perjantai 4. heinäkuuta 2014

Pinnasängystä isojen tyttöjen sänkyyn

Huh, nyt se sitten tuli meillekin ajankohtaiseksi, nimittäin siirtää Neltsukka vauvojen sängystä isojen lasten sänkyyn. Mua naurattaa, että tehtiin taas päätös niin meidän luonteisiin sopivasti, eli tosi spontaanisti. Sillon kun siirrettiin Nella meidän makkarista omaan huoneeseen nukkumaan n. 7kk iässä, niin sekin vaan yhtäkkiä päätettiin eikä ollenkaan suunniteltu. Samoin kävi nyt.
Bongasin lauantai-iltana eräässä Facebookin ryhmässä ilmoituksen, missä joku ilmoitti heillä jäävän ylimääräiseksi lasten jatkettavan sängyn. Sänky sijaitsi loistavan matkan päässä meiltä, vajaa 10min autolla. Sen kummempia miettimättä, kirjoitin varauksen sänkyyn, mutta kännykkäni taas vaihteeksi jumittaessa, oli joku muu jo kerennyt varaamaan sängyn, itseasiassa kaksikin ihmistä. No en miettinyt sitä sen kummemmin, kyselin kuitenkin kuvia, mittoja ja muuta tietoa sängystä ja jätin asian hautomaan. Seuraavana päivänä myyjä ilmoittikin, että kaksi minua edellä olevaa olivat peruneet varauksensa! Juteltiin vielä käytännön asioista ja tingin vähän hinnasta ja mittailin mahtuisiko sänky meille ylipäätään minkään kokoisena, ja sillä asia sitten oli selvä. Yksi pelkoni on pitkään ollut, ettei Nellan pieneen huoneeseen kunnon lastensänkyä edes mahtuisi. Ne kun tuppaa olemaan monesti esimerkiksi paljon leveämpiä kun pinnikset.

Saatiin sänky huokeaan hintaan(tingin hinnan neljäänkymppiin, johon sisältyi myös patjat! OVH sängyssä ollut 5v sitten 250€) ja helposti samana päivänä. Olimme tyytyväisiä. Pieniä käytön jälkiä sängyssä oli ja yksi kynällä piirretty jälki, mutta ne eivät meitä haittaa mitenkään. Kynäjälki jäi muutenkin seinän puolelle ja muutamat pikkuruiset kolhut eivät näy, paitsi jos nyt makaa lattialla niitä tutkimassa tarkemmin... josta minulla on kokemusta, sillä Nellaa nukuttaessa käy välillä aika vähän pitkäksi siinä tunnin aikana...

No sitten sunnuntaina Nella jo pitikin siirtää sänkyyn, koska sänky ei olisi mahtunut odottamaan varastoon, ja tirautettuani muutamat pinniksen-purkamis-itkut(''apua, mun vauva on jo niin iso!''), oli aika ryhtyä tuumasta toimeen. Pinnis purettiin, sänky laitettiin paikalleen, pinnis vietiin varastoon, huonetta järkkäiltiin vähän uuteen uskoon ja sänky laitettiin niin pitkäksi kun se ylipäätään huoneeseen mahtuu, jos ei halua luopua lipastosta tai vaatekaapeista. Paljoa ei loppujen lopuksi tarvinnut järjestystä edes muuttaa. Voi kun Nellan huoneestakin tuli heti niin paljon enemmän isomman tytön huoneen näköinen sänkymuutoksen myötä!

ENNEN
kuva otettu yli vuosi sitten kun huoneessa oli vielä leikkikaari, mobiili roikkumassa verhokatoksesta jne.
NYT
lipasto käännettiin toisten päin

Ihana norsun kuva :)
Nella oli ihan ihmeissään, kun sängyt vaihdettiin. Meinasi tulla vähän suru puseroonkin, kun näki pinnasänkynsä purettavan. Voi ressukka, kun tuttu ja turvallinen sänky puretaan eikä vielä tiennyt tulevasta! ♥

Nella ylpeänä isojen tyttöjen sängyssä ♥
Mä stressasin ihan hirveästi, miten Nella rupeaisi nukkumaan uudessa sängyssään. Meillä ei sitä ongelmaa ole, että ravaisi sieltä kun pitäisi alkaa nukkumaan, koska me yhä nukutetaan Nellaa ja ollaan hänen vierellään aina siihen asti kun on unten mailla. Joskus meni pari viikkoa ilman nukutuksia, mutta sitten kun taas oltiin mökillä(missä ei voi jättää yksin, koska jäisi yksin yläkertaan eikä alas kuule esim. huutoa) ja muualla, niin loppui sekin ilo ja taas piti kotona nukuttaa. Muuten paniikkihuutoa kestää niin kauan, ettei oma luontoni anna periksi sitä kuunnella. Viimeksi kun yritettiin jonkinlaista unikoulua muutama viikko sitten, Nella päätti ekaa kertaa ikinä kiivetä pinnasängystään itse pois ja vain KOPS kuului. Joten... se siitä taas sitten hetkeksi.

No, stressasin tosiaan silti miten Nella nukkuisi tästä lähtien yöt, tippuuko hän sängystä(tuossa ei tosissaan mitään turvalaitaa ole, mutta myyjä sanoi, ettei heidän pienemmätkään lapset ole koskaan siitä tippuneet vaan siitä pitäisi ihan kunnolla kiivetä, jos haluaa pois), ravaako öisin kämpässä yksinään tai meidän väliin, mites aamulla kun herää niin tajuaako sieltä itse nousta, alkaako muutenkin heräillä öisin jne....

Ensimmäiset kaksi yötä meni ihan uskomattoman hyvin! Jotenkin osasin ajatella kuitenkin, että se olisi tyyntä myrskyn edellä. Kaksi yötä meni tosiaan suht hyvin nukahtaen, läpi yöt nukkuen ja tajusipa tuo itse sieltä aamulla kömpiäkin meidän makkariin, ihan normaaliin heräämisaikaankin, ehkä pikkasen aikasemmin muttei huomattavasti.

No, kolmas yö olikin sitten jo vähän huonompi, heräsi kuudelta ja tuli meidän väliin, eipä siinäkään mitään ongelmaa ollut. R:n kello soi yleensä n. seitsemältä ja hän lähtee sillon töihin, joten häntä vaan ärsytti kun joutui tuntia ennen heräämään ja juuri kun taas oli nukahtamassa ja Nella jatkoi uniaan, niin oma kello soi.

Neljäntenä yönä Nella heräili sitten jonkin verran ja halusi meidän viereen jo viiden maissa. Viides eli viime yö olikin huonoin tähän mennessä uudessa sängyssä... toivottavasti ei tästä pahene. Nella alkoi jo ennen puolta yötä kitisemään. Sitten joskus puoli yhden aikaan R haki Nellan meidän viereen ja minä en siitä oikein tykännyt, kun en haluaisi että vielä niin aikaisin Nella tulisi meidän makkariin ettei ala sitten kaikkia öitä siellä nukkumaan... Eihän siitäkään periaatteessa mitään haittaa ole, mutta kaikki nukkuvat paremmin kun minä saan käpertyä R:n kainaloon, meillä on enemmän tilaa ja Nella The Herkkäuninen neiti nukkuu omassa sängyssään. Se minua ei haittaa, jos aamuyöstä tulee väliin, mutta puolen yön aikaan on aivan liian aikaisin.
Minä päätin sitten lähteä nukuttamaan Neltsua omaan huoneeseensa silloin yöllä, että R:kin saisi nukuttua, kun hänellä oli taas aikainen herätys. Meillähän on tosiaan tuo patja, mikä kuvissa näkyy, nykyään Nellan huoneen lattialla niin siinä voi itsekin köllötellä kun neitiä ''nukuttaa'' eli siis vain on siinä lähellä ja välillä pitää kädestä.
Siinä kestikin sitten 45 minuuttia... pääsin siis puoli kahden aikaan nukkumaan. Noh, Nella heräsi sitten seuraavan kerran viideltä taas ja kömpi meidän väliin. Siinä sai sitten jatkaa unia siihen kasiin, ennen kun noustiin aamutoimiin. Eipä nyt siis mikään katastrofaalinen yö, mutta kuitenkin ärsyttää, että jos yöt tästä vaan huononee ja huononee...

Tuttikin pitäisi jossain vaiheessa jättää pois.. ei nyt viitsinyt tähän samaan syssyyn, kun olisi liikaa muuten muutoksia kerralla. Se tuo kummiskin turvaa uudessa sängyssä ja ehkä on hyödyksi siinä suhteessa nyt.
Miten teillä on sujunut tämä sänkyvaihdos? Olisi kiva kuulla muidenkin kokemuksia! :)


 HAUSKAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE! ♥

10 kommenttia:

 1. Ihana sänky! :) Just vastasin sun kommenttiin muuten! Toivottavasti teillä alkaa yöt helpottaa pian ja saatte kaikki nukkua rauhassa:)

  VastaaPoista
 2. Ai kauhee, mähän sua tästä ´´pelottelin`` sillo puhelimes :D Kun Kevinillähän meni eka kerta just noin, pari ekaa yötä ihan täydellisesti ja siitä vaan huonompaa ja huonompaa suuntaa, eikä tietoa miten olis päättyny jos ei oitas luovutettu...

  Nyt meillä alko sitten sillä ´´mihin viimeksi jäätiin`` mut ei oo sinällää pahentunut. Jokainen yö on erilainen mut toisaalta kaikki yöt on ihan samanlaisii.
  välillä herää jo alkuyöstä ja uudelleen yöllä ja vielä aamulla/herää aamulla toooosi aikasin, välillä ei herää ollenkaan, välillä sen kerran joko alkuyöstä tai yöstä ja välillä siihin lisäksi aamusta, välillä herää vaan aamusta ja kömpii meidän viereen jne.
  Kaikkein eniten vituttaa ne, kun on on herätty se 3 kertaa yöllä ja vähintään yhdellä kerroista on tarvittu tunnin ´´nukutus`` ja sitten ollaan pystyssä klo 6 aamulla että tättärää.
  Kelaa kui kamalaa se on ku on tottunu että IKINÄ (paitsi jos on ollu jotain menoa) ei oo herätty ennen 8 :(

  Mut niin tuosta vielä, oon kanssa sillä kannalla että ei sen niin väliks jos aamusta sen pari tuntii kainalossa nukkuu (Kevinhän ei oo ikinä vieressä nukkunnu paitsi sairaalassa ja kotona sen 3 kertaa yhteensä...) kunhan nukkuu päikkärit omassa, nukahtaa illalla omaan ja yön nukkuu siellä. Ihan vapaasti saa kömpiä viiden jälkeen (se onmeillä se aikaraja) kainaloon jo silläkin ajatuksella, että saanpahan ainakin nukkua pidempään taas :D

  Niiiin ja en oo vissii ees kertonu millo me alotettii? Kun julkasen oman postauksenki aiheesta vasta kun menee jatkuvasti hyvin, mutta 13.6 alko tää meidän urakka, vois alkaa jo helpottaa!!

  Olipahan pitkä ja sekava kommentti enkä edes jaksa tsekkaa kirjotusvirheitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan ammattilaisia kommentoimaan pitkiä ja sekavia kommentteja toistemme blogeihin. ;)

   No niin pelottelit! Sehän mua tässä naurattaakin... tai no naurattaa ja naurattaa :D Mutta mutta, viime yö meni tosi hyvin! Nella ei herännyt kertaakaan, yhden kerran vähän itkeskeli mutta lopetti sen heti. Saa nyt nähä miten tästä jatkuu vai oliko viime yö taas onnellista sattumaa. :) Ysiin asti veteli taas unia, jes!

   Voi ei, tsemppiä! On varmasti iso pudotus, kun on tottunut aina ehjiin öihin. :/ Mun yhellä kaverilla on sama ongelma, että sen lapsi on aina nukkunut tosi hyvin ja nyt yhtäkkiä sitten ruvennut heräilemään ja kaveri on ihan loppu ku ei oo tottunu. :D :/ Meillä on aina ollut toi nukkuminen vähän hankalaa, tai no ihan vauvana rupes nukkuu aika hyvin mutta sitten alko ennen puolen vuoden ikää kauheet nukutusrumbat, pikkuvauvana oli ne iltakoliikkihuudot ja sitten aina kaikki hampaat ja uudet taidot vaikuttanut uniin.. ja painajaisia nähnyt yli vuoden jo.

   Meillä on toi sama periaate, että omaan sänkyyn nukutetaan aina, yksinään nukkuu päikkärit ja mieluiten yön omassa sängyssään, mutta aamuyöstä saa tulla viereen. Ei oo mitään aikarajaa, mutta ei mielellään missään puolen yön aikaan vielä... Ehkä joskus neljän jälkeen alkaa olee jotenkin ok aika.

   Voih, teillä on kestänyt jo yli kuukausi taistelua. :/ Eiköhän se siitä vielä helpota! ♥

   Poista
 3. Meidän neitiä odottelee melkein samanlainen varastossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toivotaan että teillä yöt rauhoittuu <3

   Poista
  2. Oih, kiva! Tuo on kyllä ihana sänky. :)
   Kiitos paljon, toivotaan! ♥

   Poista
 4. Meillä meni kyllä yllättävän hyvin! Ensimmäinen yö hyvin, toinen yö meilläkin vähän huonommin, ja kolmentana ei sitten millään meinannu nukahtaa, vain aina oli tulossa huoneesta pois. Me siis vaan jätettiin se sinne huoneeseen, niin nukahtaa itsekseen.

  No, matkaan tuli sit pari muuttujaa ja poika tuli muutamaksi yöksi taas meidän sänkyyn nukkumaan(nukkunu siellä vauvasta asti ;D). Kun uuestaan taas yritettiin, niin se suijui taas ihan hyvin, ja nyt oikeastaan joka ilta jää sinne iltapusujen jälkeen lukemaan (aina samaa) Aku Ankkaa, ja nukahtaa sinne sitten itse :)

  Ja voi että muakin ärsyttii niin paljon yks aamu! :D Poika tuli puoli kuudelta meidän sänkyyn, ja herätys ois ollu puol seiska, niin eihän sitä enää saanut unta uuestaan ku yks siinä pyörii! :D Voi että ärsytti.. Tänä aamuna tulikin onneksi vasta 8 jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että teillä on sujunut noin hyvin! :) Vähän vaihtelevaahan tämä tuntuu olevan, mutta kyllähän sen ymmärtää. :) Ei oo lapsellekaan helppo muutos varmaan!
   Toissa yön Nella nyt sit taas nukku heräämättä kertaakaan ja viime yönä R meni sen huoneen lattialle nukkuu yöllä, kun neiti itkeskeli niin paljon jo alkuyöstä.. :/ Saa nähä taas miten ens yö, täähän on ihan jännää kun ei ikinä tiedä.. :D Haha, hienot jännitysmomentit. :D

   Toi on kyllä ärsyttävää. :( Toivottavasti ei tuu toistuu usein. :)

   Tsemppiä teille ja pidetään peukkuja! Kiva kun kerroit teidän kokemuksen. :)

   Poista
 5. Meillä samanlainen sänky, ostin torista ja en tiedä minkä merkkinen sänky tuo on :) olisi kiva tietää valmistaja :)

  VastaaPoista