Lilypie Second Birthday tickers

tiistai 28. toukokuuta 2013

Nellan turvaistuin: BRITAX Multi-tech

Heips!

Nella vanhassa turvakaukalossaan 3.3.13, tämäkin Britaxin.
Lupailin joskus aikoja sitten postausta meidän turvaistuimesta ja eräs ihana lukija tulikin tästä muistuttelemaan, kun hatarapäisenä olin tietenkin unohtanut!

kuva lainattu täältä
Siirrettiin Nella siis turvakaukalosta turvaistuimeen 14.3.13 eli Nellan ollessa vähän yli 7kk ja ollessaan n. 11kg painoinen. Vielä vähän aikaakin sitten Nella mahtui vanhaan kaukaloonsa, mutta on se kyllä kovin ahdas. Ei mahdu muuta kuin sisävaatteet päälle ja jalat jää koukkuun ja neiti ei pysty ollenkaan tyyliin liikkumaan. :D Tiedän, että jalat saavatkin olla koukussa ja kaukalo on pieni vasta kun pää menee yläosan yli, mutta silti kaukalo ei enää ollut mukava neidille. Joten ostettiin Vauvatalo Johannasta Britax Multi-Tech. Juttelimme myyjän kanssa ja punnitsimme eri vaihtoehtoja. Tämä oli n. keskihintaluokkaa, ei edullisin, muttei myöskään mikään kalleinkaan. Jotkut turvaistuimet maksoivat yli 500€. Tämän OVH oli 349€, mutta saimme sen tarjoushintaan eli 279€.

kuva lainattu täältä

Istuinta voi käyttää ensin selkä menosuuntaan ja myöhemmin kääntää kasvot menosuuntaan. Alle kolmivuotiaita lapsiahan suositellaan pidettävän selkä menosuuntaan ja näin mekin teemme. Säädettävän pääntuen ansiosta istuinta voi käyttää jopa kahdeksanvuotiaalla lapsella, painosuositus istuimessa on 9-25kg ja ikäsuositus n. 9kk-6v. Me kumminkin otimme tosiaan istuimen käyttöön jo 7kk iässä, sillä Nella oli jo pari kiloa ylikin minimisuosituskilorajan. Lapset kasvavat yksilöllisesti ja vartalonhallintakin on joka lapsella erilainen. Tärkeää kuitenkin on, että lapsi kannattelee päätä kunnolla ja istuu ilman tukea, näin ainakin olen ymmärtänyt, että silloin olisi hyvä siirtää kaukalosta istuimeen jos kaukalo alkaa käydä pieneksi. Nella ei myöskään tykännyt enää olla kaukalossa vaan koko ajan punki itseään sieltä ylös, kun ei tykännyt olla sellaisessa asennossa. Nykyistä istuinta pystyy säätämään. Jännitin ensin, että nukkuuko Nella tuossa yhtä hyvin automatkoilla, kun on niin istuvassa asennossa. Mutta aivan yhtä hyvin neiti nukkuu vieläkin, toki ei enää niin paljoo nuku muutenkaan kun vauvana. ;) Ennen neiti nukkui helposti parin tunnin reissun R:n vanhemmille, mutta nyt viikonloppuna nukkui menomatkalla 40minuuttia loppupäästä ja tulomatkalla alkupäästä vähän yli tunnin. Riippuu tietysti, että mihin aikaan lähdetään ajamaan ja toki koitetaan pidemmät automatkat sijoittaa Nellan päiväuniaikaan.

Istuimessa on korkeat sivutuet, jotka antavat lapselle hyvän suojan sivutörmäyksessä ja mukavuutta matkan aikana. Istuimen tukijalka ja ''lock off''- turvavyölukot takaavat tukevan asennuksen kaikilla paikoilla. Täytyy myöntää, etten itse ole perehtynyt tämän asennukseen, kun R hoitaa nuo jutut meillä, niin kuin muutenkin kaiken autoon liittyvän. Kysyin R:lta, että onko tämä hänen mielestään helppo asentaa ja hän sanoi, että ''on se helppoa, kun sen oppii''. Kysyin myös, onko hänellä jotain hyviä ja huonoja puolia sanottavana tästä istuimesta, niin hän sanoi, että on kaikinpuolin hyvä istuin. Miten niin vähäsanainen mies? :D Ehkä ainoa huono puoli tässä on minun mielestäni se, että tätä ei ole yhtä helppoa siirtää toisesta autosta toiseen, kun kaukaloa. Mutta eipä tätä enää niin paljoa tarvitsekaan siirrellä, meillä on vain yksi auto kumminkin ja harvoin Nella muissa autoissa matkaa. Kun Nella oli vielä kaukalossa, niin kannettiin hänet siinä aina sisään autosta, mutta nykyään jätetään istuin autoon ja kannetaan Nella sylissä tai jos matkarattaat on mukana, niin hän kulkee niissä.

Suositten kyllä todella tätä istuinta, meillä ei ole ollut mitään valittamista. Meidän autossa ei ole Isofix- kiinnitysmahdollisuutta, joten sitä emme tarvinneet. Onneksi, koska sellaiset istuimet maksavatkin jo sitten paljon enemmän...


Kysykää ihmeessä, jos jokin asia tästä jäi mietityttämään! :) Lisää voi myös käydä lukemassa www.britax.fi. Myös toivepostauksia saa esittää lisää. :)

13 kommenttia:

 1. Kivannäköinen! Ymmärsinköhän oikein että voi käyttää sit myöhemmin auton omilla vöillä, eli turvavyöistuimena? Meillä pitäisi Idan siirtyä jo sellaiseen, tai sitten tällaiseen vastaavaan, kun tuo nykyinen alkaa käydä pieneksi, vaikka painoraja ei ole vielä lähelläkään ;o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) Oisin himoinnut sitä pinkkiä versiota, mutta en raaskinu ostaa ku haluun käyttää tätä mahdollisella seuraavallakin lapsella ja jos oiskin sit poika.. vaikka eipä silläkään mitään väliä sinäänsä ois. :D

   Siis mun ymmärtääkseni tuossa on sellainen mahdollisuus. :) Mikä istuin teillä on?

   Poista
  2. Meillä on nyt joku BeSafe-merkkinen Idalla, ja painorajaksi veikkaisin 0-18kg, kun turvavyöt on siinä pisteessä että ei säädetä enää kohta. :D Eikä Ida paina vasta kuin sen 12-13kg, joten pakko ois ostaa vielä tuo turvaistuin, ja mielellään just sit sellainen joka menee myös vyöistuimena. Siirtää sen sit Sannille, ja ostaa Idalle uuden vyöistuimen. :D meneepä vaivalloiseksi! :DD

   Poista
  3. Okei. :) Outoja noi kilorajotukset, kun ei edes pidä paikkaansa. Kaipa lapset on sit niin eri kokoisia. En usko, että Nellallakaan menis toi 6vuotiaaks asti tai 25kg asti..

   Onneks noi voi kierrättää aina toiselle. ;)

   Poista
 2. Vaikuttaa ihan hyvältä tuo istuin. Meillä ei nyt vielä oo tämän hankinta edessä, mutta aina hyvä lukea blogeista näistä istuimista, kun jostain valmistajien tms. sivuilta, kun ne ei anna sitä samaa kuvaa kuin ns. normaali käyttäjä. :) Mää en yhtään tiiä millanen me ostetaan. Mekään ei tarvita isofixiä, mutta meillä on kyllä meiningissä, että kun jossain vaiheessa ostetaan ihan uus auto niin siihen sitten otetaan sellanen ellei sitä saa vakiona (oon ymmärtänyt ettei saa). Meijän turvakaukalo on gracon ja mietin, että toisaaltaan ois kiva ostaa saman merkkinen turvaistuinkin, mutta muut merkit ei oo todellakaan poissa mietinnästä. Saa nähä mihin me sitten päädytään, kun sen aika tulee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä kysyä, että miten muuten se siis kiinnitetään penkkiin kiinni? :)

   Poista
  2. Joo se on kyllä hyvä. :) On se kyllä eri lukea ihan kunnon mielipiteitä, kun jostain merkin omilta sivuilta, jossa hehkutetaan vaan kaikkia ominaisuuksia.

   Ei kai sillä väliä ole, että onko saman merkkinen kun vanha kaukalo, mutta ainakin jos tykkää jostain merkistä niin miksi hyvää merkkiä vaihtamaan. :) Me ollaan kyllä tykätty Britaxista!
   Kannattaa kyllä miettiä, että ostaako sellasen, missä on se Isofix-mahdollisuus, jos uutta autoa meinaa hommata. :) Paljon asioita, mitä täytyy ottaa huomioon, ei oo helppo juttu. ;D

   Tuo kiinnitetään siis turvavöillä ja istuimen mukana tulee kiinnityshihna. Ja siis sitten lattiaan laitetaan se tukijalka.

   Poista
  3. Eli toimii vissiin vähän samanlailla toi kiinnitys kuin meidän kaukalon telakankin. Varmaan siis onnistuu aika helposti. :) Meillä muuten minä osaan laittaa tuon kaukalon ja telakan kiinni eikä avomies. :D Tosin ei se ollu ees mukana ostamssa tuota, kun olin jo sen päättäny et tuon otan, kun oli sopivan hintanen ja sen sai matkarattaisiin kiinni mitkä samalla ostettiin. Ja noi matkarattaa miellytti eniten. En ois muitten merkkinen matkarattaista niin tykännytkään. :)

   On kyllä kauheesti mietittävää. Pitää nyt miettiä, että saako sen helposti silleen, että ois molemmat kiinnitykset vai miten se menee. Jää nähtäväksi, kun aletaan paremmin tutustumaan. :D

   Muuten, mää muistelen, että sää puhuit kun mistään ei meinaan löytää noita mekkobodyja isompina kokoina. Niin nyt huomasin, että Kapphallissa oli kolme vai neljäkin erilaista. :) Newbie-mallistoa siis tai mikä se nyt onkaan minkä koko kasvoi 98cm asti. Oli ihan kivannäkösiä ne, kun pikaseen katsoin.

   Poista
  4. Joo vissiin! :) Vitsit, toi telakkasysteemi olis niin kätevä ja se, että kaukalon sais matkarattaisiin. Meilläkin Britaxin kaukalo pysyy jotenkin Emman matkarattaissa, mutta ei siis tosiaan siihen ole tarkoitettu ja ei kyllä enää olisi ajankohtaistakaan. Pitää miettiä sitten seuraavan kanssa, sillon luultavasti on uus autokin. Tai toivottavasti. :D
   Se olis kyl hyvä, jos molemmat osais kiinnittää.. mutta aika yleistä vissiin, että vaan toinen vanhemmista osaa. :D

   Jep, siinä on pohtimista kerrakseen. ;)

   Kiitti vinkistä. :) Ne oli vaan mun mielestä aika kalliita siellä.. :/ 14.95-19.95€. Mun mielestä vähän liikaa. Nyt Nellalla on päällä ihana hihaton mekkobody, keltainen Bogi- merkkinen. :) Esittelinkin sen Hullujen Päivien postauksessa.
   Pitää kumminkin käydä vielä kattomassa niitä siellä KappAhlilla, jos raaskis ostaa kumminkin jonkun. ;) Ne on ihania. Ja rakastan Newbie- mallistoa.

   Poista
  5. Piti tulla kommentoimaan, kun meidän turvaistuimen miettiminen loppui tänään, kun avomiehen sisko lupasi antaa niiden tyttöjen vanhan istuimen meille. Joskus parin viikon päästä pitäisi niille tulla uusi istuin niin me saadaan sitten se vanha. Vähän kyllä mietitytti ottaa vanha (se on kuitenkin 2006 vuosimallia), mutta varmasti on kolaroimaton ja ihan hyvässä kunnossa noin muutenkin. Ei toki uudenveroinen. Gracon istuin se. Nyt sitten jännätään, että se on kanssa hyvä istuin eikä tarvii pettyä.

   Avomiehen reaktio mua vaan vähän huvitti ja ärsytti yhtä aikaa. Ensin se kysy siskoltaan, että pitääkö meidän muka ostaa joku turvaistuinkin... sisko vasta, että kyllä... mekin siitä ollaan jo joulusta asti puhuttu sillon tällön. Ja sitten ne jotain "kiisteli" asiasta ja avomies kysy multa, että onko mulla jotain sanottavaa tähän... Niillä oli kaksi samanlaista (mutta vähän eri väriset) niin mun piti sitten valita minkä värisen otan tai haluunko niitä ollenkaan. Ärsytti, kun avomiesta ei selvästikkaan kiinnostunut koko asia siitä ,että pitäisi olla istuin ja millanen se edes on... Onko turvallinen jne. No tokihan se on, mutta tiiät varmaan mitä tarkotan. Ärsyttävää tollanen välinpitämättömyys!

   Poista
  6. Hyvä että asia ratkesi! :) Meidänkin turvakaukalo on ystävän vanha, uutena oli ostanut ja muutaman kerran käyttänyt. Kyllä mä ainakin luotin, että on kolaroimaton ja turvallinen, kun tutulta ostaa. :) Ehkä en lähtis ihan netistä tai kirppikseltä ostamaan, kun sit ei vois luottaa.

   Voi noita miehiä! Ne on kyllä ihmeellisiä. En tajua niiden logiikkaa. Onneks sä kumminkin tiedät noista istuimista varmaan paremmin, niin tulee hommattua hyvä ja asennettua turvallisesti. :) Meillä mies hoitaa nuo hommat mutta mä ton istuimen valitsin kylläkin. :D Mies luottaa muhun siinä. :D

   Poista
 3. Okei tää ei liity nyt toho istuimeen, mutta Ihana Nella tuossa alimassa kuvassa! niin sievänä että ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitti, se on äitienpäivänä otettu kun mentiin ravintolaan. ;) Aina saa kommentoida myös asiaan liittymätöntä. ;)

   Poista