tiistai 9. heinäkuuta 2013

Nella 11kk

Edelliset kuukausipostaukset löytyy näistä linkeistä:
7vkoa  2kk  3kk  4kk  5kk  6kk  7kk  8kk  
9kk 10kk

Meidän ihana pikkuinen Nella-neiti aloitti vauvavuotensa viimeisen kuukauden. Niin tuo pieni ihme vain kehittyy ja kasvaa, viipottaa menemään jo kovaa vauhtia ja joka päivä saa seurata oppimisen iloa. Kuinka pienetkin asiat saavat hymyn hyylille, kuinka hassut jutut saa räkäisen naurun aikaan, kuinka pienet vastoinkäymiset tuovat kyyneleet silmiin ja kuinka nopeasti kiukun saa loppumaan uusilla hassuilla, kiinnostavilla jutuilla. Pieni temppuilija, naurusuu, päivänpaiste. Rakas murumme täytti eilen 11kk! ♥Eilen, kun neidillä tuli 11kk täyteen, saatiin mitatkin. Käytiin ottamassa ne terveysasemalla, siitä käynnistä lisää myöhemmin...

Mitat 11kk (suluissa 10kk mitat)
Paino: 12440g (12250g)
Pituus: 74,2cm (73,7cm)

Pituutta ei taas hirveästi ollut tullut eikä tällä kertaa painoakaan edes kahtasataa grammaa. Mutta neiti on kyllä nykyään niin vilkas tapaus, ettei painokaan varmaan enää nouse yhtä rytinällä. Kyllä se pituuskin jossain vaiheessa varmaan spurtin ottaa. :) Minkä pituisia teidän kuukauden vajaa vuoden ikäiset ovat olleet suunnilleen? :)  Vaikka harvat kyllä käy silloin mittaamassa. Itse halusin saada vauvavuoden varrelta joka kuukaudelta mitat ja onnistuihan se! :) Tuolla sivupalkissa näätte kaikki kuukausmitat --->

Nella osaa jo hurjasti asioita. Liikunnalliselta kehitykseltä voisi mainita tärkeimmät jutut, eli konttaamisen(osannut jo jonkin aikaa nyt ns. oikeaoppisesti ja pääsee hurjaa vauhtia), tuen kanssa kävelyn niin yhdellä kuin kahdella kädellä tukien, tukea vasten nousemisen, kyykystä nousemisen seisomaan ilman tukea, istumaan nousun itsenäisesti, kääntyilyn, tuetta istumisen(on osannut jo puolisen vuotta), seisomisen pitkiäkin aikoja ilman tukea, kävelyn taaperokärryillä jne. Nyt voisinkin kertoa vähän, miten tuo kävely on kehittynyt viime päivinä!


Ihan hirveän haikeaa puhua, että tuo minun vauva kävelee jo. R sanoi, ettei Nella enää ole vauva kun osaa kävellä. Minä pidän sitkeästi kiinni vielä tästä viimeisestä kuukaudesta, kun saan luvan kanssa kutsua vauvaani vauvaksi. Vaikka ainahan tuo tulee äidin vauva olemaan, olkoon sitten vaikka ''aikuinen'' jo. ♥
Mutta tosiaan, siitä kävelystä...

Elikkäs, Nella nyt selvästi jo osaa kävellä ja tekee sitä joka päivä, mutta vielä se ei ole ensisijainen liikkumismenetelmä, kun esimerkiksi konttaamalla ja tukea vasten kävellen pääsee paljon nopeampaa! Joten miksikäs sitä tyyliä vaihtamaan, kun on muut tavat hyväksi havaittu ja pääsee nopeasti tekemään tuhoja! :D
Kun Nellaa houkuttelee kävelemään, eli pitää jotain kiinnostavaa esinettä(tai ihan vaan levittää kädet) vähän kauempana ja pyytää luokse, niin lähtee melkein aina kävelemään. Vielä matonreunat ja lattialla olevat esineet tyssäyttää matkan, kun niitä ei tajuta väistää tai katsoa. Hienosti neiti pyllähtää ja nousee takaisin seisomaan tai jatkaa matkaa kontaten. Nella ei ole koskaan oikeastaan ollut moksiskaan ''kaatumisista'', koska on aina osannut hienosti laskeutua seisomasta, jo silloin kun harjoitteli vasta tuen kanssa seisomista, nousemista ja laskeutumista. Jännä juttu, vaikka muuten onkin tuollainen herkkis luonteeltaan. ;)
Pitää koittaa muistaa jossain vaiheessa laittaa videota neidin kävelystä, kun saan siirrettyä ne videokameralta koneelle! :) En ole saanut vielä kuvattua pitkiä pätkiä, mutta jotain löytyy. :)

Nykyään Nella seisoo jo pitkiä aikoja ilman tukea, eikä tarvitse sitä turvaksi. Esimerkiksi voi kävellä muutaman askeleen pois esim. pöydän luota ja seisoskella siinä lelu kädessä pitkänkin aikaa, välillä tuntuu kun tuo ei edes tajuaisi siinä seisoskelevansa ilman tukea. Kun esineen tutkiminen on loppu, niin neiti kävelee tuen luo tai menee istumaan tai konttaamaan.

Tuo portaiden menemistaito oli ihan uusi juttu, koska ei ole sitä tullut oikeastaan kokeiltua. Tuli vaan yhtäkkiä mieleen, että hei, neitihän voisi sen jo osata. Oltiin viikonloppu R:n vanhempien luona ja siellä on oiva kohta tuohon harjoitteluun; muutama porras jotka vievät eteiseen. Olisikohan siitä kolmisen porrasta. Neiti meni ne heti hienosti yksin, ilman yhtään harjoittelua! Ja sitähän piti sitten tehdä koko ajan, harmi kun ei vaan osaa tulla sieltä alas oikeinpäin. :D Koittaisi tulla naama edellä...

Nella on myös selvästi rohkaistunut hirveästi liikkumisessa. Pitkän aikaa neiti konttaili ja käveli tuen kanssa niin, että jonkun piti aina olla samassa huoneessa tai ainakin lähipiirissä. Nykyään neiti tekee koko ajan tutkimusmatkoja muihinkin huoneisiin ja silmät saisi olla selässäkin tällä mammalla...
Mm. viikonloppuna R ja R:n veli, Nellan kummi, lähtivät ulos ja Nella konttasi hirmuisen matkan olkkarista eteiseen(heillä on aika iso kämppä) ja ohitti monet kiinnostavat ovensuut yms, määrätietoisesti meni portaat ylös, meni eteiseen ja ulko-ovelle ja ulos! Seurasin koko ajan hiljaa takana varmistamassa, ettei neiti esimerkiksi tipu portaista tai muuta sellaista, mutta hienosti muisti koko matkan mihin oli menossa, vaikka välillä meinasi jokin mielenkiintoinen asia tulla matkan varrella eteen. ;D

Nella osaa myös hienosti mennä kynnyksien yli ja siinä ei tarvitse enää ollenkaan avustaa. Aluksi kun sitä joskus harjoitteli, niin monesti se tapahtui itkun kanssa kun meni hermot kun ei heti onnistunut. Nykyään se sujuu kuin vanhalta tekijältä.

Seuraavaksi voisin kertoa muita taitoja, mitä Nella tällä hetkellä osaa. Nella osaa mm. taputtaa, vilkuttaa, näyttää kieltä, ilmeillä, mennä eri asioiden alle ja leikkiä siellä(kuten ruokapöydän), keskittyä leikkeihin pitkäksikin aikaa, tunnistaa monenmonta tuttua ihmistä, tanssia musiikin tahdissa, käännellä kirjan sivuja, ottaa pois hatun, aurinkolasit, sukat, kengät, koittaa repiä myös paitaa pois hihasta ja kerran otti jopa housut itse pois, mutta se taisi olla aikamoinen tsägä.
Nella osaa sormiruokailla hienosti ja osaa pinsettiotteen. Kaikki pienet roskat ja pienet esineet on nyt tosi in! Esineitä on myös kivaa laittaa kippoihin ja koreihin ja ottaa pois, sitä neiti jaksaisi tehdä vaikka kuinka kauan. Uusi lempileikki viikonloppuna oli ottaa kauhalla koiran vesikiposta vettä pois ja laittaa sinne käsillä koirannappuloita. Ihana sotku. ;) Eilen oli taas myös kivaa laittaa isoon lasipurkkiin tutti ja tuttiketju, hakata metallista kippoa tutilla ja ties mitä! :)
Nella taputtaa omalle peilikuvalle :D
Hauskaa on yhä myös kaappien avaaminen ja sulkeminen. Sitä jaksaa tehdä aika kauan, kunnes alkaa vasta tyhjentää kaappia... Kaikki sellaiset asiat myös kiinnostaa, missä on reikä, kuten sählypallo, dublot, korit(missä on sivulla reikiä) jne. Niihin on kiva laittaa sormi ja tunkea niistä pieniä esineitä sisään. 

Meillä on nyt meneillään myös varsinainen piilotteluvaihe! En tiedä tekeekö Nella sitä varsinaisesti tahallaan, mutta kaikki tuntuu olevan kadoksissa... Tutti on ihan lemppari piilotteluesine. Sitä jemmaillaan välillä kenkään, välillä patterin väliin, sängyn alle, koreihin, hyllyn taakse, telkkarin taakse, lelukoppaan... Vaikka meillä on tosi monta tuttia, niin välillä ei vaan kertakaikkisesti löydä yhtäkän, kun niitä tarvitsisi. Sitten kummasti kun neiti alkaa etsiä niin johan löytää. Eli voisiko muistaa jopa mihin ne piilottaa? Sunnuntainakin mökillä piilotti tutin tuttiketjuineen johonkin ja ei löydetty sitä mistään, maanantaina neiti sitten penkoi sen kirjahyllystä jemmapaikastaan.
Myös kaukosäätimiä on kiva piilotella ja milloin mitäkin.

Nella on yhä melkko herkkä varsinkin koville äänille, tässä ei ole tapahtunut oikein muutosta. Ehkä vähän enemmän kestää nyt joitain ääniä, mutta yhä kauhein mörkö on imuri. Myös porausäänet ja suihkunääni on yhä inhouslistalla. 

Olin alkamassa kirjoittamaan tähän päivärytmiä, kun tajusin yhden ilostuttavan asian; Nellalla on oikeastaan täsmälleen sama päivärytmi nyt kuin kuukausi sitten! Eli tähän asiaan on tullut hyvä suunta, jos päivärytmi nyt sitten pysyisikin samanlaisena pidempään. Toki jokainen päivä on vähän erilainen ja tunnin/parin tunnin heittoja joissain asioissa saattaa joskus olla riippuen siitä mitä päivän ohjelmaan kuuluu, mutta kumminkin, ihan mahtavaa! :) Rytmit on kumminkin niin tärkeä asia pienelle lapselle, kehitykselle ja kasvulle, että tosi hienoa jos ei nyt enää kummemmin vaihtelisi. Kopioin nyt tuon 10kk postauksen päivärytmin lähes kokonaisuudessaan muuttamattomana tähän, joitain asioita ja aikoja muutin vain ja muutaman kuvan;

Päivärytmi 10 ja 11kk:
klo 07.00-08.00 Herää, aamupuuro(ei enää vauvapuuro vaan ihan karkea) n. 20min heräämisestä. Sitä ennen vaipan- ja vaatteidenvaihto, aamupesut. Otetaan D-vitamiinitippa. Pestään hampaat.


klo 10.30-11.30 Lounas(lihasosetta tai kotiruokaa) + sormiruokaa, kuten raejuustoa, maissinaksuja, vesimelonia
klo 11-14.30 välillä nukkuu n. 1h 10min-2h päikkärit(ulkona)
klo 14-16 välisenä aikana välipalaksi hedelmä/marjasosetta tai viiliä/maitorahkaa/luonnonjugurttia ym. Joskus myös sormiruokaa.

klo 17-18.30 välisenä aikana päivälliseksi lihasosetta ja välillä vaikka kasviksia sormiruokana. Joskus ottaa vielä toiset pienet päikkärit, jos ekat päikkärit on jääneet lyhyeksi. Kestoltaan n. 30min-1h.
klo 19.30-20.30 Iltapalaksi yleensä puuroa
klo 20.45-21.15 Hampaiden pesu, yöpuvun- ja vaipanvaihto, silitykset ja hyvänyöntoivotukset. Iltavelli ja yöunille, unimusiikki soimaan, valot pois. Nukutukseen kuluu aikaa 5min-1h suunnilleen. Viime aikoina nukutukset on taas sujuneet paremmin. Nella nukahtaa sitä paremmin, mitä myöhempään menee nukkumaan yleensä, riippuen toki päikkäreistä.


Ruokajuomaksi Nella juo edelleen vain vettä. Maitoa(ja velliä illalla yhteensä) saa n. 600-700ml vuorokaudessa. Kerrallaan maitomäärä on n. 190-210ml, illalla velliä + maitoa enemmän.
Nyt annetaan joka maitomäärän seassa myös normaalia maitoa n. 20ml kerrallaan. Aloitettiin muutama viikko sitten ensin 10ml kerrallaan viikon ajan, nyt annetaan viikon ajan 20ml kerrallaan ja siitä lisäillään hiljalleen. Vuodenikäisenä sitten siirrytään korvikkeesta(NAN2) pois kokonaan toivonmukaan, kunhan maito ei aiheuta sen kummempia oireita. Nyt on tullut vähän mahan löysyyttä, mutta ei muuta. :)

Nella osaa juoda itse tuttipullosta ja nokkamukista ja juokin nykyään aina itse, niin ruokailuissa kun nukkumaan mennessä yöunille ja päikkäreille. Ainoa poikkeus on autossa, siellä neiti ei jostain syystä juo itse. Kaipa se on niin pystyasento, että on vaikeampaa.

Vaatteissa käytetään kokoa 80-86cm, vaippoina on päivisin housuvaipat ja yöllä(ja yleensä päikkäreillä) teippivaipat. Merkkinä Pampers(päivällä Easy Up ja yöllä Baby Dry tai Active Fit).
Kuten mainitsin, niin Nella ei tykkää suihkusta, joten kylpyyn neiti pääsee 1-2 kertaa viikossa ja saunassa käy aina kun ollaan R:n vanhemmilla ja joskus jos ollaan minun äidin luona tai mökillä. Kylpeminen on nykyään ihan superhauskaa hommaa, kun tajuaa läiskiä vettä, leikkiä ja hupsutella.

Hampaat
Nellalla on hampaita 8 kappaletta, neljä alhaalla ja neljä ylhäällä. Ensimmäinen puhkesi 30.12.12 ja siitä kuukauden sisään puhkesi loputkin alahampaat, paitsi yksi neljästä alahampaasta tuli vasta 10.4.13 Kaksi ylähammasta tuli n. viikko ennen pääsiäistä ja kolmas ylähammas eturivistöön puhkesi 30.3. tai 31.3.13. Neljäs ylähammas tuli 15.4.13. Ylähampaita kipuiltiin ja kiukuttiin selvästi enemmän kun alahampaita ja myös yöt olivat haastavia ylähampaita tehdessä.
Hampaat harjataan aamuin illoin, vaikka välillä aamulla unohtuukin. Nella vihaa hampaiden pesua, mutta kun sen saa tehdä itse, niin se on kivaa. Harmi vaan, ettei sitä oikein hampaidenpesemiseksi voi kutsua kun neiti koittaa itse. :DHavahduin yksi päivä, että tuttipullosta ja tutista vierottamista pitäisi alkaa jossain vaiheessa miettiä. Neuvolassa meille sanottiin, että puolitoistavuotiaana olisi hyvä olla erossa molemmista. Me varmaan toimimme niin, että tuttipullosta aletaan pikkuhiljaa vierottamaan parin kuukauden päästä ja tutista myöhemmin. Nella menee luultavasti päivähoitoon, kun ikää on 1v 5kk ja ajattelimme silloin vielä antaa käyttää tuttia. On nimittäin ihan suotavaa, että on joku turva kun pitäisi vieraaseen paikkaan nukahtaakin. Kun Nella sopeutuu päivähoitopaikkaan, niin sitten tutistakin voisi alkaa vierottaa. Elikkäs tarkoituksena olisi, että viimeistään puolitoistavuotiaana ei olisi käytössä enää tuttipulloa ja viimeistään kaksivuotiaana tuttia. Katsotaan, miten tämä sitten menee. :) Saa kertoa omia kokemuksia!
Tällä hetkellä Nella käyttää tuttipulloa päikkäreille ja yöunille mentäessä ja ruokailussa käyttää aina nokkamukia. Tuttia käyttää lohdutukseen, jos on väsynyt tai satuttaa itsensä sekä aina päikkäreillä(paitsi autossa ei välttämättä) ja yöunilla. Pyritään siihen, ettei tuttia söisi muuten vaan ja hyvin se yleensä onnistuukin. Välillä itse kyllä sen laittaa suuhun, kun jostain löytää...

Kohta saadaan jo toivottaa onnittelut yksivuotiaalle, sitä ennen olisi paljon järjesteltävää ihkaensimmäisissä synttäreissä. 53 ihmistä kutsuttu ja lähes kaikki muu vielä auki. Pliis, älkää kaikki tulko tai mennään vararikkoon! :D

Tämä olikin nyt sitten toisiksi viimeinen kuukausikatsaus, vielä yksi edessä ja sen jälkeen en varmaan enää tälläisiä kirjoittele sen kummemmin, paitsi tietenkin yhä kehityksestä ja kasvusta. :) 
En halua vielä ajatella edes, että pieni vauvani on jo niin iso, vaan nauttia joka hetkestä ja rutistaa ja halia murua niin kauan kun siihen suostuu! ♥ Toivottavasti sellaista aikaa ei edes tulisi, kun ei siihen suostuisi, mutta se on väistämätöntä... Vai kuinka moni teistä 15-vuotiaana tykkäsi äidin ja isin haleista ja pusuista ja ''voi kun meidän vauva on jo niin iso''- puheista? ;)  

Nella ei tykännyt yhtään olla vedessä :/
Ekaa kertaa rannalla :) (26.6.)
Keinuminen on yhä ihan lempparijuttu! :)
Pari kertaa Nella on nukahtanut syöttötuoliin. :D

Sellainen on meidän 11kk ikäinen neito, mites teidän samanikäiset? :)

13 kommenttia:

 1. Ihana pieni neiti! :)) kivoja kuvia taas!

  Meidän typy oli 10kuisena 70cm pitkä, 72cm vuoden neuvolassa. Mut ei voi oikein verrata, tytöt on muutenkin niin erikokoiset! Ada painaakin vasta alle 9kiloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Niin no joo, teillä on paljon pienempi neiti muutenkin. :) Hyvä kuulla kumminkin, ettei Nella ihan pätkä ole. :D Tuntuu vaan aina kun vertaa muiden samanikäisiin niin Nella on paljon lyhyempi ja painavampi. ;o

   Poista
 2. Meidän neidillä ei ollut vielä 10 kiloakaan rikki tuon ikäisenä, mutta pituutta on löytynyt jonkin verran enemmän :) J tosin kävelikin 11-kuisena jo tosi hyvin, kun oli sen homman 10-kuisena aloittanut ja siksi painoa ei kertynyt paljoa. Pituutta J:llä oli 10-kuisena 75,1 cm ja 1-vuotiaana 79 cm ja me ei tosiaan käyty ottamassa mittoja 11-kuisena.

  Nella on kyllä suloinen tyttö ja ihana, kun jaksat kirjoittaa aina näin kattavat kuukausikertomukset :) Pysyy ainakin muistissa kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne vaan kasvaa eri tahtia. :) Mäkin välillä toivon, ettei Nella olis noin painava kun vähän alkaa kuluttaa tuon 12½ kilosen kantaminen. ;) Nooh, haba kasvaa. ;D

   Teilläpäs on aikaisin kävelty. :) Meilläkin varmaan kohta siirtyy tuohon kävelyyn enemmän. :)
   Se on kyllä ihan totta, että mitä enemmän liikkuu ja mitä aikaisemmin lähtee liikkeelle, niin painokaan ei sitten nouse enää niin paljoa.

   Kiitos paljon, hän on sellainen päivänpaiste! ♥ Onhan tässä kirjottamisessa välillä ollut aikamoinen homma ja vähän paineita tullut joka kuukausikatsaus kirjottaa, mutta on se sen arvoista. :) Jää niin ihanat muistot ja voi sitten verrata mahdollisesti tulevaan sisarukseen kivasti. :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Nella <3
   Tomas vähä kirjotteli väliin omia kirjaimiaan niin sillä poistin ekan kommentin. :D

   Poista
  2. Hahah, voi Tomasta! :D Tutulta kuulostaa. ;)

   Kiitos! ♥

   Poista
 4. Kevin on 77.4cm :)
  Unohin kertoa muuten, että, kun jätkä alko nukkumaa yksin sielä omassa huoneessaan niin ei herää enää kertaakaa yöllä (ennen heränny kerran vähä vinkumaa ja sit nukhatanut kuitenkin heti uusiks) Eli nukkuu ihan hiljaa kiltisti koko yön klo 21-8, jei! =D
  Mä oon miettinyt ja neukkukin sano, että sitte siinä vuoden iässä, kun on siirrytty täysin normimaitoon korvikkeesta niin olis ihan hyvä alkaa se tuttipullo vierotus ja siirtyy kokonaan nokkamukiin. Meillä nyt vaan ruokailun yhteydessä nokkamukista vettä juotu. Tutin vierotusta en tiedä oiken, kun ei Keevin sitä nytkään syö kun enään ihan joskus satunnaisesti päikkäreillä.. Että voi olla ettei siitä edes tarvi varsinaisesti ´´vierottaa`` :)
  Suostuuks Nella pitää hattuu päässä esim. rannalla? Kun Kentsul on joku hirvee ongelma hattujen kans, ei suostus yhtään pitää päässään sitä, oltiinpa sitte missä vaan :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevin on pitkä mies! :) Ehkä Nellakin ottaa jossain vaiheessa kunnon spurtin pituuskasvussa.

   Hei tosi hienoa, että sujui niin hyvin huoneidenvaihto! :) Sehän kannatti sitten ehdottomasti. Meilläkin yöt parani kaikkien kannalta, kun Nella muutama kuukaus sitten siirtyi omaan huoneeseen nukkumaan. Tosin me ei varmaan edes joka kitinöitä kuulla heti, kun on sen verran kauempana meistä. Mikä on sinäänsä ihan hyvä, niin ei tule reagoitua pikkuitkuihin ja oppii rauhoittumaan paremmin yksinäänkin. :)

   Jännä juttu taas, kun on sanottu noin eri tavalla. Mä nimenomaan kysyin neuvolasta, pitääkö vuoden iässä alkaa vierottaa tuttipullosta, niin se sanoi että ei tarvitse vasta kun puolitoistavuotiaana. :O Mutta me tehdään miten me parhaaksi nähdään, niin kuin toki kaikki muutkin varmaan tekee oman lapsensa kohdalla. :)
   Ole onnellinen, ettei Kevin syö paljoa tuttia! Tulette varmaan pääsemään aika helpolla sen suhteen. :) Toisin kuin me... no, ei saa manata. Ehkä se meneekin paremmin kun ajattelee.

   Ei Nella suostu oikeen pitää hattua, mutta nyt kun on käytetty vaan tollasta missä on nauhat, niin pysyyhän se päässä kun ei sitä saa pois. :D Välillä hermostuu kun ei saa sitä pois, mutta sitten pitää vaan hämätä ja neiti taas unohtaa sen olemassaolon. :D On ollut ihan ehdoton ostos tuo nauhallinen, mikä sidotaan kaulan alta. Tosi kätevä. :) Onko teillä semmonen?
   Meillä selkeesti vähensi sen repimistä, kun tajus ettei saa sitä pois vaikka kuinka riuhtois. Toki joskus ne nauhat aukeaa, mutta pitää vaan laittaa hyvin kiinni.

   Poista
  2. Mä taas en oo koskaan kuullu niitä ihan pienimpiä vinkasuja, kun joudun Rasen takii pitää korvatulppii joka yö :'D Onhan tuo järjestys monen mielestä nyt vähä hassu, mutta me ite ollaan totuttu siihin ja se on paras meidän kaikkien kannalta :)

   Musta olis hyvä, että joka neukkuu annettas ohjeet, että neuvovat jokapaikassa samallatavalla... Mutta juu ei se ole se neuvolatäti, kuka ne lapset kasvattaa ;) Me ei kysytty sillo 10kk neukus mitää noist mut se sano sen siin yhteydes kun noista maitotuotteista puhuttiin. Mutta jos nyt lähtee miettimään, niin tuskinpa se lapsi kärsii yhtään mitään vierottipa siitä 1v:nä taikka 1½v.:nä :)

   Niinpä :) No äläs sano, voi olla, että Neltsukin yhtäkkii alkaakin ite luopumaan siitä, kyllä Kevinkin pienempänä söi tosi tiuhaa, sitte se vaan alko jäämään ihan huomaamattomasti poispäi :)

   Nokun tuo riiviö saa ne nauhallisetkin revittyä pois päästään, niin se on ihan sama mitä lätsää käyttää, kun kaikki se heittää pois =/

   Poista
  3. Haha okei :D Kuorsaaks se vai? Vooi eii. :D

   Niinpä, se olis kyllä hyvä. Ihan outoa, kun neuvovat niin eri tavalla eri ihmisille... sekottaa vaan pään!
   Eipä se siitä kärsi. :)

   En kyllä usko, se on niin tuttilapsi kun olla ja voi.. varsinkin kun on ollut paljon kipeänä niin on tarvinnut sitä tuttia lohduksi. Mutta toivotaan, että menis helposti vierotus sitten joskus. :)

   Voi höh. :/ Se onkin sitten ongelma. :/ En tiiä oikein mitä voi sitten tehdä, pitää vaan oottaa että se vaihe menee ohi. :) Eipä se siihen kuole, ettei ole hattua päässä. :)

   Poista
  4. Nii eihän siihin kuole, ollaan vaan sitkeesti laitettu aina hattu takas päähän torujen kera :D

   Poista
  5. Niin ja joo kuorsaa! Lisäks narskuttaa hampaita, mässyttää, tuhisee ja välillä noita kaikkia samaan aikaan! Se on uskomaton mölinä mikä siintä lähtee! :DD

   Poista