Lilypie Second Birthday tickers

torstai 6. joulukuuta 2012

Nella 4kk


Meidän neiti on jo 4kk! (lauantaina 8.12.12)


Mitat(4.12.2012): 
(suluissa 3kk mitat)

Pituus: 63,5cm (59,6cm)
Paino: 8595g (7580g)

Meillä tosiaan on neuvolalääkäri vasta 20.12.12. Nella täyttää 8.12.12 neljä kuukautta, joten ärsyttää kun lääkäri on noin myöhään. Siksi käytiinkin neljä päivää alle neljäkuisena ottamassa nuo mitat. Päänympärystä ei nyt mitattu.
Tuun sitten kirjottelemaan tänne, kun ollaan käyty siellä lääkärissä, että mitäs siellä sanotaan. :)


Vaatteet:

Nella käyttää kokoa 62-68cm. Jotkut 68:n bodyt ovat jopa tiukkoja mahasta ja neppariosasta, mutta melkein kaikissa 68-koon bodyissa hihat ovat ihan liian pitkiä ja niitä aina pitää kääriä. Housut ovat monesti liian pitkiä, mutta kireitä mahan kohdalta. Meidän neiti on vähän lyhyt ja paksu ;) No ei vaan. Söpön pullea ja keskikäyrällä pituudessa. :)
Nella VIHAA päänylivedettäviä bodyja ja ei tykkää myöskään, kun käsiä laittaa hihaan. Housujen ja sukkien laitto on ok eikä haittaa Nepsua. Myös yli kaiken vihaa kypäräpipon, pipon, kaulurin ja hanskojen laittoa. Myöskään muiden ulkovaatteiden pukeminen ei neitiä innosta…
Vaipoissa käyttää vielä 3-kokoa, kohta varmaan siirrytään nelosiin. Käytetään Pampers- vaippoja. Liberot ei mene kiinni mahasta Nellalla :D
Vaipanvaihto on kivaa hommaa!

Syöminen:

Nella syö enimmäkseen äidinmaidonkorviketta(NAN1). Kerralla menee n. 120-200ml. Yötä vasten tankkaa enemmän ja syö yleensä vähintään n.180ml ja enintään 220ml. Imetystä lopettelen parhaillaan hiljalleen.
Soseita ollaan maisteltu nelisen viikkoa, kolmesta kuukaudesta alkaen suunnilleen. Maisteltu ollaan perunaa, porkkanaa, kukkakaalia ja bataattia. Yksi uusi kotimainen kasvis per viikko. Perunasta ei hirveästi tykännyt, mutta se voi johtua siitä, että se oli ensimmäinen mitä kokeiltiin ja nyt kun sitä on sekoittanut muihin kasviksiin, niin menee paremmin. Porkkana tuntuu maistuvan ja myös bataatti. Varmaan koska ovat vähän makeampia, niin maistuu meidän herkkusuulle ;) Kukkakaali aiheutti vähän masuvaivoja niin ei olla kun muutama kerta annettu sitä eikä viitsitä nyt esim. parsakaalia kokeilla heti perään. Seuraavaksi ehkä kokeillaan maissia tai sitten jo hedelmäsoseita. :) Meillä on neuvola vasta 20.12. niin siellä sitten kysellään vähän myös, mitä mieltä neuvolalääkäri on.
Soseita ei mene kerralla kuin 2-4 teelusikallista, veikkaisin. Joskus ’’syö’’ kymmenenkin lusikallista, mutta tuskin oikeasti paljoa menee ihan mahaan asti, kun sylkee niin paljon pois ja ei oikein osaa vielä kunnolla niellä paljoa. Annetaan maitoa päälle usein, kun välillä ’’kakoo’’. 

Kehitys:

Nella tykkää olla kaikista eniten selällään, mahallaan ei tykkää yhtään olla. Ei viihdy kuin korkeintaan muutaman minuutin, jos kääntää massulteen. Neiti ei käänny vielä mihinkään suuntaan, vaikka kovasti heiluu ja varsinkin mahallaan ollessaan pyrkii kovasti kyljelleen, mutta hermot menee ennen kuin taidot tulee perässä. :D
Nella kannattelee hyvin päätään ja viimeaikoina on oppinut kunnolla ottamaan käsillä vastaan, kun on mahallaan. Välillä kun on laiska, niin laittaa kädet pään alle, ettei tarvitsisi kannatella päätä itse, vaan kädet auttaa :D
Selällään leikkimatolla heiluttelee leluja, tarttuu niihin ja vie tarttumiaan esim. helistimiä suuhun. Jos ei saa mistään kiinni, niin nyrkkikin kelpaa oikein hyvin suuhun. Nyrkkiä ja sormia imeskelläänkin ahkerasti ja myös harso on kivaa viedä suuhun ja imeskellä sitä. Käyttää myös sitä unirättinä.

Nella tykkää paljon musiikista ja varsinkin kun hänelle itse laulaa. Laululeikit, hyppyyttäminen sylissä, lepertelyääni, sylissä tanssittaminen ja erilaiset lorut ovat mahtavia juttuja Nellasta!
Myös telkkari kiinnostaa. Värit ja valot on kivoja! Välillä ei leikkimatolla lelut kiinnosta, jos telkkari on päällä ja sen näkee :D

Nella haluaisi koko ajan olla melkeinpä pystyasennossa, varsinkin sylissä pitää istua. Vauva-asennossa olo ei kiinnosta enää yhtään ja sylissä pyrkii itse istumaan.

Peili on myös kiva juttu! Itseään on niin hauska katsella sieltä ja nauraa itselleen. Välillä oikein kikattaa ja kujertelee! Ja se on myös hauskaa, kun nostaa Nellan niin, että meidän kasvot on vierekkäin ja sitten höpötellään ja katsotaan peilistä!
Nella osaa myös näyttää kieltä.

Nella hymyilee vastavuoroisesti ja nauraa ääneen. Hän seuraa lelua katseella ja kääntää pään nopeasti sinne, missä on ääni. Varsinkin jos kuulee äidin(tai isän) äänen, niin pää kääntyy nopeasti. Tunnistaa selvästi tutut ihmiset ja väläyttelee valloittavaa hymyään. Ei ole vielä oikeastaan vierastanut, paitsi jos on tosi väsynyt ja on hirveästi melua ja vieraita ihmisiä ympärillä ja on vieraassa sylissä.

Nella ääntelee ja jokeltelee paljon ja on tehnyt tätä jo jonkin aikaa. Nyt ääntely on vain lisääntynyt paljon; kiljuu, huutaa, kikattaa, hohottaa, nauraa, sanoo erilaisia äänteitä, juttelee, hihkuu ja myös raivoaa välillä ihan pää punaisena :D



Uni:

Nella on aamuisin parhaimman tuulinen, todella aurinkoinen ja iloinen yleensä. Ennen yöunia alkaa vähän kitisemään, kun on väsynyt. Väsyitkun onneksi tunnistaa myös hyvin.
Nella nukkuu yöllä 9-11h ja 0-2 syötöllä. Esimerkiksi toissayönä nukkui 11h putkeen heräämättä kertaakaan eli 21.45-08.45 ja toissayönä nukahti vasta klo 23, heräsi ekan kerran 02.30 syömään ja sitten seuraavan kerran kahdeksan aikaan. Tosi harvinaista Nellalle, kun yleensä menee nukkumaan klo 21-22.45 välillä ja herää ensimmäisen kerran 04.30-09.00 aikana.
Neltsu nukkuu päivällä 3-5 kertaa päikkärit, riippuen siitä, minkä pituisia ne ovat. Sisällä nukkuu yleensä vain 20-45 minuuttia, mutta ulkona saattaa vedellä unta putkeen enimmillään kolme tuntiakin. Useasti nukkuu melkein kaikki päikkärit ulkona, riippuen minkälainen ilma on ja paljon pakkasta yms. Ensimmäiset päikkärit nukutaan yleensä sisällä, jos en jaksa alkaa pukemaan silloin vielä tai jos mies on kotona ja nukuttaa. Usein nukkuu 45min-1h kerrallaan. Joskus tutin laitto auttaa ja jatkaa unia.

Kaiken kaikkiaan Nella on tyytyväinen, iloinen, aurinkoinen ja aktiivinen lapsi. Kiinnostuu asioista, seuraa ja tarkkailee ympäristöä ja hymyilee kaikille. Höpöttelee omiaan ja viihtyy myös yksinään. Nukkuu ja syö hyvin. 
Oma rakas pikkuinen <3 

6 kommenttia:

  1. Voi ei miten suloinen neiti teillä on :).

    VastaaPoista
  2. Nella on kyllä tosi iloisen ja nauravaisen näköinen typykkä :>

    VastaaPoista
  3. Kiitos, sitä hän kyllä onkin! :) <3

    VastaaPoista
  4. Tosi paljon kaikkee samaa meidän neideillä, mutta eihän se ihmekkään kun ovat niin lähekkäin syntyneet. :)

    VastaaPoista
  5. Niinpä! Tee säkin sit 4kk postaus :)

    VastaaPoista