Lilypie Second Birthday tickers

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Neuvolakuulumisia ja olotiloja rv 38+1

Heips!

Eilen poksahti käyntiin raskausviikko 38! Eikös se meinaa sitä, että milloin vain voi tulla lähtö.. tai ainakin toivon niin ;) Ei jaksaisi odottaa enää neljää viikkoa, jos kaks viikkoa menis yli! 
Joojoo, ''nauti nyt vielä kun voit''.... Ärsyttää niiiiiiiin paljon, kun jollekkin sanoo että ei jaksais enää odotella ja että alkaa olee tuskainen olo, niin sitten tulee kommenttia ''nauti nyt kun voit vielä nukkua milloin haluat!'' tai ''nyt voit vielä tehdä mitä haluat, toista se on sitten vauvan kanssa!'' jne. 
Siis.. mikä on nyt mennyt pieleen? Ensinnäkin
A) Loppuuko mun elämä siihen, kun vauva syntyy? Eikö mulla ole enää elämää mistä nauttia, kun saan vauvani syliini?
B) Ja muka en saisi enää nukkua? Tiedän hyvin, että vauvan kanssa tulee valvottua paljon ja unirytmi menee sekaisin ja univelkaa paljon, mutta en ole yksinhuoltaja, joten mieskin on täällä pitämässä huolta pikkuisestaan ja vauvat nukkuvat yleensä paljonkin, jolloin itsekin saan levättyä.
C) Voin varmasti tehdä vielä itselleni mieleisiä asioita, kun vauva syntyy. Lapsen kanssa voi tehdä vaikka mitä ja enemmänkin! Odotan sitä aikaa, kun lähdetään yhdessä vaunuilemaan, mutta vielä enemmän sitä kun pääsee pikkuisen kanssa puuhastelemaan, kaikenlaisiin tapahtumiin, harrastuksiin, mökkeilemään, lomalle, uimaan, pulkkamäkeen, joulunviettoon jne. 

Voisin jatkaa tätä listaa yhä, mutta turhaa kai se on. En tiedä kenelle tässä paasaan :D

Nyt siis ''asiaan''. Kirjoitan vähän myöhässä näitä neuvolakuulumisia, kun neuvola oli tosiaan jo torstaina mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan! Suluissa taas edellisen neuvolakerran tiedot.

Päivämäärä: 26.7.2012 (19.7.2012)
Raskausviikko: 37+5 (36+5)
Painonmuutos/viikko: +1,1 (+0,55)
Turvotus: ++ (ei laitettu)
RR: 129/87 (127/86)
U-prot. - (+)
U-gluk. + (-)
B-Hb: 112 (ei katsottu)
Kohdunpohjan korkeus: 35 (34,5)
Tarjonta: RT (RT)
Sydämensyke: D150 (D+)
Liikkeet: ++ (++)

Semmosta tällä kertaa. :) Nyt ei ollut enää proteiini plussalla, mutta glukoosi oli. Sanoi, että jos ei olisi todettua raskausajan diabetesta niin oisin joutunut sokerinrasitukseen uudestaan. Hyi.

Mulla on nyt ilmennyt tosi paljon uusia vaivoja. Menkkamaisia poltteluja on tullut jo jonkin verran, jotka neuvolassa todettiin supistuksiksi, mistä en siis ollut tiennyt että niitä ne ovat olleet. Selkää on jomottanut ja uudeksi tuttavuudeksi(ei mukavaksi sellaiseksi) ovat tulleet häpyluun kivut. Viime yönä oikealta puolelta haaroista, ei ihan nivusista mutta tuosta noin vihloi hirveästi, sellaista aaltomaista kipua. Vaikeaa selittää.. Tosi inhottavan tuntusta. Kesti aina jonkin aikaa, hetkeks loppu ja taas jatku. Mitä tämä on?! Seuraavan kerran on neuvola keskiviikkona 1.8. Ihanaa kun keskiviikkona voi jo sanoa, että mun vauva syntyy tän kuukauden puolella! Vielä ei voi ;) Mutta ihanaa tietää, että korkeintaan neljä viikkoa niin on oma lapsi sylissä. 
Neuvolatäti sanoi, että uskoo vauvan syntyvän ennen laskettua aikaa ja voi olla, että en enää ensi viikolla neuvolaan mene. Pyh ja pah! Ärsyttävää, kun elättelee toivoja tuolla tavalla!

Mua ei yhtään jaksais innostaa, kun nää helteet alkoivat. Kaikki muut tietysti riemuitsee, kun suoraan sanottuna on ollut ilmojen suhteen paska kesä. Mutta mun mielestä viileet ilmat ois voinu jatkuu ainakin vauvan syntymään asti :D Niin tuskaista ollut nyt pari päivää.

Oltiin yks yö mökillä ja tein kuolemaa siellä yön. Tuskailin hiki valuen, vaihdoin nukkumispaikkaa ja kaikki ikkunat auki, nukahdin vasta puol kolmelta ja heräilin tunnin välein. Myös pissahätä on nykyään varsinkin öisin ihan kamalaa, kun vauvan pää painaa jo niin alas. Huh, ei jaksaisi... Mökillä kaiken lisäks nukun yläkerrassa ja vessa on alakerrassa.Nukkumisesta on muutenkin tullut tosi vaikeaa, parhaimmillaan valvon johonkin melkein viiteen kun UNI EI TULE. En tiedä miksi, mutta en vain saa unta. Vaikka väsyttäisi. Pyörin ja vaihdan asentoa, mikään asento ei ole hyvä, välillä polttelee alapäätä ja alavatsaa ja selkää, jalat on turvonneet ja sormet on turvonneet(ja puutuu tosi usein ja helposti??) ja kaikenlaiset asiat pyörii mielessä. Niin ja sitten vielä se kuumuus... 

Olkaa hyvä, siinä tuli valitusta kerrakseen. Uskon, että moni raskaana oleva osaa samaistua näihin vaivoihin! Ette ole yksin! 

Hyviä kesäpäiviä kaikille! Ai niin ja onnea muutamalle bloggaajalle, joilla on pienet kääröt sylissään <3 :)

                Mökkimaisemaa! Olin mönkijän kyydissä ja otin kuvan kännykällä :)

6 kommenttia:

 1. Ne häpyluun kivut on liitoskipuja :) Mul on ollu niit jo varmaan kolme viikkoa :D Nyt mul on rv 36+2 :)

  VastaaPoista
 2. Okei :/ ajattelinkin et saattas olla niitä.. Eli iha normaalia :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä loppuraskauteen! Voi hyvin ♥♥

  VastaaPoista
 4. Ne menkkamaiset kivuthan on merkki siitä, että siellä kohdunsuulla vois jotain tapahtua! ;) Mullakin oli muutaman päivän verran sellasta pientä menkkakipua, ja supistukset oli sit tuottanu tulosta :) Voimia vielä sinne, ei kauaa odotusta enää!

  VastaaPoista
 5. Nii, neuvolassa sano samaa :) Sanoi, että aina kun tollasia tulee niin ne vähän kypsyttää sitten kohdunsuuta yms synnytystä varten :) Hyvältähän se kuulostaa. Toivon vaan, että nää jo kovenis nii alkais kunnon supistukset ;D

  Kiitoksia :) <3

  VastaaPoista