perjantai 15. marraskuuta 2013

Ne hetket

Voi äidin pikkuista, kun on taas kipeänä. Kauhea flunssa on tullut taas vaivaamaan, eihän siitä edellisestäkään kauaa ole, hyvä kun Nellalta ja minulta kerkesi edes yskä loppumaan, kun uutta jo pukkasi päälle. Tämäkin flunssa tavoitti myös minut, valitettavasti taas. Nellalla flunssa alkoi jo muutama päivä sitten, ensin yskällä ja pikkuisella nuhalla. Nyt neidillä on pientä kuumetta(38 asteen molemmin puolin, eli ei mitenkään paha vielä ainakaan), yskää, kurkkukipua ja niin räkäinen on, etten muista murun koskaan edes olleen. Nuhaa on neidillä ollut usein, mutta nyt nokka vuotaa kun vesiputous, yöt menee itkeskellessä ja yskiessä ja läheisyyttä haluten. Josta päästäänkin siihen ''hyvään puoleen''.

Kaikki te taaperoiden vanhemmat varmasti osaatte samaistua tähän; kun nuo pikkuiset vipeltäjät saavat jalat alleen ja alkavat touhuamaan enemmän itsekseen ja pahimassa tapauksessa alkavat uhmaamaan ja olemaan täystuhoja, niin ne hetket on menetettyjä. Ne hetket kun saa vaan halia ja pusia, sylitellä omaa rakasta lasta. Kun eihän ne enää malta olla paikallaan sekuntiakaan.

Nella on siitä hassu tapaus taaperoksi, että jaksaa ja malttaa olla välillä jopa paikoillaankin. Mutta kaukana tuo kyllä jo on siitä pikkuvauvasta, joka istui tai makoili sylissä ja ikuisuudet vaan tuijoteltiin toisiamme silmiin, toinen välillä ehkä jokelteli ja toinen lässytti kuulostaen idiootilta(tarviiko sanoa kumpi teki kumpaa ;).

Mutta nyt neidin ollessa kipeänä, olen taas saanut hetkellisesti äidin pikkuvauvan takaisin. Haleja tullaan antamaan, ihanan räkäisiä kuolapusuja(vaikka kyllä niitä terveenäkin saa, ei vaan näin paljoa ja näin märkiä ;D) satelee tuon tuosta, sylissä tankataan läheisyyttä ja energiaa taas touhuamiseen ja äiti saa nuuskutella sydämensä kyllyydestä muka-niin-isoa-lastaan, joka yhtäkkiä on heittäytynyt pikkuiseksi taas.

Lapset on kyllä ihan uskomattomia; itse flunssan kourissa mieluiten vaan käperryn vilttiin sohvan nurkkaan kera teekupin & nessupaketin, kun taas lapset jaksaa viimeisilläkin voimillaan touhuta ja leikkiä, juosta ja kiipeillä, räkä poskella valuen ja välillä hillittömiä yskänkohtauksia saaden.

Ihanat uudet tähtipöksyt! ♥
Miten noin pientä voisi vielä saada ymmärtämään, että nyt olisi hyvä levätä? Keinoja on toki monia; luetaan kirjoja, katsellaan lastenohjelmia, tankataan maitoa sylissä, silitellään hauvaa, leikitään rauhallisia laululeikkejä ja ehkäpä jopa äidin iPhoneakin saa nyt näprätä. ;) Mutta silti tekee ihan pahaa katsoa, miten toinen jaksaakin olla niin pirteä ja reipas kipeänäkin. Huh hei!

''Pikkuinen raukka on taas flunssassa, mutta täytyy ajatella positiivisesti. Saan nukuttaa maailman rakkaimman viereen, kun "muu ei auta". Nuuskutella ihanaa päätä, silitellä silkin pehmoisia hiuksia, pidellä kiinni pikkusormista, jotka puristavat kättäni nukahtamiseen saakka. Pusutella ja halia, niin paljon kun sielu sietää. Kuunnella ihanaa tuhinaa ja miettiä kuinka onnekas saankaan olla. Äidin rakas, ikuisesti mun ikioma vauva.''
Nukkumaan mentäessä, neiti on halunnut vaan halia ja halunnut läheisyyttä. Ymmärtäähän sen, kun niin kipeä on, eikä äitiä kyllä haittaa yhtään. Kerrankin saa ns. luvan kanssa vaan möllöttää ja kiehnätä, nukuttaa pikkuisen kainaloon ja nauttia näistä hetkistä. Tietenkään en nauti siitä, että Nella on kipeä, mutta ymmärrätte varmaan. Nämä hetket on niin harvassa, kun saa pidellä sylissä ja helliä. Yölläkin on pitänyt ottaa viereen ja vaikka koittaisin Nellaa pitää omalla puolellaan ja nostaa päätä korkeilla tyynyillä, jotta hengitys kulkisi paremmin, niin neiti tulee ihan kylkeen kiehnäämään. Nukutaan poski poskea vasten täällä mökillä, isin painaessa töitä ja viettäen tänä viikonloppuna omaa aikaa kalastuksen ja kavereiden kanssa hengailun merkeissä. Mikäs meillä tytöillä tässä ollessa, pienen murusen ehdoilla. ♥

Toivottavasti te olette pysyneet terveinä ja teillä on ihana viikonloppu tulossa. ♥

2 kommenttia:

 1. Vitsi, teillä ollaan taas oltu kipeenä. :(

  Oon ihan kade noille uusille tähtihousuille. Mää ostin noi ja kotiin tultuani huomasin niissä olevan hälyttimestä tulleen reiän. Vein ne kauppaan takasin ja kaikissa housuissa oli ihan samanlainen reikä! En sitten saanut noita ostettua vaikka niin oisin halunnu. :( Enkä oo nyt viihtiny tilata niitä netistä, kun ei ois ollut oikein muuta ostettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :( Nyt onneksi pysytty suht koht terveinä. :)

   No voi harmi! :/ Meillä ei kyllä tainnut olla noissa reikää, en ainakaan huomannut. :o kaipa se riippuu liikkeestä, jossain laitetaan hälyttimet sitten eri tavalla. :/

   Poista