Lilypie Second Birthday tickers

tiistai 14. toukokuuta 2013

Nellan vaatteet on mun aatteet

Viime aikoina on tullut ostettua muutama kesävaate Nellalle ja pari muutakin vaatetta. Olen ollut vähän idiootti vaatteiden oston suhteen; talven aikana kun tuli hamstrattua niitä isompiakin kokoja, niin en tietenkään tullut ajatelleeksi käytännöllisyyttä;

1) Missä kaikki kesävaatteet? Olen ostanut hirveästi pitkähihaisia bodyja, pitkähihaisia yöpukuja, muutaman pitkähihaisen jumpsuitin, trikoopipoja ja vähän paksumpia hattuja, yhden kesähatun jossa ei ole naruja ja Nella vetää sen koko ajan pois päästään... + hirveän kasan mekkoja, joita ei tule kumminkaan niin useasti kotioloissa käytettyä ja ovat huonoja konttaavalla lapsosella
  • Pitkähihaiset bodyt: Nyt jo vaikka on vasta kesä alkamaisillaan, niin puen Nellalle mielummin päälle lyhythihaisen bodyn kuin pitkähihaisen. Meidän kämpässä on kesäisin tosi kuuma ja varsinkin nyt kun Nella touhuaa hikipäässä, on kevyempi vaatetus tarpeen. 
  • Pitkähihaiset- ja lahkeiset yöpuvut: Nella on aina käyttänyt yöhaalareita joko neppareilla tai vetskarilla, aina pitkähihaisia. Nyt kuitenkin neiti on herännyt hikisenä joka aamu, joten hankintalistalle pääsi ehdottomasti lyhythihaiset shortsihaalarimalliset yöpit. Ihan kiva, kun muutama uusi 86cm kokoinen yöppi taitaa jäädä käyttämättä pitkien hihojen takia...
  • Pipot: Niitä meillä on ihan liikaa! Voisin joka päivä laittaa Nellalle eri hatun. :D En tiedä miten niitä onkin tullut ostettua niin paljon. Monia on käytetty vain kerran tai ei ollenkaan, kirppareilta näitä on myös kertynyt useita. Kesähattuja Nellalla on muutamia, mutta eniten trikoopipoja ja lämpimämpiä hattuja. Fiksua.
2) Ja sitten toinen huono juttu. Me ollaan saatu ja olen joskus ostanut vähän ns. ''huonompia'' vaatteita käytettynä. Näillä tarkoitan siis meille huonoja, eli poikamaisia vaatteita tai nukkaisia, kulahtaneita, värivirheisiä, paljon pidettyjä vaatteita. En ole koskaan tykännyt pitää Nellalla ''epäsiistejä vaatteita'' ja olen ollut sen suhteen aika tarkka. Ainoa kerta taisi olla, kun Nellalla oli norovirus ja vaatteita piti koko ajan vaihtaa, niin tuli pidettyä niitä huonompia sitten. Muutama kiva vaate nimittäin meni parin eritekatastrofin takia pilalle, kun ei pesussakaan lika lähtenyt.
Olenkin sitten antanut tuttaville tai myynyt kirppareilla vaatepakettien mukana/kaupanpäällisenä näitä meille ei-niin-mieluisia vaatteita. Lauantaina oltiin lähdössä Nellan ja R:n kanssa kävelylle ja puistoon viettämään ihanan aurinkoista päivää. Ulkona oli superlämmin ja ongelmaksi syntyikin, että mitäköhän tuolle neidille pukisi!? Välikausihaalari olisi ollut ihan liikaa ja pelkät sisävaatteet ehkäpä liian vähän. Päädyttiin sitten, että laitetaan sukkikset + sisähousut + lyhythihainen body + huppari + sukat + töppöset + tumput + kesähattu. Aloin sitten kaivelemaan Nellan vaatekaapista jotain huonompia sisävaatteita. Arvatkaa vaan löytyikö? Kaikki vaatteet melkeinpä oli sellaisia, ettei niitä viitsisi ulos laittaa. Kuulostaa ehkä turhamaiselta, koska käyttöönhän ne vaatteet on ostettu ja Nellalla tosiaan vaatteista ei ole pulaa. No, toivottavasti joku edes ymmärtää pointtini! :D Löysin sitten yhdet varahousuiksi jätetyt tummansiniset velourhousut, jotka eivät ihan miellytä omaa silmää mutta menevät hyvin ulkohousuina. Huppariksi valikoitui kirpparilta parilla eurolla ostettu H&M:n valkoinen velourhuppari, jossa on muutama tahra, jotka eivät lähde pesussa.


Mun pitäisi oikeasti varmaan ostaa kirpparilta joskus sellasia ns. ''rymyvaatteita''. Sellaisia, millä ei olisi mitään väliä tuleeko niihin voikukan, nurmikon, märän hiekan, porkkanan, mustikan tai minkä vaan jälkiä. Mökillekin pitäisi saada mökkivaatteita Neltsulle, kun siellä vietetään kesällä varmaan suht paljon aikaa. Sillä silmällä siis kirpparille seuraavan kerran!

Muutamia kesävaatteita yms on tullut nyt osteltua ja nyt niistä kuvia! :)

Ihana tunika fb- kirpparilta! :)

Kauan himoitsemani Me&I:n tunika kirpparilta uudenveroisena. 86/92cm.

Söpö mekko kirpparilta, koko n. 86cm


Pinkki lyhythihainen huppari kirpparilta, 92cm

Kesävaatteita H&M:ltä. Kaksi lyhythihaista bodya, keltainen 80cm & vaaleanpuna-valkoraidallinen 86cm + valkoiset legginsit 86cm

Mustavalkoraidallinen H&M:n shortsiasu 86cm & vaaleanpunaiset H&M:n shortsit 80cm kirpparilta(nämä meillä on myös kaapissa 86cm koossa!)

Ihanat lyhythihaiset shortsiyöppärit tuli tarpeeseen! 86cm, Lindex.

Polarn O. Pyretin suloinen shortsiasu, 86cm

Kaksi hihatonta bodya H&M:ltä, 86cm

Shortsiasu, H&M, 86cm

Vilpoiset haaremihousut kesäksi, H&M, 86cm. On kyllä nyt jo sellaiset, että voi käyttää vaikka kasvuvaraakin löytyy. Näitä voi käyttää joko niin, että nostaa polviin asti ja jää ''pussille'' tai sitten normihousuina.

Muutama näistä vaatteista on päässyt jo käyttöön:
Paita: Silverjungle, Housut: H&M

Mekko: Kirppari, Legginsit H&M
Lyhythihainen body: POMPdeLUX: Housut H&M

Yöpuku: Lindex
Yksi juttu oli vielä hankintalistalla; lenkkarit Neltsulle. Nellalla ei ole yhtään sopivia kenkiä kesäksi, sillä kaikki mitä olen ostanut on liian pieniä. Neidin jalka on kasvanut niin huimaa vauhtia ja hän omistaa pullean jalkapöydän, jonka takia monet kengät eivät sovi. En halunnut sijoittaa omaisuutta kenkiin, koska näillä kengillä nyt ei ole niin väliä, tukeeko ne jalkaa yms. Neiti kun ei siis vielä kävele. Ensiaskel-kengät saavatkin olla sitten ihan kunnolliset ja hintavammat, koska niissä on ensisijaisen tärkeää laatuun panostaminen, että tukevat haparoivaa kävelyä hyvin.
Halusin kumminkin nyt jo ostaa jotkut, kun puistoissa käydään ja nuo Reimatecin töppöset alkaa olemaan turhan lämpimät. Kesän aikana neidin liikkuminen varmasti vielä monipuolistuu koko ajan, joten ulkonakin aletaan tepastella. Halusin ostaa sellaiset, jotka soveltuu myös kauppakengiksi.
Käytiin eka H&M:llä, mutta siellä oli tosi huono valikoima. Sitten käytiin Stadiumissa ja siellä kaikki oli tosi kalliita. Viimeiseksi suunnattiin Anttilaan ja sieltä löydettiinkin sitten hyvät kengät:

Koko 21. Näissä on vähän kasvuvaraa, mutta hyvin pysyy jalassa. Myös koko 20 olisi mennyt, mutta varmasti tosi vähän aikaa. Nyt kun ei ole väliä, jos kengät eivät täysin sopivat ole, kun neiti ei vielä tosiaan kävele.
Hinta: 29,90€
Semmoista tällä kertaa! Mitäs tykkäsitte? Mitä teidän kesävaatehankinnoista vielä uupuu? Mun pitäisi vielä ostaa pari lyhythihasta yöppäriä lisää ja ehkä jotkut söpöt ballerinat Neltsulle, jos on juhlia kesällä. Pari lyhythihaista bodya voisi myös hankkia vielä... no ehkäpä näitä kerkeää. :) 

Aurinkoista viikkoa!

12 kommenttia:

  1. Mulla sama ongelma, hirvee kasa reiluja pitkähihasia, mutta ei juuri yhtään lyhykäistä ja kämppä on kuin sauna JO NYT, kun kesä ei ole vielä edes täydellä.
    Onneks meillä menee pitkähiha/lahe yökkärit, kun herra ei suostu enään käyttämää peittoa ollenkaan (vaikka kokeiltiin pelkkää pussiakin, niin ei käy) niin tuntuu et sil reppanal tulis liian kylmä sitte :D
    On muuten aika outoa.. tohon peittoon palatakseni, kun vaikka Kevin jo nukkuu ja sitte vasta peittelin, ni se jotenkin havahtuu sen verran, että huutaa niin kauan, että saa potkittua sen viltin/peiton/pussin pois :o

    Mitä materiaalia tuo Nellan lätsä on? Hauskan näkönen (hyvällä tavalla), muistuttaa vähän mun suihkumyssyä :D

    Voi eikä, niin toivon et kun meille joskus se toinen lapsi tulee, että se olis tyttö, mäkin haluun päästä ostelee tuommosii ihanii shortsi pukui! Vai tehdäänköhän niitä pojillekkin??

    Iiiihanat kengät♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kesää odotellessa.. Pitää sit varmaan pitää vaippasillaan tota neitiä. :D
      Meilläkin Nella potkii peiton useasti pois ja sen takia nukkuikin pitkään unipussissa, kun sitä ei saa otettua pois. Mutta nyt sekin on liian kuuma pitää. Nyt kun melkein on jo kesä, niin ei meillä ole ollut väliä vaikka Nella potkiskin peiton pois. :) Mutta jos Kevin palelee, niin kokeilkaa unipussia, suosittelen!
      Tai sitten herra vaan tykkää nukkua ilman peittoa niin kuin minä. :D

      http://mirandaslittlelife.blogspot.fi/2013/04/lapsimessut-ja-aidin-synttarit_29.html
      <-- tuo lätsä on ostettu lapsimessuilta ja esittelin sen tuossa postauksessa. Mua naurattaa toi sun vertaus haha :D Ku ei se livenä oo yhtää sellasta kangasta :D Vaa enemmänki sellasta öö.. kahisevaa.. tai no ei sellastakaa. :D En mä osaa selittää :S

      Kyllä shortsipukui tehään myös pojille! :) Ne on ehkä vähän erilaisia. Tässä esimerkkejä:
      - http://www.polkashop.fi/tiikeri-shortsipuku-p-5702.html
      - http://www.kididea.fi/product_info.php?products_id=454
      - http://www.hm.com/fi/product/12705?article=12705-A
      - http://www.kappahl.fi/article/haalari_

      Kiitos! <3

      Poista
    2. Ei tolla voi oikein sitä pussiikaan pitää, kun sen pitää päästä aamusin varsinkii nousemaa kaidetta vasten :D Ja sil menis hermo, kun se just jos sen peitonki laittaa ni sil menee hermo.
      Ei sil sillee kylmä oikeesti tule, mutta ittestä tuntuu, että sehän paleltuu ilman peittoa :D
      Mä en ikiin osais nukkuu ilman peittoo! =D

      Hahaha no hitto kun mun myssy näyttää samalle, mut eri kuviointi =DD Mut joo uskon, että on kyllä ihan eri kangasta :D

      Ai tehdään! OOOO vähän kivaa! Kiitti linkeistä, meen katselee ;)

      Poista
  2. Meidän neiti on vähän liiankin hyvin tottunut käyttämään pitkähihaisia bodyja ja paitoja, koska jos neidillä sattuukin olemaan päällään lyhythihainen body tai paita, yrittää hän kovasti vetää hihoja alas ja tulee oikein pyytämään apuakin :D Pitäisi varmaan ennen todellisia helteitä totuttaa neiti lyhythihaisiin.

    Ihania hankintoja olet tehnyt ja tosi söpöt nuo kengätkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana! :D Hassu neiti. :) Kannattaa joo varmaan totuttaa ennen kesää vähäsen. :)

      Kiitos! ♥

      Poista
  3. Ihania vaatteita taas :)! Mä oon ihan ihastunut noihin shortsihaalareihin, pitää mennä kattomaan jos henkkamaukassa olisi myynnissä nyt! Uskoisin, että ne on aika käteviä kesällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Mäkin oon, ne on niin sulosia ja kätsyjä! :) Kyllä siellä on, ainakin meijän läheisen kauppakeskuksen H&M:ssä!

      Poista
  4. Noi shortsihaalarit on kivoja! Metsästin myös noita haaremihousuja H&M:ltä mutta meille ei ollu kokoja. Joudun varmaan tilamaan netistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! :) Höh, sun pitää sit varmaan tehä niin. ;) Meijän H&M:llä niitä oli tollasina ja punasina. :)

      Poista
  5. Vitsi miten kivoja vaatteita! :) Meillä on jonkin verran kirpparilta ostettuja lyhythihaisia yökkäreitä, mutta ehkä vois pari ostaa lisää vielä. Kattelin Lindexillä noita samoja mitkä sääkin olit ostanut. Se pupu oli niin suloinen. :) Myös lyhythihaisia bodeja pitää ostaa muutamia, kun niitä ei oo kun yksi jemmassa ja vaikuttaa aika isolle. Saa nähdä miten sen kanssa käy. Se on ehkä sopiva loppu kesästä. Se on siis kokoa 80cm, mutta vastaa kyllä ehkä 86cm. Mun veikkaus on ettei kesällä mene juurikaan 86cm vaatteita ellei ne oo pientä mitoitusta. 74cm vaatteet menee nyt. :) Mutta mää niin haluisin ostaa tollasia shortsihaalareita, mutta en oikein tiiä miten on rahatilanne. :/ Meillä oli just auto huollossa ja sinne meni ihan liikaa rahaa ja varmaan kesällä pitää ostaa uus turvaistuin, joten rahaa palaa ja äitiyslomakin loppuu mikä tarkottaa, että rahaa tulee vähemmän. Joten katotaan nyt miten käy. Kyllä me aika hyvin pärjätään noillakin mitä meillä nyt on, mutta ei täysin.

    Me oltiin eillen ulkoilemassa ja laitoin vaan pitkähihasen bodyn ja mekon sekä tietty hatun ja kengät. Hyvin tarkeni, kun oli kuitenkin +20 ja aurinko paistoi ja lämmitti ihanasti. :) Mää kyllä eka mietin, että onkohan nyt huono, kun laitan noin vähän päälle, mutta aattelin että tuskin. Aurinkorasvaa laitettiin lähtiessä. Mää en jotenkin tiiä miten tarkkaan pitäs pukea lapsi kesäkuumallakin. Onko vinkkejä/apuja/kokemuksia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tietty aurinkolasit :)

      Poista
    2. Kiitos! :) Mäkin aattelin pari ostaa lisää kun meillä on vaan kaks noita nyt ja tuntuu, ettei niillä pärjää. :D Noi on kyllä söpöt yöpit. :)
      Meilläkin on jäänyt suurin osa lyhythihaista bodeista pieniks, kun on kokoa 74cm.

      Kurjaa, että teillä on huono rahatilanne. Ei meilläkään mikään kummoinen ole.. niinkuin tuskin monella lapsiperheellä varsinkin jos toinen on kotona. Mutta kyllähän tässä pärjää. :) Mä sain nyt tässä kuussa vikan äitiysrahan, joten paljon tiukemmalla joutuu tästä lähtien elelemään. Pitää vaan elää säästeliäämmin. :)

      Musta tuntuu, että mä aina ylipuen Nellaa. :D Tänään sillä oli välikausihaalari ja muilla vauvoilla tyyliin ohut takki vaan. :D Mutta jokainen tavallaan ja lapsen mukaan, jokainen on yksilö ja toiset hikoaa enemmän, toiset palelee enemmän. Mä oon koittanu olla nyt aika tarkka, kun Nellalla oli se korvatulehduskin juuri. Ihanaa kyllä, kun ei tarvitse enää pukea niin paljoa päälle kun lähtee ulos, varsinkin itselleen. :)

      En tiiä sen enempää, kun että alle 1-vuotiaita kantsii ainakin pitää suojassa auringolta mahdollisimman paljon, pitää huoli nesteytyksestä ja uv-suojatut asut on toki hyviä. Pukeminen riippuu varmaan aika paljon siitä, kuinka liikkuvainen lapsi on, kuinka kauan ulkona kerrallaan yms. Hattu on varmaan yksi tärkeimmistä asioista. :)
      Niskasta kantsii kokeilla, onko hikinen ja sen mukaan taas pukea sitten seuraavalla kerralla joko vähemmän tai enemmän.

      Poista