maanantai 18. elokuuta 2014

2v neuvola

Heips!

Tajusin juuri, etten muuten kirjoittanut viime neuvolasta ollenkaan. Meillähän oli siis puolitoistavuotisneuvolan jälkeen vielä parin kuukauden päässä aika, eli 1v 8kk iässä. Eli siis 1,5v neuvola oli lääkärintarkastus ja siinä otti terkka myös mitat, 1v 8kk tarkastus oli ihan terveydenhoitajalla, missä testailtiin enemmän mm. motorisia taitoja ja juteltiin kehityksestä.
Viime neuvolakäynnillä korttiin tuli teksti: ''Kasvu hyvä, paino laskussa, normaali asia.''
Meillehän siis nipotettiin vähän Nellan painosta siinä puolitoistavuotislääkärissä, mutta sitten oma terkka totesi viime käynnillä, että laskussahan se paino on kun pituutta on alkanut tulemaan reilummin.

Perjantaina 8.8. eli Nellan synttäripäivänä meillä oli sitten tosiaan tuo kaksivuotistarkastus ja odottelin sitä innolla, musta on aina kivaa käydä neuvolassa höpöttelemässä, saamassa mittoja ja muuten vaan, meidän oma terkka on niin kiva onneksi. Siltä uskaltaa huoletta kysyä mitä vaan. Samaa ei voi sanoa joistain neuvolatädeistä, johon olen törmännyt... Mutta nyt niihin mittoihin!

Mitat 1,5v:    Paino: 12935g
                   Pituus: 81,6cm
                  Päänympärys: 48,5cm


Mitat 1v 8kk:      Paino: 13,1kg
                        Pituus: 83,5cm
                       Päänympärys: 49cm


Mitat tasan 2v: Paino: 13,6kg
                         Pituus: 88,2cm
                         Päänympärys: 49,5cm

Pituutta oli tullut neljässä kuukaudessa huimat lähes viisi senttiä ja ja painoa vain puoli kiloa. Eli oikein hyvin tasoittunut tuo paino-pituuussuhde ja terkkakin oli tyytyväinen. Pituus on nyt ihan himpun yläkäyrällä, melkein tasan nollakäyrällä ja paino vieläkin 9-10% yläkäyrällä, mutta siihen nähden nyt ei paljoa kun kuitenkin joskus se huiteli yli kolmenkympin.

Matkalla neuvolaan ♥
Juteltiin terkan kanssa mm. Nellan syömisestä, nukkumisesta, uhmaiästä, luonteesta, peloista, päivähoidon aloituksesta, taidoista, kiinnostuksen kohteista, puheen kehityksestä jne. Neuvolatäti kehui hirveästi Nellan puheen kehitystä ja muitakin taitoja ja minä tietenkin olin siinä niin ylpeänä äitinä! Siellä tehtiin mm. nuppipalapelitesti, kyseltiin värejä ja muotoja(jotka Nella näytti oikein), heitettiin ja potkittiin palloa, kuunneltiin puhetta, katsottiin silmien karsastusta(ei ollut), tehtiin palikoista torneja, katsottiin vaatteiden riisumista jne. Kaikki meni oikein hienosti, paitsi paitaa/mekkoa Nella ei osaa vielä ottaa pois. Nuppipalapelin teki hienosti ja rakensi torneja, potki ja heitti palloa ja muutenkin oli niin reipas tyttö. Terkka sanoi, ettei varmasti tule mitään ongelmia päivähoidon aloituksesta kun on niin reipas ja kiltti tyttö. Noh, saa sitten nähdä, mutta tokihan se oli kivaa kuulla.
Neuvolakorttiin tuli teksti: ''Reipas, suloinen, kiltti tyttö. Kasvaa hyvin. Juoksee, kiipeilee, potkaisee palloa. Puhuu lauseita. Ei karsasta.''

Tiistaina 12.8. käytiinkin sitten Nellan hammaslääkärissä. Normaalistihan kaksivuotiaana ei ole hammaslääkäriä, mutta meillä oli sen takia, koska Nella kaatui yksivuotiaana niin, että hammas rupesi heilumaan. Nyt piti siis tarkistaa, ettei hammas tai ikenet ole vaurioituneet tästä vuoden takaisesta tapauksesta. Ei onneksi ollut, mutta vielä kolmevuotiaanakin sitä seurataan, koska silloin vasta voidaan tarkkailla purentaa. Purennan pystyy tarkastamaan vasta, kun kaikki hampaat ovat suussa. Nellalla onkin tällä hetkellä 19 hammasta, kolme tosin vielä vähän kasvuvaiheessa, eivätkä ihan kokonaisia hampaita vielä. Yksi hammas siis kokonaan vielä täysin tulematta!
Siellä sanottiin myös, että ollaan selvästi hyvin harjattu hampaita ja kerrottin vielä jotain yleisiä juttuja hampaidenhoidosta.
Nella hammaslääkärin odotusaulassa!
Nella oli tosi reipas hammaslääkärissäkin, siellä sanottiin, että harvoin tuonikäinen lapsi antaa niin hyvin katsoa suuhun. Nella antoikin siellä katsoa oikeastaan nätimmin suuhun kun edes meidän kotona. :D Varmaan jännitti niin hirveästi, ettei edes tajunnut kiukutella. Palkkioksi sai vaaleanpunaisen hammasharjan ja lehmä-tarran.

Me ollaan nyt mökillä, kun R lähti yli viikoksi Lappiin kalastamaan. Vietetään täällä laatuaikaa Nellan, Nellan vaarin eli mun isän, ja Milla-hauvan kanssa. Ensi viikolla onkin sitten luvassa Me&I- vaatekutsuille meneminen, kavereiden näkemistä ja päivähoitopaikkaan tutustumista. R on vielä ensi viikon lomalla ja 1.9. alkaa sitten työt hänellä ja toivottavasti minullakin. Olen ravannut työhaastatteluissa nyt paljon ja jännitän mihin pääsen, toivottavasti johonkin...
                    Eipä tällä kertaa sen enempää, hauskaa viikkoa kaikille ♥

4 kommenttia:

 1. Hassua taas miten on eroavaisuuksia, vaikka näinkin lähellä asutaan. ´´normaalistihan kaksivuotiaana ei ole hammaslääkäriä..`` Kyllä se vaan täällä on ihan normaalia ;) Ensimmäinen tosiaan kaksveenä normaalisti. En tiedä miten täällä se seuraava olisi, mutta meillä n. kolmepuol, koska Kevinin hampaita pitää tarkkailla, kun näkyy jo nyt selkeä etupurenta, että jännä ero tuossakin - Kevinillä ei ollut silloin kun ömmm 9 hammasta suussa ja sen purentavian näki aivan varmaksi ja selkeesti jo silloin... Mutta varmaan jos ei ole noin selkeesti vinkurassa niin vaikeempihan sitä on todeta, ennenkuin on täydet rivit, mutta jos harottaa noin ´´hyvin`` niin eipä jää paljon arvailujen varaan, eipä se purenta siitä muutu vaikka hampaita tulee.

  Tsemppii työnhakuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä hassua! Ois pitänyt kirjottaa tohon, että siis ainakaan meidän seudulla ei ole normaalisti kaksivuotiaana hammaslääkäriä, menee siis 1v ja sit vasta 3v jne. Tää oli siis meidän toinen kerta Nellan kanssa hammaslääkärissä.
   Meille kyllä sanottiin, ettei purentaa voi vielä seurata, kun ei ole kaikkia hampaita suussa. :o mutta varmaan tarkoitti, ettei pysty täydellisesti sitä katsomaan vielä ja siksi se katsotaan kolmivuotiaana.

   Kiitos!

   Poista