Lilypie Second Birthday tickers

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Nellan uusia juttuja, kehitystä & pääsiäistä

Heippa!

Meidän pääsiäinen on sujunut kivasti. Perjantaina tultiin R:n vanhempien luota mun vanhempien luo ja täällä ollaan yhä. Lähdetään kotiinpäin varmaan huomenna tai ylihuomenna ja senkin jälkeen R:lla on vielä yli viikko isyyslomaa, jee! Torstaina onkin sitten normaalisti jo muskari ja päästään Nellan kanssa musisoimaan.


Ei olla tehty mitään ihmeempiä täällä, oltu vaan, katottu telkkaria, juteltu ja syöty hyvin. Eilen pääruokana oli tietysti lammasta ja sen lisäksi kukkakaalipaistosta, valkosipuliperunoita, salaattia, punajuurisalaattia ja italiansalaattia. Toissapäivänä iltapalaksi oli hedelmäsalaattia ja eilen mätiä sekä itsetehtyä sienisalaattia, nam! Varsinaisia minun herkkuruokia. Eilen myös mummini oli täällä syömässä ja he kävivät äitini sekä Nellan kanssa kävelyllä ja sitten mummini ajeli illansuussa kotiinsa.
Tänään R lähti käymään mökillä aamupäivällä ja meni yksinään pilkille sekä tekemään puuhommia. Äitini lähti hänen mukaansa ja meni hiihtämään mökille. Minä ja isäni sekä Nella jäätiin tänne ja ollaan vaan höpisty ja leikitty Nellan kanssa sekä syöty eilisiä jämäruokia.


Nella sai muuten eilen maistaa samaa lammasta mitä me syötiin, mutta toki maustamattomana ja muussattuna. Neiti oli ensin varsin ihmeissään, että mitäs tämä nyt on. :D Mutta sitten maistui kyllä hyvin!

Se on jännä juttu, että Nellalle maistuu ns. ''normiruoka'' paremmin kun soseet. Esimerkiksi jos annetaan perunaa, porkkanaa, banaania, kurkkua, omenaa, ruisleipää, maissinaksuja, kiiviä, jauhelihaa tjn. niin ettei se ole soseutettu niin menee hyvin alas. Tämä on muuten ihan uusi juttu, koska ennen Nella ei tykännyt karkeasta ruoasta ja itsetehdyt soseet eivät ole aikoihin maistuneet yhtä hyvin kun kaupan soseet. Ehkä Nella on kyllästynyt kaupan soseisiin tai sitten makuaisti on kehittynyt niin hyvin ja esim. ruokatorvi(yms), että karkeampi ruokakin on alkanut maistumaan. Onko teillä kokemusta tälläisestä tai jotain veikkauksia? Ehkäpä kohta voisi alkaa kokeilemaan niitä 8kk soseita, josko ne maistuisi Nellalle paremmin. Tai sitten alkaa antaa maustamatonta kotiruokaa muussattuna?

Mitäs Nellalle kuuluu? Nella on parantumaan päin onneksi! Hengitys vielä välillä rohisee ja yskää on jonkin verran sekä nenä tukossa, mutta selvästi neiti on jo parempi. Viime yökin meni jo paremmin, kun muut yöt on viime aikoina ollut aikamoista heräilyä ja itkeskelyä. Toissa yönä Nella heräsi puoli kolmelta ja pirteänä leikki tunnin verran... minään yönä ei kumminkaan ole syönyt, vaan ollaan aina rauhoiteltu hyssyttelyllä, silittelyllä ja tutilla. Joskus on myös pitänyt niistää nuhaista nenua.

Uusia juttuja viime päiviltä:
  • Hampaita pukkaa taas! Nyt Nellalla on kasassa jo kuusi kappaletta legoja. Ei ihmekään kun on ollut niin kiukkuinen viime aikoina tai lähinnä yöt on olleet haastavia, toki niihin on vaikuttanut myös sairastaminen. Nyt neidillä on kolme alahammasta ja kolme ylähammasta. Kaksi ylähammasta puhkesivat muutamia päiviä sitten lähes samaan aikaan ja kolmas sitten huomattiin eilen(vai toissapäivänä?). 
  • Nellalla on rytmimuutoksia taas havaittavissa. Nythän rytmi on yleensä ollut pidemmän aikaa sellainen, että Nella nukkui 2-3 päikkärit jotka kestivät n. 30min-1,5h. Tänään neiti kumminkin veteli aamupäivällä yli kahden tunnin unet ja nyt on unilla, eilen aamupäivällä kolmen tunnin unet ja iltapäivällä 40min ja perjantaina aamupäivällä myöskin kolmen tunnin unet ja autossa sitten parisen tuntia. Selvästi siis on tasoittumassa ehkäpä tuohon kahtiin päikkäreihin, mutta ne ovat pidempiä kestoltaan. Tämä olisi tietenkin parempi, kun kolmet lyhyemmät.
    Toki tämä voi myös johtua huonosti nukutuista öistä?
  • Neiti on oppinut naksuttelemaan kielellään! Se on niin huvittavan kuuloista. Nella siis vetää kielen tavallaan hampaiden taakse ja siitä kuuluu semmoinen naksahdusääni ja sitä sitten toistellaan useaan otteeseen. Nella oppi sen eilen ja sitä harjoitellaankin nyt ahkerasti. Tänään aamukin alkoi naksuttelulla. Nella innostuu vielä enemmän, kun joku tekee hänen kanssaan sitä ja on niiiiiiiin hauskaa! :D Sitten neitiä pitää toki kehua ja siitäpä vasta riemu repeää. ;)
  • Puuro on alkanut tökkimään. Enää ei millään maistuisi neidille... ja tämähän on siis ihan uusi juttu, koska ennen aina Nella on siitä tykännyt, siitä asti kun alettiin sitä antamaan n. 5kk iässä. Hirveätä tappelua sen syöminen tuntuu olevan. Mikä neuvoksi? Onko muiden lapsilla tälläistä ollut havaittavissa? Olen kyllä kuullut muiltakin, että puuro ei maistu lapselle, mutta yleensä se on sitten aina ollut niin eikä yhtäkkiä. Muu ruoka kyllä Nellalle maistuu suht hyvin.
    Itsehän olin pienenä semmoinen, etten tykännyt ollenkaan puurosta, ainostaan mannapuuro meni jotenkin alas. Kaikki muu puuro oli ihan hirveää mielestäni ja näin oli siis vauvasta asti koko lapsuusiän. Neuvolassa oltiin sitten äidilleni sanottu, että kunnioitetaan lapsen makuaistia ja ei pakoteta syömään, jos ei maistu. Ja enhän minä sitten juuri ollenkaan lapsuudessa syönytkään puuroa, mutta nyt aikuisiällä siitä jo tykkään. Vaikka vieläkään riisipuuro ei kuulu lemppareihini.
''Mä haluun ton lelun!''
Koitetaan päästä eteenpäin!
Voi kun pääsis konttaamalla liikkumaan...
ps. vastatkaapas sivupalkin kyselyyn, jos ette vielä ole :) --->
  • Nella ei malttaisi enää yhtään olla vaan paikoillaan ja koko ajan pitäisi päästä liikkeelle. Siinä on vaan semmoinen ongelma, ettei hän pääse liikkeelle. :D Ryömii edelleen vain taaksepäin ja sekään ei vielä kovin nopeaa ole. Nyt neiti on oppinut myös vähän liikkumaan istuvillaan ollessaan, tavallaan hivuttaa itseään pepun ja jalkojen avulla eteenpäin tai sivulle. :D Hirveä meno on koko ajan päällä, sylissä ei malta vain istua paikoillaan(paitsi maitoa antaessa tai väsyneenä tai kipeänä), istuvillaan ei jaksaisi leikkiä koko aikaa samassa paikassa vaan pitää mennä konttausasentoon ja siinä heilua kunnes pyllähtää masulteen. Selällään ei olla enää melkein ollenkaan(mieluiten ei edes vaippaa vaihdettaessa...) vaan koko ajan käännytään masulteen. Siinä sitten menee jossain vaiheessa aina hermot, kun ei pääsekään kivan lelun luokse vaan aina peruuttaa vahingossa. :D Oivoi... 
Sellaista tällä kertaa!
Toivottavasti teillä kaikilla on ollut ihana ja leppoisa pääsiäinen, mekin täällä jatketaan pääsiäispäivän viettoa toistemme seurasta nauttien! :) Voisi se R jo tulla sieltä mökiltä... :)

10 kommenttia:

  1. 6 hammasta!?! Ohhoh, meillä ei VIELÄKÄÄN näy yhen yhtään :/

    Meilläki tullu ihan ihme rytmin muutoksii päikkäreihin! Ei jätkä malttas nukkuu enää ollenkaa, ku on oppinu liikkuu ja nousemaa ite sohvaa vasten seisomaa yms. ja sit kiukuttaa ku kuitenki väsyttäs :s

    Katoin eka noit Nellan kuvii, et nytkö se on oppinu konttaamaa! Näyttää ihan siltä nuissa kuvissa :)

    Meilläki tykätää kaikist maistiaisista, mitä saa meiltä aikuisilta ruokapöydässä, mutta omatki ruuat menee hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä, kuusi kappaletta! :D Kyllä ne teillekin vielä tulee. :) Eri tahtia. R:n serkun tytöllä on 1 hammas ja hän on yli 1v!

      Hassua kun nää hakee aina rytmejä uudestaan. :) Voih, teillä on opittu jo nousemaan ite sohvaa vasten seisomaan, hienoa! Meillä ei sellaista taitoa vielä ole, vaikka koittaa kaikkialle kiivetä. :D

      Joo noi kuvat voi vähän hämätä. :)

      Kiva kun teilläkin tykätään. :) Me ollaan koitettu nyt antaa paljon eri makuja ja kaikkea uutta sekä omaa ruokaa maustamattomana. :) Oppii sit karkeampaan ja uusiin makuihin paremmin.

      Poista
    2. no oho, se on sitte myöhää alkanu tekee hampaita, saas nähä meneeks meil yhtä pitkälle! :o

      Nii vähä stressaavaaki osittain tää rytmien vaihtelu =/
      Juu pikku mies sen taidon tänään oppi ja eilen oppi pinsetti otteen! :)

      Jep, ja eikös tuon ikäset jo saakki alkaa harjottelee karkeempiiki ruokii? =)

      Poista
    3. Nii, ei voi tietää. :) Kuulemma R:n sisaruksistakin osa on alkanut tekemään ekoja hampaitaan vasta yli 1vuotiaana. Että äläpä stressaa. :)

      Kyllä joo mun mielestä tuon ikäset saa alkaa jo. :)

      Poista
  2. Vitsi, nella onkin oppinut kaikkea ja hampaitakin tullut lisää. :) Meillä ne neljä hammasta koittaa tehdä tuloaan, mutta ei sitten millään meinaa puhjeta. Ihania kuvia ja mukava pääsiäinen teillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. :) Toivotaan, että teidänkin neiti saisi ne puskettua läpi jo!
      Kiitos. :)

      Poista
  3. Laita jotain makeampaa hedelmää puuron kaveriksi enemmän, meillä ainaki auttaa :3 ja muutenki meillä pitää olla tarkka, että ei oo liian paksua puuroa eikä liian löysää..XD meidän neiti on tosi tarkka ;> ja niin meillä menee välillä iltapuuro vähän huudoksi. mut sitte ku laulan syöttäessä leipuri hiivaa tai ankkalaulua, niin silloin yleensä rauhoitutaan kuuntelemaan ja syömään :D

    mutta on se söpöä ku pikkuset oppii uusia taitoja ♥ sitä jaksaa ihastella ja ihmetellä ja nauraa mukana jatkuvasti ^^

    VastaaPoista
  4. Pitää koittaa eri juttuja, että sais puurot menemään. :) meilläkin joskus lauleskelu ja kaikenmaailman hämäysjutut auttaa. :)

    Se on kyllä kaikista ihaninta, tää on jotenki niin ihana ikä... :) <3

    VastaaPoista
  5. sulle on haaste mun blogissa! :)
    http://petra-diaryofmylife.blogspot.fi/2013/04/haaste.html

    VastaaPoista