Lilypie Second Birthday tickers

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Meidän 2,5kk neidin päivärytmiä



Kirjoittelen vähän nyt, miten meidän päivät suurin piirtein menee. Tämä ei siis ole mikään absoluuttinen totuus, joka toteutuisi joka päivä täysin samalla kaavalla, vaan tällainen suuntaa antava.

Neiti herää yöuniltaan n.7.45-09.00, jolloin syödään ja joskus vielä jatketaan tunnin tai kahden verran unia, joskus noustaan silloin. Riippuu vähän, onko Nella tosi hyväntuulinen ja naureskelevainen, vai vielä väsynyt kun saa syötyä. Omista mielialoista tietysti myös riippuu eli jos olen tosi väsynyt niin pötkötellään vielä sängyssä ennen aamutoimia jonkin aikaa. Yleensä kuitenkin joka aamu ennen kun noustaan ylös niin jutellaan ja lauleskellaan sängyssä hetki, nämä on niitä ihanimpia hetkiä kun Nella on nukkunut hyvin(yleensä nukkuu yöt hyvin) ja on niiiiin hyväntuulinen!

Sitten siitä mennään aamupesuille ja vaipanvaihtoon, otetaan D-vitaamini+maitohappobakteeritippa, höpötellään ja heräillään, lauleskellaan ja lorutellaan. Vaihdetaan päivävaatteet päälle ja mennään kahvinkeittoon ja jos jaksan tai kerkeän tai pystyn niin teen aamupalaa. Pyrin syömään joka aamu jotain, edes jogurtin. Mutta kahvi on melkeinpä ehdoton.
Joskus laitan neidin sitteriin(koliikkikeinuun, joka keinuu itsestään) tai nykyään myös leikkimatolle, että saan itse puettua ja laitettua aamupalaa yms.
Sitten sylitellään, äiti on koneella tai katsoo telkkaria tai jotain muuta ja seurustellaan sohvalla neidin ollessa sylissä. Nella jaksaa olla 1-2,5h hereillä ja sitten onkin ensimmäisten päiväunien aika, jolloin mennään joko ulos vaunuilla tai nukutaan sisällä vaunuissa, joissa äiti keinuttaa tytön uneen. Joskus nukutan tytön omaan sänkyynsä päikkäreille, mutta useimmiten vaunuihin.
Tällä aikaa siivoilen ja teen kotitöitä, jos olen lähdössä johonkin tai joku tulossa käymään niin laitan itseni kuntoon, käyn suihkussa, meikkaan yms. Sitten vapaa-ajalla lueskelen, olen koneella tai katson telkkaria.

Neiti heräilee päikkäreiltään ja sitten vaihdellaan vaippaa ja syödään. Jutellaan ja leikitään, ollaan leikkimatolla, sitterissä, kuunnellaan musiikkia, katsellaan helistimiä, makoillaan sängyssä tai sitten lähdetään johonkin. Melkein aina miehen ollessa kotona käydään päivällä jossain tai sitten vasta illalla. Autoon tyttö nukahtaa lähes poikkeuksetta aina.
Yleensä sitten onkin pidempien päikkäreiden aika, joskus myös päivän ensimmäiset päikkärit on pisimmät, riippuu yöunista ja siitä, nukkuuko tyttö ulkona vai sisällä ja ollaanko oltu kävelyllä tai kaupoissa yms. Pidemmät päikkärit kestää 1,5-4h. Ennätys päikkäreissä nykyään on 4,5h, mutta se oli vanhempieni luona, joilla on oma piha. Mökillä tyttö vetää vaunuissa ulkona yli 3h unia ja myös toisten isovanhempien eli R:n vanhempien luona, joissa on mahdollisuus ulkona nukuttamiseen.
Silloin kello on yleensä n. 15-17.30, kun tyttö uniltaan herää. Pitkien päikkäreiden jälkeen Nella jaksaakin olla hereillä pitkään, 2-3,5h suunnilleen(en oo katsonut kellosta).  Tänä aikana touhuillaan jotain, tehdään ruokaa, syödään, tehdään kotitöitä mm. pestään pyykkiä ja astioita, höpötellään, ollaan leikkimatolla, makoillaan, kuunnellaan musiikkia, ulkoillaan, käydään jossain tai tulee vieraita kylään. 
Sitten aletaankin jo iltahommiin; vaihdetaan yöppi päälle ja tehdään iltapesuja ja vaihdellaan vaippaa. Kylpypäivänä 1-2 kertaa viikossa käydään kylvyssä ja öljytään pää ja kammataan hiukset(jota tehdään myös mulloin, n. joka toinen päivä). Katsellaan telkkaria ja seurustellaan. N. klo 20.30 aletaan valmistautua yöunille, viimeiset vaipanvaihdot ja maidot nassuun. Siinä klo 21-22 aikoihin aletaan laittamaan tyttöä pinnasänkyyn, mobile päälle tai unilevy soimaan tai vedettävä musiikkilelu. Silitellään ja annetaan joskus vielä maito sänkyyn. Lauletaan unilaulua ja toivotetaan hyvät yöt, jätetään neiti itsekseen nukahtamaan tai nukutetaan uneen. Yleensä Nella nukahtaakin 21-23 aikana, yleisimmin n. 21-21.45. 



Nella nukkuu yöllä 6-9h putkeen. Viime yönä unta tuli vedettyä ennätysmäärä heräämättä, 9 ja puoli tuntia! Huh. Oli siinä äidillä ja isällä ihmettelemistä. Nellan mummikin totesi, että eihän tollasia vauvoja edes ole. :D Olen kyllä tosi kiitollinen, että neiti nukkuu nykyään yönsä hyvin, tai on nukkunut jo kuukauden ikäisestä suht hyvin. Mahavaivat helpottivat tytöllä joskus 1,5kk ikäisenä. Keskimäärin nukkuu 7,5-8h putkeen. Sitten syödään ja ollaan vähän aikaa hereillä, 15min-1,5h ja jatketaan unia vielä 1-2,5h kunnes taas aloitetaan uusi aamu pirteänä!

10 kommenttia:

  1. Meillä rytmi on kutakuinkin sama ja tosiaan 1,5 kk iässä alkoi meilläkin masuvaivat helpottamaan =) Huomasin, että tytöillämme on yksi päivä ikäeroa, kiva seurailla teidän prinsessan kasvua.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! :) huomasin saman ja jään innolla seurailemaan teidän blogia! Kiva lukea lähes täysin saman ikäisen lapsen kehityksestä. :)

    VastaaPoista
  3. Ei tuo kuvien kopiointi esto mitään hyödytä kun ainakin Firefox aukaisee sen ikkunan jossa lukee että ei saa kopioida, ja siitä alta laittaa ruksin siihen että älä anna tämän sivuston luoda uusia ikkunoita, niin kuvia voi ihan samaan malliin kuin ennenkin tallennella mielin määrin sunkin blogistas. Ja onha print screenit ja kaikki muutenkin... :D Mutta toisaalta, en ymmärrä miks kukaan haluais toisten blogeista kuvia alkaa kopsimaan, tai etenkään niitä itse missään käyttämään... o.O Onneks sun kuvat on sentään vesileimalla varustettuja. :)

    VastaaPoista
  4. Joo niinpä, tiedän :/ lähinnä vaan laitoin sen kun on niitä tyhmempiäkin ihmisiä, jotka luulee että nyt ei sit voikaan kopioida :D että ei tosta haittaakaan oo.
    Joo aion kyllä laittaa vastaisuudessakin vesileimat!

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa hyvin paljon samalta kuin meilläkin. :) Meillä tosin ollaan nukuttu jo melkein kuukauden verran koko yön. Meille on myös sanottu ettei tuollaisia lapsia olekkaan. :D

    VastaaPoista
  6. Kiva! :) Meillä on käynyt hyvä tuuri ;)

    VastaaPoista
  7. Saako tyttö pullosta maitoa vai imetätkö? Mietin vain kun noin hyvin nukkuu :) Itse tässä just 2,5 kk tytön äitinä lopettelemassa imetystä rintaraivarien takia. :/ Taino rintaraivarien takia pullosta--> maidontuotanto hiipuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolloin imetin vielä, mutten täysimettänyt. :) Lopetin joskus 4kk paikkeilla. Muistan noi rintaraivarit, ei ollut kivaa. :/

      Poista