tiistai 1. lokakuuta 2013

MLL:n kirppis, omia uusia juttuja & pullo pois- projektin jatkoa

Moikka!

Kävin tuossa viime lauantaina MLL:n kirppiksellä, joka järjestetään aina muutaman kerran vuodessa melko lähellä meitä. MLL:n kirppikset on tosi hyviä mielestäni ja niitä löytyy eri paikkakunnilta, kannattaa aina välillä netistä katsoa jos teidän lukijoidenkin lähellä niitä järjestetään. :)
MLL:n kirppikset on lähinnä lastenvaatteille ja lastentarvikkeille tarkoitettuja. Meillä päin nuo kirppikset on ainakin tosi suosittuja ja nytkin ennen tapahtuman alkua oli porukkaa odottamassa ovien edessä jonoksi asti. Jotenkin mua nauratti, että hirveä ryntäys kotiäitejä, isejä, mummoja ja kummeja käytettyjen lastenvaatteiden perässä! :D Mutta ihanaa kun tuollaisia järjestetään. Olisi kivaa mennä itsekin myymään joskus, pöytähinnat kun ei päätä huimaa. Ensisijaisesti pöydän saavat jäsenet, mutta jäljellä olevia pöytiä voi muutkin vuokrata. Jäsenille pöydät ovat vähän edullisempia.

Kyseisellä kirppiksellä on myös se kivaa, että voi keskustella myyjien kanssa, tinkiä hinnoista ja käydä kauppaa vaikka pakettihintaan. Hyvän pöydän löydettyään sitä usein tuleekin ostettua samasta pöydästä enemmän vaatetta ja tavaraa. Hinnat vaihtelee tosi paljon, mutta yleensä pysyy melko alhaisina. Tälläkin kertaa tein hyviä löytöjä! Ainoa huono juttu ainakin meidän paikkakunnan kirppiksellä on se, että sinne ei periaatteessa saisi mennä vaunujen/rattaiden kanssa ja olisi suositeltavaa tulla kantorepun ym. kanssa tai sitten niin, että lapsi kävelee tai sitten ilman lasta. Minä päädyin viimeiseen vaihtoehtoon ja olinkin hyvissä ajoin sopinut R:n kanssa, että Nella jää isin kanssa viettämään laatuaikaan kun mamma suuntaa penkomaan kirppistä! Hyvä diili. ;)

Tälläisiä löytöjä tuli tehtyä:

Vasemmalla Espritin hyväkuntoiset housut, koko 92cm, taisi maksaa pari euroa
Keskellä Johan 80cm hyväkuntoiset housut 80cm, taisi maksaa 1-2e


Oikealla KappAhl KAXS 92cm pehmeät velourhousut (hinta oli huimat 20senttiä)


Niiin suloinen Tutan yöppäri/jumpsuit. Tämä on sellaista collegekangasta, eli vähän paksumpi. Söpöt taskut. ♥ Ollaan nyt käytetty tätä yöpukuna, kun mun mielestä on liian yöpukumainen jumpsuitiksi? :D Koko 86cm ja on Nellalle sopiva nyt. Hinta taisi olla 5€.

Me&I:n t-paita, hinta taisi olla kolme euroa. Koko 86/92cm. Vähän pesuhaituvaa ja takakuva ministi halkeilee.

Takaa :D

Me&I:n t-paitoja! Vihreä Smulan- paita 4€, pupupaita ja vaaleansininen paita olisi ollut 6€ kappale, mutta tingin ne samaan niin sain kympillä. ;) Kaikki muut 86/92cm, paitsi tuo Smulan-paita oli 98/104cm, mutta varmaan käytettävissä jo tunikana, kun on sellainen pussimainen malli. :) Ihania! ♥ Ja pikkasen eri hinnoissa kun esim. Facebook-kirpparilla...
Pitkähihainen Hello Kitty- paita, 98cm, olisko euron maksanut.
Benettonin suunnilleen samankokoiset ''farkkuleggarit'' joustavaa kangasta, väriltään mustat, pari euroa.

Kivat- merkkinen pinkki kypäräpipo ja Me&I:n trikoopipo, koko 1. Vähän mustaa likaa, joka ei lähtenyt vanish-liotuksessakaan. :/ Mutta eipä maksanut kuin muutaman euron ja jää taakse silleen, ettei huomaa/eksyy kuvioon.
Ajattelin kypäräpipon olevan vielä iso, mutta onkin onneksi sopiva! Tuli tarpeeseen, kun vanhat kypäräpipot alkaa olla pieniä ja tuolla kyllä tarvitsee jo pitää, on niiiin kylmä!
Jonkun itse kutomat villasukat, ei mitään käytönjälkiä. 1€!!! Ja on Nellalle nyt sopivat ja mahtuu sukka alle. :)
Reimatecin hyväkuntoinen pinkki välikausihaalari, vuorellinen. Takana vähän mustaa tahraa, mutta muuten loistavassa kunnossa ja ei haittaa käyttöä. 8€!!
On nyt sopiva. :)
Tuossa kuvassa kun neiti juo tuttipullosta, niin pitääkin kertoa tähän väliin Pullo pois- projektin kuulumiset! Eli aloitettiin se muutamia päiviä sitten ihan sillä, että siirryttiin juomaan iltamaito pinniksestä sohvalle. Eli nyt iltarutiiniin kuuluu, että iltamaito juodaan pullosta sohvalla, lepäillään ja halitaan, leikitään välillä vielä hetki, ja sitten nukkumaan ilman maitoa. Tässä pyrkimyksenä, ettei yhdistä nukkumaanmenoa ja maitoa aina, niin kun on tottunut. Päikkärimaidon saa kyllä vielä ja siitä ei olla vieroittamassa vielä, se jää sitten vikana. Siihen kun neiti monesti vielä nukahtaa.
Koitettiinpas sitten tuossa toissailtana, että josko joisi maidon Aventin kumipäisestä nokkamukista. No, eipä suostunut. Ja ollaan kokeiltu ruoan kanssa, josko joisi maitoa nokkamukista. No, eipä juo(edes toisen mallisesta nokkamukista).... Että silleen. No eiköhän se tästä jossain vaiheessa muutu. Pitää vaan jaksaa ja olla sinnikäs.
Tätä koitettiin...
...tähän päädyttiin...
Oltiin maanantaina tuttuun tapaan muskarissa ja sen jälkeen mentiin meidän neljän porukalla kahville. Juteltiin siinä sitten tuttujen mammojen kanssa, joilla on samanikäiset lapset kun Nella. Aloin siinä sitten kertomaan meidän tuttipullon vieroituksen aloituksesta ja muut olivat ihmeissään, että nytkö jo. Ja minä olin ihmeissään, että miten niin, nytkö jo? Olin nimittäin jotenkin siinä uskossa, että ainakin kaksi kolmesta heistä olisi jo aloittanut vieroittamisen tai onnistunutkin siinä osittain. Olin nimittäin ollut näkevinäni, että heidän lapset juo ruoalla maitoa ja jotenkin muutenkin ajatellut, että me ollaan surkeasti jälkijunassa. Ja älkää ymmärtäkö väärin, en tarkoita, että tarvitsisi tehdä kaikki samaa aikaa kun muutkin, mutta kyllä minulle tuli helpottunut olo, kun muut samanikäisten lasten äidit tukivat minua hirveästi ja sanoivat, että ei ole mitään kiirettä ja että ei heilläkään ole vielä aloitettu vieroitusta ja että ei heidänkään lapset juo maitoa nokkamukista. Tuli jotenkin paljon parempi olo, kun sai purkaa tätä asiaa ja sai vertaistukea; taas huomasin sen merkityksen ja kivi vierähti sydämeltä, ainakin osittain. Pakko myöntää, että silti vähän stressaa.
Eräs äitikaveri sanoi, että hienoa kun ollaan siirretty iltamaidon juominen sohvalle ja ehdottaisi, että jatkettaisiin sitä ainakin kuukausi, niin ei tule liikaa muutoksia samaan aikaan. Ollaan koitettu sitä maito ruokajuomana- juttua nokkamukista ja ei vaan toimi VIELÄ. Ollaan koitettu antaa iltamaito nokkamukista ja ei toimi. VIELÄ. Kaikki aikanaan, ei tässä muu auta. Lapsentahtisesti edetään, mutta kumminkin kovalla yrityksellä. Tulen sitten taas kertomaan, kun (toivottavasti) edetään asian suhteen. :) Kiitos kaikille kokemuksien jakamisesta Pullo pois- projekti- postaukseen! :)
Ai niin, ja se pitää vielä mainita, että Nella on nukahtanut tosi hyvin nyt iltaisin! Ei ole mennyt nukuttamiseen pitkiä aikoja, vaikka sitä pelättiin, kun pullo jäi sängystä pois. Yllättävän hyvin on kumminkin mennyt. :) Jonkin verran on yöheräilyä ollut ja viereen ollaan välillä otettu, mutta viime yö meni taas hyvin ilman heräämistä. Saa nähdä sitten taas, miten seuraavat yöt menee. :)

Mutta nyt, jatkan lauantaipäivän kertomisesta. Kirpparilta tarttui mukaan edellämainittujen juttujen lisäksi vielä Fisher Pricen rengaslelu, siis sellainen missä on tappi ja siihen laitetaan erikokoisia ja värisiä renkaita vuorotellen ja se on HITTI! Maksoi huikean yhden euron ja Nella tykkää siitä tosi tosi paljon. Siinä saakin pitkän tovin kulumaan, kun yhdessä laitetaan renkaita ja opetellaan, mikäs rengas pitikään laittaa ensin. Ne kun pitää laittaa kokojärjestyksessä. :) En voi nyt laittaa kuvaa siitä, koska kaikki renkaat on jossain hujan hajan... Ärsyttää kun neiti piilottelee aina noita lelujen osia sinne sun tänne! Brion palikkalaatikostakin on vain yksi palikka enää tallella, vaikka vannoin, että säilytän ne aina siinä. No, saman kun opettaisi tuolle tytöllekin vielä! Eiköhän ne taas jostain löydy. :) Ai niin, Nella osaa nykyään laittaa niitä eri muotoisia palikoita tosi hyvin jo oikeisiin lokeroihin. Olen ihan yllättynyt, kuinka nopeasti neiti on senkin oppinut, kun alettiin sitä treenaamaan vasta 1v synttäreiden jälkeen ja ei sitä nyt välttämättä edes joka päivä tehdä. Tokihan tuo murunenkin kasvaa ja kehittyy koko ajan ja hahmottumiskyky sitä myöten. :)

Lisäksi kirpparilta tuli ostettua neljä pikkuautoa, yksi taisi olla poliisiauto, yksi ambulanssi ja sitten on yksi musta ja yksi pienempi. Nella tykkää niistäkin hirveästi ja olenkin etsiskellyt pikkuautoja, kun on pitänyt ennenkin ostaa. Nyt ne sai kahdella eurolla neljä kappaletta. :) Yhdestä tosin jo hajosi rengas...
Nella muuten osaa sanoa ''auto'' ja ''prum prum'' (tai muuta pärinää) kun näkee auton tai leikkii autoilla, eli hienosti yhdistää sen oikeaan asiaan. :)

Kirppiksen jälkeen ajattelin, että otanpa vielä vähän omaa aikaa, kun R:lla ja Nellalla oli kaikki hyvin kotona, ja kirppiksellä venähti vain nelisenkymmentä minuuttia. Lähdin sitten viereiseen kauppakeskukseen kiertelemään ja kerrankin sain mennä rauhassa Glitter- koruliikkeeseen, sinne kun ei vaunuilla oikein mahdu tai ainakin saa muuten pelätä tiputtavansa kaikki korut kun vaunuilla änkee pienistä väleistä... Päätin vähän ''törsätä'' kerrankin itseeni ja ostin aidon hopeakorun, jossa on pieni vaaleanpunainen timantti, lisäksi sitten kolmet korvikset ja yhden tähtikaulakorun. Kaikki kaulakorut olivat tarjouksessa -30% ja korvikset sai kolmet kahden hinnalla. Lisäksi ostin Seppälästä ihanan farkun värisen kauluspaidan, jossa on kauluksissa tuollaisia timanttijuttuja.
Hopeakoru
Uusi paita Seppälän alesta -70%
Glitteristä tähtikaulakoru, kahdet erikokoiset rengaskorvikset ja roikkuvat sydänkorvikset

Oletteko muuten tutustuneet H&M:n haaremihousuihin? Nuohan taitaa olla melkoinen ''hitti'', kun ovat niiiin ihanat päällä, helpot käyttää ja edullisetkin. Ostin nyt uudet tuollaiset leopardikuviolla, mulla on tän lisäksi kahdet perusmustat ja yhdet sellaiset harmaakuvioiset. Superhyvät kotihousuina tai kaupungillakin, sellaista ohutta materiaalia. Onko liian massaa teidän makuun? ;)


Laatua en noissa voi sen ihmeemmin kehua, sillä yhtiin näistä mun neljästä housusta tuli jo reikä ihan muutaman käytön jälkeen. Mutta mitäpä voi olettaa, kun hinta on alhainen ja kauppa mikä on. En halua nyt yleistää, mutta tuli kyllä vähän ärsyttävä fiilis siitä, kun heti niihin tuli reikä. Ja ei siinä sitten mitään, mutta kun asiasta työntekijälle mainitsin ostaessani näitä, niin hän ei kommentoinut MITÄÄN. Siis ei sanonut sanaakaan minulle?!? Huono päivä vai muuten vaan huonoa asiakaspalvelua? No, ei voi mitään.

Tuntuu jotenkin ihan tyhmältä kuvata omia vaatteita. :D Oon niin tottunut kuvailemaan Nellaa ja Nellan vaatteita. Mutta jos haluatte, niin voin useamminkin kuvailla omia vaatteita, päivän asujakin ehkä, ja uusia ostoksia. :) Ainakin johonkin postaukseen sain toiveita, että teillä olisi kiinnostusta nähdä omiakin asuja useammin. :)
Piti nyt tulla teille nämä esittelemään ainakin, mulla nimittäin tuli noista koruista niin hyvä fiilis, aina käytän vaan samoja niin jotenkin tosi kivaa kun on uusia. Ehkä pitäisi taas alkaa shoppailla enemmän itselleen, eikä aina vaan Nellalle, neiti kun ei tarvitsisi MITÄÄN kai tällä hetkellä...

Siinäpä sillisalaattia kerrakseen, nyt toivotan teille kaikille ihanaa viikkoa ja kauniita unia! ♥♥♥
Nella kiipeää aina katsomaan lastenohjelmia säilytysrahin/olkkarin pöydän päälle. :D

ps. Olen kiitollinen, jos esittäisitte minulle postaustoiveita!
Välillä on omat ideat hukassa. ;)

5 kommenttia:

 1. Hyviä kirppislöytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Joku äiti teema postaus, harrastukset , akuneus vinkit , vaatteet tms? Hei ihania kuvia . Kauniit noi villasukat :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä mä jotain koitan noista kehitellä! :) Kiiiitos! :)

   Poista