Lilypie Second Birthday tickers

tiistai 30. heinäkuuta 2013

1v synttärisuunnittelua


Saippuakuplia oli kiva katsella! ♥

Pieni neitimme täyttää 8.elokuuta 1v ja viettää ensimmäisiä synttäreitään siitä kahden päivän päästä, eli lauantaina 10.elokuuta. Stressaavana ihmisenä olen tietenkin alkanut suunnittelemaan kaikkea jo hyvissä ajoin, monta kuukautta sitten; kutsulistaa, tarjoiltavia, juhlapaikkaa, mahdollisia koristeluja, ehkäpä lahjatoiveita, juhlamekkoa, omaa asua ja kaikkea muuta mahdollista. Jotenkin sitä kuitenkin ajatteli, että onhan tässä vielä aikaa. Ja sitten ei enää ollutkaan...

Isoimman stressipalkinnon tähän mennessä ovat saaneet juhlapaikan miettiminen(meidän pieneen kolmioon ei viittäkymmentä ihmistä ihan mahdu, edes osissa...) ja kutsukorttien väkertäminen; ne kun vain oli pakko tehdä itse, kun sen idean päähän sai. Vaikkakin kutsuttuja tuli 53. Mutta kun olin niin päättänyt, niin oli tehtävä! Ja onhan se kiva, että mummot sun muut, jotka eivät esim. facebookkia käytä(johon lisään paljon Nellasta kuvia), saavat murusta kuvan esille ja jää kiva muisto.

Onneksi sentään kutsuja ei tarvinnut ihan niin montaa lähettää, kun perheille ja pariskunnille riitti yksi kortti. Kortit lähetettiin juhannuksen jälkeen, eli suht hyvissä ajoin. Tälläisiä niistä tuli:

Kortit tein niin, että ensin valitsin kivan, kesäisen ja iloisen kuvan Nellasta, kehitin kuvia tarvittavan määrän, kävin ostamassa Tiimarista pinkit valmiit korttipohjat, kirjoitin runon ja osoitteet yms, tulostin ne koneella ja sitten alkoikin liimailu, leikkely ja koristelu. Ostin tiimarista myös vaaleanpunaiset kirjekuoret.


Tällä hetkellä ilmottautuneita on 26 + minä, R ja Nella tietysti. Puhuimme juuri äidin kanssa, että tämä olisi ihan sopiva määrä jo. :D Se nyt on selvää, että kaikki eivät tietenkään pääse paikalle ja osa on jo ilmottanutkin, etteivät pääse. Mutta se vähän ärsyttää, että tässä on kaksi päivää aikaa ilmoittautua juhliin, eikä monesta ole kuulunut vielä yhtään mitään... No, pitää varmaan alkaa sitten itse torstaina soitella ihmisille, että tulevatko vai eivätkö. Eipä sillä muuten mitään väliä, mutta pitäähän se nyt tietää tuleeko 20 vai 50 ihmistä, ihan tarjoiltavienkin suhteen.

Juhlapaikka:

Juhlapaikaksi valikoitui perheeni ihana mökki. Se on oiva paikka kesäjuhlille; tilaa sopivasti, iso piha, kauniit maisemat ja siellä on monestakin syystä helppo järjestää juhlat.

Ainoaksi ongelmaksi osoittautuu sää. Jos sataa, niin ollaan pulassa! Tarkoituksena olisi nimittäin pitää pihajuhlat, sisätilaa kun ei ole niin monelle ihmiselle ja muutenkin pihaan on helppo asettaa pöydät, tuolit yms. ja sisältä voisi sitten hakea tarjoiltavat.
Edes pilvinen sää ei haittaa tai jos on viileä, kunhan ei sada! *kop kop* Eipä siinä muuta voi, kun toivoa parasta.

Vaatteet:

1v-juhlamekon olen nyt päättänyt Nellalle. Olisin halunnut jonkun ihanan kermakakku-unelman, jonkun hienon ja juhlavan, prinsessamekon. Mutta lets face it; se ei ole kovin käytännöllinen muutamastakaan syystä.
Juhlat toivottavasti järjestetään ulkona, joten mekko olisi juhlien jälkeen varmaan täynnä nurmikosta tulleita jälkiä ja muita tahroja. En halua estää Nellan menoa sillä syyllä, että mekko menee pilalle, koska se nyt on ihan älytöntä. Juhlat ovat kumminkin Nellaa varten ja neiti saa tepastella ja leikkiä, olisi ihan hassua jos pitäisi kävelevää taaperoa pitää sylissä, ettei vaan hieno mekko menisi pilalle! Ja mekon täytyy olla toki mukava päällä ja että siinä on helppo liikkua. En väitä, etteikö hienot prinsessamekot sellaisia olisi, mutta ei välttämättä aina. Valitsemamme mekko on sopivan lyhyt, eli ei jää polvien alle, jolloin istumasta seisomaan nouseminen on vaikeampaa. Kangas on myös hyvää materiaalia ja varmaan kivan tuntuinen päälläkin.
Olisin myös halunnut laittaa Nellalle jonkun kivan pannan, mutta eihän tuon neidin päässä sellaiset pysy... Repii ne samanlailla heti pois, kun hatutkin. Joten luultavasti hiuksia tulee koristamaan uusi kukkapinni tai pikkuinen ponnari. :) 
Jalkaan neiti saa varmaan sandalit tai sitten vain on paljain jaloin sään salliessa. Sukkiksia tai legginsejäkään en ajatellut laittaa, jos vain on lämmin. :)

Omia vaatteita en ole edes vielä miettinyt. Jotenkin tuntuu, kun niillä ei olisi edes niin paljon väliä. :D Jotain kesäistä, joku kiva mekko.

Tarjoiltavat:

Tarjoiltavien suhteen olen ollut melko avoimin mielin, sillä minähän en leivo. Ei ole nimittäin kovin reilua aiheuttaa juhlavieraille ruokamyrkytystä tai vähintäänkin oksennusrefleksiä. Leipomispuolen hoitaa siis äitini, mummini ja kummitätini. Tälläistä ollaan nyt kaavailtu:

Makeat:
  • Hienompi kakku, mahdollisesti täytekakku. Olen antanut muutaman toiveen kummitädilleni, mutta kuitenkin melko vapaat kädet. Luotan hänen taitoonsa leipoa, tulihan se todistettua jo ristiäisissäkin minne hän leipoi ihanan kakun!
Kummitätini tekemä ihana ristiäiskakku
  • Raparperipiirakka, mummini leipoo meidän mökin pihan omista raparpereista
  • Pari erilaista juustokakkua, riippuen paljonko ihmisiä tulee. Äitini tekee tosi hyviä juustokakkuja, teki ristiäisiinkin
  • Keksejä + muuta naposteltavaa? Lapsille maissinaksuja, riisikakkuja, yms?
Suolaiset:
  • Savustettua/grillattua lohta, jonka isäni tekee
  • Suolaisia piirakoita, kuten sienipiirakkaa, kinkkupiirakkaa ym., mummini tekee
  • Salaattilajitelma; ostetaan monipuolisesti salaattitarvikkeita ja laitetaan ne eri kippoihin esille, josta vieraat saa sitten koota oman salaattilautasen. Tämä on hyvä idea siltä kannalta, että ei tarvitse syödä jotain, mistä ei tykkää, esim. monet ei tykkää oliiveista, suolakurkusta jne. Suunnitelmana olisi ostaa salaattia(erilaisia, kuten lehtisalaattia, rucolaa jne.), kurkkua, tomaattia, suolakurkkua, mozzarellaa, parmesan-juustoa, sipulia, salaattisiemeniä, ananasta, oliiveja, fetajuustoa, paprikaa ja muutamaa eri salaattikastiketta.
Juomat:
  • Kahvia
  • Teetä
  • Mehua
  • Limua
  • Vissyä
  • + kahviin maitoa, kermaa, sokeria, hermesetasta
Ostettavaa olisi paljon, mutta onneksi on niin ihana tukiverkosto, että päästään itse aika vähällä stressattavien asioiden suhteen. Mökki pitää toki siivota, joitain ulkohommia tehdä, pöytiä ja tuoleja kantaa, miettiä omat vaatteet valmiiksi, ostaa tarvikkeita, koristella, hoitaa Nellaa ja muita perusjuttuja, mutta eiköhän näistä kemuista selvitä kunnialla! :) Katsotaan sitten uudestaan, kuinka stressaantunut olen vaikka viikon päästä...

Miltä meidän tarjoiltavat ja suunnitelmat kuulostaa?
Mitä te aiotte tarjoilla tai olette tarjoilleet 1v-juhlissa?
Mitä lahjatoiveita teillä on mahdollisesti ollut, jos joku on kysynyt?

16 kommenttia:

  1. Itse en soittele perään, jos on pyydetty erikseen ilmoittamaan tuleeko vaiko ei. Jos mitään ei kuulu, lasken sen porukan silloin pois lukemista. Me kun ei erikseen pyydetty ilmoittamaan (muutakun lapsiperheitä) koska muut ovat lähisukua ja varmasti tulossa, niin olen muutamaa ihmistä hiillostanukkin että tuleeko vaiko eikö (varmaan muistatkin :D)

    Meillä ei onneksi tule porukkaa kun n.25 karkeesti laskettuna!

    Minäkin todella todella toivon koko ens viikonlopulle hyvää säätä! Lauantaina tulee yökylä vieraita niin pidäppäs kaks taaperoa pienessä kaksiossa nätisti koko päivä, jep ei tule onnistumaan, joten pakko päästä pihalle! Ja sitte onkin synttärit ja meillä tuo määrä nyt mahtuiski (mun porukoille) mutta tulee aivan saakelin kuuma jos ei pihalle pääse...

    Meille tulee tarjoiluiksi ihan vaan kahta erilaista voileipäkakkua, täytekakku, tuulihattuja, pipareita, kahvia, limua..

    Lahjatoiveita kun on ihmiset kysynyt niin on sanottu, uudet nalle-puh lakanat, syksyksi ulkoilupuku, matto (jota tuskin saa, rasmuksen vanhemmilla joku helvetin ongelma taas...), verhot (mutta ne saatiinkin jo), äitini ja isovanhempani vaan ilmoitti mitä aikoo antaa ja muut ei ole kysyneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan totta, että tyhmää soitella niiden perään, jotka ei mitään viitti ilmottaa. Mutta pakko kai se on, ku haluun tietää suht tarkan lukeman. :D

      Se on ihan hyvä määrä! :) Meilläkin suunnillee sen verran tai vähän enemmän. :)

      Sää on kyllä parasta olla hyvä, tai lähtee vihasia ajatuksia luontoäidille. :D Se on niin tärkeetä tällei kesäjuhlissa. Mutta tosi kiva kyllä, kun meidän lapsosten synttärit on kesällä, niin on ylipäätään mahdollisuus ulkojuhliin. :)

      Kuulostaa kivalta! :) Mä en oo hirvesti keksiny mitää toiveita. :/ Jotenkin ei tarvii mitään materiaa. Kummeilta tiedän suurin piirtein, mitä on tulossa ja R:n vanhemmat ostaa BabyBjörnin potan. :) Enemmänkin mulla on sellasia, mitä EI haluttais. :D

      Poista
    2. no joo, mieti ku ois talvella, joutus olee sisäl pakolla ja lisäks eteisestä kukaa enää löytäs omii paksui talvitamineitaa lähtiessää + eteinen ois ihan märkä kenkien mukaan tulleesta lumesta, hyi kauhee!!

      hahah :D joo mulla oli vaan yks mitä EI saa tuoda, kun yks kummi kuvitteli tuovansa turkista jotain leluja, totesin suoraan, että ei. Ihan siksi, koska ei tiedä mitä aineita niissä on käytetty ja tuo kumminki pistää vielä kaiken suuhunsa..

      Poista
    3. Niinpä! Kauheeta. :D Kiva ku mulla ja mun veljel on helmikuus ollu. :P Mut toisaalta, se oli kätevää ku ne pysty pitää sit samaa aikaa. :)

      Just :O Se on kyl sit iha hyvä, että sanoit. :)

      Poista
  2. Oi tuli nälkä kun mietin noita syötäviä ... :) kuulostaa hyvältä! Ihanat kortit! Mä tein ristiäiskutsut kans ite, oli aika homma mut saatiin paljon kehuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :P Mullekin ain tulee ku katon kaikkii bloggaajien herkkuja. :D
      Kiitos! :) Kyllä ne itsetehdyt on sen väärti, että jaksaa tehä. :) Meilkin on tullut näistä kehuja! ♥ Minkälaiset Avan ristiäiskortit oli? :)

      Poista
    2. Niissä oli se Avan enkelikuva mikä käytiin ottaa, se oli sellaisessa korttipohjassa missä oli reikä et siitä näkyi, toiselle puolelle sen kuvan toiselle puolelle liimattiin hopeinen paperi johon kirjoitettiin runo. Siihen etusivulle ostettiin kutsu ja risti tarroja. Olipa sekava selitys mutta toivottavasti tajusit! :D

      Poista
  3. Ihanat kortit olet tehnyt! Ja muutenkin suunnitelmat kuulostaa tosi hyviltä :)

    Me sanottiin lahjatoiveisiin, että ei missään nimessä leluja kun niitä meillä jo on nurkat täynnä :D Ja että jos jotain sen suuntaista haluaa antaa niin mieluummin kirjoja tai nuppipalapelejä, jotka ovat meillä tällä hetkellä ihan suosikkeja. Äitini tilasi meidän tytölle lahjaksi Polarn O Pyretin vaatteita syksyksi. Lastenastiasto olisi myös mukava saada ja siitä jää kiva muisto myös lapselle kun kasvaa suuremmaksi :)

    Ihania juhlia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Mullakin on enemmän sellasta, mitä ei haluttais. :D Kuten leluja, pehmoleluja, kirjoja.. Ja sit tavallaan vaatteitakaan ei hirveesti haluis, kun tykkään ostaa niitä ite ja Nellalla on niin paljon.
      Lahjakortteja olis kiva saada, mut kukaan ei haluu ostaa niitä kun kaikista on kivempi ostaa jotain, mistä jää muisto..
      Lastenastiasto olis kyl superkiva, kiitti vinkistä! :)

      Kiitos paljon! :)

      Poista
  4. Tosi kivat kortit ja kuulostaa hyvältä tuo suunnitelmakin :)

    Meillä kävi vähän hupsusti, että neidin 1-vuotissynttärit piti jakaa kolmelle peräkkäiselle viikonlopulle ja keskimäisenä viikonloppuna tuli eniten porukkaa, kun silloin pidettiin varsinaiset juhlat. Noiden juhlien jälkeen ei voinut ajatellakaan täytekakkua :D

    Nyt meillä lähestyykin jo 2-vuotissynttärit ja suunnitelmat on käynnissä täysillä. Kutsut on tehty, muttei vielä lähetetty. Vieraita odotellaan tulevaksi ns. aikuisten juhliin 13 kappaletta, mutta on todennäköistä, ettei kaikki pääse. Sitten toisena päivänä kutsun mammakavereita lapsineen meille. 1-vuotissynttäreilläkin oli suunnilleen saman verran kutsuttuja ja juuri ja juuri mahduttiin tähän meidän 60-neliöiseen kolmioon :D Sopu sijaa antaa. Juuri tilan ahtauden takia päätin jakaa juhlat kahdelle peräkkäiselle päivälle, ettei lapset jää aikuisten jalkoihin.

    1-vuotislahjoja ei taidettu toivoa, mutta nyt kirjoitin kutsuun, että lahjatoiveita saa tiedustella puhelimitse, koska leluja ei todellakaan haluta. Leivontasetti (pieni kaulin yms.), yksi puettava ja riisuttava nukke ja vaatteita aiotaan toivoa tai sitten vieraat voi antaa ihan rahana lahjansa ja niillä rahoilla ostellaan sitten itse isompia vaatteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla :)

      Meillä on sit melkein samankokonen kämppä kun teillä, 57½ neliötä. :) Mä en jotenkin halunnut jakaa moneen osaan synttäreitä, tulee vaan moninkertanen stressi! :D Ja muutenkin kiva, kun toisiaan harvemmin näkevät sukulaiset saa sit toisiaan nähdä. :) Mutta toikin varmasti ihan hyvä tapa, jos kotona pitää!

      Toi on kyllä hyvä, että kirjottaa kutsuun lahjatoivetiedusteluista! Olis varmaan itekkin pitäny. Ärsyttää kun R on silleen, että ''no vieraat tuo mitä haluaa, ei sitä voi erikseen pyytää'' :D Mun mielestä on itekkin kivempi viedä lahjoja, mitkä oikeesti tulee tarpeeseen, kun että veis turhaa krääsää, joka jää lojumaan kaapin perälle..
      Raha olis myös hyvä, kun neidillä oma tilikin on, mutta eipä kukaan oo sitäkään kyselly. Jotkut ehkä tuo sit käteistä tai jotain. :)
      Ihana toi leivontasetti! ♥ Nukke meille on kans tulossa, kummitädiltä. :)

      Poista
  5. En kestä, Nella kohta jo vuoden :o

    Me ujuttaudutaan Topin kanssa teidän pileisiin syömään.... merkkinä meidän salavierailuista on lahjakasaan ilmestynyt lahja, josta kukaan ei tiedä mistä se tuli ;)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Ihan hullua. :o

      Haha siitä vaan ;)

      Poista
  6. On kyllä kivat tarjoomiset teillä. :) Meillä on vähän erilaiset suunnitelmat. Meille tosiaan ei tuu noin paljoa vieraita tai kutsuttuna on vajaa 30. Pidetään ne ihan meillä ja saa nähä miten mahutaan. :D Hyvin kyllä mahuttiin nimiäisissäkin, mutta oli muutama vähemmän. Lapsille voi tulla vähän ahdasta, mutta ei voi mitään. Mietin kyllä, että jos ois kutsunut eri aikaan ihmisiä, mutta jotenkin vaan en osannut päättä ketä kutsun eri aikaan tai siis millaset porukat järjestäisin samana aikaan niin jätin sen sitten pois ja kutsuin kaikki samaan aikaan. Meilkein kaikki on nyt ilmottanut tulostaan, mutta tiedänkin ettei tuo yksi perhe ilmoita koskaan ajoissa tai siis jättää viime tinkaan aina.

    Meinaan tehä täytekakun, voileipäkakun, jtn keksejä kaupasta, maissinaksuja ja jotain muutakin olin suunnitellu mutten nyt muista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Toivottavasti teidän päivä sujuu kivasti ja kaikki mahtuu hyvin. :)
      Mä vihaan tollasia viime tinkaan ilmottavia! :D

      Kuulostaa hyvältä. :)

      Poista