Lilypie Second Birthday tickers

maanantai 16. joulukuuta 2013

Pikkujouluja

Irvistelijätonttu ♥
Pari viikkoa sitten vietettiin aikuisessa seurassa pikkujouluja veljeni ja hänen tulevan vaimonsa luona. Olenko jo maininnut, että kolme vuotta vanhempi veljeni ja hänen ihana kihlattunsa pitävät ensi kesänä häät? Niiiin ihanaa! En malta odottaa, ovathan nuo ensi vuonna olleet jo kymmenen vuotta yhdessä! Ongelmaksi saattaa hieman tulla Nellan hoidon järjestäminen. Häät ovat vähän pidemmän matkan päässä ja hääpari haluaisi Nellan häihin ja minäkin ehdottomasti. Minulla ei nimittäin ole muita sisaruksia ja veljeni on minulle supertärkeä ja haluan, että Nella pääsee häihin. Onhan hääpari myös Nellan kummisetä- ja kummitäti.
Ongelmaksi muodostuu se, että minä ja R haluttaisiin juhlia kunnolla häissä stressaamatta lapsen hoidosta, mutta kuitenkin halutaan Nella mukaan hääseremoniaan ja osaksi hääjuhlaa. Ehkäpä kävelemään kukkaistyttönä alttarille? No, eiköhän kaikki vielä järjesty!

Mutta tosiaan, aikuiset pikkujoulut on vietelty ja Nella oli silloin hoidossa äidilläni. Kuulemma oli ollut taas niin reipas ja kiltti tyttö. ♥
Seuraavaksi olikin sitten vuorossa lasten pikkujoulut, viime perjantaina eli 13.12, joita olin myös innolla odottanut. Meillä on niin paras mammaporukka ja olen tosi onnellinen, että olemme tutustuneet. Olemme erilaisia persoonia, meillä on osalla paljonkin ikäeroa ja meillä on eri taustat, mutta silti tulemme juttuun paremmin kuin hyvin. Jokainen arvostaa toista ja kuuntelee, ja kyllä nuo samanikäiset esikoislapset yhdistää hurjasti. Voidaan tukea toisiamme lasten kehityksiin liittyvissä jutuissa ja saada vertaistukea, sekä toki ihanaa kun lapset saavat toisistaan leikkiseuraa, varsinkin nyt kun oikeasti jo leikkivätkin(ja varastavat toisilta leluja kädestä ja haluavat aina leikkiä samaa aikaa samalla lelulla ;)

Niin ihanaa kun nuo tytöt osottaa toisilleen hellyyttä ja halii ja pussaa! Välillä meno on vähän liian rajua, kun ei nuo tunnu tajuavan, ettei voi ihan täysiä halia kun toinen painaa saman verran ja kaatuu helposti, haha! Mutta ihania kun ottaa kontaktia jo niin paljon, leikkii keskenään, höpöttelee omalla kielellään ja naureskelee toistensa ''jutuille''! Välillä tuntuu ihan kun me aikuiset oltaisiin ulkopuolisia, tytöillä on niin omat juttunsa jo. ;)

Toivottavasti meidän ystävyys säilyy, vaikka lapset kasvaa ja elämäntilanteet muuttuu. Yksi mammaporukastamme odottaa jo toista lasta! Aivan ihana juttu ja olen tosi onnellinen heidän puolestaan, nyt puolitoistavuotiaalle N:lle tulee pikkusisarus keväällä. :)
Toivottavasti tosiaan pidämme yhteyttä vaikka asiat muuttuu, olisi niin ihanaa jos tytöt(kaikki neljä lasta ovat siis tyttöjä!) olisivat ystäviä vielä vanhempinakin ja voisivat sanoa, että ovat tunteneet toisensa alle puolivuotiaista vauvoista asti. :) Minulla on yksi läheinen lapsuudenystävä, jonka olen tuntenut vauvasta asti ja olemme vieläkin tosi hyviä ystäviä ja hän on Nellan kummitäti.

Pikkujoulut sujuivat hienosti ja kaikilla oli kivaa. Jännää kuinka näinkin samanikäisillä lapsilla voi olla niin eri rytmit. Kun minä vasta olin syöttänyt Nellalle aamupuuron, oli kaksi päivää Nellaa nuorempi V mennyt jo päikkäreille ja samoin S. Nella ja N syövät yleensä suht samaan aikaan lounaan, kun taas kaksi muuta tyttöä heräävät silloin jo päikkäreiltään. Nella herää puol ysin ja kymmenen väliin aamulla, V ja S jopa viideltä tai viimeistään seitsemän jälkeen. Mutta toisaalta menevät aikaisemmin nukkumaankin illalla.
Lapset ovat myös ihan eri luonteisia ja onkin ihana seurata noiden pikkuisten persoonien kasvamista! ♥
Puoltoistavuotias N, 1v 4kk Nella ja V, 1v 3kk S
Tarjoiltavat hoidettiin nyyttäriperiaatteella, ja tarjolla oli lohipiirakkaa, salaattia, joulutorttuja, pipareita, erilaisia suklaita, rusinoita, glögiä, mehua... Lapsille oli omat pienet rusinapaketit, ja voi kun Nella tykkäsi! Söi ihan innoissaan lähes koko paketin yhdeltä istumalta, ennen kun ei ole tuolla tavalla saanut itse syödä suoraan purkista!

Viime päivinä ollaan shoppailtu ahkerasti viimeisimpiä joululahjoja ja paketoitu lahjoja. Mä niin VIHAAN paketoimista, en tajua miten joku voi nauttia siitä hommasta! :D Ei oo yhtään mun juttu! Onneksi R suostuu paketoimaan osan minunkin lahjoista. ;)

Ihanaa joulunodotusta! ♥


6 kommenttia:

  1. Äh, oon aina niin kateellinen, kun kuulen tai luen kaikista lapsi treffeistä ja mammatapaamisista, kun itsellä ei tosiaan ole ketään mammakaveria lähimaillakaan :(
    Pitää toivoa, että nyt kun reipastun ja alan käymään noissa perhekahviloissa, että sieltä löytyisi seuraa mulle sekä pojalle... Tai sitten marssin tohon naapuriin, missä näytti olevan suht saman ikänen lapsi ja kysyn ´´haluisiksä kahvitella munkaa?`` :'''DD

    Miten teillä muuten nuo tapaamiset hoituu, kun kuitenkin neljä lasta ja kaikilla pikkasen erirytmit?
    Ainiin!! Kerron tänkin nyt tässä, kun kerta jo aloin kirjottaa, haha :D eli Kevin on alkanu muuttaa rytmiään! (vissii kuuli kun puhuin Raselle, että Nellalla ja Kentsul menee niin ja näin ristiin) Hää ilmeisesti tulee jatkossa nukkumaan vaan yhdet unet klo: 13-16 ;) helpottuu meidän ongelma huomattavasti!! =)

    Ps. tuo mulle ne paketit, mä RAKASTAN paketoimista ♥ :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi höh :/ On kyllä kurjaa kun sulla ei oo lähellä äitikavereita. :/ Mutta kyllä niitä vielä löytyy! :) Uskaltaudut vaan menemään niihin perhekahviloihin yms, niin eiköhän se siitä. :)
      Joo tai sit vaan rohkeesti meet sinne naapuriin! :D Tai puistoista vois löytyy kans seuraa? :) Ja on sulla mut ♥

      Tosi hyvin on sujunut, kun kaikki lapset suostuu nukkuu muidenkin luona ja rattaissa. :) Aina sit vaan nukkuu eri aikoihin ja syö eri aikoihin, ei mitään ongelmaa ole ollut. :) Ja sit jos joku ei suostu nukkuu niin sit ei nuku! :D Ei olla tehty siitä sen kummempaa ongelmaa. :)

      Oi vitsi, se olis hyvä ku Kevin nyt muuttais rytmiä niin helpottais! Voitais mekin sit alkaa kunnol näkee vaikka joka viikko! :) Ilmottele sit ku herra on tasaannuttanut rytminsä niin ehdottomasti aletaan suunnittelee (TAAS) sitä näkemistä. ;)

      JOO, voisit kyl paketoida mun lahjat! :D Muistelinkin, että tykkäät siitä hommasta. Mutta mun sukulaiset ei kyl uskois, että oon ite paketoinut ne, jos ois liian hienot paketit. ;)

      Poista
    2. Nii, nyt on vaan todella kurjat säät (ainakin täällä päin) puistoilulle :( Mutta huomenna kerhoilemaan, katsotaan kui käy! Tänään kauppareissulla näin sen naapurin, aloin vaa hekottaa itekseni kun aloin miettii et jos alkaisin vaa huutelee sielt tieltä ´´hei sinä lapsesi kanssa, odota! voidaako olla kavereita?`` :D Vois vähä kattoo et mitäs hel...

      Sepä se, kun Kevinkin kyllä nukkuu muidenkin luona, muttei rattaissa samperi :/ Mutta eipä tuo mitään, kun jos se nyt todella onnistuu se rytmin muutto niin eipä mee ainakaan enään näiden unet ristiin! =)

      Poista
    3. Joo niin täälläkin, ihan kamalat ilmat! Ei oo pahemmin tehnyt mieli ulkoilla.. :/ Kurjaa Nellankin kannalta. Tsemppiä kerhoiluun!
      Haha, vähä hyvä. :D Oisit vaa menny sillee, ''alaks mun kaverix!?'' ja sit sellanen hullun ilme päällä. :D

      Joo se on kyl tyhmää. :/ No ehkä joskus. ;) Toivotaan, että rytmit muuttuu. :)

      Poista
  2. Oispa mullakin mammakavereita! Ja vielä noin saman ikäsiä. Oot kyllä niin onnekas. :) Vitsi noi tytöt näyttää niin isoilta jo! Ihan kuin olisivat paljon vanhempia kuin mitä ovatkaan. Ehkä toi, kun päät on sumennettu niin tekee sen. En tiiiä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä säkin vielä löydät! :) Me ollaan kylläkin aika eri ikäisiä, mutta siis lapset samanikäisiä, jos sitä tarkotit. :) On kyllä onnekas olo! ♥

      Pakko oli sumentaa noi naamat, kun en oo kertonut tän blogin nimeä kavereille niin en viitsi kysyä lupaa, saako lasten kuvia täällä julkasta. :/ Mutta on ne kyllä niin isoja tyttöjä jo, voih! Varsinkin kun vertaa vauvakuviin :')

      Poista