Lilypie Second Birthday tickers

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Haaste: Lempparit Nellan vaatekaapista! + mielipiteitä lastenvaatteista

Blogeissa on kiertänyt kiva haaste, jossa esitellään lempparilastenvaatteita. Sainkin haasteen Katariinalta, ja innoissani tartuin siihen. Tehtävä ei kylläkään ollut helppo, mutta koitin nyt laittaa tähän ne, mitä käytetään eniten ja mitkä miellyttävät päivä toisensa jälkeen.

Nellalla on hirmuinen kasa mekkoja, mutta silti yleensä päälle päätyy housut + paita/body. Jotenkin se on helpointa. Kotona käytetään oikeastaan samoja vaatteita kun muuallakin, mökillä vähän ''huonompia'' vaatteita ja juhlissa/paremmissa tilaisuuksissa tietty niitä mekkoja ja tunikoita. Toki arkenakin välillä tulee käytettyä mekkoja, tunikoita ja hameita.

Mutta nyt kuvina siis meidän lemppareita!


Next
Nextin ihana fleece ♥



Me&I 86/92cm
Uusina vaatteina Po.P:n alesta pöksyt ja Lindexin uudesta muumimallistosta iiihanat housut ja pipo! Noi iski jotenkin heti, kun näin ne livenä, tosi suloiset. Harmi kun oli vaan tota kasikutosta eikä isompaa, noi menee niin vähän aikaa. :/
Kivoja housuja hauskoilla röyhelöillä ja yksityiskohdilla!
Me&I:n velouriset haaremit on ihan parhaita housuja! Varmasti lapsen päällä supermukavat, onhan aikuisten versiotkin. Näitä on helppoa yhdistellä yläosiin. Ihan parhaat luottohousut! Ja pysyy pehmoisena pesusta toiseen.
Me&I:n hauskoja collegepöksyjä, kovassa käytössä!


Tulihan niitä valikoitua aika monet, mutta kaappiin jäi kyllä paljon vaatteita ilman noitakin. Ettei joku luule, että kuvasin koko vaatekaapin sisällön, niin tässä kaappiin jääneet:



Ja näiden lisäksi vielä esillä roikkuvat mekot jne. Ai niin ja jumpsuiteista lempparit jäi kuvaamatta, mutta meillä on nyt sellainen ongelma, että Nella oppi avaamaan omista vaatteistaan vetskarin tuossa n. viikko sitten ja eipä enää kannata jumppiksia pitää kun neiti samantien avaa ne ja ottaa pois... Höh. :/ Tässä nyt kuitenkin yksi lemppareista, kuvan löysin koneen kätköistä:
Me&I 86/92cm
Loppuun vielä muutamia kuvia neidistä kivoissa vaatteisaan! :) On niin kivaa, kun Nellakin on alkanut vähän tajuamaan vaatteiden päälle. Esim. pupuhousuista hokee ''pupu, pupu!'' ja aina jos vaatteissa on kiva kuvio Nellan mielestä, niin hihkuu ''äiti, kato!''. Mutta toisaalta taas, esiin puskee yhä enemmän ''minä itse''-vaihe, kun ei saisi pukea eikä riisua. Selvästi tarvitsee paljon vielä apua, mutta eri asia suostuuko sitä ottamaan vastaan... Ennen meillä ei kiukuteltu ollenkaan sisävaatteiden pukemista, nyt kyllä kiukutellaan sitäkin...
Paita: Lindex
Housut: Lindex
Paita: Nununu
Housut: Nununu
Body: POMPdeLUX
Mekko: Ciraf
Mekko: Kirpparilta
Sukkikset: Polarn O.Pyret
Paita, hame ja sukkikset: Polarn O.Pyret
Paita: Polarn O.Pyret
Housut: Me&I
Tossut: Polarn O.Pyret
Paita ja housut: Polarn O.Pyret
Body: Polarn O. Pyret
Housut: Lindex
Paita: Next
Housut: Seppälä

Kietaisupaita: Me&I
Nallehaaremit: Me&I
Ihanan paksut jarrusukat: Name It
Body: Polarn O. Pyret
Liivi: H&M
Housut: Me&I
EDIT: Haastan tähän:
Nooran(Lastenvaatemania)
Petran(parempia yhdes ku eriksee)
Heisin(Taapertaen)
Sannin(Ihmeellinen elämä)
Emilian(Dream In Color)
Suvin(Pieni perhe)
...JA kaikki muut jotka haluavat tämän tehdä, tehkää ihmeessä ja linkatkaa postaus tähän, niin pääsen lueskelemaan ja ihastelemaan teidän lemppareita. :)

Siinä nyt joitakin. Ajattelin nyt kirjoittaa vielä nopeasti oman mielipiteeni merkkivaatteiden ostosta lapselle. Minä tykkään, ylläri ylläri, ostella Nellalle ''merkkivaatteita''. Siihen on monta syytä, mutta esimerkiksi se, että vaatteet ovat pitkäikäisiä. Nuo 74/80cm haaremit ovat menneet Nellalle VUODEN! Niitä alettiin käyttää kun neiti oli puolivuotias, ja ne menee vielä ihan vallan mainiosti. Olen joskus maininnut myös, että Nellalla on jotenkin lyhyt kädet kun muuten paita/body sopisi, mutta hihoista on hirveän pitkä. No, esim. Po.p:n ja Me&I:n vaatteilla tämä on ratkaistu. Niissä on nimittäin mielettömän hyvät resorit hihoissa, joiden ihan tarkoituskin on, että ensin niitä voi käyttää käännettynä ja sitten avata ne, jolloinka paita/body menee vaikka kuinka pitkään. Sama housuissa, jossa on hyvät resorit.
Lindexillä on myös hyviä paitoja, jossa on joissain samanlainen resori, ja kaksoiskokoja. Mutta H&M:n vaatteista en enää oikein välitä, jotenkin ne ei vaan istu Nellalle eikä siellä kovin usein ole meille mitään pakko saada- juttuja. Jotkut tunikat on ihan kivoja, ja t-paidat kesäksi. Ja yöpuvut on halpoja! Ostin juuri 2kpl kaksiosaisia yöpukuja H&M:ltä hintaan 14,95€. Ehkä ne nyt ei ole yhtä hyviä, mutta ei kyllä ole hinnalla pilattuja.


Tuli tässä välissä nyt mieleen, että jos teitä kiinnostaa myös yksi ERITTÄIN tärkeä seikka, miksi ostaa vähän hintavampaa vaatetta, niin täältä, täältä ja täältä löytyy tietoa...
Eniten ostan vaatteita Me&I:lta, Po.P:lta, POMPdeLUX:lta, Lindexiltä, Nextiltä ja KappAhlista. Satunnaisesti muualtakin. En käytä lastani mallinukkena, enkä ymmärrä miten Nella kärsii siitä jos puen häntä minua miellyttäviin vaatteisiin? Eiköhän kaikki sitä tee, omalla tavallaan. Minä vain tuon sitä enemmän esille blogissani kun joku muu, koska se on minulle tietynlainen harrastus. Joku rakastaa kauneudenhoitojuttuja, toinen ruoanlaittoa, kolmas koiranäyttelyitä. Minä pidän lastenvaatteita ja käytän paljon aikaani ja energiaani niiden seuraamiseen, myymiseen, ostamiseen, ihasteluun, hypistelyyn, mihin lie. Se on minun harrastukseni, eikä se ketään vahingoita.

Sitten kun Nella oppii joskus päättämään itse vaatteistaan, on asia eri, ehkä ei enää kelpaakaan äidin ostamat vaatteet. Sitten mennään sen mukaan.
Enkä voi ymmärtää, kun jotkut sanovat, että lapsesta kasvatetaan merkkitietoinen pienestä pitäen ja sitten ei mikään halpis enää kelpaa. Öö? Ei Nella ainakaan ymmärrä, onko hänellä päällään Cittarin vaatteet vai merkkivaatteet. Ja sitten kun ymmärtääkin jotain merkistä, niin en minä nyt ainakaan korosta, että jotkut vaatteet olisivat sen parempia kuin toiset. Ne on VAAN VAATTEITA, eivät määritä mitenkään ihmistä. Mä en edes muista, että meillä olisi jossain päiväkodissa tai ala-asteella vähät välitetty, mitä muilla lapsilla oli päällä. Eikä oikeastaan edes yläasteella. Toivon, ettei Nella ikinä tule kiusaamaan ketään minkään pinnallisten asioiden takia, eikä minkään muunkaan. Kasvattaisin Nellan samanlailla, vaikka hänellä olisi markettivaatteet tai merkkivaatteet. That's it.

Minulta ei ole pois, jos joku protestoi merkkivaatteiden käyttöä lapsille. Minulta ei ole pois se, miten joku pukee oman lapsensa. Jos hyvä ystäväni pukisi lapsensa minulle ei-miellyttävällä tavalla, niin minua ei voisi vähempää kiinnostaa. Koska niin kuin sanoin, ne on vain vaatteita, eivät muuta. Totta kai ihastelen lapsilla kauniita vaatteita, ihan niin kuin aikuisillakin huomaan jos on joku kiva uusi juttu. Mutta mikä siinäkään on väärää? Helposti bongaan eri merkit, mutta en mitenkään arvostelevalla sävyllä. Miehet monesti tunnistaa eri automerkit, joku koiraihminen tunnistaa samantien eri koirarodut ja niin edelleen. Lastenvaatteisiin hurahtaneet huomaavat vaatteiden merkit ja se ei oikeasti liity mitenkään lapseen tai mihinkään muuhunkaan. Se on vain harrastus, mielenkiinnon kohde, millä sitä nyt voisi kutsua.

Tässäpä nyt lyhykäisyydessään omia mietteitäni asiasta, saa kommentoida! Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Minulla on omani, mikä on sinun? :)

Hyvää yötä ja hauskaa viikkoa jokaiselle! ♥

♥♥
ps. Nella-neiti täytti eilen PUOLITOISTA! Apuaa, iso tyttö jo. ♥ Luvassa postausta puolitoistavuotiaasta, heti kun vain kerkeän tehdä. Torstaina meillä on neuvola, joten niitäkin kuulumisia sitten jossain vaiheessa. :)

9 kommenttia:

  1. Kiva postaus :)
    Ainakin meidän Lindexissä oli noita muumileggareita isojen puolella koosta 92cm alkaen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      No joo niin näköjään oli meilläkin.. ei sitten myyjä viitsinyt mulle kertoa.. Kyselin silloin nimittäin, ja myyjä sanoi että ne loppuvat tuohon 86cm kokoon. Pikkasen ihmetytti, kun tänään menin käymään Lindexillä ja siellä olikin noita isommassa koossa! Myyjä oli sitten vissiin tarkoittanut, että juuri tuo malli loppuu siihen ja isompina on vähän eri mallisia. Sama kuosi ja muuten samanlaiset, mutta noihin 86cm asti on vaippavara ja ne isommat koot on vähän kapeempia malleja, ei sitä oikein muuten huomaa kun verratessa ihan suoraan. Noh, mahtuupahan ainakin vaippa hyvin.. :)

      Poista
  2. ihania vaatteita Nellalla :) voisin tehdä itsekin tän haasteen vaikkei mua olekaan haastettu ;) monia vaatteita löytyy meiltäkin!

    noista muumeista piti sen verran sanoa, että onhan noita leggareita myös isompien mallistosta 122cm asti :) ja ostit myös ne raitaleggarit ;)

    ja jos joskus oot myymässä mm. noita pop:n circus-malliston vaatteita niin täällä yksi erittäin kiinnostunut ostajaehdokas! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis monia näistä vaatteista löytyy myös meiltä :)

      Poista
    2. Kiitos! :) Tee ihmeessä! Vasta nyt kun kommentoit, niin tajusin etten haastanut ketään. :D Ehkä pitäisikin. :) Jospa mä haastan sut? ;) Ja KAIKKI! :)

      Joo huomasin tänään... lue toi mun ylempi kommentti Katariinalle. :) Ne raitaset on kivat kans!

      Täytyy koittaa muistaa ;) Ihan varmasti myyn joskus, kun pieneksi jää, sen verran tuntuu niistä hyvin saavan takaisin. :O Ainakin mitä on FB:n kirppareita selannut.

      Poista
  3. Mä en katso ikinä merkkiä, kestävyyttä enkä jälleenmyyntiarvoa :D
    Ostan niitä mitkä näyttää kivalle, olipa cittaririepua tai miikkaria. Jos menee huonoksi - menee roskiin. Jälleenmyynnissä olen surkea enkä siksi jaksa siihin tuhlata aikaanikaan :D
    Mä en muuten edes osaa nimetä vaatteita ulkonäöllisesti, mitä merkkiä on kyseessä, siitä lapusta se vasta mulle selviää ;) En edes tiedä suurinta osaa näistä merkeistä, kun en niitä seuraa :D
    Mutta kuten sullakin: mulle on ihan se ja sama mihin vaatteisiin kukakin lapsensa pukee, pääasia että on ehjää, puhdasta vaatetta päällä! Mua ei myöskään jaksa kiinnostaa vaikka joku maksaisi vauvan mini bodysta sen 80€ vaikken itse maksaisikaan pariakymppiä enempää :)

    Ps. mä niiiiin rakastuin pöllö mekkoon ja panda bodyyn ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha. :D Näin me ollaan erilaisia. :) Mä taas katson kestävyyttä, merkkiä ja osittain myös jälleenmyyntiarvoa. :) Po.P:n, Me&I:n ja Pompin vaatteista ainakin osasta saa jopa omansa takaisin, kun ostaa H&M:n 10e arvoisen vaatteen, siitä saa tsägällä pari euroa jos sitäkään. Mutta mä jaksankin myydä niitä pois, sekin on eräänlainen harrastus. :D Ja toisaalta taas ostelen paljon kirppareilta ja nettikirppareilta. :) Mutta ei kaikki tykkää siitä touhusta, ymmärrän sen hyvin. :)

      Kaikista tärkeintä toki, että on säänmukaiset, mukavat, ehjät ja puhtaat vaatteet päällä, missä lapsen on kivaa ja helppoa tehdä työtään, eli leikkiä. ;) Mä en kyllä todellakaan maksaisi 80€ bodysta, varsinkaan käytetystä. :O Niitäkin näkee.. mutta, tässäkin jokainen tavallaan, ei ole mun kukkarosta pois. :)

      Ne on kyllä iiihania. :) ♥

      ps. Haastoin sut. ;)

      Poista
    2. Voi persus sun kanssas! :DD No kiitos, yritän selviytyä tästä haasteesta ;)

      Poista
    3. Haha enks mä ookkin ihana ;)

      Poista