Lilypie Second Birthday tickers

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Taapero tonttuna tekee taidetta!

Meillä ei ole tänä jouluna hirveästi rahaa törsättävänä. Asuntolainaa ei olla pystytty lyhentämään koko hoitovapaani aikana, vielä vanhempainvapaalla pystyttiin sitä maksamaan. Nyt maksetaan asunnosta vain korkoa ja yhtiövastiketta, niistäkin kun tulee jo sievoinen summa ja siihen lisäksi saunavuoro 1krt per viikko, autopaikka ja toki sähkölasku.

Meillä on taloudellinen tilanne hallinnassa, muttei tosiaan parhaimmasta päästä. Tiedän saavani jouluna suhteellisen paljon lahjoja ja tiedän myös Nellan saavan. Varsinkin vanhemmiltani, varmasti myös R:n vanhemmilta ja kummeilta ja muutamalta muulta jokusen paketin. Koenkin huonoa omaa tuntoa, kun en pysty nyt hankkimaan läheisilleni niitä asioita, mitä haluaisin. Vaikkakin sovittiin perheen kanssa, että tänä(kään) vuonna lahjavuori ei tule olemaan yhtä suureellinen kun yleensä, niin melkein aina se siihen tuppaa menemään. Ja älkää nyt ymmärtäkö väärin, lahjat ei missään nimessä ole joulun tärkein juttu, vaan se yhdessäolo ja se, että koko perhe saa viettää monta päivää yhdessä, nauttien rauhasta ja tunnelmasta. Se kun ei ole enää mitään kovinkaan yleistä, että kaikki kokoontuisimme moneksi päiväksi saman katon alle, kaikilla on omat kiireensä ja elämänsä.

Stressasin ja pohdiskelin äidille puhelimessa, että mitäköhän sitä voisi itse tehdä, että pääsisi vähemmällä rahankäytöllä lahjojen suhteen. Äiti sitten sanoi: ''Hei, sulla on nyt lapsi, käytä Nellaa hyväksi! Niin mekin aina tehtiin, kun te olitte pieniä. Laitetiin teidät vaan askartelemaan ja tekemään milloin mitäkin ja kaikki hyötyi; te tykkäsitte ja lahjan saavat mielsivät lasten itsetehdyt lahjat parhaiksi lahjoiksi.'' (äiti siis puhui minusta ja veljestäni)
Niinpä tietysti! Nella on kuitenkin jo 1v 4kk, kyllähän sen kanssa voi tehdä vaikka mitä. Toki viime joulunakin tehtiin esim. Nellan jalanjäljistä taulu yms, mutta nyt voi tehdä jo paljon muutakin.

Olin ajatellut, että tänä(kin) jouluna ainakin laitan kehyksiin Nellan kuvia ja annan niitä lahjaksi, mutta sitten sainkin monta uutta ideaa. Maalaaminen ja piirtäminen. Nella tykkää siitä kovasti ja varmasti sukulaiset ja kummit arvostavat neidin tekeleitä, vaikka ne vielä aikamoista sotkua vain ovatkin. Vai modernia taidetta? ;)

Tarvitset:
  • Tyhjän Canvas-taulun(Tiger-liikkeestä isompi(28cmx35cm) 3€, pienempi(kuvassa oleva) 2€ ja minikokoinen 1€!)
  • Akryllivärejä(Tigerista 4€/4kpl paketti) tai vesivärejä/sormivärejä oman mielen mukaan, ja mikä parasta, noista riittää moneen kertaan, joten ei ole iso sijoitus
  • Pensselit(Tigerista 12kpl vesivärisiveltimen setti 3 €, eri kokoisia) tai et välttämättä edes tarvitse pensseleitä, jos haluatte taiteilla sormiväreillä!
+ l.isäksi suosittelen jotain essua, koska aika sotkuista puuhaa tuo on ainakin 1v:n kanssa ;)
Akryllivärit, canvastaulu(21x15cm) ja pensselit Tigerista
Nellakin tykkäsi maalata, mutta ei kyllä jaksanut kun pari taulua maalata kerrallaan, kunnes kyllästyi. Tehdään varmaan myöhemmin muutama lisää, niin saa mummit, ukki, vaari ja kummit omansa. :) Tai ainakin osa heistä. Yhdelle ajattelin antaa myös Nellan piirustuksen kehyksissä.

Hauskaa!

Hmm, mitäs nyt...

Hih, sormillakin voi maalata!

Valmis!

Isompi ja pienempi taideteos valmiina! ♥
Ja tosiaan, joku saa myös tämän lahjaksi:

Jakakaa tekin ihmeessä
helppoja ja halpoja joululahjaideoitanne,
varsinkin sellaisia mitä voi taaperon kanssa tehdä? :)

Tässä vielä esimakua meidän joulukorttikuvauksista, mutta en vielä paljasta korttiin päässyttä kuvaa ;)


Panta ja sukat Polarn O. Pyret
Sukkahousut H&M
Mekko saatu lahjaksi


Joko Nella irvisti rumasti, teki jonkun hassun ilmeen tai sitten mökötti vakavan ja apaattisen näköisenä... tai sitten kuva heilahti, kun on vähän vaikeaa saada tuota neitiä pysymään paikallaan. Kuulostaako tutulta? No, mutta saatiin me nyt jonkinlainen kuva aikaiseksi ja kortit on jo kiikutettu postiin. Huh, yksi stressinaihe taas vähemmän!

Hyvää yötä kaikille! ♥

8 kommenttia:

  1. aaaa kiitoskiitoskiitoskiitos! Oon miettiny pääni puhki mitä me voidaa antaa pojan kummeille!! Ihan loistava idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ♥ :) Kiva kun tästä oli hyötyä! :)

      Poista
  2. Nellasta on tullut niiiin söpö pieni tyttö! IHANA!

    Ja noi taulut, vautsivau :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! ♥ Pakko olla samaa mieltä. ;)

      Haha joo, tuli aikamoisia väripläjäyksiä. :P

      Poista
  3. Mahtavia nuo taulut! Kyllä pistän meijän pojalle pensselin käteen heti kun se siinä jotenkuten pysyy :D Tommosia aina "kaupoilta" kattelen mutta ovat niin hurjan kalliita ja mietin et tollasenhan nyt osais tehdä itekin, mutta kun ei vaan osaa, ei siitä yrittämällä mitään tule ja näyttää teennäiseltä :D Mutta Aatu varmasti osaa :D Yksi omatekoinen lahjaidea voisi olla lasipurkkiin itsetehtyjä suklaaherkkuja tai pipareita :)
    Kiva blogi sinulla ja suloinen pieni tyttö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ehdottomasti kannattaa kokeilla, eiköhän teilläkin kohta jo siihen pystytä. ;) Noista tulee kyllä hienoja, kun jokaisesta tulee aina ihan eri näköinen! :)
      Kiva idea! Sen purkin voisi jopa maalata myös lapsen kanssa! :)

      Kiitos paljon kehuista ja ihanaa joulunodotusta! ♥ :)

      Poista
  4. Vitsi miten ihana idea! Ja tosi hienoja taideteoksia tuli. :) Ihan vois olla jonkin kuuluisan maalauksia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä kiva idea! :) Haha joo, tollastahan se moderni taide taitaa vissiin olla. :D

      Poista