Lilypie Second Birthday tickers

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Avautuminen

(käykää muuten vastaamassa kyselyyn tuolla ---->)

Nyt luvassa armotonta avautumista, pitkää pohtimista, toivotonta touhotusta, vituttavaa valitusta ja rönsyävää ruikutusta. Ja ehkä myös vähän ihan oikeaakin asiaa. Enjoy!

Välillä sitä alkaa miettiä asioita vähän syvällisemmin. Minut on saanut asioita pohtimaan viimeaikaiset tapahtumat perheessäni ja lähipiirissäni.
Miksi valitamme turhista, mitättömistä, pienistä asioista niin paljon? Miksi on niin vaikeaa nauttia elämästä sellaisenaan, elää hetkessä ja olla onnellinen?
Pitäisi osata laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja lopettaa tyhmä valittaminen. Eniten minä varmaan valitan näistä asioista:
  • Rahasta: Ikinä ei muka ole rahaa mihinkään kivaan, kaikki pitäisi saada ja mieluiten heti nyt samantien. Kun alkaa tätäkin asiaa tarkemmin miettimään, niin meillä on asiat hyvin. Taloudellinen tilanteemme on perusturvattu, emmekä koskaan ole esimerkiksi ilman ruokaa, vaatteita, kotia ja yleisiä mukavuuksia. Saamme paljon ja enemmänkin mitä edes tarvitsisimme. Nella ei kerkeä edes käyttää välttämättä kaikkia vaatteitaan kun ehkä kerran ja omat vaatekaappini(isot eteisen peilikaapit) tursuavat täynnä erivärisiä-, kokoisia- ja mallisia vaatteita. Meidän ei tarvitse joka päivä syödä nuudeleita ja tonnikalaa, välillä voimme ostaa jopa fondueta + kalliimpaa leipää, tortilla-ainekset iltapalaksi ja pihviä pääruoaksi. Meillä on Nellalle aina ruokaa varastossakin, voimme käyttää hänellä Pampers- vaippoja ja Liberon kosteuspyyhkeitä, hänellä on uutena ostetut vaunut ja monta muuta juttua, oma pinnasänky verhokatoksineen ja mobileineen, hoitopöytä ja ties mitä. Vähemmälläkin pärjäisi, ihan oikeasti. Ja meillä on omistuskämppä(toki on iso asuntolaina), jossa on Nellallekin oma huone. Meillä on huonekalut, iso telkkari(ja toinen makkarissa), pleikkari, kaksi dvd-soitinta, keittiötarvikkeet ja kaikenlaista. Mitä ihmettä oikein valitamme, ettei meillä olisi rahaa ja emme pärjäisi? Ja mikä parasta; meillä on ihmisiä lähellämme, jotka auttaisivat meitä varmasti tiukan paikan tullen.
    Ehkä emme ole rikkaimmasta päästä ja kohta oikeasti en voi ostella paljon mitään ''turhaa'', kun jään kotihoidontuen + lapsilisän varaan, mutta hei; R:lla on työpaikka ja meillä molemmilla ammatit. Ehkä me nyt kumminkin pärjäämme!
  • Kotitöistä: Aina muka minä joudun siivoamaan ja tekemään kaiken ja silti kämppä loistaa sotkuisuudellaan. Hävettää pyytää joskus ihmisiä kylään ja ruokapöydällä ei koskaan ole pelkät pöytätabletit ja keksikulho, vaan esimerkiksi papereita, tulostin, avaimet, kyniä...
    En jaksa pedata joka päivä sänkyä. Joskus pahviroskat kerääntyy viikoiksi keittiön nurkkaan. Nellan kylpyamme saattaa täyttyä turhalla roinalla, jos sitä ei viikkoon käytä ja paperiroskat on viemättä vaikkapa kuukauden. Jääkaappiin saattaa jäädä viikoksi vanha ruoka, jota kukaan ei muista syödä. Nälkäisenä meinaan alkaa voidella homeista leipää. Keväisen auringon paistaessa kämppäämme huomaan ikkunoiden likaisuuden; onko niitä edes koskaan pesty?
    Mutta mitä väliä! Me ehkä emme ole siisteimmästä päästä ja kotimme ei ole sisustuslehden aukeaman unelmakodin näköinen, mutta jos me viihdymme ja kaverit kehtaa pyytää kahville, niin mitä sitten? Siisti koti ei tee onnellisuutta, eihän? Ja hei, kyllä se mieskin siivoaa, vie jokapäivä roskat ja korjaa omat astiansa astianpesukoneeseen, tyhjentää astianpesukoneen ja ripustaa kanssani pyykit.
Nella imuroi. :D
  • Väsymyksestä: Aina muka väsyttää ja koskaan ei muka saa nukuttua tarpeeksi. Pitäisi taas vähän suhteuttaa tätäkin asiaa; varmasti saan nukuttua enemmän kun moni ihminen. Nella on kumminkin lähes aina nukkunut suhteellisen hyvin, vaikka nyt on ollut jonkin aikaa vaikeampi kausi. 
  • Ruosta: Koskaan ei muka ole mitään syötävää ja mikään ei kelpaa ja en osaa tehdä ruokaa ja R ei kokkaa minulle. Mutta hei haloo... ehkä vaadin taas liikoja, olen laiska ja saamaton, R tekee pitkää päivää ja ruokaa on aina jääkaapissa, vaikkei nyt ehkä ihan valmiina.
  • Tylsyydestä: ''Taaskaan en tehnyt mitään koko päivänä ja päivät on aina samanlaisia''. Niin ja kenen vika sekin on? Ehkäpä sen kotiäidin(lue: minun), joka ei nosta persettään ylös sohvalta ja raahaudu raittiiseen ulkoilmaan lapsosen kanssa. Tai mene shoppailemaan. Tai mene kylään. Tai ylipäätänsä tee mitään. Tämä on kyllä muuttunut vähän viime aikoina parempaan suuntaan vauvaharrastusten, uusien tuttavuuksien ynnä muun aktiviteetin myötä, mutta kumminkin.

  • Ulkonäöstäni: ''Mä oon niin ruma ja läski, hyi kato mun roikkuvaa mahaa ja löllöreisiä ja kaksaria''. Ketä tästä saa taas syyttää ja miksi siitä pitää valittaa? Eikö tänkin asian vois kääntää niin, että mä vaan lihon herkemmin, oon herkuttelija, vihaan urheilua ja ennen kaikkea: läheiseni rakastaa mua juuri tälläisenä kuin olen; miksen siis minäkin? Ja ite vihaan sellasia, jotka valittaa semmosista asioista, jolle ei edes tee mitään. Ja sitten itse olen semmonen.
  • Terveydellisistä asioista: Aina muka johonkin paikkaan sattuu, maha on kipeä menkoista, jalkaan sattuu, hammasta särkee, päätä jomottaa ja vaikka mitä. Mutta oikeasti... olen perusterve ihminen, monella on varmasti paljon enemmän kipuja ja oikeasti syytä valittaa kun minulla.
Taidan siis olla aikamoinen valittamisen mestari. Ja se on varmasti varsinkin R:n mielestä ärsyttävää ja kyllä minä sen tiedostan. Mutta miksi! Miksi minun pitää olla tämmöinen? Ja taas valitan. :D
En minä sitä sano, etten olisi oikeasti kiitollinen elämästäni ja onnellinen, mutta olen myös aikamoinen valittaja. Miten tästä luonteenpiirteestä pääsee eroon, edes vähän?

Olemme terveitä, meillä on asiat hyvin ja ihania läheisiä ihmisiä, oma koti ja rakkautta vaikka muille jakaa. Meillä on maailman ihanin, kaunein, rakkain tyttölapsi. MITÄ ME SIIS VALITAMME?!?

ps. osa tekstistä on sitten vähän kärjistettyä ja älkää ottako kaikkea niin vakavasti. ;)

Tunnistaako joku muu itsensä tästä tekstistä? 
Kertokaa toki mielipiteitänne muutenkin! :)

Ja nyt haluan toivottaa kaikille ihanaa, rakkaudentäytteistä, onnellista pääsiäistä ja viikonloppua
ja hei, älkää valittako turhista, samaa koitan minäkin! ;)
kuvia otettu googlesta!

6 kommenttia:

  1. Heh tunnistin niin itseni tuosta!
    lisänä vielä VAATTEET: ´´ei mulla ole mitään päälle laitettavaa, en mahdu mihinkään, kaikki on rumia!`` niin.. voisihan joskus kaivella vähän sitä kaappia eikä aina ottaa niitä ekoja lökäreitä mitkä vastaan tulee, koska ne on aina tosiaan ne samat! Ja voisi tietysti alkaa liikkumaankin, jotta joskus vielä mahtuisi niihin vaatteisiin.. Ja tarkemmin kun miettii niin eipä mulla kyllä mitään rumaa vaatetta löydy.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha. :D Jep! Ois pitänyt laittaa se kyllä tuohon, ei tullut vaan mieleen sillä hetkellä. Mutta tutulta kuulostaa kyllä tuokin. ;)

      Poista
  2. Kyllä tuossa on niin minuakin! Monesti herään siihen, että miks mää valitan, kun ei asiat oo oikeesti huonosti ja monesti ne on vaan hetkellisiä juttuja ja varsinkin se, että monella muulla on asiat tuhat kertaa huonommin. Meillä on asiat todella hyvin. Rahaa on ihan riittävästi normaaleihi juttuihin ja extra juttujakin pystytään ostamaan millon vaan. Rahaa on melko iso summa tilillä säästössä. Itselläni vaan ei sitä rahaa ole paljoa niin sillä se ketuttaa aina välillä. Odotan innolla sitä aikaa, kun pääsen töihin ja saan ostaa itse kaiken tarpeellisen. Voin ostaa avomiehelle ihania lahjoja sillon tällön ja hemmotella häntä. JA ennenkaikkea maksaa vaikka isompia laskuja itse eikä aina vaan toisen tarvii maksaa esim. sähkölaskun tms.

    Tää oli kyllä hyvä postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ihmisten pystyvän samaistumaan, ehkä en olekaan niin outo lintu. ;)
      Pitäisi kyllä laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja olla valittamatta turhista. Mutta olemmehan vain ihmisiä... :)

      Mäkin tavallaan odotan sitä, että palattuaan työelämään saa rahaa enemmän ''omaan käyttöön'', mutta toisaalta nautin kyllä pikkuisen kanssa kotona olosta, vaikka rahaa onkin vähemmän käytössä. :) Hyvin tässä pärjätään ja jos ei, niin hätä keinot keksii. :) Työelämässä kerkeää kumminkin olemaan sitten taas suuren osan elämästä!

      Kiitos, kiva kuulla, että tykkäsit! :)

      Poista
  3. Yhdyn niin tohon raha-asiaan. Mua oikeen inhottaa kun ihmiset valittaa, ettei oo rahaa. Teen sitä itekkin :D Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
  4. No niinpä, se on niin tyhmää vaikka siihen itekki syyllistyy :D Hyvää pääsiäistä. :)

    VastaaPoista