen takiakin, että tytsyllä olisi itselläänkin mukavampaa. :)

Lintsillä on useita ilmaislaitteita alle 100cm lapsille ja isommillekkin. Rahaa reissuun ei siis käytännössä mene ollenkaan, varsinkin kun ottaa mukaan omat eväät ja kulkee julkisilla rattaiden kanssa. Myös sisäänpääsy on siis ilmainen ja vaikka olisi jopa vauvan kanssa reissussa, jonka kanssa vielä ei voi laitteisiin mennä, niin on reissu mukava tehdä ihan muutenkin. Lintsillä riittää ihmeteltävää ja mulle itelle ainakin tuli tosi nostalginen olo käydä siellä! :)
 
Oletteko te jo kerenneet käydä tänä kesänä huvipuistoissa,
viihtyikö lapset ja te itse? :)

4 kommenttia:

  1. Oi vitsi, meijänki pitäs käydä vielä lintsillä ennenkuin meen takaisin töihin! Kiva kun siellä on ilmaislaitteita, mä en yhtään tiiä viihtyiskö se yhtään edes niin onneksi ei tartte maksaa "turhasta" :) Lappeenrannassa kun oltiin kattoo hiekkalinnoja ja siellä meni sellanen pieni juna johon menin Avan kanssa niin se oli ihan paniikissa, vaikka on tollanen rämäpää. :D Eiköhän tuo kovien äänien pelkokin ajan kanssa mene, kohta Nella ei muuta haluakkaan kun olla huvipuistossa ;)

    Ja noi junat! Mua ärsyttää että on vieläki vanhoja junia, miks ei vaan voisi olla pelkästään matalalattiajunia! Ärsyttävää katsoa aina netistä että meneekö vanha vai uus juna :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo käykää ihmeessä! Se tossa just onkin niin hyvä, kun on maksutonta. :)
      Haha, hassua että Ava pelkäs! Jännää ku monet lapset pelkää tollasii juttuja vaikka muuten ois tosi rohkeita yms. :) Nellalta se pelko ei edes yllättänyt. :D
      Saa nähä miten ens vuonna tosiaan.. :)

      No niinpä! Argh! Ja hei mitä ihmettä, mä en oo tiennyt et sielt netistä näkee... ku yks kaveri sanoi, että ei nää niin oon luullut niin. :D

      Poista
  2. Tylsää, että teilläkin oli samanlainen Lintsikokemus! Kirjotitkin tuolla tosta rohkeudesta ja sosiaalisuudesta, niin juur sen takia mä yllätyin aikapaljon ettei Emilia ollutkaan "hurjapää". On niin menevää sorttia leikkipuistoissa ja "julkisilla paikoilla" joten tommonen äidin sylissä kiehnääminen oli erikoista :) Meillä oli muuten kuitenkin kiva päivä, joten ei niillä laitteilla niin väliä!

    Toivotaan, että ens kesänä on eri ääni kellossa näillä molemmilla tytöillä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mutta tulipahan sekin koettua ja oli tosiaan kyllä kivaa, vaikkei ihan nappiin mennytkään. :)
      Joo jännä tuo juttu, kun on nyt monet sanoneet, että vaikka yleensä lapsi on menevä ja rohkea niin huvipuistoissa ei tykkää olla. Ehkä se on enemmän joku ikävaihesidonnainen- kuin luonnejuttu?

      Näin toivotaan tosiaan! ♥

      Poista