Lilypie Second Birthday tickers

maanantai 9. syyskuuta 2013

Talvivaatepohdintoja

Saako nyt alkaa jo puhua talvivaatteista? ;)
Ennen lasta sitä ei olisi kyllä millään alkanut puhumaan syyskuun alkupuolella talvivaatetuksesta, ei sitten mitenkään. Ylipäätään ei koko talven tulo paljoakaan kiinnostanut. Mutta jännästi sitä osaa etsiä nyt asioista valoisiakin puolia, vaikka pimeys saapuu iltoihinkin nykyään taas nopeampaa.
Talvella voidaan jo lähteä kunnolla laskemaan pulkkamäkeä(mikä vaatii toki sen pulkan oston...), ottaa termareihin mukaan vaikka lämmintä kaakaota(joka vaatii termarien oston...) ja pakkasesten jäljiltä punaisilla poskilla tulla sisälle ja käpertyä yhdessä viltin alle olla löllöttelemään. Tai sitten ei. Toinen vaihtoehto; tapellaan tunti talvivaatteiden kanssa, jos vaikkapa minä itse- vaihe saapuu tai muuten vaan homma kiukuttaa neitiä, kun päästään hikisinä ulos, onkin loskakeli ja pulkalla kurvailu jää vain haaveeksi, kaakaot unohtui kotiin(lue: kaappiin jauheena) ja sisälle tultaessa alkaa sama tappelu riisumisen kanssa. Viltin alle kerkeää mamma minuutiksi, kunnes epäilyttävä hiljaisuus havahduttaa ja vaivalloisen sohvalta nousun jälkeen löytää pikkuneidin pahanteosta. Mutta ei manata etukäteen, eihän? ;)

Mutta mitäpä olisi talven tulo ilman talvivaatemietteitä! Niitähän tässä on nyt pohdittu tovi ja vaikka tämä tuleekin hassusti melkein liian lähelle välikausivaatteiden esittelyä, niin nyt vaan tuntui oikealta hetkeltä! Olen nimittäin pari päivää ahkerasti selaillut ja tutkiskellut nettien ja livekauppojen valikoimaa ja valinnasta tulee kyllä supervaikea. Olen ottanut selvää mitoituksista, malleista, kuoseista, ominaisuuksista, hinnoista ja vaikka mistä. Mä olin ihan tosissaan ajatellut, että ostan jonkun kivan haalarin, jossa on tekniset ominaisuudet kunnossa ja hinta ei aiheuta sydänkohtausta ja ulkonäkö olisi kiva. Mutta eipä käynyt mielessä, että eihän välttämättä se sydämentykytyksiä aiheuttanut haalari sovikaan mitoitukselta meidän (kuulemma) pitkäselkäiselle neidille. Jolta löytyy söpö pömppis ja vieläkin vauvanpyöreyttä ja yhä edelleenkään ne kädet ei ole kovinkaan pitkät. Mikäs olisi ollutkaan se ihana haalari? Mini Rodinin Heart Baby! Oi voi ja vielä kerran oi, sen olisin kyllä meille huolinut. Käytiin sovittamassa Rodineja Punavuoren peikossa muutama päivä sitten ja eihän se mitoitus sitten vaan mitenkään passannut Nellalle. 80/86 koko oli juuri sopiva, elikkäs ei olisi lähellekään koko talvea mennyt ja seuraava koko 92/98 olisi auttamatta liian iso. Välimuotoa kun noissa ei ole ja me oltais siihen väliin sovittu...
...ja muutenkin, myyjä totesi tosiaan, että ei oikein tunnu nyt mitoitukseltaan sopivan meidän neidille. Mini Rodinit sopiikin sitten vissiin paremmin pitkäraajaisemmille yksilöille, Nella kun ei niihin kuulu...
No, pääsin pettymyksestä aika nopeasti, kun päästiin Molojen kimppuun. ;) Siis Molokids- haalareiden, joista olen kuullut myös paljon kehuja ominaisuuksien suhteen, mutta joita ei ole tullut vielä livenä niinkään ennen ihasteltua. Voi että mitä värejä ja kuoseja! Nämä istuivatkin sitten jo paaaljon paremmin pikkuneidille ja 86cm koko oli myyjän mielestä paras.
Vaihtoehtoja on kumminkin vielä muitakin ja voisin liputtaa myös Ticketiä. Apua!


Ihanaa ihanaa ihanaa Racoonia! Mä oon todella tykästynyt kyseiseen merkkiin. Meiltä löytyykin nyt Racoonin pilkullinen välikausihaalari ja Racoonin sadehaalari syksyksi. Talvivaatteissakin olisi himottanut jokin ihana sydänkuosinen, mutten ole kuullut niin paljoa näiden teknisistä ominaisuuksista, joten johonkin muuhun tuli sitten ehkä päädyttyä.
Tuo kypärämyssy olisi kyllä suloinen, muttei varmaan käy oikein muiden merkkien haalareihin niin hyvin?

Hienoja Moloja! Yllättäen tuo pupukuosi jotenkin kiinnosti mua todenteolla. Ensimmäinen reaktio kun oli enemmänkin kuosioksennus eikä tuntunut omalta, mutta mitä enemmän sitä silmäilin ja näin livenä, sitä enemmän aloin tykästyä. Jotenkin se himotti todenteolla, mutta sitten taas ei. Hmmmm. Hankalaa. :D Mitä te tykkäätte kesäisestä pupusta talven keskellä? Mun mammakaverit ei ainakaan tykänneet, kun näitä yhdessä katseltiin Punavuoren peikossa. :D Myyjä taas sanoi sillä toisella kerralla milloin liikkeessä käytiin, että ne on jo lähes loppuunmyyty, eli vissiin moniin on kuosit iskenyt! Siis pupu + muutkin kuosit Mololta.
Mololla on ihanan kirkkaita värejä ja tykkään kyllä noista yksivärisistäkin. Mutta loppujen lopuksi, kumpaan on helpompi yhdistellä? Ajattelin ensin, että tietysti yksiväriseen, mutta kyllähän kuosikkaaseenkin on; pupukuosiin käy vallanmainiosti ihan vaan pinkit, vihreät tai sinisetkin asusteet, toki noiden pupukuosisten lisäksi! Ja rainbow-haalariin nyt sopii mikä vaan sateenkaaren väreistä. ;)


Voipi olla, että Ticket vie voiton, ainakin osittain. Tekniset ominaisuudet ainakin on kunnossa ja näistä on saanut kuulla niiiin paljon hyvää. Värit ja kuosit miellyttää silmää ja on sopivan tyttömäistäkin tarjolla. Mä taidan vieläkin aika paljon rakastaa pinkkiä. :P Ei jäänyt vauva-ajan villitykseksi, niin kuin jollain taitaa! Mutta nykyään kyllä muutkin kirkkaat värit iskee enkä välttele niitä sinisiä ja muita ''poikamaisia'' värejäkään. Yhdistely on kaiken A ja O!
Ticketin puolelle mut saa kääntymään myös erittäin tärkeä seikka; mitoitus! Se nyt vaan tuntuu istuvan paremmin kuin Rodini ja Reima. Rodini ei ole niin omiaan pitkäselkäiselle-lyhytraajaiselle ja Reiman mitoituksessa olen huomannut, että pitäisi taas niitä raaaajoja olla hiiiirveän paljon. Ainakin Nellan punaisessa vk-haalarissa hihat on kilometrin pituiset, vaikka kokona on 80cm. Ollaan sitä toki käytetty, mutta vähän on ärsyttävää. Ostin tuon kumminkin varmaan toukokuussa, ja vieläkin on hurjan reilu. Hmp, argh! Lahkeiden pituus ei niinkään haittaa, koska on kengät ja sukat ja jalkalenksut, mutta ärsyttää hihat, jotka roikkuu koko ajan, vaikka niissä on olevinaan resorit ja niitä voi kääntää. Eipä tunnu auttavan... Ehkä hanskat sitten loppusyksymmästä korjaa asiaa?
Viikonloppuna ulkoilemassa...


Reimalla on kyllä kuosit kohdillaan, sopii mun silmään. Toki jotkut kuosit on ehkä liiankin räväköitä ja sattuu silmiin, mutta tykkään kyllä pääpiirteittäin. Reimatecit on myös laadukkaita, joten tässä myös hyvä valinta jollekkin!
Rodinit, oih. Mä tykkään tosi paljon tosta mustavalkosesta pandasta, mutta mä en vaan osaisi käyttää sitä tytöllä. Siihen kun ei ehkä oikein sovi pinkit asusteet, vai? Voi toki jonkinlaiset sopia. Mutta en osais ehkä käyttää näin pienellä. Jos tyttö osaisi itse tuollaista toivoa muutaman vuoden päästä, niin toki sitten! Jotenkin muhun iskee aina kuitenkin nuo värikkäät enemmän. En osaisi myöskään ehkä käyttää noita kahta muuta pandaakaan nyt Nellalla, kai mä oon sit itekkin liian henkeen ja vereen tyttömäinen, ainakin tällä hetkellä! Lempparina pysyy tuo Heart Baby, love it! ♥
Asusteet Rodinilla on kyllä tosi ihania myös.
Pettämätön po.p! En voi sanoa, että mulla olisi kokemusta po.p:n ulkovaatteista, mutta niin paljon olen kehuja kuullut, etten voi alkaa näiden puolesta vastaankaan sanomaan. Ihana tuo pinkin sävy. Jotenkin mä miellän ton punasen poikamaiseksi, vaikka sopii varmasti tytöllekkin vallan mainiosti. Mikä ihmeen pinkkivillitys mulla on? :D Toisaalta oon aina omissakin vaatteissa tykännyt tyttömäisistä väreistä, kuten pinkistä, joten ehkä mä nyt siirrän sitä Nellalle kun en juurikaan enää itselleni shoppaile? ;)
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nämä kollaasit on nyt tehty jo joitain päiviä sitten ja täytyy myöntää, että nyt tässä muutamassa päivässä on kerennyt tapahtua jo sen verran, että taitaapi olla meidän talvihaalarit päätetty(lue: ehkä jopa hankittu)! :D Muutama talviasustekin löytyy, elikkäs ei enää paniikkia. ;) Talvikengät on vielä hommaamatta, mutta isäni on luvannut ostaa ne Nellalle joten sitäkään ei tarvitse sen kummemmin miettiä. :) Isäni lupasi siis jo aikoja sitten, että ostaa Nellalle ensiaskelkengät, mutta päädyttiin sitten yhdessä, että on parempi jos ostaa talvikengät, koska ne ovat isompi sijoitus kun kesäkengät. :D Nella kun oppi jo 2½ kk sitten kävelemään ja kesällä oli ihanaa kun pystyi kävelemään niin paljon paljain jaloinkin esim. mökillä. :) Saa muuten suositella hyviä talvikenkiä yksveelle!

Talvihaalareista sun muusta saatte kuulla sitten lähempänä talvea lisää. :) Ei kai se nyt niin ajankohtaista vielä olekaan, kun ulkona on lähes kesä vielä. Vai? ;)

Mihin merkkiin te päädytte talvivaatteissa,
mitkä kollaasin vaatteista iskee teihin ja mitkä ei? :)

18 kommenttia:

  1. Mä suosittelen ticketin haalaria, meillä ollut joka vuosi neidillä ja hyvä on. Toki viime talvena toisena settiä oli lindeksin asu, joka toimi ihan yhtä hyvin ja onhan edullisempikin. Ja ekana talvena kun esikoinen käveli meillä oli kappahlin haalari se oli myöskin loistava.
    Kuopukselle on nyt jemmassa pomp de luxin haalari, viime talven alesta ostettu. Etkös sinäkin tykännyt kyseisestä merkistä.


    Mä oon tavannut ostaa aina edellisenä vuonna jemmaan alennuksesta seuraavan vuoden haalarin. Niillä kun on aika paljon hintaa. Ja oon jättänyt laput kiinni jos vaikka koko menisinkin pieleen, niin saa myytyä. Kannattaa ostaa aleista, nyt kun tietää suurinpiirtein lapsen koon ja omat mieltymykset.

    Ja talvikengistä viikingit ovat parhaat. nythän on cittarissa tarjouksessa 59,90. Ja kyllä kuommatkin ovat oikein hyvät varsinkin pienelle.


    Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi! :) Ticketin laadusta olen kuullut ennenkin, että on tosi hyvä. :) Varma valinta, luulisin. Noi lindexin ja kappahlin ajaa varmasti asiansa ihan hyvin kans, vaikka ehkä ei ominaisuuksiltaan ole niin hyviä. Edullisempia kyllä, paljonkin!
      Mä ihastelin kans eilen Pompin kutsuilla haalareita ja muuta toppaa, mutta jotenkin ei ollut niin mun mieleen, kun aika neutraaleja, jopa poikamaisia ainakin tässä mallistossa. Yhdistelyllä saa tietty tyttömäisemmäks. :) Esittelijä sanoi, että ovat ominaisuuksiltaan yhtä hyviä kun esim. Ticketin haalarit, mutta en sitten tiedä onko vaan myyntipuhe. :) Hinnaltaan ovat vähän edullisempia.

      Toi on kyllä tosi fiksua. :) Mä en vaan oikeen oo uskaltanut, kun kokoa on ollut hirvittävän vaikea arvioida. Neiti on kasvanut niin nopeasti ja käyttänyt pikkuvauva-ajan jälkeen aina isompaa kokoa, kun mitä kokolaput näyttäisi ja ollut aika pyöreä. Ehkä myöhemmin on sitten helpompi arvioida ja tehdä tuolla tavalla. :) Saahan siitä tosiaan melkeinpä omansa takaisin, jos myy sitten eteenpäin laput kiinni- haalarin. :)

      Okei, kiitos vinkistä! Ne onkin vissiin hyviä kenkiä. :)

      Ihanaa syksyä!

      Poista
  2. Mä en oo miettinyt hitustakaan vielä! APUA salee kaikkialta on loppunu haalarit ennekun pääsen vauhtiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä oon enemmänkin varmaan ajoissa kun sä myöhässä! :D Sä saatkin ehkä onnekkaana ostaa aleista haalarin, jos jää hirveen myöhäseks ;)

      Poista
  3. Meillä on kaikki jo hankittu :) Mä niin tahdon ton Ticketin tupsupipon meille!

    VastaaPoista
  4. Mini rodinin ruskea panda on mun uusin rakkaus ja voisin melkein veikata sen muuttavan meille paremmaksi puvuksi :)

    VastaaPoista
  5. Heippa!

    Halusin kysyä liittymättä aiheeseen, että mistä olet tilannut tästä http://mirandaslittlelife.blogspot.fi/2013/02/kirppariloydot.html postauksesta löytyvän juhlamekon? :) ja toisena kysymyksenä, haluaisitko myydä sen, joe ei ole enää käytössä...? :)

    t. Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      En enää muista mistä tilasin sen. :/ Mutta siis jostain Facebook-kirppikseltä, olisko ollut uusi tai kerran käytetty. Voi kun en muista kun siitä on jo yli puoli vuotta! Mutta se on kyllä niiiin ihana mekko. Nella kerkesi käyttää sitä vain 2-3 kertaa ja silloinkin vain kuvissa ja kerran yhdissä juhlisa seitsemän kuukauden iässä. Toi oli muuten niin sulonen, mutta ei sopinut malliltaan Neltsulle, kun Nellan kädet on niin pulleat, että ei meinannut mahtua hihoista. :'D Enkä viittiny sit pitää sitä kauheasti, ettei pikkuista paina se käsiin ja tunnu epämukavalta. :) Vieläkin se mekko roikkuu lastenhuoneen ovessa ja siinä otettiin 7kk kuvat. :) Joten en ole varma oikein raaskinko myydä siitä! Toisaalta totesin tossa miehelle, että en mä varmaan voi säästää joka ikistä Nellan vähänkin ''tärkeää'' mekkoa. :D Mitä sä tarjoaisit siitä? Mä harkitsen! :)

      Poista
  6. hmm, mitähän uskaltaisi.. :) 12e posteineen? :)

    - Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ainakaan vielä luovu, ilmotan jos mieli muuttuu :) laita tähän sun s-postiosoite tai laita mulle viestillä miratsi@gmail.com :)

      Poista
    2. poista vaikka tuo kommentti, kun olet lukenut :) niin ei kaikille näy tuo osoite.. :)

      - Jenni

      Poista
    3. Joo poistin sen! Kiitos. :)

      Poista
  7. Paljon on kyllä sellasia mitä itekin voisin ostaa, mutta en kyllä uutena pysty ostelemaan. Eikä avomies ikinä suostuis maksamaan noin paljoa haalarista. :D Ite kyllä ehkä voisinkin, jos olisin ihan myyty jollekkin tietylle. Mulle kuitenkin raja menee siinä 100€ ja paljon sen enempää en viihtis laittaa. Tosin sitten, kun menee pitempää sama haalari niin sitten ehkä. :) Jää nähtäväksi miten mieli muuttuu. ;D Meillä kuitenkin on nyt ostettuna talveksi Reiman haalari käytettynä ja mietinkin, että tarviiko toista, mutta ehkä ei. Jää nähtäväksi mitä teen. Ehkä joku takki ja housut yhdistelmän vois hommata. Katotaan nyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan se kyllä paljon rahaa! En haluu edes miettiä, että paljon menee rahaa kun alkaa noita hankkimaan, nytkin mennyt ihan kiitettävästi.. Kun pitää sit ostaa kaikki asusteet ja villasukat ja kengät sun muut.. Mutta ei voi mitään. :)

      Kyllä te varmaan sillä pärjäätte, jos menee koko talven. :) Ja sit voi olla vaik kylä- ja kauppareissuja varten joku ''hienostelu''takki tjn. :)
      Tee säkin postaus teijän talvivaatteista, kun kerkeet? :)

      Poista
  8. Päädyin Molo Kidsiin , hei onkohan niiden toppa / karvahatut millaista mitoitusta / muuten hyviä?


    IHania! Paljon vaivaa olet nähnyt ihanien kollasien keräämiseen. Mutta mitä sitä ei tekisi netin ihmeellisessä maailmassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti loistava valinta! :) Mä en kyllä niistä tiedä yhtään! Kokeilemallahan se selviää. :)

      Kiitos! Kiva kun joku arvostaa. ;) Menihän tuohon vähän aikaa. Mä tykkään tosi paljon tehä kollaaseja, se on jotenkin hauskaa hommaa, saa vähän unelmoida samalla. ;)

      Poista